DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi - Lin Liena Story

Monday, 22 July 2019

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi| Assalamualaikum,Hai korang bertemu lagi kita dalam topik kecantikan,kalau uols dah lama follow sis mesti tau kan sis suka review produk kecantikan..macam dah sebati dalam diri nak share tentang kecantikan dengan korang semua.

Hari ni topik serum menjadi pilihan kerana sis sangat mementingkan pemakaian serum setiap hari,kira macam wajib lah..dan sis tertarik dengan serum DR.BEAU sebab ianya berbentuk soft gel..sangat-sangat comel dan lebih safety la..maksudnya kebersihan lebih terjamin kerana setiap soft gel memang mencukupi untuk seluruh muka, leher,tangan dan dan jika ada masalah kulit kering dibahagian tubuh anda seperti siku dan lutut.

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Kenapa sis memilih serum DR.BEAU?
  • Packaging je dah menambat hati,comey.. berbentuk soft gel. Biasalah sis memang suka benda-benda comey ni.
  • Diformulasi dengan enam minyak semulajadi iaitu Rosehip, Argan, Almond, Apricot Kernel, Wheatgerm dan juga Evening Primrose. 
  • Sangat cepat meresap dalam kulit
  • Mampu merawat masalah kulit seperti jerawat,jeragat,kulit kusam dan kulit kering
  • Bukan muka sahaja,malah mana-mana bahagian badan yang mempunyai masalah kulit kering boleh sapu.Contohnya rambut,siku,lutut
  • Tiada merkuri dan tidak mengelupas
  • Mempunyai kelulusan KKM -NOT180104230K

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Cara Penggunaan:
Tips 1
  • Pakai lawan arah bulu roma
  • Dari bawah pipi hingga ketepi dahi
  • Dari bawah hidung sampai ketengah dahi
Tips 2
  • Selepas cuci muka tunggu 10-15 minit sebelum meneruskan sapuan serum
Tips 3
  • Jangan mengaplikasikan serum dengan bantuan alat lain seperti kapas.
  • Penggunaan jari tangan membuatkan serum menyerap dengan lebih baik.

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Testimoni Diri Sendiri
-Pertama kali pakai sangat eksaited sebab ianya berbentuk soft gel,Bila sapu je serum DR.BEAU ke seluruh wajah rasa teruja bertambah kerana ianya berbau wangiii...ermmmm..terpejam mata sambil menikmati bauan itu...tangan sis mengurut lembut keseluruh wajah..wahh..lembut sungguh teksturnya.Masyaallah cepat sungguh meresap kedalam kulit.Lebihan serum boleh disapu ke leher,tangan dan tempat-tempat badan yang ada masalah...pastu kannnn...rambut pun boleh sapu tau..makna kata memang sangat berbaloi jika korang membeli..satu badan boleh guna wehh..
Sis nak topap lagi nanti sebab sis dah jatuh cinta dengan kebaikkan dari DR.BEAU serum.
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Akhir kata dari sis,Tolonglah pakai serum DR.BEAU ni dari sekarang sebab dengan pemakaian serum yang konsisten korang akan nampak awet muda,kedut-kedut payah nak ada sebab ia anti-aging pastu kan kalau korang pakai sebelum makeup muka korang akan glowing dan floless...cuba tengok gambar sis kat atas tuuu...Glowing kannn.....haha..sila pakai serum DR.BEAU sekarang jugak.
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
KEBAIKKAN DR.BEAU
Vitamin E :
untuk merawat kulit wajah. Memberi vitamin untuk terus menjadi sihat seperti kulit wajah sebenar.

Rosehip Oil 
untuk melembutkan kulit wajah, melembabkan kulit untuk kulit wajah tidak menjadi kusam.

Argan Oil :
Membantu dalam mengawal pengeluaran minyak pada kulit wajah. Sesuai juga untuk jenis kulit wajah yang kering.

Almond Oil : 
untuk elak kedutan di kulit wajah serta berupaya untuk buang sel-sel kulit wajah yang mati.

Apricot Kernel Oil : 
bertindak sebagai pelembab kulit wajah. Kaya dengan vitamin A C dan E yang mana melindungi kulit wajah daripada penuaan dan juga sinaran UV

Wheat Germ Oil 
kaya dengan vitamin A E dan D. Bertindak sebagai vitamin, protien dan mineral semulajadi kepada kulit wajah.


Evening Primrose Oil :
kaya dengan omega 3 yang mana berupaya untuk melindungi kulit sensitif supaya berada dalam keadaan sihat dan segar.

Antara Testimoni DR.BEAU
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Untuk Maklumat Lanjut
Maklumat Syarikat
Teja Herbs (002215435 -D)
No. 16-1 Jalan Equine 10C, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Website: www.drbeau.com.my 
Facebook Page: drbeau malaysia
Instagram: drbeau_official
Whatsapp: 0169633443

22 comments:

  1. Wah dah banyak testimoni yang berjaya pulihkan kulit dgn serum ni ye! KAk min suka pakai serum so nak carik la brand ni

    ReplyDelete
  2. Minyak argan tu glemer betul sekarang. Tak sangka ada jugak dalam serum. Dan saya juga baru tau hal serum kena apply pakai tangan. Sebelum ni ada jugak la Kadang2 guna kapas. Terima kasih dengan info

    ReplyDelete
  3. Bagus juga serum ni sebab bukan sahaja bole digunakan pafa wajah malah seluruh badan ya...berapa agak harganya?

    ReplyDelete
  4. Dulu rajin pakai-pakai serum ni. Muka dah elok sikit stop guna. Hihihi. Nanti boleh try yang ni plak. Macam senang je nak guna sebab bentuk camni

    ReplyDelete
  5. comelnya bentuk serum ni, senang nak guna, 1 hari 1 gel, jimat jugak, nak bawak pegi mana mana pun mudah. Tapi kena letak tinggi-tinggi ni, kalau tak anak duk kunyah buat makan nanti. hehe

    Done follow #296

    ReplyDelete
  6. Wau ada argan & evening primrose tu. Ingredients yg best. Kita x penah pakai serum-serum ni tapi ni mcm menarik utk cuba.

    ReplyDelete
  7. Kalau orang lelaki cuba produk ini, mesti terbaik kan. Apapun terima kasih share review ini

    ReplyDelete
  8. Serum memang bagus tapi kenalah cari yang ada kelulusan kkm. Tgok serum ni dah ada kelulusan dn bahan dia pun bagus. Bolehlah sis cuba serum ni nanti

    ReplyDelete
  9. wah.. mesti cantik bila jumpe nanti ek heehehe, serum yang senang nak di bawa kemana-mana aje sebab saiznyer yang kecil

    ReplyDelete
  10. untuk lelaki pun boleh guna ye..hermm boleh dicuba ni..mantap sharing

    ReplyDelete
  11. menarik ni :)

    https://sayesyadiya.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. wow. produk standard retis lah, lin. terbaik.
    aida dulu kala pernah guna produk bodyshop.
    gini jugak la pattern serum nyer.
    mudah nak di bw.

    ReplyDelete
  13. serum kalu berkualiti memang cepat nampak hasil. lagi-lagi guna bahan semulajadi..banyak betul khasiat dalam serum dr beau ni siap ramai artis pun pakai produk ni..

    ReplyDelete
  14. Bagus jugak dieorang buat capsule kecil-kecil macam ni. Senang nak pakai kan. Kalau nak travel pun tak payah nak bawak satu botol. Bawak je beberapa ketul untuk kita pakai masa travel tu nanti

    ReplyDelete
  15. Oh first time hearing DR.BEAU Serum. It is so interesting in capsule texture. Does it feel sticky on the skin after application ya?

    ReplyDelete
  16. tak pernah lagi saya try mana serum di muka. untuk orang lelaki boleh ke? teringin nak try, sebab muka ni makin buruk mengikut tahun. haha :) macam menarik produk ni. :) terima kasih share ya

    ReplyDelete
  17. Kita pun pakai serum ni..best sangat..mula takit sebb dia macm jenis minyak..tapi bila pakai tak berminyak pun..elok je muka ni ha

    ReplyDelete
  18. pernah try dulu... ok la not bad.. mudah nak bawa gi mana2 juga... paling penting ada tanda lulus KKM bolehlah pakai dgn lebih rasa senang hati

    ReplyDelete
  19. Agak menarik tengok produk ni. Ramai yang pernah review and masung-masingnbagi feedback positif hehe

    ReplyDelete
  20. Good to know that there is yet another beauty product that can benefit women and ladies. The fact that it uses natural ingredients makes it an easy choice for those who want to have beautiful skin.

    ReplyDelete
  21. senang nak bawa gi travel kan...

    ReplyDelete