Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC - Lin Liena Story

Friday, 18 January 2019

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Assalamualaikum,
Hai hai hai,berjumpa lagi kita hari ni,hehe....kalau korang selalu singgah blog kak lin korang mesti tahu kan kak lin suka kongsi dengan korang produk yang kak lin cuba dan beli.Kadang-kadang ada yang sesuai,dan ada juga yang tak serasi..

Kak lin suka berkongsi pengalaman dengan korang,so..macam biasa kak lin nak review produk yang kak lin beli minggu lepas iaitu BRASSICA PEELING GEL dari DR.GLAMOGENIC.



Sebelum kak lin membebel apa kata kita berkenalan dengan DR.GLAMOGENIC

  • Dr.Glamogenic,Perawatan kulit buatan AUSTRALIA yang dicipta oleh panel doktor dengan pengalaman lebih 30 tahun di sektor perawatan kulit dan kecantikan.
  • Walaupun ianya diformulasi dari Australia,tetapi secara umum ianya sesuai dengan kulit asia kerana ianya diperbuat dari bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan mesra dengan persekitaran dan kulit kita.
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC
Brassica Peeling Gel
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Cara guna dan isi kandungan

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Muka happy tak sabar nak cuba hehe..

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Nampak kan kesan selepas tu...glowing terus uolssss


Testimoni Diri Sendiri:

-Sebelum guna korang boleh nampak kat gambar tu muka kak lin kusam sangat,ala tak berseri langsung...sedihnya..memang dah lama tak buat peeling...kulit mati tu kena buang dan jerawat halus-halus kat dahi.

-Sebelum guna Brassica Peeling gel ni,kak lin bersihkan dulu muka,sapukan keseluruh muka kecuali mata,bibir.

-Gosok seluruh muka dengan perlahan,dan bilas dengan air suam,boleh gunakan 2-3 kali seminggu bergantung kepada keadaan kulit uolss.

-Haaaa...lepas je cuci muka kak lin rasa kulit lembut dan lembab,ehh..ringan rasa muka aku ni,yelah setiap hari makeup mesti kekotoran tertinggal dalam kulit,tu yang kulit mudah jerawat dan kusam,lesu tidak bermaya.Nampak kan muka kak lin dah bersinar tu hahaha...best giler peeling ni. 

Sejujurnya  kak lin dah terjatuh cinta dengan Brassica Peeling Gel Dr.Glamogenic ni..betul-betul berkesan dan serasi dengan kulit kak lin..lepas ni nak cuba produk Dr.Glamogenic yang lain pulak..tak rugi uols belii...

Oh ye,untuk pengetahuan korang kak lin beli peeling gel ni pada harga RM 128.80,serious cakap sangat-sangat berbaloi..jangan berkira untuk kelihatan cantik ye...

No photo description available.

Ada 8 product Dr.Glamogenic(6 untuk muka,2 untuk badan)

Face care:

1)Hyaluronic Booster Serum
  • Melembab dan memperbaiki kulit yang letih dan sensitive.
2)Antioxidant Vitamin C + Serum
  • Mengandungi antioxidant vitamin c dan serum,dapat         mencerahkan kulit kusam.
3)Perfection Whitening Spot Serum
  • Merawat bintik hitam,Noda wajah dan lingkaran hitam bawah mata.
4)Brassica Peeling Gel
  • Gel peeling yang ringan dan lembab dengan extract brokoli yang kaya dengan vitamin,mineral alam semulajadi.
5)Dynamic Brightening Mask
  • Masker pemutih yang berkrim dan bernutrisi
6)Vitalize Soothing Mask 
  • Masker yang menyihatkan dan menyejukkan kulit,mengandungi extract lidah buaya.

Body Care:

7)Enliven Brightening cream
  • Krim pekat untuk memutihkan bahagian ketiak,siku dan lutut.
8)Youth Restoring Modelling Shaping Cream
  • Menegangkan kulit dan menjadikan selulit lebih halus
**Kak lin memilih untuk mencuba produk Dr.Glamogenic kerana ianya dari bahan-bahan semulajadi,selamat dan berkesan.

Kalau uolss berminat nak beli produk-produk Dr.Glamogenic ni bolehlah tengok link kat bawah ni..


Order online from official dealers:

Visit authorised dealer at:
Glamogenic Kiosk (Vintage Collection International Sdn.Bhd)
(same level as Village Grocer,opposite Tealive)
PC-001,Ground Floor,
Sunway Giza Mall,PJ.
Business Hours:10am-10pm
Customer service line:012-6916128

**20 pengunjung bertuah akan menerima promosi istimewa dan hadiah

Contact the main distributor:
Qurlivka Southeast Asia(Malaysia) Sdn Bhd
Level 16,The Pavilion Tower,
Jalan raja Chulan,
52200 Kuala Lumpur.
Contact:+603-61519198

website

www.glamogecic.com




23 comments:

  1. ha ah... nmpklaa the difference lepas you pakai... and banyak jugak rnage product dia yer..

    ReplyDelete
  2. Ni first time dengar pasal brand dr glamogenic ni. memang nampak perbezaan sebelum selepas ni. mesti best pakai

    ReplyDelete
  3. Tak pernah lagi dengar nama product ni dan nampak macam best je peeling gel tu..nak skodeng la product ni sebab nampak perubahan tu ha...

    ReplyDelete
  4. Nampak exclusive je produk ni, mesti mahalkan

    ReplyDelete
  5. First time dengar nama brand ni tapi kalau dari australia memang not bad sebenarnya. Sebab few brand dari sana memang berbaloi guna.

    ReplyDelete
  6. Nampak produk ni cam menarik. Harganya saya agak mesti mahal sebab produk ni datang dari jauh. Apa yang menarik ialah iainya formulasi dari Dr pakar jadi bukan sebarangan yang buat produk ni.

    ReplyDelete
  7. Set produk yg lengkap....boleh juga BC mencuba memandangkan kulit muka jenis sensitif...xsemua barangan penjagaan kulit serasa...mana tahu kalo ini yg serasi...

    ReplyDelete
  8. bestnya nampak glowing la muka

    ReplyDelete
  9. Memang best giler kulit muka lepas pakai peeling. antara skincare yang huda wajb buat setiap minggu. Suka kesan pada kulit lepas peeling ni kan? Kulit sangat lembut dan segar

    ReplyDelete
  10. Bagus lah ada lapan produk semua lengkap untuk orang perempuan guna nak jaga wajah lebih muda dan cantik berseri hehehehe.. Tambah pula produk luar negara ni bagus bekualiti...

    ReplyDelete
  11. peeling gel macam best je. Ramai gak kengkawan cerita pasal produk ni. Yang penting kesan dia sangat puas hatikan :D

    ReplyDelete
  12. Aduh-aduh... Patut Lin Cantik... Guna produk ni rupanya.. nampak perubahannye disitu he he he harap Bonde bertuah untuk cuba produk ni nanti... Teringin nak cuba juga!

    ReplyDelete
  13. Nampak perbezaan sebelum dan selepas tu. Harga dia pun berbaloi gak kan. Tapi Rawlins sejenis kulit yang setia pada satu je so takut nak try produk lain hehe

    ReplyDelete
  14. Nampak bagus peeling ni. Ye la dapat tanggalkan kulit2 mati dan kotoran kat muka. Macam best je!

    ReplyDelete
  15. i ada dia punya serum sedar tak sedar dah nak habis tu i pakai dekat wajah i, serum dia sangat the best tak tahu macam mana dia punya peeling pula.. harap sangat berkesan tau so far i sangat rekomen dia punya serum untuk yang ada masalah dehidration.. thanks for sharing ! hope u like it

    ReplyDelete
  16. Produk dr australia ni produk baru ke.. Tp nama dia pon dr.glamogenic.. Msti bkn sembarangan produk kan.. Harga mahal tp berbaloi xpe... Aslkan puas hati.. Tertarik tgk peeling gel dia dh mcm scrub da..

    ReplyDelete
  17. Wahh ... Ada testimoni .!! Nampak ketara perubahan dia ya. Tertarik kita nak try gak. Sesekali memang kena peeling kasi buang sel kulit mati kat muka ni kannn? Nak try laaa nanti

    ReplyDelete
  18. Nampaknya macam sangat baik kan? Untuk hanya rm120 boleh dapat macam macam produk yang sangat baik. Nak try lar. 😄

    ReplyDelete
  19. Dr Glamonic nie bukan calang2 produk nie. Artis antarabangsa pon ada pkai. Bagus sbb bahan2 dia menggunakan bahan semulajadi. Dan yg penting, selamat utk digunakan

    ReplyDelete
  20. banyak gak product range dripada dr glamogenic ni. Yang penting, kena pastikan kandungan yg selamat.

    ReplyDelete
  21. Wahh memang nampak perbezaan tu lina. Makin berseri dan cerah haa.

    ReplyDelete
  22. baru tau pasal prdouk ni..nampak bagus

    ReplyDelete
  23. nampak refresh la lepas pakai tu

    ReplyDelete