Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak - Lin Liena Story

Thursday, 27 February 2020

Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak


Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak| Hi ibu-ibu semua,Sis nak tanya lah..anak uols cerewet tak minum susu?Anak sis wafiy ni cerewet dan memilih kalau nak minum susu..agak susah nak cari susu yang kena dengan tekak dia..

Kebetulan haritu ada kawan bagi sampel susu karihome step 4,eh tak sangka wafiy suka dan mintak lagi susu karihome tu,Pertama kali mencuba susu ni sebab sis ingat susu kambing ni berbau hamis,Rupa-rupanya tiada bau hamis pun,malah sangat sedap kata wafiy.haha..setelah sis kaji produk susu karihome ni,ternyata banyak sangat kandungan nutrisi didalamnya..wah teruja betul..jom baca artikel dibawah ni..




Tahukah anda,  sistem imun adalah salah satu fungsi tubuh yang sangat penting. Tanpa sistem imun, maka mudah sekali badan diserang penyakit yang disebabkan oleh bakteria dan virus. Sebab itu, amat penting anak-anak anda mempunyai kekebalan tubuh yang kuat untuk menghindari penyakit sepanjang pembesaran mereka. 

Selain sistem imun, kalsium juga amat penting dalam pembesaran serta perkembangan anak-anak terutamanya dalam pembentukan tulang dan gigi anak-anak. Sebab itu pengambilan susu yang betul dan lengkap dengan nutrisi yang diperlukan untuk tubuh badan mereka  perlu dititkberatkan.
Susu kambing misalnya, menawarkan kalsium yang tinggi dan mampu mencegah masalah pereputan tulang. Ia juga mengekalkan protein dan asid amino dalam badan pada tahap yang diperlukan.



Susu kambing terbaik yang ada dipasaran adalah Susu Kambing Karihome.  Diimport dari New  Zealand, ia dipasarkan di banyak negara termasuk Australia, Perancis, United Kingdom, Itali, Singapura dan Malaysia.
Menariknya, Karihome adalah rumusan susu kambing yang pertama seumpamanya dan satu-satunya menjalani dua kajian klinikal, satu dari New Zealand dan kedua dari Eropah. Oleh itu, pengguna terutamanya ibu-ibu di luar sana tidak perlu bimbang untuk mengguna susu kambing Karihome.

 Antara kelebihan yang ada pada susu Karihome adalah ia mengandungi nutrisi semula jadi yang tinggi dan lengkap yang amat diperlukan bagi kanak-kanak yang sedang membesar dan memerlukan keperluan kalsium yang mencukupi untuk perkembangan tumbesaran mereka.  

Susu kambing Karihome ini menyediakan keperluan kalsium mengikut peringkat umur anak-anak  iaitu:

1. Karihome 3 Goats Milk Growing-Up Formula( bagi kanak-kanak berusia 1 hingga 3 tahun )
2. Karihome 4 Goats Milk Pre-School Formula( bagi kanak-kanak berusia lebih 3 tahun)

Selain itu, Karihome diformulasi dengan Double Action yang dapat membantu  sistem imun dan berat badan pada anak-anak yang mana kandungan bahan-bahan bioaktif seperti Nukleotida meningkatkan  serta menyokong perkembangan sistem imun manakala CLA dan kalsium menambah berat badan tanya menyebabkan masalah ‘obesity’.

Susu kambing Karihome turut mengandungi Casein Phosphopeptide (CPP) yang membantu meningkatkan kelarutan dan penyerapan mineral seperti kalsium, besi dan zink. Begitu juga Taurina menyokong perkembangan otak dan fizikal anak-anak manakala Vitamin A pula menyokong perkembangan mata dan sistem imun yang baik.

Bersyukur sangat sebab sis dah jumpa susu yang terbaik buat wafiy,Susu kambing karihome ini mempunyai banyak khasiat nutrisi dan keperluan yang mencukupi untuk anak sis.


Boleh klik laman web dibawah untuk maklumat lanjut
Website : Karihome
Facebook : Karihome Malaysia
Instagram : Karihome Malaysia

No comments:

Post a Comment