January 2019 - Lin Liena Story

Friday, 18 January 2019

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

January 18, 2019 20
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Assalamualaikum,
Hai hai hai,berjumpa lagi kita hari ni,hehe....kalau korang selalu singgah blog kak lin korang mesti tahu kan kak lin suka kongsi dengan korang produk yang kak lin cuba dan beli.Kadang-kadang ada yang sesuai,dan ada juga yang tak serasi..

Kak lin suka berkongsi pengalaman dengan korang,so..macam biasa kak lin nak review produk yang kak lin beli minggu lepas iaitu BRASSICA PEELING GEL dari DR.GLAMOGENIC.



Sebelum kak lin membebel apa kata kita berkenalan dengan DR.GLAMOGENIC

  • Dr.Glamogenic,Perawatan kulit buatan AUSTRALIA yang dicipta oleh panel doktor dengan pengalaman lebih 30 tahun di sektor perawatan kulit dan kecantikan.
  • Walaupun ianya diformulasi dari Australia,tetapi secara umum ianya sesuai dengan kulit asia kerana ianya diperbuat dari bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan mesra dengan persekitaran dan kulit kita.
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC
Brassica Peeling Gel
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Cara guna dan isi kandungan

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Muka happy tak sabar nak cuba hehe..

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Nampak kan kesan selepas tu...glowing terus uolssss


Testimoni Diri Sendiri:

-Sebelum guna korang boleh nampak kat gambar tu muka kak lin kusam sangat,ala tak berseri langsung...sedihnya..memang dah lama tak buat peeling...kulit mati tu kena buang dan jerawat halus-halus kat dahi.

-Sebelum guna Brassica Peeling gel ni,kak lin bersihkan dulu muka,sapukan keseluruh muka kecuali mata,bibir.

-Gosok seluruh muka dengan perlahan,dan bilas dengan air suam,boleh gunakan 2-3 kali seminggu bergantung kepada keadaan kulit uolss.

-Haaaa...lepas je cuci muka kak lin rasa kulit lembut dan lembab,ehh..ringan rasa muka aku ni,yelah setiap hari makeup mesti kekotoran tertinggal dalam kulit,tu yang kulit mudah jerawat dan kusam,lesu tidak bermaya.Nampak kan muka kak lin dah bersinar tu hahaha...best giler peeling ni. 

Sejujurnya  kak lin dah terjatuh cinta dengan Brassica Peeling Gel Dr.Glamogenic ni..betul-betul berkesan dan serasi dengan kulit kak lin..lepas ni nak cuba produk Dr.Glamogenic yang lain pulak..tak rugi uols belii...

Oh ye,untuk pengetahuan korang kak lin beli peeling gel ni pada harga RM 128.80,serious cakap sangat-sangat berbaloi..jangan berkira untuk kelihatan cantik ye...

No photo description available.

Ada 8 product Dr.Glamogenic(6 untuk muka,2 untuk badan)

Face care:

1)Hyaluronic Booster Serum
  • Melembab dan memperbaiki kulit yang letih dan sensitive.
2)Antioxidant Vitamin C + Serum
  • Mengandungi antioxidant vitamin c dan serum,dapat         mencerahkan kulit kusam.
3)Perfection Whitening Spot Serum
  • Merawat bintik hitam,Noda wajah dan lingkaran hitam bawah mata.
4)Brassica Peeling Gel
  • Gel peeling yang ringan dan lembab dengan extract brokoli yang kaya dengan vitamin,mineral alam semulajadi.
5)Dynamic Brightening Mask
  • Masker pemutih yang berkrim dan bernutrisi
6)Vitalize Soothing Mask 
  • Masker yang menyihatkan dan menyejukkan kulit,mengandungi extract lidah buaya.

Body Care:

7)Enliven Brightening cream
  • Krim pekat untuk memutihkan bahagian ketiak,siku dan lutut.
8)Youth Restoring Modelling Shaping Cream
  • Menegangkan kulit dan menjadikan selulit lebih halus
**Kak lin memilih untuk mencuba produk Dr.Glamogenic kerana ianya dari bahan-bahan semulajadi,selamat dan berkesan.

Kalau uolss berminat nak beli produk-produk Dr.Glamogenic ni bolehlah tengok link kat bawah ni..


Order online from official dealers:

Visit authorised dealer at:
Glamogenic Kiosk (Vintage Collection International Sdn.Bhd)
(same level as Village Grocer,opposite Tealive)
PC-001,Ground Floor,
Sunway Giza Mall,PJ.
Business Hours:10am-10pm
Customer service line:012-6916128

**20 pengunjung bertuah akan menerima promosi istimewa dan hadiah

Contact the main distributor:
Qurlivka Southeast Asia(Malaysia) Sdn Bhd
Level 16,The Pavilion Tower,
Jalan raja Chulan,
52200 Kuala Lumpur.
Contact:+603-61519198

website

www.glamogecic.com




Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

January 18, 2019 11
Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan
Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan|  Daun Pandan adalah sejenis tumbuhan berwarna hijau dan mempunyai aroma yang wangi,Selain itu daun pandan juga banyak kelebihan dan manfaat.

Tapi kan kat bandar ni susah sangat nak dapatkan daun pandan ni,kalau ada pun dah tak segar dan kuning-kuning,tapi terpaksalah beli jugak sebab nak guna dalam masakan dan minuman.

Rasa lain tau bila guna daun pandan,wangi satu rumah,selera terus bila bau aroma daun pandan ni..lagi satu,kak lin suka campur daun pandan dalam air teh o...fuhhh....memang bercawan-cawan la minum sebab wangi dan sedap.


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Berita gembira untuk kak lin dan uolss bila kak lin diperkenalkan dengan Natural Pandan Leaf Extract Concentrate dari Bio Nutricia Extract.Sangat-sangat membantu dan memudahkan kerja-kerja memasak...hoyehhhhh...happy tak terkata lah uolss.



Mudah sebab tak perlu nak buang masa dengan kerja-kerja remeh yang memakan masa sedangkan korang boleh menjimatkan  masa,kak lin sejenis tak suka duduk dapur lama-lama,kalau boleh semuanya nak pantas dan cepat siap..bayangkan korang kena potong-potong daun pandan,lepas tu nak kena blender,pastu nak kena tapisss...eh banyak nya masa nak buat semua tu kan.So sila beli cepat-cepat Pandan Leaf Extract.

Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Resepi Kuih Buah Melaka

4 sudu besar tepung pulut 

1 sudu besar tepung beras
1/2 penutup natural pandan leaf extract
Gula melaka - potong kecil 
1/2 biji kelapa muda parut - ambil bahagian putih sahaja

Sedikit garam - untuk gaul dengan kelapa parut

Sedikit air kapur 


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Suka warna dia sebab natural(hanya 1/2 penutup sahaja)

Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Masukkan satu penutup pandan leaf extract didalam air rebusan
(satu rumah bau wangi hehe)


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan
Kelebihan Natural Pandan Leaf  Extract
=============================

  • Rasa Asli,Warna & Phyonutrient(Chlorophy11,Flavonoid,Total Phenolic(GAE),Triterpene,Sponin,Asid Amino).
  • Sihat,Mudah dan Konsisten pada pemprosesan makanan.
  • Bahan Semulajadi
  • Tinggi Antioksidan.
  • Pemulihan Tenaga.
  • Melindungi dan melegakan suhu badan
  • Ekstrak daun tulen,konsentrasi&asli pandan no 1 malaysia(Boleh didapati serbuk & cecair)
Image may contain: food


Berminat?Sila layari link yang disediakan dibawah ini






Thursday, 17 January 2019

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

January 17, 2019 2
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

Assalamualaikum,

Hai korang hari ni kak lin nak share satu produk best dari korea,Korang pun tahu kan,banyak sangat produk korea yang kak lin dah share sebelum ini,Alhamdulilah semuanya serasi dengan kulit kak lin.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK ni memang best giler uolsss,produk ini dicipta oleh Klinik Dermatologi Korea.Produk profesional ini memang dibuat untuk kegunaan dirumah.Produk ini khusus untuk menganjalkan kulit,mengurangkan kedutan dan muka juga lebih shape dan tegang.


ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

Harga RM199
-Sekarang di watsons hanya Rm169.15-



Semakin berusia seseorang itu,kulit akan mula mengendur,tidak shape dan hilang keanjalan,aduhaiii sedihlah kalau jadi gitu kan,jadi sebelum kulit korang mengendur silalah cuba produk yang best ini,kak lin dah cuba dan sangat-sangat puas hati,nanti baca testimoni kak lin kat bawah ni ye..

Muka tak shape...hah inilah masalah kak lin,dengan double chin lagi,melebar jelah kat bawah tu,hilang dah bentuk v shape tu...huwaaa..sedih la wehhhh..mujurlah kak lin jumpa produk ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK.

4 KEBAIKAN MENGGUNAKAN KRIM INI:
  • Kulit jadi padat
  • Memperbaiki Kulit Yang kendur
  • Menegangkan Kulit
  • Anti-Penuaan


ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

-Ingrediant-
Water, Butylene Glycol, Squalene, Alcohol Denat., Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Hydrogenated Poly (C6-14 Olefin), Chondrus Crispus Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Niacinamide, PEG-40 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Argania Spinosa Kernel (Argan) Extract, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Prunella Vulgaris Flower/Leaf/Stem Extract, Tagetes Erecta (Marigold Flower) Flower Extract, Dioscorea Japonica (Yam) Root Extract, Morus Alba (White Mulberry) Root Extract, Salvia Officinalis (Sage) Extract, Pentylene Glycol, Synthetic Beeswax, Cyclohexasiloxane, PEG-100 Stearate Polyacrylate-13 Polyisobutene, Palmitic Acid, Caprylyl Glycol, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Adenosine, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Sodium Deoxycholate, Myristic Acid, Arachidic Acid, Lauric Acid, 1,2-Hexanediol, Sorbitan Laurate, Oleic Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxyethylcellulose, Acetyl Dipeptide-1, Cetyl Ester Alcohol, Carbomer, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit


 PENGALAMAN SENDIRI SETELAH 2 MINGGU MENGGUNAKAN:

  • Kulit Lebih Cerah
  • Kedutan Semakin Berkurangan
  • Kulit Anjal Dan Lembut
  • Awet Muda(hehe)
  • Muka Dah Ada Shape(tak delah melebar sangat hehe)

Tekstur:---Selembut sutera uolss...selesanya... bila pakai,tak melekit langsung,Paling best cepat meresap dalam kulit dan sangat-sangat ringan...

Cara Guna:------Boleh dipakai selepas uolss menggunakan pelembab atau serum,Ambil sedikit krim dan buat urutan bentuk V di dagu keatas,urut perlahan-lahan.Kemudian tepuk-tepuk perlahan sehingga meresap ke dalam kulit.

**Guna setiap hari sebelum tidur

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

Berminat??Dapatkan di Watson


atau disini



Monday, 14 January 2019

Produk CHOMEL Menjadi Pilihan Untuk Si Manja

January 14, 2019 1
Produk CHOMEL Menjadi Pilihan Untuk Si Manja
Produk CHOMEL Menjadi Pilihan Untuk Si Manja|  Kenapa produk CHOMEL menjadi pilihan kak lin dan ibu-ibu diluar sana?Tentunya kerana ianya sangat sesuai dengan kulit bayi yang senipis kulit bawang,Tidak semua produk sesuai dengan kulit simanja anda,malah langsung tidak sesuai menggunakan produk orang dewasa..

Produk CHOMEL ini terhasil dari kebimbangan seorang ibu yang risaukan tentang kulit anaknya yang terlalu sensitive dan akan merasa sakit setiap kali mandi.beliau mula mengkaji dan mencari produk asas bebas kimia untuk bayi.

Tak lain tak bukan beliau adalah founder produk CHOMEL yang bernama June Yap,produk ini Buatan Malaysia,Semulajadi dan Mesra Alam.





Kak lin memang recommended sangat uolss beli produk-produk CHOMEL,kak lin dah cuba 3 yang mana semuanya sangat sesuai degan kulit anak-anak kak lin,setiap kali nak mandi mesti diaorang memilih produk CHOMEL,ehhh...pandai korang memilih eh haha..Jom tengok apa yang kak lin beli..

Kedua-duanya happy dapat Sabun,Lotion dan Wet Tissue dari CHOMEL


Suka pakai baby head to toe wash ni...bau natural dan organic,lembut sangat bau dia..jangan tak tau,kak lin pun guna jugekkk hahaha..

Chomel Baby Head to Toe Wash 500ML

RM34.90
  • Our pH balanced & Soap Free Head to Toe Wash helps cleanse without over drying.
  • No synthetic, only Natural Flaxseed, Rosehip, Coconut & Monoi Tiare oils are used to help moisturize.
  • Infused with Vitamin C & E to help strenghten the skin barrier making it healthy and soft. 
  • Readily Biodegradable and non-toxic for your family.

Lotion baby yang paling best,suka tekstur dia yang lembut,bau baby uolsss...selepas mandi sapu di seluruh badan,memang lembab tau kulit anak2..lagi satu ianya tak melekit..terbaikk

Chomel Baby Daily Lotion 500ML

RM34.90
  • Our gentle, versatile lotion helps soothe, moisturize and support the skin's natural moisture balance.
  • No synthetic, only Natural Flaxseed, Rosehip, Coconut & Monoi Tiare oils are used. Never Greasy!
  • Infused with Vitamin C & E to help strengthen the skin barrier making it healthy and soft. 
  • Readily Biodegradable and non-toxic for your family.

Baby wipes ni memang wajib letak dalam handbag,almaklumlah anak2 ni suka makan aiskrim dan coklat,memang tak ragu-ragu lah nak guna sebab ianya halal dan tiada bahan kimia bahaya.

Chomel Baby Wipes 30 Sheets

RM6.90
  • Our wipes are ultra thick and durable.
  • No synthetic, only Natural Flaxseed, Rosehip, Coconut & Monoi Tiare oils are used to help moisturize skin.
  • Infused with Vitamin C & E to help strengthen the skin barrier making it healthy and soft.
Kalau korang berminat bolehlah dapatkan produk-produk chomel disini..

WEBSITE

FACEBOOK

PHONE
+60122651878


Wednesday, 9 January 2019

LIRIK LAGU TEMBERANG-AYDA JEBAT

January 09, 2019 2
LIRIK LAGU TEMBERANG-AYDA JEBAT
LIRIK LAGU TEMBERANG-AYDA JEBAT 

Trending wehh lagu ni,setiap hari mesti dengar hehe...music dia kena sangat dengan jiwa i..sejujurnya suara ayda jebat not bad tau...lain dari yang lain,sekarang ni kak lin minat dengan ayda jebat ...berlakon boleh menyanyi pun sedap...semoga ayda terus maju jaya.

Image result for ayda jebat temberang


Music Video Temberang Director : Ayda Jebat, Brian Fang & Aaron Lee Production : Lensworks Production Producer : XENO Music Lirik CHORUS Duh’ aduh aduh aduh aduh abang Aduh aduh aduh aduh jangan Aduh aduh engkau temberang Duh’ aduh aduh aduh aduh sayang Aduh aduh silap besar abang Aduh aduh kalau kau temberang VERSE Bilang pada ku, Apa kau mahu, Mahu diriku, Dekat dekat tapi engkau malu Katakan saja, Ku yang kau punya Janji bahagia, Jangan biar tunggu lama-lama PRE C/O Kerna ku mahu kau selamanya untukku Katakan engkau mahu VERSE 2 Hadir dirimu dalam hidupku Biar selalu malam - malam ku impikan kamu Repeat PRE C/O Repeat CHORUS Solo CHORUS Duh’ aduh aduh aduh aduh abang Aduh aduh aduh aduh jangan Aduh aduh engkau temberang BRIDGE Aku tahu kau suka kerna aku juga sama (Jangan kau temberang) Aku tahu kau suka kerna aku juga sama (Jangan kau temberang) Jangan kau temberang Jangan kau temberang Lagu Temberang Komposer : Hael Husaini & Ezra Kong Lirik : Ayda Jebat, Hael Husaini & Ezra Kong





Monday, 7 January 2019

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM

January 07, 2019 1
Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM
Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM|  Hi uolss,teruja tak baca tajuk tu?...iyer...boleh reka sendiri hadiah untuk yang tersayang,best giler kan sebab kita boleh reka sendiri hadiah mengikut citarasa kita sendiri,Dalam hidup ni kita kenalah sentiasa menghargai orang-orang yang terdekat dengan kita,contohnya..Ibu,Ayah,Abang,Adik,Kakak dan Teman baik.

Kalau korang nak tahu website Printious.com ada menyediakan segala keperluan itu,Pertama kali masuk laman web printious.com teruja lain macam,rasa wowwww....eh tak sabarnya nak buat design hadiah...macam-macam idea keluar dah ni...ok jom kita mulakan langkah pertama jika korang pun nak cipta memori indah bersama yang tersayang..

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM
1.Daftar Akaun
  • Korang pergi ke laman web PRINTIOUS.COM dan daftar,jangan risau sebab percuma sahaja,tak susah pun uolss sebab boleh log in guna facebook aja..ikut je arahan seterusnya...ok senang kan..nanti korang isi lah details macam biasa,contohnya macam alamat penghantaran,no telephone dan sebagainya.

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM

2.Pilih Product
  • Masa ni agak rambang mata,itu nak ini nak..biasalah orang perempuan kan...kak lin sendiri menghabiskan 5-6 jam untuk memilih product kat printious.com ni...hehe..tapi kak lin ingat nak buat MUG lah,iyelah nak bagi yang tersayang selalu ingat kita bila dia minum..suami kak lin kerap minum kopi,so..dia akan selalu nampak gambar kami bila minum kopi...hah...bagus kan gitu.

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM
3.Muat Naik Gambar
  • Boleh muat naik gambar atau design yang korang nak,masa ni boleh la tunjuk tahap kreativiti uolss..nak senget ke tegak ke dan boleh juga tambah ayat-ayat cinta hehe..
Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM

Boleh tambah ayat tau..

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM

4.Check Out
  • Boleh lah check out jika uols dah puas hati dengan hasil kerja korang,masa nak bayar tu pulak ada pulak promo code...hmmm..berbunga lagi hati sis,berbaloi sangat membeli di Printious.com lepas ni nak buat tshirt untuk anak-anak...yeayyy...
Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM
Ada promo code YEAR2019

Tak susah kan..hanya 4 langkah je korang boleh reka sendiri hadiah ,Sebenarnya kan kalau kak lin sendiri lebih suka hadiah yang sebegini,nampak sangat orang menghargai kita..yelah ada gamba kita sendiri di mug,baju,bantal dan sebagainya...tentu korang pun paham perasaan yang sebegitu kan..

Oklah uols...sila lah menjamu mata di PRINTIOUS.COM



Sila Layari Laman Web Dan Socmed




***PRINTCIOUS.COM also available in Australia,Singapore & New Zealand

Sunday, 6 January 2019

Kaison Malaysia Tempat Paling Best Nak Shoping Barang Rumah

January 06, 2019 3
Kaison Malaysia Tempat Paling Best Nak Shoping Barang Rumah
Kaison Malaysia Tempat Paling Best Nak Shoping Barang Rumah|  Selalu korang shoping barang rumah kat mana? Kak lin memang shoping kat Kaison Malaysia je,masyaallah kalau ke kaison rasa tak nak balik tau...eiii..nak bawak balik semuanya...huwaa...korang macam kak lin jugak ke??

Kalau tak beli rasa menyesal je bila balik...bukan apa,barangan Kaison Malaysia ni memang up to date dan cantik uolss...susah nak buat pilihan.Boleh dikatakan pusat sehenti untuk perhiasan rumah.



Image result for kaison malaysia



Kalau korang nak tahu Kaison Malaysia ada banyak cawangan,Yang terbaru akan dibuka di Aeon Seri Manjung Perak...wah sukalah orang perak,oh ye harap pihak Kaison Malaysia dapat buka satu cawangan di bangi,senang sikit nak pergi sebab dekat.

Dibawah ini ada senarai Kaison Malaysia yang terbaru..bolehlah tengok tempat korang ada ke tak..
No photo description available.
Antara yang kak lin suka di Kaison Malaysia ni tentulah Bunga,Wallpaper,Langsir,Bedsheet ehhh...semualah kalau nak disenaraikan hehe..kualiti sangat terbaik dan patern nya yang lain dari yang lain.

Inilah tempat yang boleh buat kak lin tersenyum,kalau merajuk ke apa ke bawak je ke sini,pastinya tersenyum lebar...haiii...indahnya la kan..i love Kaison Malaysia.

Ok..jom kak lin lanje gambar yang cantik-cantik untuk tatapan uolss...



No photo description available.

Image may contain: indoor

Image may contain: plant




Giveaway SemakanOnline.com Di Mialiana.com

January 06, 2019 9
Giveaway SemakanOnline.com Di Mialiana.com

Pembayaran Bantuan Sara Hidup 2019 atau BSH 2019 fasa pertama akan dibuat pada 28 Januari nanti. Bantuan tersebut dijangka memanfaatkan lebih 4.1 juta penerima di seluruh Malaysia. Terdapat lima jenis kategori bantuan untuk pembayaran BSH kali ini. (rujuk gambar di bawah)


Pembayaran pertama akan dibuat sebanyak RM300 untuk setiap isi rumah. Baki bayaran BSH yang akan disalurkan pada fasa kedua dan ketiga akan menggunakan kaedah baharu seperti yang diumumkan dalam Belanjawan 2019. Urusan kemaskini BSH 2019 akan dibuka semula dalam tempoh terdekat. Setiap penerima wajib kemaskini permohonan masing-masing sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh 3 tahun. 

Untuk maklumat lanjut layari portal Bantuan Sara Hidup di https://bsh.hasil.gov.my



Giveaway ini dianjurkan oleh SemakanOnline.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM350 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.

Hadiah Giveaway - Wang Tunai berjumlah RM350 Pertama : RM50 x 4 orang pemenang Kedua : RM30 x 3 orang pemenang Ketiga : RM15 x 4 orang pemenang Mia nak jemput semua blogger untuk tampil join dan meriahkan giveaway ini. Giveaway ini dianjurkan oleh SemakanOnline.com dengan kerjasama Mialiana.com ** support giveaway ini ya... Read more: http://www.mialiana.com/2019/01/giveaway-semakanonlinecom-di-mialianacom.html#ixzz5boaHJvAW

Tuesday, 1 January 2019

Jenjalan Di Aquaria KLCC

January 01, 2019 3
Jenjalan Di Aquaria KLCC
Jenjalan Di Aquaria Klcc |  Holla semua...hehe.. Selamat tahun baru uolsss..semoga kita semua sentiasa sihat dan dapat menunaikan azam yang tertangguh...tunaikan dulu azam yang lama-lama tu tau..haha..kak lin bukan tak de azam di tahun baru ni cuma mengharap agar kita dapat menjadi lebih baik dari yang dulu-dulu..Aminn..

Hari ni nak share la tentang Aquaria Klcc ni,sebenarnya tak tahu nak kemana,kalau boleh nak pegi yang dekat-dekat dan tak ramai orang.

Tapi dah namanya Kuala Lumpur tentulah ramai orang kan...kalau tak nak ramai orang di kampung atau hutan-hutan jelah...kak lin pulak sejenis tak suka bersesak-sesak dan berebut-rebut..mudah sangat nak naik angin...kang hilang segala mood nak bawak anak jenjalan.

Image result for tiket aquaria klcc 2018


Anak -anak pulak eksaited nak ke Aquaria Klcc,memandangkan kak lin pun tak pernah ke sini so kak lin bersetuju ajelah,syok jugak kan tengok hidupan laut ni..rasa tenang dan damai jer.

Kak lin order tiket online melalui laman web wonderfly,beza tau harga kalau beli online..kalau walk in memang mahal dalam RM 49 lah gitu..beli online dapat dalam RM 30 harga nya.

Pastikan bawa ic tau..nanti masa nak redeem tiket tu diaorang akan minta ic..

Tapi satu jelah harap pihak aquaria dapat mengasingkan kaunter redeem tiket online,sakit jugak hati sebab kita kena beratur dengan orang yang beli tiket walk in..dah lah terlalu ramai orang,panjang okey i beratur..

Jenjalan Di Aquaria KLCC

Jenjalan Di Aquaria KLCC

 Pastu kan...bila masuk je dalam aquaria tu...yaallah penuh rupanya orang dalam tu..nak ambik gambar pun payah,nak tengok ikan pun susah sebab terlalu ramai orang dalam tu,paling tak best,langsung tak rasa ekon dalam tu..bayangkan orang ramai tapi ekon tak rasa....ohmaiiii...rasa nak keluar time tu jugak...berpeluh-peluh kita..huhu


Jenjalan Di Aquaria KLCC

 Padahal masa pergi tu hari khamis ...macamana agaknya kalau pergi weekend kan,sebenarnya best tau aquaria ni,seronok tengok pelbagai ikan yang rare,budak2 ni suka jer,tapi kita lah yang tak selesa..

Jenjalan Di Aquaria KLCC

Jenjalan Di Aquaria KLCC

Dapatlah jugak bergambar sikit-sikit buat kenangan,at least dah pergi dan tau keadaan dalam aquaria klcc ni..

Kak lin pergi masa tu pagi-pagi tau,itupun lambat jugak sampai sebab terpusing-pusing ikut waze...eii..nak naik angin sebab waze macam hilang arah jer...dah lah kita ni tak biasa jalan KL..

Paling mudah korang  parking di Kuala Lumpur Convection City..memang dekat dan tak yah berjalan jauh.


Jenjalan Di Aquaria KLCC

Jenjalan Di Aquaria KLCC

Kat sini diaorang akan ambik gambar kita ,dalam bentuk 3d..tapi bila tengok harga tak jadi ambiklah sebab mahal la uolss...2 gambar RM 120 gitu lah harga dia...hmmm...tak mampu kita haha..
ambik gambar sendiri ajelahhh...

Jenjalan Di Aquaria KLCC

Jenjalan Di Aquaria KLCC

Itu jelah kak lin nak share,kalau korang nak pergi kak lin syorkan korang pegi pagi-pagi..dan bukan cuti sekolah..dapatlah bernafas sikit dalam tu...ok harap korang enjoy baca cerita kak lin ni hihi...sampai jumpa lagiii...bye..