August 2019 - Lin Liena Story

Wednesday, 21 August 2019

Belajar Berenang Cepat Pandai Dan Lebih Privasi Di Swimrush Academy

August 21, 2019 2
Belajar Berenang Cepat Pandai Dan Lebih Privasi Di Swimrush Academy
Belajar Berenang Cepat Pandai Dan Lebih Privasi Di Swimrush Academy| Hai korang,Sis nak  tanya ni...ada ke yang tengah mencari kelas renang?

Ok sis nak recommended korang Swimrush Academy sebab banyak kelebihan yang ada kat sini,paling penting cepat pandai dan lebih privacy.

Image may contain: 5 people, people smiling, text
Sebenarnya kan ramai yang malu nak belajar sebab terlalu zero hehe..eh takpe dari zero sampai hero korang akan diajar,segala teknik dan skill akan diajar.

Oh ye,korang boleh belajar bersama anak tau,seawal umur 5 tahun dah boleh belajar.Kalau uols malu sebab takut coach lelaki yang mengajar pun jangan risau sebab hanya coach ladies yang akan mengajar korang..hah..dah xde alasan lagi kan..jomlah uolss belajar kat sini,memang seronok tau.

Antaranya:
  •  Seawal umur 5 tahun dah boleh daftar untuk belajar.
  • Terdapat jurulatih wanita untuk wanita.
  • Akan diajar teknik basic berenangwater confident program dan water survival skills.
  • Swimrush dapat membantu anda untuk menjadi perenang yang lebih baik.
  • Sukatan pelajaran memberi tumpuan kepada keyakinan air dan teknik berenang asas yang akan dapat anda berenang di sepanjang jarak 50meters.
  • Akan diajar bagaimana untuk lebih berkeyakinan dan selamat ketika berada dlm air, mengelakkan daripada tenggelam dan apa yang harus anda lakukan jika anda berada dalam keadaan panik.
Image may contain: 1 person, standing, sky and outdoor
Antara kelebihan di Swimrush Academy


  • Coach yang berpengalaman lebih daripada 10 tahun
  • Coach yang mempunyai background lifeguard
  • Mengajar teknik berenang dengan cara yang mudah
  • Menyediakan kelas ganti
  • Menyediakan water safety course
Image may contain: 1 person, sitting, pool and outdoor
Jika rumah korang ada swimming pool, woohooo lagi best sebab coach boleh datang kerumah uols tau...lebih privasi gitu..takyah keluar rumah lah..cuma tunggu coach datang,memang terbaiklah swimrush Academy ni...boleh klik maklumat dibawah jika ingin tahu lebih lanjut dan details.
Image may contain: 2 people, people smiling, swimming and text

No photo description available.

  • Batu Caves : Kompleks Renang Seri Siantan ( Available Kids, Ladies & Men Swimming Class.
  • Bangsar : Jalan Turi Bukit Bandaraya ( Private Pool for Kids Swimming Class ).
  • Cheras : Kompleks Sukan Desa Tasik ( Available for Ladies & Kids Swimming Class ).
  • Shah Alam Seksyen 14 ( Private Pool for Ladies Swimming Class only )
Info lanjut boleh layari :

Friday, 16 August 2019

SHOPEE SAHUT SERUAN UNTUK KURANGKAN KOS SARA HIDUP DENGAN 9.9 SUPER SHOPPING DAY

August 16, 2019 3
SHOPEE SAHUT SERUAN UNTUK KURANGKAN KOS SARA HIDUP DENGAN   9.9 SUPER SHOPPING DAY

SHOPEE SAHUT SERUAN UNTUK KURANGKAN KOS SARA HIDUP DENGAN
9.9 SUPER SHOPPING DAY
Kempen membeli-belah tahunan utama Shopee tawarkan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM9; umumkan Cristiano Ronaldo sebagai duta jenama terbaru

KUALA LUMPUR, 14 Ogos 2019 – Dalam tempoh setahun lepas, pihak kerajaan telah melancarkan beberapa inisiatif untuk mengurangkan kos sara hidup di Malaysia. Satu inisiatif yang dilaksanakan baru-baru ini ialah penubuhan Jawatankuasa Tindakan Kebangsaan E-dagang oleh Majlis Tindakan Kos Sara Hidup Negara. Matlamatnya adalah untuk menggalakkan dan mengukuhkan penggunaan e-dagang lantas mengenepikan peranan orang tengah dalam usaha mengurangkan kos barangan pengguna.
Photo 1:  Zed Li (left), Head of Business of Shopee Malaysia with Song Hock Koon (right), Director of E-Commerce MDEC at the Shopee 9.9 Super Shopping Day Launch


Untuk mencapai matlamat ini, pihak kerajaan telah bekerjasama rapat dengan Shopee, platform e-dagang yang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, dalam usaha mencari cara untuk mengurangkan kos sara hidup bagi rakyat Malaysia. Salah satu daripada usaha Shopee untuk berganding bahu dengan para peniaga runcit Malaysia adalah mengurangkan sekatan terhadap penglibatan umum dalam ekonomi digital. Tambahan lagi, kos mengendalikan perniagaan di dalam talian jauh lebih rendah. Dengan ini, Shopee menggalakkan para peniaga runcit untuk berkongsi penjimatan kos dengan pembeli, lantas menjadikan beli-belah dalam talian lebih termampu bagi pengguna. Hasilnya, pengguna dapat melihat purata penjimatan sebanyak 20% untuk barangan keperluan harian apabila mereka membeli-belah di Shopee pada hari biasa, dengan potensi penjimatan sehingga 90% semasa kempen membeli-belah utama seperti 9.9 Super Shopping Day.

Akan berlangsung dari 19 Ogos hingga 9 September 2019, kempen ini membawakan tawaran dan diskaun hebat meliputi pelbagai kategori daripada jenama seperti Nutox, HP, L'Oréal, Vinda, Photobook Malaysia, Enfagrow, Universal Traveller, realme, Mr DIY dan Nestle. Untuk terus mendorong penggunaan e-dagang dan menggalakkan rakyat Malaysia memanfaatkan penjimatan ini, Shopee akan menurunkan perbelanjaan minimum untuk penghantaran percuma kepada RM9.

Mengalu-alukan inisiatif itu, Song Hock Koon, Pengarah E-Dagang, Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia, berkata, "Salah satu objektif MDEC adalah untuk menggalakkan penglibtatan rakyat Malaysia dalam ekosistem digital kerana inisiatif sedemikian akan membantu mempercepatkan penggunaan e-dagang dalam keadaan yang mampan dan kos efektif. Kami sentiasa berbesar hati untuk bekerjasama dan menyokong pergerakan industri dan mempercayai bahawa inisiatif terbaru ini akan memberi inspirasi kepada usaha keusahawanan digital."


Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau, Shopee berkata, “Misi Shopee sememangnya untuk membawa kesan positif kepada masyarakat tempatan dengan cara yang bermakna dan mampan menerusi inisiatif seperti kempen jualan kami yang akan membolehkan rakyat Malaysia terus membeli-belah dan mendapatkan barangan keperluan tanpa perlu mengeringkan kocek. Pada masa yang sama, saya sukacita untuk mengumumkan kerjasama Shopee dengan duta jenama terbaru kami, Cristiano Ronaldo. Penyertaan beliau dalam Shopee menandakan mercu jaya penting bagi kami. Ini menjadikan kami lebih daripada sekadar sebuah platform membeli-belah kerana kami terus memberi inspirasi kepada pengguna dan mendekatkan mereka dengan bintang-bintang dan selebriti yang terbesar di dunia.”

Pada hari pelancaran 9.9 Super Shopping Day di Grand Hyatt Kuala Lumpur, Shopee mengumumkan duta terbarunya, Cristiano Ronaldo. Sebagai salah seorang atlet yang paling hebat, beliau adalah inspirasi kepada ramai dan dedikasinya untuk bola sepak bergema dengan komitmen Shopee terhadap penggunanya. Beliau akan bekerjasama dengan Shopee di tujuh pasarannya dalam pelbagai aktiviti untuk melibatkan diri dan memberi inspirasi kepada orang ramai di rantau ini.

Kempen 9.9 Super Shopping Day menjanjikan promosi hebat dan hiburan menarik selama tiga minggu dan juga keistimewaan eksklusif yang dibawakan oleh para pemain industri terkemuka:
Jualan Kilat Shocking Sale - 9 kali sehari, nikmati tawaran serendah RM1.
Pek Baucar Hebat RM9.90 – Bayar RM9.90 untuk menikmati baucar daripada Shopee, Agoda, dahmakan, Dal.komm Coffee, ZEN Rooms, Grab, BBQ Chicken, Victoria Station, Kkday, Recommend.my, Muslim Pro, MBO, Dunkin Donuts serta Teppanyaki dan dapatkan penjimatan sehingga 17x jumlah wang anda dibelanjakan.
“One or Not” - 21 motosikal Yamaha, 1 Honda City dan banyak lagi hanya untuk RM1. Jika pelanggan tersebut bukan pembeli terpilih, Shopee menjamin bayaran balik penuh.
Pemegang kad Standard Chartered Mastercard – Potongan RM15 dengan perbelanjaan minimum RM120. Sah dari 19 Ogos hingga 9 September.
Shihlin Taiwan – Beli 1 dapat 1 paket percuma Crispy Chicken Cracklings (Ayam Goreng Rangup)
Wonda Coffee – Rangkaian produk baru eksklusif terlebih dahulu di Shopee, dengan harga pengenalan promosi untuk 300 pelanggan pertama.
Dunkin Donuts – 2,000 pelanggan pertama dapat menikmati promosi RM0.99 untuk 1 Donut bernilai RM3.50 hanya pada 9 September.
Burger King - Dapatkan set Whopper Jr & Cheeseburger, minuman dan kentang goreng hanya untuk RM9.90.
The Alley – Nikmati teh susu boba eksklusif dari RM9.
Häagen-Dazs – Nikmati secedok aiskrim pada harga RM9.90 dan dua cedok pada RM19.
Wakil Penjual Sah Hong Leong Yamaha – Nikmati diskaun eksklusif sehingga 30% bagi pembelian motosikal Yamaha termasuk Yamaha NVX, Y15zr dan LC135 pada 9 September.
BH Petrol dan Mydin akan memberikan 100 tiket bernilai RM35,000 untu saksikan Dato' Sri Siti Nurhaliza secara langsung di Konsert Mini SimplySiti X Shope.

Ketahui lebih lanjut mengenai duta jenama terbaru Shopee di:
https://shopee.com.my/shopeexronaldo

Dapatkan maklumat lanjut tentang 9.9 Super Shopping Day di https://shopee.com.my/m/99



Thursday, 15 August 2019

Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit

August 15, 2019 1
Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit
Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit|
Hai korang,Sis nak tanya ni,korang dah dapatkan ke belum pencuci terbaru dari Safi ni?..Beautea by Safi ni buah tangan terbaru dari safi untuk pengguna setia safi.

Bila dapat tau sis terus je dapatkan kat pasaraya,wah harga pun berpatutan sangat,paling syok mudah didapati dimana-mana dan boleh digunakan tanpa was-was.

Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit

Beautea By Safi ni mempunyai 4 variasi iaitu Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose, Apricot Tea Revitalising Face Scrub, Green Tea & Neem Anti Acne Gel Clenser dan Black Tea & Black Orchid Detox Cream Cleanser.


Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit
Sis memilih Black tea & Black orchid dan Green Tea& Neem untuk dicuba kerana muka sis tengah breakout sekarang ni,boleh pulak jerawat kecik-kecik tu tumbuh kat sekitar dagu..walaupun kecil,tapi sakitnya tuhan yang tahu...haha...tangan gatal jer nak picit hihi..


Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit


"Beau.tea oleh Safi berasal dari pemilihan ekstrak teh premium yang menyegarkan dan gabungan bahan-bahan semulajadi yang terbaik yang dibentuk untuk memerangi kesan negatif dari pencemaran, tekanan dan kosmetik dengan manfaat Anti PM 2.5 untuk kulit yang sihat.


Pembersih krim Amino Acid yang lembut, wangian ini sangat membersihkan dan mengeluarkan kekotoran. Diformulakan dengan campuran teh Black Tea & Black Orchid yang ekstrak membantu detox kulit, sambil mengekalkan kulit yang sihat dan dilindungi dari penuaan.

* Dermatologi diuji
* Bebas alkohol
* SLS / SLES Percuma
* Paraben Percuma * Silicone Free
Sesuai untuk kulit sensitif "
* Fragrance Percuma


Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit

"Beau.tea oleh Safi berasal dari pemilihan ekstrak teh premium yang menyegarkan dan gabungan bahan-bahan semulajadi yang terbaik yang dibentuk untuk memerangi kesan negatif dari pencemaran, tekanan dan kosmetik dengan manfaat Anti PM 2.5 untuk kulit yang sihat Pembersih gel yang lembut dan sabun ini menghilangkan kekotoran dan minyak yang berlebihan. Dirumus dengan gabungan berharga teh Green Tea & Neem ekstrak melegakan dan pelindung kulit terhadap penceroboh luaran dan jerawat jerawat, sambil mengawal sebum untuk membantu mengurangkan parut. * Dermatologi diuji * Bebas alkohol * Paraben Percuma * SLS / SLES Percuma * Silicone Free Sesuai untuk kulit normal berminyak "
Kalau korang berminat bolehlah dapatkan disemua pasaraya..harga pun mampu milik dalam RM 23.90 alhamdulilah sis serasi dengan beautea by safi ni dan nak cuba variasi yang lain pulak..bye korang...

Thursday, 1 August 2019

A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut

August 01, 2019 3
A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut
A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut
Many people love to express their concern for someone who is sick or who underwent a surgery. If you are one of them, sending Flower Delivery can be your thoughtful gesture. Whether someone is suffering from mild to serious health condition, sending get well soon flowers Singapore is a simple way of showing your concern and thoughtfulness. The Florist has the widest selections of flowers to choose from whether you are sending your thoughts or making someone feel better. Here are some of the things that you can do for a special person in your life recovering from sickness or injury:

Get Well Soon Hampers
A hamper delivery of flowers and gifts is one thoughtful way to let them know that you are thinking of them. It will be nice if you will choose hampers to send as gifts. It may contain sets of herbal essences and energy boosting tonic drinks or some fresh fruits and healthy snacks. The online florist can help you customize one for the person.



A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut


Get Well Soon Fruit Basket
A fruit basket is a perfect gift and you can send it to a sick person whether he or she is in the hospital or at home. Some hospitals may restrict accepting or allowing fresh fruits in some areas, especially in rooms where cancer patients are resting. If you are sending a basket of fruits as your get-well soon gift, it is best to ask your florist for the best way.

Get Well Soon Plants
Cheer up someone who is sick by sending get well soon plants. There are plants like Juniper Bonsai, Lush Tropical Peace Lily, Money Tree, Succulent Gardens, and many garden dishes. We have a huge selection of plants that you can give or send as get well gifts to express your wishes and prayers of speedy recovery.
A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut

Get Well Soon Flowers
Flowers are available in different varieties. You can choose the most appropriate flowers and let your family, friends, or loved ones know that you wish them to get better soon. From Roses to Lilies to Gerbera Daisies to Hydrangeas, there are many colorful and meaningful flowers to choose for your gift of get-well-soon flowers.
Let the florist help you with your Flower Delivery no matter what type of gifts you want to send. The most important thing is that you showed your thoughtfulness and your sincere concern.