February 2019 - Lin Liena Story

Thursday, 14 February 2019

Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi

February 14, 2019 20
Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi
MASA MANDI LEBIH MENYERONOKKAN DENGAN CARRIE JUNIOR BUBBLY BAR
-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi

Anak-anak kak lin memang suka mandi tau,sehari tu 3-4 kali mandi,adoii memang pening lah kak lin ni,dilarang pun tak guna sebab dah memang macam tu hari-hari,lagi-lagi sekarang ni musim panas kan..maknya pun sama 3 kali sehari mandi sebab tak tahan panas.

Bertambah seronok budak-budak ni bila Carrie Junior ada keluarkan sabun baru...eh memang lah seronok lah kami semua haha..

Image may contain: text and food










Masa mandi adalah lebih daripada sekadar rutin; ia adalah masa yang tepat dan berharga untuk mengeratkan hubungan. Ia merupakan rutian harian yang boleh memberi manfaat kepada kanak-kanak melalui belaian kasih sayang yang lebih dari ibu bapa dan penjaga. Mandi dapat membantu si manja untuk berehat dan setiap sentuhan fizikal memberikan mereka keyakinan terhadap kasih sayang dari ibu bapa.

CARRIE JUNIOR- sebuah jenama yang dipercayai dalam kelengkapan mandian kanak-kanak memperkenalkan keseronokan masa mandi dengan CARRIE JUNIOR Bubbly Bar. Produk CARRIE JUNIOR Bubbly Bar baharu ini memberikan sebuah pengalaman baru yang lebih menyeronokkan di dalam bilik mandi. Sabun buku mandian baharu dengan hiasan imej 3D CARRIE yang timbul dipermukaan sabun hadir dalam 3 warna terang dan menarik iaitu merah jambu, hijau dan biru sesuai dengan setiap variannya.

Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi

CARRIE JUNIOR BUBBLY BAR

CARRIE JUNIOR Bubbly Bar ini merupakan sabun Gliserin, menjadikannya lebih lembut pada kulit daripada kebanyakan sabun. Gliserin berasal dari minyak tumbuhan semulajadi menjadikan sabun ini mempunyai bacaan pH lebih rendah berbanding sabun lain. Ia membersihkan sambil memberikan lapisan perlindungan kelembapan, agar kulit kekal lembap. Gliserin yang terkandung di dalam CARRIE JUNIOR Bubbly Bath juga bertindak sebagai humektan, memberikan kelembapan pada kulit agar terhidrasi sepanjang masa. Humektan tidak menjadikan kulit berminyak sebaliknya menjadikan kulit lebih lembut. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar diuji secara dermatologi, sesuai untuk semua jenis kulit, sangat lembut dan tidak mengasari permukaan kulit; apabila digunakan bersama air, ia mempunyai kesan yang menenangkan dan juga melembutkan kulit

Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi

Pastikan kulit anak anda sentiasa terhidrasi, ia dapat melembapkan kulit sehingga beberapa jam selepas mandi. Pengunaan CARRIE JUNIOR Bubbly Bar yang berterusan menjadikan kulit lembut dan gebu. Menyental dengan sabun ketika mandi juga merupakan terapi yang dapat melegakan tubuh badan.

CARRIE JUNIOR Bubbly Bar hadir dalam 3 aroma buah-buahan paling menarik dan laris daripada rangkaian mandian CARRIE iaitu Groovy GrapeberryCheeky Cherry dan Double Milk menjadikan kulit sentiasa segar dan bersih. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar dirumus khas dengan kandungan istimewa Carrie Junior, Fruito-E yang merupakan gabungan semulajadi ekstrak buah-buahan. Fruito-E diperkaya dengan vitamin dan nutrient untuk membantu menyuburkan dan melembapkan kulit.

Kini kanak-kanak boleh menikmati lebih keseronokan di dalam bilik mandi kerana CARRIE JUNIOR Bubbly Bar turut hadir dengan mainan rahsia di dalam setiap kotak. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar boleh didapati di kedai runcit utama, pasar raya, pasar besar di seluruh negara; sabun buku seberat 100gm ini berharga RM4.00 (Semenanjung Malaysia) dan RM4.20 (di Sabah Sarawak) setiap satu.


Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi
CARRIE JUNIOR Bubbly Bar - Groovy GrapeberryCheeky Cherry dan Double Milk 
Ada mainan tau dalam ni..Surpriseeee
Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi
Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi


Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup

February 14, 2019 2
Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup
Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan AltheaMakeup|  Hello guysss,Semoga ceria-ceria semuanya,dah lama tak update blog,al-maklumlah dah bercuti panjang haritu,semua kerja pending..haha,malasnya nak mulakan balik kerja-kerja yaang tertangguh..harini bangun je tidur terus menghadap blog,mood kena cari balik hehe..

Memandangkan hari ni mood sis baik,jomlah kita cerita yang best2..makeup lah yang menjadi pilihan,tak tahu kenapa kalau mood baik kak lin mesti nak cantik-cantik dan semestinya nak makeup2 hehe...berita baik untuk korang,Althea dah keluarkan produk makeup terbaru tau...yaallah serious teruja ,cantik giler uolsss...kak lin dah cuba dan ternyata memang berbaloi untuk dibeli...

  Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup


Taraaaa...inilah rangkaian produk terbaru althea uolssss...cantik dan menawan kan..kak lin terangkan satu-satu kat bawah ni ye..kak lin memang recommended lah pada uolss...sila beli dengan cepat sebab takut sold out hehe...kalau beli sekarang uols guna code Valentine11 ada 11% diskaun.


Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup



EYE PALETTE SUNRISE&MOONRISE BCL X A
RM 140
Early bird special for BCL's special fans only: Get 30% OFF + FREE SHIPPING, use code: BCL30. Limited quantity available.
Pembayang mata yang pertama dari Althea,Sunrise&Moonrise dihasilkan dari kerjasama Bunga Cinta Lestari,8 warna ini sesuai untuk siang dan malam,menjadikan hari anda indah dan ceria.warnanya yang cantik dan sangat senang diblender,Shimmer,Matte,dan glitters...semua ada dalam satu palette.

Beli-----SINI
Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup
FLAWLESS CREAMY CONCEALER
RM 15.00
Mata panda,bintik hitam dan cela?jangan risau uolss..tutup je dengan creamy concealer ni..Formula ini dibuat dengan Aquaxyl untuk melembabkan dan memperbaiki keseluruhan kulit .teksturnya sangat lembut dan tidak melekit.Paling best tahan lama.
 4 shades to choose from - #01 Vanilla (Pink beige #21), #02 Ginger (Warm ivory #21), #03 Honey (Warm peach #23-#25), #04 Mocha (Deeper yellow #30) 

Beli---SINI

Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup
WATERCOLOT CREAM TINT
RM 20.00

Best tau cream tint ni,lembab dan bibir rasa berjuice haha..jangan jilat bibir anda..warna sangat cantik,watercolor cream tint ini ada fungi melembab untuk mengelakkan bibir mengelupas,ada 4 warna berbeza.
**Isi kandungan
Squalene-Meningkatkan kelembutan bibir
hyaluronic asid-Mengekalkan kelembapan kulit

Beli----SINI


Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup
SPOTLIGHT EYE GLITTER
RM 24.00

Nak mata berkilau gunalah spotlight eye glitter ni,nampak glamour uolsss,boleh dicampur dengan eyeshadow..serlahkan kreativiti anda..ianya cepat kering...ada dua warna boleh dipilih,gold light dan pink light.

Beli----SINI
Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup
SKIN RELIEF SPOT FILM GEL
RM19.00

Pastikan kulit bersih sebelum menggunakannya,hanya sapukan nipis pada kawasan yang ada jerawat,biarkan kering sepenuhnya sebelum memakai makeup.Ianya mengandungi minyak pokok teh untuk merawat jerawat dengan cepat dan berkesan,Sementara campuran centella dan daun pinus mengekstrak kemerahan,merawat jerawat.Selamat tinggal jerawat.
**Isi Kandungan
Tea Tree Oil-Mempunyi sifat antibakteria untuk merawat bintik-bintik jerawat.
Centella Asiatica Extract-Melegakan kemerahan dan melegakan kulit.
Pine leaf Extract dan-Kaya dengan antioksidan untuk memperbaiki melegakan kerengsaan.

Beli----- SINI

Dibawah ini ada tutorial simple dan cepat menggunakan Althea makeup.


Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup