Bayaran akhir BR1M 2017
KUALA LUMPUR: Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) peringkat ketiga, yang juga terakhir bagi tahun ini, akan dibuat bermula esok.
Dalam satu kenyataan sebentar tadi, Kementerian Kewangan menjelaskan bayaran itu dibuat sempena Aidiladha, yang dijangka jatuh pada 1 September ini.
"Kerajaan bersetuju supaya pembayaran peringkat ketiga, yang juga pembayaran terakhir BR1M 2017 dibuat mulai 16 Ogos 2017 (Rabu).
"Bagi mereka yang lulus pada peringkat rayuan pula, pembayaran dijangka akan dibuat pada 29 Ogos ini.
"Pembayaran BR1M akan dikreditkan terus ke akaun penerima masing-masing. Bagi yang tiada nombor akaun, surat kelulusan akan diposkan ke alamat penerima dan seterusnya boleh ditunaikan di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional berhampiran," katanya.
Kerajaan berharap pemberian BR1M itu dapat membantu rakyat membeli barangan keperluan dan persiapan bagi menyambut Aidiladha.
"Jika ada sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi talian bebas tol 1800-88-2716 atau e-mel kepada br1m@treasury.gov.my," katanya.
2 Comments
Tak pernah apply BR1M sebelum ini...
ReplyDeleteBoleh inform pada yang dapat brim ni...
ReplyDeleteIni adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..
PEMILIK BLOG
-LIN LIENA-