Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan - Lin Liena Story

Friday, 18 January 2019

Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan|  Daun Pandan adalah sejenis tumbuhan berwarna hijau dan mempunyai aroma yang wangi,Selain itu daun pandan juga banyak kelebihan dan manfaat.

Tapi kan kat bandar ni susah sangat nak dapatkan daun pandan ni,kalau ada pun dah tak segar dan kuning-kuning,tapi terpaksalah beli jugak sebab nak guna dalam masakan dan minuman.

Rasa lain tau bila guna daun pandan,wangi satu rumah,selera terus bila bau aroma daun pandan ni..lagi satu,kak lin suka campur daun pandan dalam air teh o...fuhhh....memang bercawan-cawan la minum sebab wangi dan sedap.


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Berita gembira untuk kak lin dan uolss bila kak lin diperkenalkan dengan Natural Pandan Leaf Extract Concentrate dari Bio Nutricia Extract.Sangat-sangat membantu dan memudahkan kerja-kerja memasak...hoyehhhhh...happy tak terkata lah uolss.



Mudah sebab tak perlu nak buang masa dengan kerja-kerja remeh yang memakan masa sedangkan korang boleh menjimatkan  masa,kak lin sejenis tak suka duduk dapur lama-lama,kalau boleh semuanya nak pantas dan cepat siap..bayangkan korang kena potong-potong daun pandan,lepas tu nak kena blender,pastu nak kena tapisss...eh banyak nya masa nak buat semua tu kan.So sila beli cepat-cepat Pandan Leaf Extract.

Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Resepi Kuih Buah Melaka

4 sudu besar tepung pulut 

1 sudu besar tepung beras
1/2 penutup natural pandan leaf extract
Gula melaka - potong kecil 
1/2 biji kelapa muda parut - ambil bahagian putih sahaja

Sedikit garam - untuk gaul dengan kelapa parut

Sedikit air kapur 


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Suka warna dia sebab natural(hanya 1/2 penutup sahaja)

Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Masukkan satu penutup pandan leaf extract didalam air rebusan
(satu rumah bau wangi hehe)


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan
Kelebihan Natural Pandan Leaf  Extract
=============================

  • Rasa Asli,Warna & Phyonutrient(Chlorophy11,Flavonoid,Total Phenolic(GAE),Triterpene,Sponin,Asid Amino).
  • Sihat,Mudah dan Konsisten pada pemprosesan makanan.
  • Bahan Semulajadi
  • Tinggi Antioksidan.
  • Pemulihan Tenaga.
  • Melindungi dan melegakan suhu badan
  • Ekstrak daun tulen,konsentrasi&asli pandan no 1 malaysia(Boleh didapati serbuk & cecair)
Image may contain: food


Berminat?Sila layari link yang disediakan dibawah ini






19 comments:

  1. mudah dah lepas ni kalau nak guna pewarna natural. kalau tak kena blend lepas tu tapis lagi daun pandan tu kak.leceh keje.

    ReplyDelete
  2. wahnya nampak sama dengan original daun pandan. ermm lepas ni tak payah nak pi cari ke tanam ke daun pandan lagi ek semua dah dibotolkan kan... bagus

    ReplyDelete
  3. Dah lama nak buat onde onde tapi tak terbuat sebab cari daun pandan tak jumpe jumpe. nanti nak cuba benda ni lah. tengok dia same ke tidak dengan rasa dan bau pandan original

    ReplyDelete
  4. Kuih favourite ni... lagi2 kalau bulan puasa. Bagus la ada pandan extract ni. kalau nak buat guna daun pandan, malas nak renyah2. kalau guna perasa tiruan..eee mmg taknak lah!

    ReplyDelete
  5. Mudah, senang dan tak perlu nak bersusah payah dah bila dah ada ekstrak daun pandan macam ni kan...boleh terus buat kuih jer...terus teringat nak buat kasui pandan...mesti sedap kan..lamanya tak buat..eh..nak cari laaaa

    ReplyDelete
  6. Owwhhhh yeah... Hari tuh memang mencari jugak daun pandan... Tapi bak kata Kak Lin laa..., area bandar ni jenuh nak mencarinya. Okay... lepas ni dah senang laa dengan adanya Pandan Leaf Extract ni... Jom3x dapatkannya segera...hehe

    ReplyDelete
  7. wahh! convinient sangat bende ni!!! i like it! i need it! makes cooking and baking so much easier

    ReplyDelete
  8. wah.. kegemaran TB tu buah melaka.. bestnya ada ekstrak Pandan Leaf ni.. menyenangkan kerja, tak perlu nak mencari daun pandan lagi.. letak setengah penutup je ek..

    ReplyDelete
  9. Alamakk kueh feveret ni..tambah2 Bulan puasa..harus Ada waktu berbuka..snglah Ada extract pandan..mudah Nak masak..Kita skg duduk Di Taman xde tanah Nak tanam pandan..lg jimat la kalau Beli kat pasar ..Mahal jugak daun pandan

    ReplyDelete
  10. Senang nya. Yang ada kat pasaran sekarang ni banyak yg sintetik. Ini yg natural.. better dari yg sintetik

    ReplyDelete
  11. wow this is nice...and very convenient too hor....mmm make me want to make soy bean with pandan now...

    ReplyDelete
  12. eh dah senang sekarang nak buat apa2 masakan atau makanan dengan ekstrak ni. duduk kampung senang la cari daun pandan, ni stay bandar pokok pandan pun susah nak jumpa

    ReplyDelete
  13. Pandan leaf ekstrak memang terbaik. Cx dah cuba. Memang asli original rasa dan bau harumnya. Takda dah nak runsing lagi kalau takde daun pandan. Senang dan mudah sekarang ni dengan adamya pandan leaf extraxt.

    ReplyDelete
  14. Bolehlah sis beli nanti, senang bila tetiba datang rajin nak buat kuih tak payah cari daun pandan..mudahkan kerja kita kan..:)

    ReplyDelete
  15. wow feveret sangat kuih onde onde ni.. bagus nya dah ada perasa natural macam ni barulah rasa yakin nak consume instead of sintetik one... pandan pun cam susah nak tumbuh kat area rumah I.. jadi I akan check out lah this brand nak buat air perisa pandan, nyum nyum

    ReplyDelete
  16. yum yum, see your kuih onde onde i also feel like snacking. anyway good to use this pandan extract instead of those coloring.

    ReplyDelete
  17. Wah senang lepas ni nk suruh mak buat kuih ondeh2. Pakai bende ni je compare nk kene cari daun pandan nk blender kan. Nanti nk belikan mak satu.. Thanks share kak Liena.hehehe

    ReplyDelete
  18. Daun pandan memang favorite juga kalau dalam masakan memang wangi. Tapi kalau nak blend nak guna memang ambik masa. Lepas ni kalau pakai extract lagi mudahkan kerja.

    ReplyDelete
  19. Senangnya dah ada pewarna pandan, jd bg yg suka buat kuih mmg bagus guna produk ni

    ReplyDelete