Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah - Lin Liena Story

Thursday, 27 February 2020

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Hello guyss...dah lama nya tak share resepi dengan korang,sebenarnya blog ni dah hampir nak tutup selepas sis kehilangan suami yang tersayang..semua semangat dah hilang dan tak nak buat apa2 pun masa tu..hanya bersedih mengenangkan nasib diri.

Tapi sis kesiankan anak2 sebab kalau sis sedih diaorang pun sedih juga kan...so,sis ambik keputusan untuk move on dan mulakan semula hidup baru demi anak2 tersayang..

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Untuk permulaan sis share yang senang2 jela dulu eh,kebetulan nak buat nugget homemade,so sis buat dulu lah serbuk roti..senang giler la buat serbuk roti ni,orang kata sebelah mata je boleh buat..tapi sis saja jelah share kat sini untuk rujukan sesiapa yang nak  buat.jom tengok step dan cara di setiap gambar.buat je banyak2 terus..nanti nak buat pape senang kan..macam2 resepi lah boleh guna serbuk roti ni,yang penting....kita buat sendiri terjamin kebersihannya hehe...

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

RESEPI SERBUK ROTI HOMEMADE

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Roti tu korang potong kecil2...ikut suka lah nak potong macamana...nak potong dadu,panjang,melintang pun boleh ajerrr...

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Pastu korang bakarlah kat oven 
160'C selama 20 minit(api atas bawah)
selalu tengok la eh..dah garing boleh angkat..

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Pastu korang kisar sampai halus

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

 warna pun cantik kan...perang2 gitu

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Siap dah,bolehlah simpan dalam bekas kedap udara..

Alahai...senang sangat kan...ok esok sis share cara2 nak buat nugget homemade..anak2 sis suka sangat makan,sis pun tak risau sebab sis buat sendiri nugget tu...selain fresh ianya sangat berkhasiat sebab sis ada letak sayur-sayuran sekali..ok..jumpa lagi esok ye...

2 comments:

  1. Idea yang menarik buat serbuk roti sendiri. Mudah juga tak susah mana rupanya

    ReplyDelete