February 2020 - Lin Liena Story

Thursday, 27 February 2020

Jawatan Kosong Terkini Dan Terbaru 2020 Hanya Di Kerjakosong.co

February 27, 2020 2
Jawatan Kosong Terkini Dan Terbaru 2020 Hanya Di Kerjakosong.co
Jawatan Kosong Terkini Dan Terbaru 2020 Hanya Di Kerjakosong.co| Cari kerja hanya dengan sekali klik sahaja,Cepat,mudah dan terjamin.

Image result for jawatan kosong image

Mudahnya nak cari kerja sekarang ni kan,hanya search JAWATAN KOSONG sahaja, Bermacam2 kerja kosong keluar...best giler rasa...dulu masa zaman-zaman sis takde pulak portal sebegini..kenalah cari surat khabar atau pergi semua tempat tanya jawatan kosong..penat jangan cakaplah..alhamdulilah sekarang ni seiring dengan kemajuan negara semuanya dah berubah.

Korang boleh cari kerja kosong samaada swasta atau kerajaan dengan hanya satu portal sahaja iaitu KERJAKOSONG.CO 

Tahukah anda Malaysia mempunyai lebih daripada 700,000 orang penganggur yang mencari jawatan kosong 2020 ? Kadar pengagguran kian meningkat gara-gara gaji yang ditawarkan rendah dan skop kerja tidak sesuai.

Sebenarnya banyak jawatan kosong yang ada di Malaysia sama ada popular atau tidak. Antara jawatan yang kerap dicari termasuk jawatan kosong sabahkerja kosong kelantanjawatan kosong terengganu dan jawatan kosong spp.

Jawatan-jawatan kosong ini antara paling ramai orang cari dan orang minat. Mungkin kerjanya menarik dan gajinya setimpal dengan pekerjaan. Mungkin juga ada yang minat untuk berbakti kepada masyarakat tanpa mengira gaji.


KERJAKOSONG.CO MENAWARKAN JAWATAN KOSONG TERKINI 

Bagi mereka yang mahu cari jawatan kosong , boleh lawati portal KerjaKosong.Co  dan tengok jawatan kosong yang korang minati. Di dalam portal jawatan kosong ini, terdapat pelbagai pilihan jawatan kosong kerajaan dan juga jawatan kosong swasta.

Pencarian kerja korang  akan lebih mudah dengan adanya laman web ini. Laman web ini memberikan info-info kerja kosong yang terbaru, tepat , dan berserta tips mudah dapat kerja. Sama ada kerja kosong dari sektor kerajaan mahupun kerja kosong dari sektor swasta.

Bagi mereka yang selalu search google mencari laman web pekerjaan,  mungkin bengang dan kecewa kerana terlalu banyak laman web yang pelik-pelik yang “kononnya” memaparkan jawatan kosong yang terkini, padahal jawatan tersebut tidak wujud atau sudah tamat tarikh permohonan.

Jadi kalau tak nak pening, pastikan hanya semak jawatan kosong di laman web KerjaKosong.Co sahaja ye! Jangan lupa bookmark portal kerja kosong ini dan selalu check setiap hari.

Jadinya kata kunci kat sini RAJIN semuanya dah disediakan dengan lengkap dan teratur,korang hanya perlu layari laman portal rasmi  kerjakosong.co
Hah..korang janganlah kedekut share eh...silalah share artikel ini agar dapat bantu kawan2 sedara mara yang tengah buntu nak cari kerja kat mana..bukan semua tahu kan...jom kumpul pahala share benda yang baik ni..

Semoga artikel ini dapat membantu sesiapa sahaja yang tengah mencari kerja..Good Luck semua....

Image result for jawatan kosong image

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

February 27, 2020 2
Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah
Hello guyss...dah lama nya tak share resepi dengan korang,sebenarnya blog ni dah hampir nak tutup selepas sis kehilangan suami yang tersayang..semua semangat dah hilang dan tak nak buat apa2 pun masa tu..hanya bersedih mengenangkan nasib diri.

Tapi sis kesiankan anak2 sebab kalau sis sedih diaorang pun sedih juga kan...so,sis ambik keputusan untuk move on dan mulakan semula hidup baru demi anak2 tersayang..

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Untuk permulaan sis share yang senang2 jela dulu eh,kebetulan nak buat nugget homemade,so sis buat dulu lah serbuk roti..senang giler la buat serbuk roti ni,orang kata sebelah mata je boleh buat..tapi sis saja jelah share kat sini untuk rujukan sesiapa yang nak  buat.jom tengok step dan cara di setiap gambar.buat je banyak2 terus..nanti nak buat pape senang kan..macam2 resepi lah boleh guna serbuk roti ni,yang penting....kita buat sendiri terjamin kebersihannya hehe...

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

RESEPI SERBUK ROTI HOMEMADE

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Roti tu korang potong kecil2...ikut suka lah nak potong macamana...nak potong dadu,panjang,melintang pun boleh ajerrr...

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Pastu korang bakarlah kat oven 
160'C selama 20 minit(api atas bawah)
selalu tengok la eh..dah garing boleh angkat..

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Pastu korang kisar sampai halus

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

 warna pun cantik kan...perang2 gitu

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Siap dah,bolehlah simpan dalam bekas kedap udara..

Alahai...senang sangat kan...ok esok sis share cara2 nak buat nugget homemade..anak2 sis suka sangat makan,sis pun tak risau sebab sis buat sendiri nugget tu...selain fresh ianya sangat berkhasiat sebab sis ada letak sayur-sayuran sekali..ok..jumpa lagi esok ye...

Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak

February 27, 2020 0
Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak

Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak| Hi ibu-ibu semua,Sis nak tanya lah..anak uols cerewet tak minum susu?Anak sis wafiy ni cerewet dan memilih kalau nak minum susu..agak susah nak cari susu yang kena dengan tekak dia..

Kebetulan haritu ada kawan bagi sampel susu karihome step 4,eh tak sangka wafiy suka dan mintak lagi susu karihome tu,Pertama kali mencuba susu ni sebab sis ingat susu kambing ni berbau hamis,Rupa-rupanya tiada bau hamis pun,malah sangat sedap kata wafiy.haha..setelah sis kaji produk susu karihome ni,ternyata banyak sangat kandungan nutrisi didalamnya..wah teruja betul..jom baca artikel dibawah ni..




Tahukah anda,  sistem imun adalah salah satu fungsi tubuh yang sangat penting. Tanpa sistem imun, maka mudah sekali badan diserang penyakit yang disebabkan oleh bakteria dan virus. Sebab itu, amat penting anak-anak anda mempunyai kekebalan tubuh yang kuat untuk menghindari penyakit sepanjang pembesaran mereka. 

Selain sistem imun, kalsium juga amat penting dalam pembesaran serta perkembangan anak-anak terutamanya dalam pembentukan tulang dan gigi anak-anak. Sebab itu pengambilan susu yang betul dan lengkap dengan nutrisi yang diperlukan untuk tubuh badan mereka  perlu dititkberatkan.
Susu kambing misalnya, menawarkan kalsium yang tinggi dan mampu mencegah masalah pereputan tulang. Ia juga mengekalkan protein dan asid amino dalam badan pada tahap yang diperlukan.



Susu kambing terbaik yang ada dipasaran adalah Susu Kambing Karihome.  Diimport dari New  Zealand, ia dipasarkan di banyak negara termasuk Australia, Perancis, United Kingdom, Itali, Singapura dan Malaysia.
Menariknya, Karihome adalah rumusan susu kambing yang pertama seumpamanya dan satu-satunya menjalani dua kajian klinikal, satu dari New Zealand dan kedua dari Eropah. Oleh itu, pengguna terutamanya ibu-ibu di luar sana tidak perlu bimbang untuk mengguna susu kambing Karihome.

 Antara kelebihan yang ada pada susu Karihome adalah ia mengandungi nutrisi semula jadi yang tinggi dan lengkap yang amat diperlukan bagi kanak-kanak yang sedang membesar dan memerlukan keperluan kalsium yang mencukupi untuk perkembangan tumbesaran mereka.  

Susu kambing Karihome ini menyediakan keperluan kalsium mengikut peringkat umur anak-anak  iaitu:

1. Karihome 3 Goats Milk Growing-Up Formula( bagi kanak-kanak berusia 1 hingga 3 tahun )
2. Karihome 4 Goats Milk Pre-School Formula( bagi kanak-kanak berusia lebih 3 tahun)

Selain itu, Karihome diformulasi dengan Double Action yang dapat membantu  sistem imun dan berat badan pada anak-anak yang mana kandungan bahan-bahan bioaktif seperti Nukleotida meningkatkan  serta menyokong perkembangan sistem imun manakala CLA dan kalsium menambah berat badan tanya menyebabkan masalah ‘obesity’.

Susu kambing Karihome turut mengandungi Casein Phosphopeptide (CPP) yang membantu meningkatkan kelarutan dan penyerapan mineral seperti kalsium, besi dan zink. Begitu juga Taurina menyokong perkembangan otak dan fizikal anak-anak manakala Vitamin A pula menyokong perkembangan mata dan sistem imun yang baik.

Bersyukur sangat sebab sis dah jumpa susu yang terbaik buat wafiy,Susu kambing karihome ini mempunyai banyak khasiat nutrisi dan keperluan yang mencukupi untuk anak sis.


Boleh klik laman web dibawah untuk maklumat lanjut
Website : Karihome
Facebook : Karihome Malaysia
Instagram : Karihome Malaysia