Susu SUFFY bGenius Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat - Lin Liena Story

Monday, 28 January 2019

Susu SUFFY bGenius Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat

Susu SUFFY bGenius Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat.

Assalamualaikum.....

Hai uolsss...pernah dengar tak susu SUFFY?kalau tak pernah meh sis nak cerita sikit tentang susu SUFFY ni..

Suffy Diary Group Sdn Bhd merupakan :

- Sebuah syarikat pengeluar produk tenusu jenama ‘’ SUFFYY’’ yang berpusat di Ipoh Perak.
-Suffy mempunyai pengalaman lebih dari 6 Tahun didalam memasarkan produk berasaskan susu ke seluruh Malaysia termasuk  sabah dan sarawak.
-Suffy mempunyai pelbagai produk Susu diantara susu berasakan susu lembu dan susu kambing.

-Suffy telah melaksanakan kaedah pemasaran semasa melalui medium seperti  facebook , instagram dan website  bagi menarik minat mereka untuk  berurusan dengan pihak suffy.

Susu SUFFY bGENIUS Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat

Susu SUFFY bGenius menyokong tumbesaran si manja anda . Dengan Formula B3, dirumus dengan DHA (15mg/100g), Vitamin, Mineral serta tambahan Prebiotik – FOS & Manna dapat membantu Si Manja anda untuk kekal sihat, bijak dan kuat.


Susu SUFFY bGENIUS Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat

Fungsi B3 Formula

BRILLIANT

Suffy B Genius mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama di dalam otak. Ia Berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak.
BALANCE
Suffy B Genius membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan oleh Si Manja. Nutrisi yang seimbang membantu Si Manja untuk membesar dengan lebih baik.
BOOST
Suffy B Genius dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman Si Manja.
Susu SUFFY bGENIUS Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat


Sebagai ibu,kak lin percaya kita hanya mahukan yang terbaik untuk anak-anak...macam kak lin sendiri sebelum membeli susu kak lin akan mencari info dan membaca maklumat tentang sesuatu produk dan khasiat produk tersebut.
Paling utama sekali kak lin suka meminta  sample susu dahulu,yelah bukan semua susu sesuai dengan anak kita kan..Bila susu tidak sesuai kesian lah anak kita yang kena hadap,contoh susu tidak sesuai adalah :
-Ruam,Tidak selesa perut,Cirit-Birit dan sebagainya.
Sebagai seorang ibu kak lin nak sampaikan berita baik untuk ibu-ibu diluar sana,Susu SUFFY bGenius telah hadir dengan keluaran terbaru dalam packaging 500mg.
Berita baik lagi!!!!!
  • korang boleh tebus 3 shachet SUFFY bGenius dengan harga RM6.00
  • Jadi 50 yang terawal untuk mendapatkan code promo dan dapat set percubaan SUFFY bGenius.(SUFFYSBG)
  • Tarikh penebusan bermula 24/1/19 sehingga 15/2/19
Kelebihan membeli set percubaan suffy vs free trial pack

  • Terima 3 sachet untuk 3 kali pengambilan
  • Dapat produk segera dalam tempoh 24 jam
  • Pegawai khidmat pelanggan akan menghubungi pelanggan dan memberi panduan serta khidmat nasihat pengambilan susu suffy bGenius.
Mengapa 1 set percubaan menerima 3 sachet
  • Untuk rasa,kesan kepada tubuh badan dan penghadaman.
Kebaikkan produk suffy bGenius
  • B3 formula=Brilliant,Balance dan Boost
  • Tambahan khasiat sebenar dari buah kurma dan madu


Set Percubaan Susu Suffy bGenius Kini Boleh Didapati Di Shopee

Ok guys...kak lin kongsi dengan korang cara-cara nak dapatkan sample susu SUFFY bGenius


  • Layari laman web-http://www.suffy.com.my/samplesususuffy
  • Pilih Senarai set percubaan dan isi maklumat peribadi.
  • Baca segala butiran yang tertera di (terms n condition)dan klik submit.
  • Klik pada gambar set percubaan yang anda inginkan.
  • Log masuk  pada laman web shopee dan bagi mereka yang tidak daftar sebagai ahli perlu daftar terlebih dahulu.
  • Klik pada beli sekarang dan pilih kuantiti yang anda  inginkan.
  • Klik pada suffymalaysia dan trial pack suffy bGenius dan klik pada semak keluar.
  • Tambah baucar dengan mengunakan CODE SUFFYSBG
  • Pastikan anda tekan pada baucar diskaun  suffy malaysia official store dan klik pada ok untuk pengesahan. 
  • Penghantaran akan dilakukan  dalam Masa 3 hari waktu berkerja. 
Update 2/2/2019

Ingat tak haritu kak lin ada share cara nak tebus sample susu suffy di shopee??Taraaa..sehari je dah sampai uolsss..
.
.
Anak kak lin suka giler susu ni..sedap katanya,kak lin try la minum sikit..eh eh yela memang sedap..patutlah selang sejam mintak susu...
.
.
Dah habis dah sample 3 sachet tu dalam satu hari je sebab berebut dengan abangnya..alahai..kak lin terus order yang 500gram punya.
.
.
Suffy bGenius dengan B3 Formula,gabungan DHA,FOS dan 19 Vitamin dan Mineral akan membantu Si Manja untuk membesar dengan lebih sihat dan lebih aktif.

Suffy Malaysia
#pilihanibuohsem
#suffymalaysia
#susubuatsimanja
#linlienareview
#lifestyleblogger
#linlienadotcom

SUFFY DAIRY GROUP SDN BHD (1189232-X)
Pejabat Urusan :


No. 29, Laluan Meru Perdana 11,


Taman Meru Perdana 2, 31200 Chemor, Perak,Malaysia


T : 05-525 2992


E : admin@suffy.com.my



25 comments:

  1. wah byk ingredient yg nutritious dan bagus untuk kesihatan ibu dan bayi

    ReplyDelete
  2. Dah tebus..tunggu sampai jaaa 😊

    ReplyDelete
  3. banyaknya khasiat susu ni.. sedap pun sedap

    ReplyDelete
  4. 1st time to know of this brand, its good that it's sachet so easy to pour and make milk for kids. Easy for travel use too, gonna check out more info of this soon as friend maybe looking for this type.

    ReplyDelete
  5. Wahhh...memang banyak khasiat betul susu ni.. Nanti bolwh recommend kan dekat cousin

    ReplyDelete
  6. Pertama kali dengar pasal susu suffy ni. Tengok ingredients bagusbagus tu. Memang bagus utk kanak2

    ReplyDelete
  7. Baru tahu brand ni. Sekarang banyak jenis susu ada kat pasaran. Adanya informasi mcm ni mmg sangat membantu untuk ibu2 yg nak beli susu.

    ReplyDelete
  8. wah first time dengar psal brand ni! tengok khasiat dia pun banyak. boleh la kongsi nnti pada yang lain. flavour lain ada x

    ReplyDelete
  9. AM baru first time dgr pasal susu suffy nie. .Nnti AM nak cuba la beli utk si kakak.. Dia mmg suka minum susu.. Packaging pula nampak menarik..

    ReplyDelete
  10. 15.2.2019???
    alahai. ari ni dah 13hb. mcm x sempat.
    ada gak baca pasal susu ni. mengenangkan Izzat yg masih num susu.
    nak maintain kan dia num susu sehingga la dia tak nak dah.
    susu ni sihat. susu ni berkhasiat, kan.

    ReplyDelete
  11. Pertama kali dengar pasal susu ni...baru kan...x pernah dengar sebeoum ni ..banyak nutrient dalam susu ni yg sesuai untuk kanak-kanak..

    ReplyDelete
  12. bagusnya susu suffy nie. sebelum cuba bagus jugak cuba dulu sample, kalu anak-anak suka baru repeat beli. lagi pun packaging senang nak bancuh kalu travel atau balik kampung kan

    ReplyDelete
  13. Waa.. Anak anak dah ada pilihan susu dah sekarang ye.
    Mesti anak anak suka susu ni..
    Bestnya mereka bagi sample dulu.
    Boleh rasa sebelum dpatkan 1 pek yang besar tu kan.

    ReplyDelete
  14. Looks like a good product. Will share with my friends' who have kids. Thank you for sharing

    ReplyDelete
  15. oh first time hearing this brand. how's the taste like. My girls are very choosy so I don't dare to simply change their formula. I hope it's good for your kid. :)

    ReplyDelete
  16. pertama kali dengar nama brand ni...cute pula rasanya bunyi die hehehe..tapi yang best gaya packaging dia sennag nak bawa gi mana2 terutama travel kan.

    ReplyDelete
  17. Thank you sis! Dah cuba register nak claim sample free. Siapa tak suka benda free kan, kalau sedap boleh cuba beli.

    ReplyDelete
  18. wah boleh tengok dekat shopee ni..nak try dulu..kot serasi dengan anak kan..rasa dia mesti sedap kan..

    ReplyDelete
  19. Rawlins pun first time dengar pasal produk ni. Nak share dengan kawan yang ada baby la agar dia dapat free sample.

    ReplyDelete
  20. Eh anak buah emi dulu pun guna susu suffy gak. sampai umur 5 tahun gak la dia duk minum susu tu.

    ReplyDelete
  21. Ramai yg minum susu ni ya, nak try jugak! Mcm best tu.

    ReplyDelete
  22. Nampak menarik. Kena cuba ni. Anak-anak jenis suka minum susu. Hehe. Nanti nak tebus sample la.

    ReplyDelete
  23. ini pertama kali saya dengar dan tahu dengan susu ini

    ReplyDelete
  24. Hi Admin! Tumpang iklan jap ya. Raya nak dekat dah ni. Ramai dah yang membeli belah untuk persiapan raya untuk menghias rumah. Jum datang ke Al Aqsa Carpets untuk membeli tikar getah viral ini! Klik link dibawah untuk lihat sendiri testimoni mengoyakkan tikar getah daripada Dazrin & Izzue Islam!

    https://youtu.be/WesQlV66o4E

    ReplyDelete