2020 - Lin Liena Story

Thursday, 26 March 2020

CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature

March 26, 2020 2
CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature
CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee NatureGuysss....ni sis nak cerita sikit dengan uolss mengenai Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature yang sangat best dan paling senang...

Haaa...nak tau tak kenapa sis cakap senang...sebab ianya mesra tona kulit dan krim ini akan mengikut warna tona kulit kita.

Sebenarnya kan,sebelum ni sis banyak kali salah beli foundation...bila apply kat muka jadi bercapuk dan tidak megikut warna kulit kita..so ia akan jadi macam tepung gomak bila foundation terlalu cerah..alahaiii...dahlah sis ni tak suka makeup tebal2..nampak macam terlalu putih dan jika nasib tak baik kulit jadi bercapuk...heee..malu betul bila jumpa kawan2...pulak tu kawan jenis mulut bawang...ehhh...makeup u bercapuk laaa...hahaha..sudahnya ambik wet tisu...padam jelah....

Korang ada tak masalah macam tu??huwaa sedihlaaa..korang tau kan,foundation bukan murah..dah pakai sekali jer...pastu membazir tak de sape nak pakai...sedihhhh...haha.

CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature


Taraaaaa....sis dah jumpa CC Cream yang mana sis terjumpa satu website Hansaegee Nature yang menjual CC Cream ni.Pastu kan banyak gile testimoni dan feedback yang cakap Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni best dan kulit jadi cerah dan glowing..paling menarik hati tak payah nak pilih kod..CC Cream ini akan mengikut warna kulit korang...wahhhh..tanpa membuang masa sis terus order dan terus cuba bila dah sampai...hehehe..tak sabar wehhhh.

CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature

 Ok sis share dengan korang la serba sedikit mengenai Hansaegee Nature

Hansaegee Nature merupakan produk skincare yang original yang diperbuat dari korea dan telah berada di Malaysia sejak tahun 2011 lagi. Tak sangka lama jugak dalam pasaran Malaysia.  Bukan itu sahaja, dalam tempoh setakat harini mereka turut mengeluarkan beberapa jenis produk skincare seperti cleanser, whitening cream dan lain-lain.Sebut je produk dari korea sis rasa teruja sangat sebab nak juga kulit glowing cam artis korea tu...tak salah kannn...haha





KELEBIHAN HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM
· Mengandungi perlindungan UV matahari SPF50 PA+++
· Mengimbangi tona kulit secara semulajadi
· Meminimumkan penampilan pori
· Boleh bertindak sebagai Makeup Base atau Makeup Primer
· Mencerahkan kulit
· Mencegah anti penuaan serta meningkatkan keanjalan kulit
· Glowing skin dan melicinkan kulit
· Mengekalkan kelembapan
· Melegakan masalah kulit
CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature


CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature

 Nampak macam putih sangat kan....tapi selepas diratakan menggunakan tangan...tiba2 ehhh..mana yang putih sangat tu....wahh..cream ni sangat cepat meresap dan kulit dan terus blend dengan helokk...bukan nak cakap apa..muka sis terus glowing dan rasa anjal.Ianya sangat ringan dikulit dan tidak bercapuk.inilah diaaa yang sis cari selama ini.rasa jatuh cinta sangat2.
CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature

CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature

CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature

CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature

CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature


Ok…korang tengok contoh kat atas tu..sebelum diblend warna putih kan..pastu ada brown capsule..nampak kan yang bintik2 kecik tu..
Selepas diblend dengan jari  terus berubah warna mengikut warna tona kulit kita…menarik sangat kann…dah macam magik pulak haha..






Paling best CC Cream ini mengandungi SPF 50+PA+++ yang mana ianya akan melindungi kulit korang dari sinaran UV.
CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature

CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature

 Nampak tak perbezaan muka sis...yang with CC Cream tu nampak glowing,cerah dan berseri kan...hahaha...ini bukan angkat bakul sendiri ye...ini adalah kenyataan sebenar.
TIGA KANDUNGAN UTAMA DALAM HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM :-
1. Mineral Water-Mengekalkan keseimbangan pH kulit serta meningkatkan keanjalan kulit
2. Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract-Anti bakteria, melegakan kerengsaan kulit dan kulit bermasalah
3. Nano Gold-Mencegah penuaan kulit, menghalang radiasi infrared dan mempunyai antioksidan yang tinggi.





Review Selepas 2 minggu:
Inilah yang dikatakan cinta pandang pertama..sekali pakai je dah rasa wow..kulit sangat glowing,licin dan bertahan sampai kemalam,padahal waktu tengahari tu muka dah berpeluh sebab duduk bawah matahari...langsung tak berminyak dan bercapuk..malah semakin cantik dan sekata..ramai yang tanya sis pakai apa..kulit nampak glowing dan anjal...so...sis cerita kat sini eh..silalah cuba dan rasakan sendiri kehebatan cream ini..

CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature

CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature

CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature

CC Cream Yang Ada SPF Untuk Kulit Kombinasi dari Hansaegee Nature





Jika berminat boleh dapatkan info disini..

Image result for hansaegee cc cream 

Duduk Rumah,Shopee Hantar

March 26, 2020 0
Duduk Rumah,Shopee Hantar

Duduk Rumah, Shopee Hantar
Beli-belah dengan selamat dari rumah dengan tawaran RM0.44 dan
penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM8


KUALA LUMPUR, 26 Mac 2020 - Kerajaan baru-baru ini telah mengumumkan pelanjutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) hingga 14 April. Dalam tempoh ini, para pembeli masih boleh mendapatkan barangan penting mereka di Shopee, dan dihantar terus ke rumah melalui kempen 4.4 Shopee Brands Festival dari sekarang hingga 4 April.
Platform membeli-belah atas talian itu bekerjasama rapat dengan rakan kongsi, peruncit dan pembekal seperti FreshTap, Vinda, PetPet, Pediasure, Friso, dan Enfagrow serta Tefal, Watsons, Arctic Hunter, Photobook Malaysia, Unilever, HomeHuk, L'Oréal, realme, P&G dan Reckitt Benckiser untuk meningkatkan bekalan dan memberi pengguna pengalaman membeli-belah atas talian tanpa bimbang.
Kempen ini turut menampilkan koleksi produk khas "Stay Home Essentials" atau “Keperluan Ketika Duduk Di Rumah” yang menawarkan barangan runcit segar dan beku, bahan masakan, minuman, makanan ringan dan bijirin, susu formula, lampin, barangan penjagaan dan mandian bayi, mainan, produk penjagaan diri, keperluan rumah, makanan haiwan peliharaan dan peralatan kerja dari rumah.
Bagi mereka yang memerlukan suntikan semangat, mereka berpeluang untuk memenangi hadiah bernilai hingga RM444,000 hanya dengan bermain permainan Shopee yang menarik - Shopee Flip & Match, Shopee Lucky Bag, Shopee Throw dan One or Not.



Tandakan kalendar anda untuk dua tarikh ini - 27 Mac dan 4 April, kerana Shopee akan menawarkan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM8 antara 12 pagi dan 2 pagi, dan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM16 untuk waktu lain sepanjang hari. Nikmati juga tawaran RM0.44 dan RM4 yang tiada tandingan semasa Jualan Kilat Shocking Sale dan diskaun hingga 80%.


Anda tidak mahu ketinggalan dengan 4.4 Shopee Brands Festival, jadi layarilah https://shopee.com.my/44

Tuesday, 10 March 2020

Safi Shayla Botanical Silk Shampoo Menjadikan Rambut Lebih Mudah Diurus Dan Kekal Wangi Sehingga 48 Jam

March 10, 2020 0
Safi Shayla Botanical Silk Shampoo Menjadikan Rambut Lebih Mudah Diurus Dan Kekal Wangi Sehingga 48 Jam
Safi Shayla Botanical Silk Shampoo Menjadikan Rambut Lebih Mudah Diurus Dan Kekal Wangi Sehingga 48 Jam|  Mama.....Wanginya rambut mama...tetiba je si wafiy tegur mama...haha,nape ek?sebelum ni rambut mama busuk ker??hai la anak2 ni kan...

Hah ni sis nak cerita sikit,Masa pergi watsons haritu ternampak  Safi Shayla Botanical Silk Shampoo .....eh,baru ke ni?..sebab sebelum ni packaging lain...betullah..memang baru rupanya..apa lagi sis terus sambar 3 botol..al-maklumlah rumah sis ramai kan...so,macam2 masalah rambut ada kat rumah ni..yang rambut gugur,rambut kusut,rambut kering semua ada..so..sis belikan ajelah semua..biar semua rambut wangi dan sihat walaupun kami semua bertudung.

Safi Shayla Botanical Silk Shampoo Menjadikan Rambut Lebih Mudah Diurus Dan Kekal Wangi Sehingga 48 Jam

Safi Shayla Botanical Silk Shampo ada 3 pilihan iaitu:
  • Intense Nourishment
  • Silky Sheen Care
  • Hair Fall Rescue
Pertama kali pakai shampoo ni sis rasa teruja..wah..wangi giler shampoo ni,pastu kan bila rambut kering jadi lembut dan mudah diurus...sikat pakai jari je uolsss hehe..sis pakai yang Silky Sheen Care..Bau dia lembut ala2 bunga rose..seharian pakai tudung pun rambut berbau harum dah tidak berbau hapak.

Safi Shayla Botanical Silk Shampoo Menjadikan Rambut Lebih Mudah Diurus Dan Kekal Wangi Sehingga 48 Jam

Safi Shayla Botanical Silk ini diperkaya dengan nutrient yang diperlukan rambut untuk menyuburkan dan menguatkan akar rambut,yang mana ianya sangat sesuai jika uolss ada masalah rambut gugur.
Malah ianya juga 100% dari bahan botanical active dan 0% paraben.sebab tu sis satu family termasuk anak2 guna shampoo Safi Shayla Botanical Silk ni.

Keistimewaan Safi Shayla Botanical Silk:
  • No Colorant
  • No Alcohol
  • No SLS
  • No DEA
  • No Animal Testing


Safi Shayla Botanical Silk Shampoo Menjadikan Rambut Lebih Mudah Diurus Dan Kekal Wangi Sehingga 48 Jam
Intence Nourishmentkaya dengan hidra lembab yang mana ianya memberikan khasiat mendalam untuk memperbaiki masalah rambut kering dan kasar. Kebaikan minyak chamomile pula dapat membantu memulihkan rambut dan menjadikan rambut kelihatan lembut dan lebih sihat. 
Safi Shayla Botanical Silk Shampoo Menjadikan Rambut Lebih Mudah Diurus Dan Kekal Wangi Sehingga 48 Jam
 Hair Fall Rescue diperkaya dengan protein mikro yang menembusi secara intensif serta mengukuhkan dan memperbaiki struktur rambut . Selain itu, khasiat minyak bunga matahari yang terdapat dalam shampoo ini juga dapat  membantu menguatkan penghidratan dan membentuk lapisan pelindung pada permukaan rambut bagi mengelakkan rambut gugur serta menjadikan rambut lebih kuat dan sihat.
Safi Shayla Botanical Silk Shampoo Menjadikan Rambut Lebih Mudah Diurus Dan Kekal Wangi Sehingga 48 Jam
Silky Sheen Care-khasiat minyak rose mempunyai penambah lapisan lipid yang dapat membantu memulihkan kelembapan semulajadi serta menjadikan rambut kelihatan sihat dan bersinar bak sutera serta mudah untuk diurus.

Sooo....wanita berhijab diluar sana..silalah cuba Shampoo ni ye...memang pakar untuk rambut uolss...walaupun seharian berhijab rambut tetap berbau harum dan segar sentiasa...

Boleh cari diseluruh pasaraya besar,pharmacy dan online platform...boleh juga layari www.safi.com

Thursday, 27 February 2020

Jawatan Kosong Terkini Dan Terbaru 2020 Hanya Di Kerjakosong.co

February 27, 2020 2
Jawatan Kosong Terkini Dan Terbaru 2020 Hanya Di Kerjakosong.co
Jawatan Kosong Terkini Dan Terbaru 2020 Hanya Di Kerjakosong.co| Cari kerja hanya dengan sekali klik sahaja,Cepat,mudah dan terjamin.

Image result for jawatan kosong image

Mudahnya nak cari kerja sekarang ni kan,hanya search JAWATAN KOSONG sahaja, Bermacam2 kerja kosong keluar...best giler rasa...dulu masa zaman-zaman sis takde pulak portal sebegini..kenalah cari surat khabar atau pergi semua tempat tanya jawatan kosong..penat jangan cakaplah..alhamdulilah sekarang ni seiring dengan kemajuan negara semuanya dah berubah.

Korang boleh cari kerja kosong samaada swasta atau kerajaan dengan hanya satu portal sahaja iaitu KERJAKOSONG.CO 

Tahukah anda Malaysia mempunyai lebih daripada 700,000 orang penganggur yang mencari jawatan kosong 2020 ? Kadar pengagguran kian meningkat gara-gara gaji yang ditawarkan rendah dan skop kerja tidak sesuai.

Sebenarnya banyak jawatan kosong yang ada di Malaysia sama ada popular atau tidak. Antara jawatan yang kerap dicari termasuk jawatan kosong sabahkerja kosong kelantanjawatan kosong terengganu dan jawatan kosong spp.

Jawatan-jawatan kosong ini antara paling ramai orang cari dan orang minat. Mungkin kerjanya menarik dan gajinya setimpal dengan pekerjaan. Mungkin juga ada yang minat untuk berbakti kepada masyarakat tanpa mengira gaji.


KERJAKOSONG.CO MENAWARKAN JAWATAN KOSONG TERKINI 

Bagi mereka yang mahu cari jawatan kosong , boleh lawati portal KerjaKosong.Co  dan tengok jawatan kosong yang korang minati. Di dalam portal jawatan kosong ini, terdapat pelbagai pilihan jawatan kosong kerajaan dan juga jawatan kosong swasta.

Pencarian kerja korang  akan lebih mudah dengan adanya laman web ini. Laman web ini memberikan info-info kerja kosong yang terbaru, tepat , dan berserta tips mudah dapat kerja. Sama ada kerja kosong dari sektor kerajaan mahupun kerja kosong dari sektor swasta.

Bagi mereka yang selalu search google mencari laman web pekerjaan,  mungkin bengang dan kecewa kerana terlalu banyak laman web yang pelik-pelik yang “kononnya” memaparkan jawatan kosong yang terkini, padahal jawatan tersebut tidak wujud atau sudah tamat tarikh permohonan.

Jadi kalau tak nak pening, pastikan hanya semak jawatan kosong di laman web KerjaKosong.Co sahaja ye! Jangan lupa bookmark portal kerja kosong ini dan selalu check setiap hari.

Jadinya kata kunci kat sini RAJIN semuanya dah disediakan dengan lengkap dan teratur,korang hanya perlu layari laman portal rasmi  kerjakosong.co
Hah..korang janganlah kedekut share eh...silalah share artikel ini agar dapat bantu kawan2 sedara mara yang tengah buntu nak cari kerja kat mana..bukan semua tahu kan...jom kumpul pahala share benda yang baik ni..

Semoga artikel ini dapat membantu sesiapa sahaja yang tengah mencari kerja..Good Luck semua....

Image result for jawatan kosong image

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

February 27, 2020 2
Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah
Hello guyss...dah lama nya tak share resepi dengan korang,sebenarnya blog ni dah hampir nak tutup selepas sis kehilangan suami yang tersayang..semua semangat dah hilang dan tak nak buat apa2 pun masa tu..hanya bersedih mengenangkan nasib diri.

Tapi sis kesiankan anak2 sebab kalau sis sedih diaorang pun sedih juga kan...so,sis ambik keputusan untuk move on dan mulakan semula hidup baru demi anak2 tersayang..

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Untuk permulaan sis share yang senang2 jela dulu eh,kebetulan nak buat nugget homemade,so sis buat dulu lah serbuk roti..senang giler la buat serbuk roti ni,orang kata sebelah mata je boleh buat..tapi sis saja jelah share kat sini untuk rujukan sesiapa yang nak  buat.jom tengok step dan cara di setiap gambar.buat je banyak2 terus..nanti nak buat pape senang kan..macam2 resepi lah boleh guna serbuk roti ni,yang penting....kita buat sendiri terjamin kebersihannya hehe...

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

RESEPI SERBUK ROTI HOMEMADE

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Roti tu korang potong kecil2...ikut suka lah nak potong macamana...nak potong dadu,panjang,melintang pun boleh ajerrr...

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Pastu korang bakarlah kat oven 
160'C selama 20 minit(api atas bawah)
selalu tengok la eh..dah garing boleh angkat..

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Pastu korang kisar sampai halus

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

 warna pun cantik kan...perang2 gitu

Serbuk Roti Buat Sendiri Dirumah

Siap dah,bolehlah simpan dalam bekas kedap udara..

Alahai...senang sangat kan...ok esok sis share cara2 nak buat nugget homemade..anak2 sis suka sangat makan,sis pun tak risau sebab sis buat sendiri nugget tu...selain fresh ianya sangat berkhasiat sebab sis ada letak sayur-sayuran sekali..ok..jumpa lagi esok ye...

Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak

February 27, 2020 0
Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak

Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak| Hi ibu-ibu semua,Sis nak tanya lah..anak uols cerewet tak minum susu?Anak sis wafiy ni cerewet dan memilih kalau nak minum susu..agak susah nak cari susu yang kena dengan tekak dia..

Kebetulan haritu ada kawan bagi sampel susu karihome step 4,eh tak sangka wafiy suka dan mintak lagi susu karihome tu,Pertama kali mencuba susu ni sebab sis ingat susu kambing ni berbau hamis,Rupa-rupanya tiada bau hamis pun,malah sangat sedap kata wafiy.haha..setelah sis kaji produk susu karihome ni,ternyata banyak sangat kandungan nutrisi didalamnya..wah teruja betul..jom baca artikel dibawah ni..




Tahukah anda,  sistem imun adalah salah satu fungsi tubuh yang sangat penting. Tanpa sistem imun, maka mudah sekali badan diserang penyakit yang disebabkan oleh bakteria dan virus. Sebab itu, amat penting anak-anak anda mempunyai kekebalan tubuh yang kuat untuk menghindari penyakit sepanjang pembesaran mereka. 

Selain sistem imun, kalsium juga amat penting dalam pembesaran serta perkembangan anak-anak terutamanya dalam pembentukan tulang dan gigi anak-anak. Sebab itu pengambilan susu yang betul dan lengkap dengan nutrisi yang diperlukan untuk tubuh badan mereka  perlu dititkberatkan.
Susu kambing misalnya, menawarkan kalsium yang tinggi dan mampu mencegah masalah pereputan tulang. Ia juga mengekalkan protein dan asid amino dalam badan pada tahap yang diperlukan.



Susu kambing terbaik yang ada dipasaran adalah Susu Kambing Karihome.  Diimport dari New  Zealand, ia dipasarkan di banyak negara termasuk Australia, Perancis, United Kingdom, Itali, Singapura dan Malaysia.
Menariknya, Karihome adalah rumusan susu kambing yang pertama seumpamanya dan satu-satunya menjalani dua kajian klinikal, satu dari New Zealand dan kedua dari Eropah. Oleh itu, pengguna terutamanya ibu-ibu di luar sana tidak perlu bimbang untuk mengguna susu kambing Karihome.

 Antara kelebihan yang ada pada susu Karihome adalah ia mengandungi nutrisi semula jadi yang tinggi dan lengkap yang amat diperlukan bagi kanak-kanak yang sedang membesar dan memerlukan keperluan kalsium yang mencukupi untuk perkembangan tumbesaran mereka.  

Susu kambing Karihome ini menyediakan keperluan kalsium mengikut peringkat umur anak-anak  iaitu:

1. Karihome 3 Goats Milk Growing-Up Formula( bagi kanak-kanak berusia 1 hingga 3 tahun )
2. Karihome 4 Goats Milk Pre-School Formula( bagi kanak-kanak berusia lebih 3 tahun)

Selain itu, Karihome diformulasi dengan Double Action yang dapat membantu  sistem imun dan berat badan pada anak-anak yang mana kandungan bahan-bahan bioaktif seperti Nukleotida meningkatkan  serta menyokong perkembangan sistem imun manakala CLA dan kalsium menambah berat badan tanya menyebabkan masalah ‘obesity’.

Susu kambing Karihome turut mengandungi Casein Phosphopeptide (CPP) yang membantu meningkatkan kelarutan dan penyerapan mineral seperti kalsium, besi dan zink. Begitu juga Taurina menyokong perkembangan otak dan fizikal anak-anak manakala Vitamin A pula menyokong perkembangan mata dan sistem imun yang baik.

Bersyukur sangat sebab sis dah jumpa susu yang terbaik buat wafiy,Susu kambing karihome ini mempunyai banyak khasiat nutrisi dan keperluan yang mencukupi untuk anak sis.


Boleh klik laman web dibawah untuk maklumat lanjut
Website : Karihome
Facebook : Karihome Malaysia
Instagram : Karihome Malaysia