A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea - Lin Liena Story

Monday, 13 May 2019

A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea

A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea| Hai guys,ada berita baik untuk pencinta produk althea,hehe....hint dia comey sangat macam nak makan jer...
Serious cakap lah,produk terbaru althea memang comey sebab anak sis hampir nak makan puff yang macam meringue tu..warnanya tu mungkin menarik hati anak-anak haha...

Bila sampai je kotak pink ni dari korea hati berbunga-bunga,macam dapat hadiah dari kekasih pulak...haha ..pape je sis ni kan..


Korang tengoklah tu..punyalah comey,sampai tak sanggup bukak nak guna...haishhh..tapi kena try jugak sebab nak tengok best ke idokkk ..ok jom sis review semua barang terbaru koleksi A'Bloom Althea.


 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea

Althea A'Bloom

A'bloom products :x1 A'bloom BHA Blackhead Blaster
x1 A'bloom Giant Meringue Puff
x3 A'bloom Baby Meringue Puffs
x1 A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet
x1 A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet
x1 A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet
x1 A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet

 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea

A'Bloom Giant Puff ni sangat best digunakan,hanya sekali dap, foundation dah meresap dalam kulit,ehh..mudahlah makeup lepas ni,tak makan masa yang lama,sis paling suka kesan selepas dap dap tu,nampak sekata dan tidak bercapuk.Sis recommended korang basahkan span dengan air,kesan glowing terus hehe..nak pakai kering gitu je pun boleh,takde masalah,Makeup jadi lebih mudah dan cepat....harga sangat berpatutan..Hanya Rm 8 (klik link kat bawah ni jika ingin membeli)

GIANT MERINGUE PUFF(1P)
RM 8

 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea
Baby meringue Puff pula sangat mudah untuk digunakan di kawasan-kawasan yang sukar seperti bawah mata,tepi hidung,menjadikan sapuan lebih kemas dan sempurna,boleh digunakan basah atau kering.(klik link dibawah jika ingin membeli)

RM 11.00 
 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea
Bha Blackhead Blaster ni besttt giler,Buang bintik hitam tanpa sakit..memang sis recommended uols beli satu wat simpan dalam beg,saiznya sangat sesuai untuk diletakkan dalam handbag,yelah..bila2 korang free gosok jer blackhead blaster ni,terus hidung korang jadi licin...iyee...betul ni,sila cuba sendiri jika tak percaya,sis dah beli lagi satu nak wat stok...Bau dia pun ok sedap jer hidung ni bau..hehe...kandungan nya natural bha(white willow bark extract 5000ppm)klik link dibawah jika ingin membeli.

RM 16

 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea
Selamat tinggal bintik hitam.....antara kandungan blackhead blaster ini ialah white willow a.k.a natural bha,ianya sangat semulajadi..Charcoal pula membantu membersihkan minyak dan kotoran di muka kita,Aprikot seed pula berfungsi sebagai scrub yang akan menyental muka korang,dan Tea tree oil menjadikan kulit korang tenang dan menyingkirkan bintik hitam dan putih,so..tunggu apa lagi,belilah sekarang ok.

 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea
Wuhuuuu..ini paling best sebab sis memang suka pakai mask hehe...kira macam Me Time lahhh...
Ada 4 variasi semuanya,ianya berasaskan buah-buahan,dan sangat berjuisi..jangan termakan sudahhh...

1.A'BLOOM Moisturising Watermelon Mask Sheet(DRYNESS HYDRATION)
-Mengandungi Extract Watermelon dan Lavendar,
-Sesuai untuk menyuburkan dan melembabkan kulit yang berpanjangan
-Sesuai untuk kulit kombinasi
RM 2 (1 Sheet)
RM 15 (10 Sheet)

2.A'BLOOM Brightening Lemon Lime Mask Sheet(BRIGHTENING SKIN EVEN TONE)
-Mencerahkan kulit yang kusam.
-Kandungan vitamin c boleh mencerahkan bintik hitam 
-Teh hijau mampu menenangkan kulit 
-Mengandungi Extract lemon dan Extract Daun Camellia Sinensis
-Sesuai untuk kulit kombinasi
RM 2(1 Sheet)
RM 15 (10 Sheet)

3.A'BLOOM Nourishing Avocado Mask sheet(ANTI-AGING WRINKLES)
-Kaya dengan antioksidant untuk menyubur dan melindungi kulit kita dari persekitaran yang bahaya,
-Mengurangkan garisan halus
-Kandungan Extract Avocado dan hibiscus untuk kulit yang lembut dan berseri.
-Sesuai untuk kulit kering
RM 2(1 Sheet)
RM 15(10 Sheet)

4.A'BLOOM Anti Blemish Peach Mask Sheet(ANTI-BLEMISH REDNESS)
-Anti radang memulihkan dan melegakan kulit yang sensitif
-Mengandungi peach extract dan tea tree untuk mengawal minyak,mengimbangi lembapan dan membersihkan kulit.
-Sesuai untuk kulit berminyak.
RM 2(1 Sheet)
RM 15 (10 Sheet)

TESTIMONI DIRI SENDIRI
-Sangat berpuas hati dengan semua koleksi A'bloom,jatuh cinta setiap kali pakai hehe...bukan nak cakap apa lah,semua produk ALTHEA sangat berkuali dan berkesan,tak pernah sekali pun produk althea mengecewakan,pasti  akan repeat bukan sekali,tapi berkali-kali.
-Mask tu sangat-sangat best,lepas pakai tu kulit memang toink-toink..memang anjal habis,dan lembab sepanjang hari.tolonglah beli guys..sangat baik untuk menenangkan kulit setelah seharian kulit terdedah dengan udara kotor.
-Bha blackhead tu memang memudahkan untuk membuang blachead dan whitehead,tak sakit tau..tonyoh2 pastu urut2 secara membulat,terus licin lepas korang cuci muka.
-Meringue Puff tu sangat memudahkan untuk korang makeup,senang blend dan tidak bercapuk..best sangat....jatuh cinta 3000 kali heheheh....kesan glowing serta merta tau..
Hahhh....dah baca kan...tunggu apa lagi guysss,sila terjah laman web ALTHEA sekarang....dapatkan sekarang juga..

24 comments:

  1. Wahh... Pantasnya Althea keluarkan produk baru! Sangat produktif! Bagus betul sebab ada lebih banyak pilihan. Lagipun memang kerap sangat dengar tentang testimoni positif produk Althea ni!

    ReplyDelete
  2. Setuju sangat part sayang nak bukak sebab comel sangat puff tu! Produk althea ni memang tak pernah mengecewakan, berkesan dan comel!

    ReplyDelete
  3. Menariknya mask tu rm2 je?!! Affordable sgt ni n skincare korea mmg slalu win so patut cuba ni!!

    ReplyDelete
  4. aiyoo! produk Althea lagi. hahaha banyak ya produk mereka? sangat produktif gitu. hahah bila lah lelaki punya produk nak dikeluarkan pula/? sabar menanti hahaa

    ReplyDelete
  5. Althea comes out with so many mask and the price looks affordable. I like the Nourishing Avocado and hopefully it able to reduce my wrinkles.

    ReplyDelete
  6. Produk althea tak pernah mengecewakan .Saya tak rasmi lagi sebab rasa pulak nak pakai. Nak nak meringue puff tuh. Adoilah

    ReplyDelete
  7. My mask favourite is Watermelon. Buat kulit toink toink. Meringue puff Tu bukan he cute tapi best. Smoothen your foundation well . Flawless­čśŹ

    ReplyDelete
  8. ramai yg dah review kata Watermelon bagus. betul ke ? tak mengapa kite dah beli hari tu masa sale tgh tggu sampai saja. Nanti bolehlah share review kat blog

    ReplyDelete
  9. alahai comel sangat packaging mask tu. sayang pulak nak pakai, eh BBL dah lama tak rest muka pakai mask ni. agak-agak lin mask tu sesuai tak untuk orang lelaki pakai?

    ReplyDelete
  10. Wahhh cam menarik je. Sis pun sayang nak bukak lagi sebenarnya, tengok orang buat review je pasal produk ni..hehehe, tapi betullah kan, walau macam mana pun still kena bukak jugak nak tahu bagus ke idok. Ok ok nanti sis pulak bukak ya...:D

    ReplyDelete
  11. Semua produk althea memg best dan comel.. Dari skincare sampai ke makeup ok sangat.. Nad pun dapat yang baru ni.. Memg comel kan.. Maringue puff tu.. Lembut je..

    ReplyDelete
  12. comel-comel packaging dia. Siap bau buah-buahan lagi. Ni kang bila pakai jangan pi gigit dah la.. hehe

    ReplyDelete
  13. Emi paling suka dia punya water-me-long mask tu. Best gila weyh. Emi borong banyak2 masa sale buy1 free1 haritu.

    ReplyDelete

  14. Giant Meringue Puff & Baby Meringue Puff tu nmpk mcm cookies je..gerammmm nk ngap haha

    ReplyDelete
  15. Comelnya sponge tu dah macam
    Bentuk kuih.rasa nak geget jer sebab comel naw. Tapi produk althea mmg semua menarik.

    ReplyDelete
  16. produk althea ni semua best-best.airah dah try semua memang suka gila.mask tu kalau pakai before makeup memang rasa makeup lawa licin je

    ReplyDelete
  17. Kita geram betul tengok span tu. Rasa macam nak kunyah kunyah je tau. Sebab cute sangat. Mesti best giler bila pakai kan. Selalu beli yang biasa biasa, rasa kasar je.

    ReplyDelete
  18. kenapalah produk2 althea nie semua comel2 je. packaging dia pon nice je buat rasa nak beli bila tengok. comel2 betul ! teringin nak beli mask dorg.

    ReplyDelete
  19. Allaaaaa comelnya foundation puff tu heheh..nampak ramai jugak yang review mask-mask ni. terus rasa tergoda

    ReplyDelete
  20. baca ni buat mama terasa nak cuba semuanya

    ReplyDelete
  21. ramai betul orang dok share berkenaan produk terbaru althea ni. mesti bagus sangat kan. nak cuba jugaklah nanti

    ReplyDelete
  22. bestnya, mek baru cuba juga set ni.

    ReplyDelete