A Women Scorned Drama Telenovela TV3

A Women Scorned Drama Telenovela TV3  |  Bermula 5 jun drama telenovela ini akan bersiaran di TV3 setiap isnin-khamis pukul 3.00 petang, nampak macam menarik cerita ni...jom kita tengok sinopsis cerita ini.


Image result for drama a women scorned tv3


JUDUL : A WOMAN SCORNED (Ika-6 na Utos)
EPISOD : 383 Episod
PENGARAH : Laurice Guillen
PARA PELAKON : Sunshine Dizon (Emma), Gabby Conceprion (Rome), Ryza Cenon (Georgia), Mike Tan (Angelo), Rich Asuncion (Flora), Daria Ramirez (Lourdes), Carmen Soriano (Margarita), Mel Martinez (Zeny), Marco Alcaraz (Capten Chandler), Arianne Bautista (Anselma)

Sinopsis Drama:

Perkhawinan rome dan emma banyak dugaan pada mulanya kerana ibu rome tidak menyukai emma,bermacam perkara jahat dilakukan pada emma sehingga emma hampir keguguran.

Setelah emma melahirkan anak,dia terlalu sibuk dengan urusan rumahtangga sehingga mengabaikan dirinya,sehingga rome selalu cemburu apabila melihat isteri rakan-rakan nya yang cantik dan selalu menemani rakan2 nya apabila ada party.


Satu hari rome terjumpa kawan lama emma yang sangat cantik,georgia...mereka selalu berjumpa dan akhirnya mereka ada hubungan sulit.apabila emma menghidu hubungan mereka rome telah mengambil keputusan untuk meninggalkan emma dan mengambil anak mereka dan berhijrah ke luar negara.

Setelah bertahun mereka kembali dan emma pula telah sembuh dari sakit dan telah berjaya dalam perniagaannya...paling mengejutkan emma telah berubah menjadi seorang wanita yang sangat jelita.Rome ingin kembali kepada emma semula.



Apakah rancangan jahat yang georgia akan lakukan kepada emma?adakah emma akan kembali kepada keluarganya?sama-sama kita saksikan kesudahan telenovela A Women scorned ini

Kuih Kerbau Guling Sedap Ke Tidak?


Kuih Kerbau Guling Sedap Ke Tidak?  Nampaknya tahun ini nama kuih kerbau guling menduduki carta teratas di mana-mana bazar ramadhan kan...dari awal ramadhan sampailah ke hari ini kuih Kerbau Guling adalah antara kuih yang orang cari-cari setiap kali ke bazar ramadhan.

Benda viral ni memang susah sikit nak dapat kan...kak lin salah seorang yang teringin nak dapatkan kuih ini,selau tertanya-tanya apa rasa agaknya kuih kerbau guling ni...sedap sangat ke sampai masing-masing sanggup beratur panjang.

Kenapa nama dia kerbau guling? katanya kuih ini berasal dari kelantan,cara masak pula diatas kuali dan dikacau hingga likat,akhirnya diguling atas kelapa...mungkin warna kuih yang agak gelap tu yg dipanggil kerbau...hahha macam2 lah korang letak nama kuih kan..

Kuih ini unik kerana penggunaan bahannya yang menggunakan cara pembakaran tempurung kelapa,secara mata kasar nampak macam kuih kasui...tapi tidak sama tau...rupa je sama..rasa pun jauh beza..

Kuih Kerbau Guling Sedap Ke Tidak?

Pada pandangan kak lin setelah makan kuih Kerbau Guling,Hmmm...ini tekak kak lin tau...memang tak sama dengan tekak uolsss,so.. pada peminat kuih kerbau guling ni jangan kecam kak lin pulak ye..rasa dia agak payau dan rasa pahit-pahit sikit...tekstur kuih agak lembik...memang tak boleh lah nak teruskan makan kuih ni...tak taulah ye nape rasa dia gitu...ke orang yang buat ni tak pandai buat?tapi yang jual ni memang kedai kelantan tau...apa pendapat korang tentang kuih kerbau guling ni??sama ke pendapat dengan kak lin atau sedap??

Bolehcompare.Com Memudahkan Kita Untuk Membuat Perbandingan

Bolehcompare.Com Memudahkan Kita Untuk Membuat Perbandingan|  Apa itu Bolehcompare.com?Rasanya ramai lagi yang belum tau kan...so...tanpa membuang masa kak lin nak terangkan serba sikit apa yang best tentang Bolehcompare.com ni..

Yang pasti Bolehcompare ini sangat membantu jika kita ingin membuat perbandingan,al-maklumlah agak susah sebenarnya hendak membuat keputusan dan kak lin tahu betapa susah nya jika kita terpaksa membuat pilihan...sudah pasti banyak benda yang kita kena cari dan kaji kan.

Kadang-kadang kita terpaksa membuat pilihan tanpa berfikir panjang..Hmmmm sudahnya kita menyesal bila pilihan kita tu tidak menepati segala kriteria yang kita mahukan.makanya itulah fungsi sebenar Bolehcompare.com ni,ianya membantu kita membuat pilihan dan perbandingan.



Bolehcompare.Com Memudahkan Kita Untuk Membuat Perbandingan

Pengenalan Bolehcompare.Com

- Bolehcompare.Com ini berkolaborasi dengan MDEC melalui E-reseki untuk kita semua menjana pendapatan lebih. Melalui BolehCompare.Com pengguna boleh membuat perbandingan antara talian telekomunikasi mudah-alih dan juga talian tetap untuk membandingkan harga, kelebihan dan kekurangan produk yang ditawarkan.

Kalau dulu kak lin selalu buang masa kat pc sekurang-kurangnya 3-4 jam untuk membuat perbandingan..alhamdulilah dikala zaman berubah wujudnya Bolehcompare.com yang serba serbi memudahkan kita...haishhh happy sangat sebab dah tak perlu buang masa dengan mencari info..korang hanya perlu ke laman web Bolehcompare.Com dan boleh search di dalam kotak yang telah disediakan...bukan boleh bantu korang malah kita boleh buat duit uolsss...so korang kena baca sampai habis tau.






Dengan BolehCompare.Com kita boleh membandingkan Semua Tawaran terkini daripada pelbagai produk. 

Kami membantu anda untuk membuat pilihan yang bermaklumat dalam 3 langkah mudah. 


  1. Pilih produk pilihan
  2. Buat perbandingan dan pilih yang terbaik
  3. Hanya isi borang mudah dan anda akan di bantu



Bolehcompare.Com Memudahkan Kita Untuk Membuat Perbandingan

Antara produk yang boleh di bandingkan adalah:

  • Broadband
  • Telco
  • Bank
  • Mobile phone dan aksesori
  • Insurans


Dan yang paling menggembirakan,kita boleh buat duit dengan hanya 3 langkah mudah..dengan mendaftar sebagai affiliate korang dah boleh dapat sign up bonus sebanyak RM 100 tapi korang kena cukupkan RM 200 kalau nak redeem...mudah je uolsss hanya share link sign up korang dan orang akan klik link Bolehcompare.com dan menggunakan servis tersebut korang dah boleh dapat komisyen...senang kan tak yah guna modal tu,hanya perlu kerajinan sahaja..


CARA BUAT DUIT DENGAN BOLEHCOMPARE AFFILIATES

  1. Buka website Bolehcompare.Com
  2. Login ke akaun affiliate Bolehcompare.com
  3. Pilih promote now dan pilih produk yang kita nak share
  4. Klik promote now dah pilih laman sosial yang kita ada
  5. Bila ada yang berminat mereka akan klik "im interested sign me up"
  6. Isi borang yang disediakan
  7. Semak status permohonan mereka di lead status dan lihat proses
  8. Cek status di sales dan konisyen yang anda dapat
  9. Done....mudah dan senang kan...jadi tak de alasan kita nak kata susah ataupun sebaliknya..usaha itu tangga kejayaan.







Ok korang sila klik disini ye untuk daftar Bolehcompare.Com  affliate 

Resepi Ayam Gulai Siam

Resepi Ayam Gulai Siam|  Assalamualaikum semua,semenjak awal puasa hari tu jarang sangat update blog,mana tah idea semua pegi...mungkin dah balik kampung nak sambut raya kot..haha awalnyer la kan..

Tahun ni pecah rekod tau sebab kak lin belum ke bazar ramadhan lagi..setiap hari kak lin mesti memasak walaupun simple-simple...sampai tahap dah tak tau nak masak apa.

Resepi Ayam Gulai Siam...

korang pernah try tak resepi ni?kalau belum cubalah ye sebab sedap sangat...kak lin pertama kali masak ayam gulai ni...resepi ni tak guna rempah pun...senang sangat...lagipun dapatlah kita rasa masakan yang berbeza pulak kan...ni tak,balik-balik menu yang sama je..jomlah tengok resepi di setiap gambar.

Resepi Ayam Gulai Siam

Bawang besar 3 biji**
Bawang putih 3 ulas**
Halia 1 inci**
Kunyit 2 inci**
Lengkuas 1 inci**
Serai(diketuk)
Daun limau purut
Santan
kerisik
Cili Boh

Resepi Ayam Gulai Siam

Kisar semua bahan bertanda **

Resepi Ayam Gulai Siam

Ayam dicuci bersih dan toskan

Resepi Ayam Gulai Siam

Masukkan serai dan Tumiskan bahan blender,masukkan cili boh dalam 2 sudu besar,tumis sampai garing dan naik bau.

Resepi Ayam Gulai Siam

Ok,dah garing masukkan ayam dan kacau rata biar rempah meresap dalam ayam


Masukkan air dan tunggu mendidih,kemudian bolehlah masukkan daun limau purut dan kerisik

Resepi Ayam Gulai Siam

 Biar kuah mendidih sehingga ayam masak elok...jangan lupa perasakan dengan gula dan garam,oh ye,kalau nak lagi kaw sila titik kan beberapa biji cili padi...fuhh sedapnyer....selamat menjamu selera uolsss....



SINOPSIS HALALKAN HATI YANG KUCURI

SINOPSIS HALALKAN HATI YANG KUCURI

Faiq dan Delisha, pasangan suami isteri yang satu kepala sukakan kebebasan, kemewahan, dan berseronok tanpa batas. Segala nasihat yang diberi bagai mencurah air ke daun keladi. Merajuk ditegur keluarga, natijahnya mereka lari meninggalkan rumah. 



Setelah sebulan, mereka pulang tetapi terkejut apabila keluarga mereka menghilang secara tiba-tiba! Banglo dijual dan syarikat keluarga bertukar hak milik kepada orang lain. Puas mereka mencari penyebabnya, namun tiada apa yang diperoleh. Keluarga tak ditemui, duit pula kian habis. Akhirnya, hendak atau tidak mereka terpaksa memulakan kehidupan dari bawah kerana tiada apa lagi yang mampu digadai. 

Apa sahaja kerja termasuk kerja yang mereka pandang hina suatu ketika dulu rela dilakukan demi sesuap nasi. Tak kesahlah tukang cuci ke, buruh kontrak ke, pekerja kafe hatta pengawal keselamatan sekalipun mereka sanggup.

Bumi mana yang tidak ditimpa hujan, sama juga dengan hidup Faiq dan Delisha. Ujian itu pasti singgah dalam apa jua keadaan, namun mampukah mereka menempuhi ujian-ujian yang mendatang bersama? Masih ada atau tidak peluang untuk bertemu keluarga mereka yang hilang, dan apa reaksi mereka apabila melihat keadaan Faiq dan Delisha ketika itu?


JUDUL : HALALKAN HATI YANG KUCURI

JUMLAH EPISOD : 27 episod
TARIKH TAYANGAN : 23 Mei 2018
WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 7.00 malam
SIARAN TV : Slot Akasia TV3
PENULIS SKRIP : Mufid Suhaimi
PENULIS NOVEL : Mia Kiff
PENGARAH : Hashim Rejab
TERBITAN : Country & Universal Sdn Bhd
PELAKON : Aliff Aziz, Farah Nabilah, Shah Iskandar, Mimi Lana, Normah Damanhuri, Jasmin Hamid, Azri Iskandar, Afique Hussain, Alex Afian, Anne Abdullah, Zulkifli Ismail, Zarina Zainuddin, Azhan Rani

WATAK PELAKON 
Aliff Aziz sebagai Faiq
Farah Nabilah sebagai Delisha
Shah Iskandar sebagai Zainal 
Mimi Lana sebagai Salima
Normah Damanhuri sebagai Nenda Rosnah
Jasmin Hamid sebagai Dalina
Afique Hussain sebagai Ustaz Azali
Azhan Rani sebagai Abang Ali

LAGU TEMA / OST 
Siti Sarah - Semakin


sumber infotaip

"Lazada Style!" Rancangan Realiti Fashion TV Terbaru Dari Lazada

"Lazada Style!" Rancangan Realiti Fashion TV Terbaru Dari Lazada |  Hai korang....apa khabar hari ni? Harap sihat dan ceria lah ye,walaupun kita berpuasa itu bukan alasan untuk kita lemah dan tidak bermaya...kita mesti bersemangat  menjalani ibadah dan rutin harian kita.

Hari ini dah 3 hari kita berpuasa,korang dah beli ke keperluan Raya?apa kata korang tengok-tengok kat Lazada, cantik-cantik tau baju raya kat situ,kalau korang nak tahu,Lazada adalah Flatform E-Commerce nombor satu asia tenggara yang terdapat di Malaysia,Indonesia,Filipina,Singapura,Thailand dan juga Vietnam.

Lazada mempunyai lebih dari seratus juta produk,dan pelbagai jenama tau..sebut je nak apa,semua mesti ada,sebab tu kak lin suka shoping kat lazada ni,trusted seller ...jangan ragu-ragu nak shoping kat Lazada..

Korang tengok tak rancangan realiti terbaru dari lazada?best la korang,sesuai sangat untuk kita-kita yang suka berfashion ni,Lazada Style Fashion TV Show ni di siarkan setiap hari Ahad,pukul 3 pm di TV 3.Tahniah lazada kerana dah melangkah maju lagi setapak kehadapan...

Rancangan realiti ini menampilkan selebriti tempatan antaranya Nana Mahazan,Rizman Rozaini,Wirda Adnan dan banyak lagi.Memandangkan tak lama lagi kita akan menyambut Aidilfitri...memang tepatlah masanya kerana dengan kerjasama Rangkaian television Media Prima,LazAdaStyle dianjurkan oleh pelakon malaysia Nana Mahazan dan bertujuan untuk meletakkan lazada sebagai destinasi membeli-belah rakyat Malaysia untuk produk fesyen dan kecantikan.#mylazadastyle

Episod Pertama 

 8 peserta dan ada 2 kumpulan
 (HIJABISTA COLLECTION) Artis Jemputan Elfira Loy
---2 peserta tersingkir



Episod kedua

MOTHER & DAUGHTER
6 peserta dan ada 2 kumpulan
Artis jemputan Siti Sarah & Thalita(anak siti sarah)
--2 peserta tersingkir


Episod Ketiga (Coming Soon)

PLUS SIZE
Artis jemputan Sherry Al-Hadad




Terdiri dari empat episod, LazAdaStyle menggabungkan lapan pereka tempatan yang berminat untuk mempamerkan pakaian terbaik mereka semasa dibatasi oleh masa, bahan dan tema. Reka bentuk mereka dinilai oleh personaliti terkenal dalam industri fesyen termasuk RizmanRozaini dan Wirda Adnan manakala para peserta diawasi oleh usahawan fesyen popular seperti Min Luna, Syed Faizal dan Bustaman Mokhtar sepanjang pertandingan. Para penonton juga boleh menantikan para tetamu selebriti seperti Elfira Loy, Siti Sarah Raisuddin, Sherry Alhadad, Yasmin Hani, Sha'rinRazali dan pereka kegemaran mereka apabila para peserta secara berperingkat disingkirkan sehingga pemenang dipilih pada akhir rancangan realiti. Pemenang LazAdaStyle akan memenangi wang tunai dan hadiah yang menakjubkan sehingga RM100,000.00.
Dan yang paling penting korang kena download aplikasi lazada,log in dan boleh ambil bahagian dalam pertandingan '' shake shake '' untuk memenangi baucer.

Jangan lupa shoping kat lazada bila korang tertarik dengan fesyen-fesyen yang dipaparkan di kaca tv anda...korang klik je link kat bawah ni..




Nak tahu info terkini dan fesyen terbaru??? Sila follow INSTAGRAM  ini
#mylazadastyle

Tips Jika Telinga Anda Masuk Air

Tips Jika Telinga Anda Masuk Air
Tips Jika Telinga Anda Masuk Air|   Pernah tak telinga korang masuk air?mesti pernah kan,kak lin jarang kena sebenarnya,kalau kena pun masa dulu-dulu sebab rajin g taman tema...kalau dah mandi tu confirm masuk air telinganya...mesti rakus mandinya tu haha.....

Image result for telinga masuk air
Gambar Google


Tetiba semalam telinga kak lin masuk air pulak...tah macam mana boleh kena agaknyer,mungkin cara siraman tu tersalah step hehe...alamak rasa pekak pulak telinga nya...memang rasa tak selesa sangat,yelah telinga berdengung...orang cakap pun sayup-sayup je kedengaran.

Image result for ear
Gambar google

Bila air dah masuk telinga tu,korang kena usaha tau keluarkan air tu...jangan dibiarkan,takut bila lama sangat telinga basah dikuatiri akan terkena jangkitan..

Berikut antara tips yang korang boleh cuba..

Tips Jika Telinga Anda Masuk Air

Cara 1
  • Pusingkan kepala ke arah bertentangan(jika telinga kanan yang masuk air sila pusing ke arah kiri,telinga menghadap ke langit)ketuk2 sikit kepala uolss...perlahan jelah...pecah kepala kalau ketuk kuat2 hihi....

Cara 2
  • Masukkan air ketempat telingan yang masuk air tu,pastu cepat2 pusingkan telinga menghadap ke bawah..buat je 2 -3 kali(kalau dah rasa air panas keluar dari telinga maknanya dah keluarlah air tu..

Cara 3
  • Korang tutup hidung dengan tangan,pastu hembus perlahan2...ulang beberapa kali...insyaallah menjadi.


Ini adalah ikhtiar yang kak lin dah buat...alhamdulilah cepat je keluar air tu...kalau korang dah cuba tapi tak menjadi better korang pergi klinik atau hospital cepat eh...jangan tunggu lama-lama,takut lain pulak jadinya..



5 Menu Sahur Yang Cepat Dan Ringkas

5 Menu Sahur Yang Cepat Dan Ringkas
5 Menu Sahur Yang Cepat Dan Ringkas|   Selamat berpuasa uolsss...alhamdulilah di beri peluang untuk melalui bulan ramadhan yang mulia ini..maka marilah kita bersyukur dengan segala hikmah dan rezeki yang teah dikurniakan..

Image result for salam ramadhan 2018


Bila tiba bulan puasa ni kak lin paling seronok bila time bersahur dan tentunya waku berbuka lah hehe...walaupun pagi-pagi tu mengantuk giler tapi semangat berkobar-kobar...yelah...dah nama ibu,kita lah yang kena menyediakan makanan waktu sahur tu...kalau ibu ni tak bangun ermmm semuanyer tak bangun lah jugak...so,benda wajib yang perlu ada adalah alarm...kalau dia tak bunyi,kelaut la semua....sedih bangun pagi bila tak bersahur...so kena pastikan alarm tu berfungsi dengan baik.


Image result for gambar makanan
Gambar Google

Andai kata korang terlewat bangun sahur korang bolehlah cuba idea yang kak lin sertakan di bawah ni,al-maklumlah sebulan kita berpuasa kan...mesti banyak ragam yang perlu kita tempuh...dengan karenah anak2 yang liat nak bangun pagi tu...biasanya mereka memang tak berapa lalu nak makan nasi kan...so kita cubalah pelbagai kan menu agar anak kita menjamah walaupun sedikit makanan...

Nasi-Pelbagaikan menu seperti Nasi Goreng,goreng telur dan sardin pun dah cukup menyelerakan,makan dengan tomyam ermmm....laju jelah...


Roti- Boleh pelbagaikan sandwic dengan menambah ayam, telur dan keju. Lagi berkhasiat dan banyak pulak kandungan protein untuk tenaga korang sepanjang hari..Cecah dengan air milo pun sodappp....

Pasta-makanan ala western yang makin popular sebagai bekalan tenaga dan senang nak buat, pasta. Banyak jenis pasta dijual dalam paket supaya senang simpan kat rumah, sama jugak macam sosnya yang dah ready made. Korang boleh pelbagaikan resipi ikut kreativiti sama ada dan menambah sayur dan sebagainya.

Oat-ni adalah menu sahur paling senang dan korang tak perlu masak langsung. Campur oat dengan buahan tempatan contohnya tembikai, mangga dan sebagainya. Nak tambah dengan kurma pun boleh. Biar dalam peti ais semalam dan waktu sahur korang tinggal makan je

Kurma,Yogurt,Buah-buahan-Kalau kat rumah korang banyak stok kurma atau korang memang suka makan kurma, boleh letak dalam yogurt untuk dijadikan menu sahur korang. Yogurt tinggi serat, jadi perut kenyang lebih lama dan boleh mencegah bau mulut dengan adanya bakteria baik yang mengandungi lactic acid yang menjaga pH mulut supaya tetap seimbang.
Selain kurma, yogurt juga boleh dimakan dengan buah-buahan segar contohnya strawberi, pisang, kiwi, mangga, epal, pir dan sebagainya. Ikut kreativiti korang la, tambah kekacang pun boleh. Lagi sedap!
Paling penting korang kena bersahur tau,walaupun sekadar minum air dan kurma ini penting untuk mengekalkan tenaga kita sepanjang hari..sekali lagi kak lin ucapkan selamat menjalani ibadah puasa....


Sumber:ohbulan