Punca Dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

by - June 22, 2020

Punca Dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat| Assalamualaikm korang,Hari ini sis nak cerita tentang jeragat laa,sebenarnya sis paling takut dengan jeragat,sebab jeragat memang susah nak rawat kan…agak makan masa dan memerlukan produk yang betul2 boleh mencegah dan merawat jeragat.Kalau korang ada menghadapi masalah kulit kering lagilah mudah jeragat akan naik kat kulit korang…
Korang tau tak apa punca Jeragat?hah meh sini sis nak cerita Panjang lebar..sis memang suka bab2 kecantikan ni,sebab tulah sis ada pengalaman serba sedikit mengenai kulit kita ni…rasanya semua orang kena ambik tahu situasi dan keadaan kulit muka korang..barulah senang kita nak merawat dan mencegah jika ada masalah kulit.

PUNCA DAN CARA MERAWAT KULIT MUKA JERAGAT
Jeragat ni berpunca dari melanin pada kulit kita. Lagi banyak melanin terjadi, lagi banyak la jeragat akan keluar. Kulit terdedah dengan sinar UV juga antara penyebab terjadinya melanin. Makin banyak kulit terdedah dengan sinaran UV, semakin banyak melanin akan terhasil. Tambahan pula dekat Malaysia ni sepanjang tahun adalah musim panas.



Melanin juga boleh meningkat disebabkan oleh suhu yang tinggi pada kulit. Misalnya kita berada di kawasan persekitaran yang panas atau melakukan sesuatu yang membuatkan kulit terasa panas. Contohnya kita tinggal di dalam bilik yang panas dan bersuhu tinggi, jadi kulit akan sensitif terhadap panas lalu menghasilkan lebih banyak melanin.Kita masak kat dapur pun boleh menyebabkan jeragat tau.Sebab tu kulit kita memerlukan skincare yang boleh Mengawal dan Melindungi…haaa,nak tau tak produk apa?
MENGAWAL DAN MELINDUNGI
MENGAWAL
· Bermaksud mengawal jeragat.Sis nak recommended kat korang Aqua Whitening Cream moisturizer Aqua Whitening Cream merupakan Pelembap berasaskan air yang memberikan rasa sejuk pada kulit. Bila sapu dekat kulit wajah tu memang terasa sejuk dan lembap berair. Bila suhu kulit kita tinggi dan sensitif terhadap panas, jadi mudahlah melanin terbentuk. Jadi dengan memakai Aqua Whitening Cream ini, ia dapat membantu menjadikan kulit sejuk dan lembap. Aqua Whitening Cream ini juga mempunyai % bahan “Niacinamide” yang tinggi yang dikenali sebagai
Vitamin B3 dimana ia juga dapat memberikan kelembutan pada kulit dan mencerahkan kulit.


 
 
Titisan air yang muncul selepas beberapa saat krim diurut diwajah…
AQUA WHITENING CREAM MOISTURE
Sis sangat suka tekstur dia kerana ia adalah ‘Water Based’ yang mana bila kita sapu dan urut diwajah,ianya akan mengeluarkan titisan air…wah rasa teruja sebab pertama kali sis jumpa produk yang macam ni…bila titisan air tu keluar korang dap dap je sampai la ianya meresap kedalam kulit korang..nanti korang akan rasa kulit korang sejuk dan lembab…menariknya cream ini tidak melekit,tidak berminyak dan sangat ringan bahan2 nya juga dari bahan yang berkualiti ,tiada paraben,tiada alcohol dan tiada sulfate….wah in love sangat dengan Aqua Whitening Cream Moisture.

CARA GUNA AQUA WHITENING CREAM
Gunakan 2 kali sehari iaitu pagi dan malam,Hanya calit sedikit didahi, pipi,dagu dan hidung.Kemudian urut secara perlahan hingga mengeluarkan titisan air dan dap2 perlahan sehingga ianya meresap kedalam kulit.


 

 
MELINDUNGI
· Bermakna ia melindungi kulit dari jeragat,yang ni memang korang kena pakai sebab sis sendiri dah cuba dan best gile2 wehhh…hahaha…ok sis cerita lebih lanjut eh…korang boleh guna GOLD NANO CC CREAM bertindak sebagai “Pelindung Matahari” kerana mempunyai SPF 50+ PA +++ yang melindungi dari UVA & UVB. Kebiasaannya ramai orang nak kan produk yang menghilangkan jeragat dengan cepat. Mereka tak suka pakai pelindung matahari dan pelembap. Tapi yang sebenarnya dua-dua ini lah yang penting.
Jeragat tidak akan hilang segera hanya dengan menggunakan sedikit krim atau jika hilang pun ia boleh datang kembali jika kita tidak melindungi kulit dari sinar UV.
Walaupun korang duduk rumah atau didalam bangunan korang tetap kena pakai setiap hari sebab UVB boleh masuk melalui tingkap dan pintu.Sekurang-kurangnya kena pakai sebanyak 2 kali sehari.Dua kali tu bermaksud korang boleh apply sunscreen sekali lagi selepas 3-4 jam.

 

GOLD NANO CC CREAM 
Sis sangat suka dengan GOLD NANO CC CREAM sebab ianya sangat ringan dan akan mengikut warna kulit korang..memang best sebab tak perlu nak pilih kod mengikut kulit…Cream ini bewarna putih dan bila disapu pada kulit ia akan berubah mengikut warna kulit korang…haha …senang giler kan….pastu kulit serta merta Nampak glowing malah semakin cantic bila kulit sudah berminyak…memang berbaloi sangat korang beli.Ianya tidak melekit dan berminyak..malah sangat ringan dimuka seperti tidak memakai sebarang cream pun.  Gold Nano CC Cream ini memgandungi 3 bahan utama iaitu Mineral Water, Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract dan Nano Gold.
Mineral Water berfungsi untuk mengekalkan keseimbangan pH kulit. Ia dapat meningkatkan keanjalan kulit. Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract pula sebagai anti bakteria yang membantu dalam melegakan kerengsaan kulit dan kulit yang bermasalah manakala Nano Gold dapat mencegah penuaan kulit serta memblok radiasi infrared dan mempunyai antioksidan yang tinggi. 




 

 

 
CARA GUNA GOLD NANO CC CREAM
· Mula-mula sis pakai Aqua Whitening Cream kemudian baru calitkan GOLD NANO CC CREAM ke dahi,pipi,hidung dan dagu…ratakan cream sehingga rata..lepas sapu tu wowww….glowing uolsss ….happy tak terkata…
· Sis guna 2 kali  sehari dan boleh ulang selepas 3 jam.
Itulah serba sikit yang sis boleh share dengan korang,Paling penting kita kena mencegah jeragat dari hinggap ke muka korang…korang cubalah 2 produk yang sis suggestkan tu, yang penting korang kena konsisten pakai tau..kalau korang berminat dengan produk dari Hansaegee Nature ni korang boleh klik details kat bawah..


 
 
Hanya dengan 2 step iaitu Aqua Whitening Cream + Gold Nano CC Cream yang sangat simple setiap hari korang boleh dapatkan kulit yang sihat dan dapat menjaga kulit dari jeragat.
 


 

Brand : Hansaegee Nature 

You May Also Like

0 Comments

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

PEMILIK BLOG
-LIN LIENA-