July 2019 - Lin Liena Story

Monday, 22 July 2019

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi

July 22, 2019 19
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi| Assalamualaikum,Hai korang bertemu lagi kita dalam topik kecantikan,kalau uols dah lama follow sis mesti tau kan sis suka review produk kecantikan..macam dah sebati dalam diri nak share tentang kecantikan dengan korang semua.

Hari ni topik serum menjadi pilihan kerana sis sangat mementingkan pemakaian serum setiap hari,kira macam wajib lah..dan sis tertarik dengan serum DR.BEAU sebab ianya berbentuk soft gel..sangat-sangat comel dan lebih safety la..maksudnya kebersihan lebih terjamin kerana setiap soft gel memang mencukupi untuk seluruh muka, leher,tangan dan dan jika ada masalah kulit kering dibahagian tubuh anda seperti siku dan lutut.

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Kenapa sis memilih serum DR.BEAU?
  • Packaging je dah menambat hati,comey.. berbentuk soft gel. Biasalah sis memang suka benda-benda comey ni.
  • Diformulasi dengan enam minyak semulajadi iaitu Rosehip, Argan, Almond, Apricot Kernel, Wheatgerm dan juga Evening Primrose. 
  • Sangat cepat meresap dalam kulit
  • Mampu merawat masalah kulit seperti jerawat,jeragat,kulit kusam dan kulit kering
  • Bukan muka sahaja,malah mana-mana bahagian badan yang mempunyai masalah kulit kering boleh sapu.Contohnya rambut,siku,lutut
  • Tiada merkuri dan tidak mengelupas
  • Mempunyai kelulusan KKM -NOT180104230K

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Cara Penggunaan:
Tips 1
  • Pakai lawan arah bulu roma
  • Dari bawah pipi hingga ketepi dahi
  • Dari bawah hidung sampai ketengah dahi
Tips 2
  • Selepas cuci muka tunggu 10-15 minit sebelum meneruskan sapuan serum
Tips 3
  • Jangan mengaplikasikan serum dengan bantuan alat lain seperti kapas.
  • Penggunaan jari tangan membuatkan serum menyerap dengan lebih baik.

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Testimoni Diri Sendiri
-Pertama kali pakai sangat eksaited sebab ianya berbentuk soft gel,Bila sapu je serum DR.BEAU ke seluruh wajah rasa teruja bertambah kerana ianya berbau wangiii...ermmmm..terpejam mata sambil menikmati bauan itu...tangan sis mengurut lembut keseluruh wajah..wahh..lembut sungguh teksturnya.Masyaallah cepat sungguh meresap kedalam kulit.Lebihan serum boleh disapu ke leher,tangan dan tempat-tempat badan yang ada masalah...pastu kannnn...rambut pun boleh sapu tau..makna kata memang sangat berbaloi jika korang membeli..satu badan boleh guna wehh..
Sis nak topap lagi nanti sebab sis dah jatuh cinta dengan kebaikkan dari DR.BEAU serum.
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Akhir kata dari sis,Tolonglah pakai serum DR.BEAU ni dari sekarang sebab dengan pemakaian serum yang konsisten korang akan nampak awet muda,kedut-kedut payah nak ada sebab ia anti-aging pastu kan kalau korang pakai sebelum makeup muka korang akan glowing dan floless...cuba tengok gambar sis kat atas tuuu...Glowing kannn.....haha..sila pakai serum DR.BEAU sekarang jugak.
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
KEBAIKKAN DR.BEAU
Vitamin E :
untuk merawat kulit wajah. Memberi vitamin untuk terus menjadi sihat seperti kulit wajah sebenar.

Rosehip Oil 
untuk melembutkan kulit wajah, melembabkan kulit untuk kulit wajah tidak menjadi kusam.

Argan Oil :
Membantu dalam mengawal pengeluaran minyak pada kulit wajah. Sesuai juga untuk jenis kulit wajah yang kering.

Almond Oil : 
untuk elak kedutan di kulit wajah serta berupaya untuk buang sel-sel kulit wajah yang mati.

Apricot Kernel Oil : 
bertindak sebagai pelembab kulit wajah. Kaya dengan vitamin A C dan E yang mana melindungi kulit wajah daripada penuaan dan juga sinaran UV

Wheat Germ Oil 
kaya dengan vitamin A E dan D. Bertindak sebagai vitamin, protien dan mineral semulajadi kepada kulit wajah.


Evening Primrose Oil :
kaya dengan omega 3 yang mana berupaya untuk melindungi kulit sensitif supaya berada dalam keadaan sihat dan segar.

Antara Testimoni DR.BEAU
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Untuk Maklumat Lanjut
Maklumat Syarikat
Teja Herbs (002215435 -D)
No. 16-1 Jalan Equine 10C, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Website: www.drbeau.com.my 
Facebook Page: drbeau malaysia
Instagram: drbeau_official
Whatsapp: 0169633443

Friday, 19 July 2019

Fast & Furious: Next-day Delivery for Electronics Purchases on Shopee

July 19, 2019 1
Fast & Furious: Next-day Delivery for Electronics Purchases on Shopee

KUALA LUMPUR, 19 JULY 2019 – Shopee Mart which comes with a next-day delivery guarantee via its Shopee24 Express Delivery service, not only features groceries, health and beauty products, but also irresistible electronics deals that you will not want to miss! Popular models of mobile phones, accessories, computer peripherals, home appliances such as the Xiaomi Mi 9 SE, Morgan Rice Cooker and more are available at attractive prices and all with a 100% authenticity guarantee.

Enjoy additional perks such as a 15-day hassle free return policy, free shipping, 0% Shopee installment plan and also earn Shopee Coins (a Shopee currency) along the way. With Shopee Guarantee, shoppers can have peace of mind when shopping on the platform as Shopee holds the money from all purchases in escrow and only releases the payment to sellers after buyers have confirmed receipt of product. Should the user feel that there are any problems or dissatisfaction with regards to their products, they can request for a refund from our friendly customer service crew.

 Fast & Furious: Next-day Delivery for Electronics Purchases on Shopee

Put in your order by 2pm (excluding Sunday and public holidays) to ensure that you receive your products the next day or your next shipment will be on Shopee. Presently available for users within Klang Valley, Shopee24 serves to answer the call of consumers for speedy fulfillment when shopping online.

For further savings from now till 21 July 2019, apply the code SMLEMA5 to receive a RM5 rebate with a minimum spend of RM100.

Don’t miss out on the limited-time only special electronics deals available on Shopee Mart:


Products
Discounted Price (RM)
Retail Price (RM)
202.60
350.00
82.10
111.00

56.70
99.00
68.50
135.00
138
399
285
319
629
849
739
999
480
499
1249
1299

Tuesday, 16 July 2019

ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit

July 16, 2019 4
ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit
ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit| Assalamualaikum uolss,Terima kasih selalu singgah blog sis,Rasa terharu tau bila uols selalu tanya2 dan bagi pendapat setiap kali sis up entry terbaru.Teruskan tau singgah sini sebab banyak benda best dan menarik sis nak kongsi dengan uols.

Kali ini sis nak cerita tentang pencuci muka,ianya merupakan rutin wajib setiap pagi selepas bangun tidur,ada ke orang tak cuci muka?haha...jangan lah jadi pemalas dan pengotor sangat ok.benda senang pun susah ke nak buat?Cuci muka tu penting sebab ianya membersihkan wajah dari kotoran yang terkumpul sepanjang hari.

ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit

Tapi....bukan senang nak cari pencuci muka yang sesuai dengan kulit kita,kalau salah pilih kulit akanmenjadi rengsa dan ruam.Malah kulit boleh menjadi kering dan naik jerawat.So...sis nak recommended korang pencuci yang best dan sesuai dengan semua kulit,tak kiralah kulit kering,kulit berminyak atau kulit sensitive.Taraaa.....ini lah dia pencuci yang sis dah guna dan sangat sesuai dengan kulit sis.
ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Sis teruja nak cuba pencuci ni sebab kandungan nya terdiri dari bahan semulajadi iaitu  ALOE BARBADENSIS LEAF& TEA TREE LEAF OIL dan sebab paling utama sekali adalah produk ini 100% dari korea..hehe..kulit sis memang dah serasi sangat dengan produk dari korea,sebab tu tak ragu-ragu nak guna produk dari Hansaegee Nature ni.


ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit
Pertama kali mencuba sis terkejut jugak sebab teksturnya berbentuk buih-buih halus,wow...macam nak mandi buih je...haha...halusnya buih-buih ni,sangat selesa bila diletakkan dimuka.Bila diurut ke seluruh muka,terasa lembab dan baunya yang organic sangat menenangkan.



Wehh...serious ni,recommended sangat  ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni...sangat-sangat berkesan pada kulit sis yang kering,Sebelum ni kulit sis terlalu kering,bila guna pencuci biasa tu aduhaii...kulit rasa tegang dan perit..memang tak selesa.Malah kulit semakin kering sehingga menggelupas.

Review Selepas Seminggu Menggunakan

ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit
Setelah seminggu menggunakan pencuci ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni banyak sangat perubahan yang sis dapat rasa.
  • Kulit semakin lembut dan lembab
  • Jerawat mengecut
  • Membersihkan wajah secara mendalam(memang fresh gila lps cuci muka)
  • Tidak mengeringkan kulit selepas mencuci
ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit

ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit
Cara Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
  • Basahkan tapak tangan dan muka dengan air.
  • Tekan 1 atau 2 pam Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ditapak tangan,Urut dengan perlahan. 
  • Cuci muka dengan air bersih.Taraaaaa...dah boleh rasa muka uolss bersih dan lembab.

ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit
Kalau uols nak tahu,Aloe Vera memang sangat terkenal dalam rawatan kulit,sangat berkesan untuk kulit yang sensitive,jerawat,bintik hitam  dan sunburn.Manakala Tea Tree Leaf Oil  pula berfungsi untuk melembabkan kulit yang kering,awet muda,menghilangkan kesan radang dan anti jerawat.Cuba uols tengok gambar kat atas tu,nampak cerah dan segar kan?itu betul-betul baru lepas cuci muka tau,tak de guna filter pun...haaaa...memang puas hati sangat dan tentunya sis akan repeat beli selepas ini,Sis ingatkan nak beli produk Hansaegee Nature yang lain pulak.Uolss boleh tengok kat bawah untuk maklumat lanjut

ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit




Tuesday, 2 July 2019

Sinopsis Legally Blind TV3

July 02, 2019 4
Sinopsis Legally Blind TV3

Telenovela terkini menggantikan A Woman Scorned bakal ke udara mulai Isnin ini jam 3 petang.

Kisah tragis Grace yang hilang penglihatan dalam sekelip mata gara-gara kerakusan seorang lelaki. Hidupnya berubah serta merta, dari seorang yang ceria, penuh visi dan bercita-cita tinggi kepada seorang yang hilang semangat dan penuh kedukaan. Adakah Grace dapat mengembalikan semangatnya yang hilang. Dapatkah dia menuntut bela diatas apa yang berlaku.

Telenovela 93 episod ini bakal membawa anda ke alam realiti yang sememangnya berlaku dalam kehidupan kita. Episod 1 pun dah berjujuran air mata macam mana nak hadap 93 episode..

Oklah tu 93 episod,cerita sebelum ni hampir 400 episod tau..huhhh....jenuh nak tunggu ending haha...

#legallyblind

Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit

July 02, 2019 3
Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit
Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit| Hai korang,Hari ni sis nak cerita tentang produk best dari Dr.eslee,dah hampir sebulan sis menggunakan produk Dr.eslee,tu pun guna sikit2 je sebab sayang hehe...kalau nak ikutkan,seminggu je dah habis ni,yelah paket sample je kan.

Sebenarnya kan,Sis lebih suka cuba dahulu sebelum membeli produk apa pun,kebetulan dapat sample Dr.eslee ni,dalam satu paket tu complete la..semua ada dari pencuci,penyegar,pelembab dan banyak lagi.

Pengenalan Jenama Dr.eslee

Jenama Dr.eslee telah ditubuhkan pada tahun 2000 di korea oleh prof Lee,ahli dermatologi yang terkenal dan kini digunakan oleh 98% pusat penjagaan kulit di korea.Terbukti berkesan dan selamat dengan pendaftaran produk dengan Kementerian Kesihatan di Malaysia untuk keselamatan.

Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit

Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit

Kebetulan masa dapat sample Dr.eslee ni kulit sis tengah breakout,Kulit kering teruk sangat,mengelupas sampai boleh dikopek,aduhaiii risau betul hati ni,yelah bila kita makeup pun masih tak boleh tutup mengelupas tu..hampir dua minggu masalah tu berlarutan,macam-macam jugak pakai tapi tak berkesan.

Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit

First time guna Dr.eslee SKIN MOISTURE HYDRATION CARE LINE  ni sis rasa teruja sangat sebab tekstur dia lembut bak sutera,sejuk nya bila apply kat muka,rasa segar dan nyaman,paling best ianya cepat menyerap dan tidak melekit.Malah kulit serta merta rasa anjal dan lembab.

Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit

Sis dah guna semua produk Dr.eslee ni,Alhamdulilah sesuai dengan kulit dan kulit kering dah hilang,yeayyyyy...happy sangat tau,Tq dr.eslee menyelesaikan masalah kulit kering saya.

Kalau korang ada masalah kulit silalah cuba produk dr.eslee ni,sebelum tu korang pergi ke laman web dr.eslee untuk maklumat lanjut.


Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit

Cara Guna Sample Dr.eslee

  • Gunakan wash foam 
  • Pembersihan kali kedua menggunakan Enzyme Base
  • Gunakan lotion(Ac Lotion)
  • Sapukan Skin Moisture(Gel air yang diperkaya sebagai pelembab)
  • Gunakan Drynix Lotion untuk mengunci kelembapan 
  • Gunakan UV-protection untuk melindungi pigmentasi dan cela
  • Akhir sekali gunakan sunblok untuk melindungi kulit dari panas matahari.