January 2019 - Lin Liena Story

Monday, 28 January 2019

Susu SUFFY bGenius Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat

January 28, 2019 24
Susu SUFFY bGenius Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat
Susu SUFFY bGenius Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat.

Assalamualaikum.....

Hai uolsss...pernah dengar tak susu SUFFY?kalau tak pernah meh sis nak cerita sikit tentang susu SUFFY ni..

Suffy Diary Group Sdn Bhd merupakan :

- Sebuah syarikat pengeluar produk tenusu jenama ‘’ SUFFYY’’ yang berpusat di Ipoh Perak.
-Suffy mempunyai pengalaman lebih dari 6 Tahun didalam memasarkan produk berasaskan susu ke seluruh Malaysia termasuk  sabah dan sarawak.
-Suffy mempunyai pelbagai produk Susu diantara susu berasakan susu lembu dan susu kambing.

-Suffy telah melaksanakan kaedah pemasaran semasa melalui medium seperti  facebook , instagram dan website  bagi menarik minat mereka untuk  berurusan dengan pihak suffy.

Susu SUFFY bGENIUS Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat

Susu SUFFY bGenius menyokong tumbesaran si manja anda . Dengan Formula B3, dirumus dengan DHA (15mg/100g), Vitamin, Mineral serta tambahan Prebiotik – FOS & Manna dapat membantu Si Manja anda untuk kekal sihat, bijak dan kuat.


Susu SUFFY bGENIUS Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat

Fungsi B3 Formula

BRILLIANT

Suffy B Genius mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama di dalam otak. Ia Berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak.
BALANCE
Suffy B Genius membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan oleh Si Manja. Nutrisi yang seimbang membantu Si Manja untuk membesar dengan lebih baik.
BOOST
Suffy B Genius dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman Si Manja.
Susu SUFFY bGENIUS Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat


Sebagai ibu,kak lin percaya kita hanya mahukan yang terbaik untuk anak-anak...macam kak lin sendiri sebelum membeli susu kak lin akan mencari info dan membaca maklumat tentang sesuatu produk dan khasiat produk tersebut.
Paling utama sekali kak lin suka meminta  sample susu dahulu,yelah bukan semua susu sesuai dengan anak kita kan..Bila susu tidak sesuai kesian lah anak kita yang kena hadap,contoh susu tidak sesuai adalah :
-Ruam,Tidak selesa perut,Cirit-Birit dan sebagainya.
Sebagai seorang ibu kak lin nak sampaikan berita baik untuk ibu-ibu diluar sana,Susu SUFFY bGenius telah hadir dengan keluaran terbaru dalam packaging 500mg.
Berita baik lagi!!!!!
  • korang boleh tebus 3 shachet SUFFY bGenius dengan harga RM6.00
  • Jadi 50 yang terawal untuk mendapatkan code promo dan dapat set percubaan SUFFY bGenius.(SUFFYSBG)
  • Tarikh penebusan bermula 24/1/19 sehingga 15/2/19
Kelebihan membeli set percubaan suffy vs free trial pack

  • Terima 3 sachet untuk 3 kali pengambilan
  • Dapat produk segera dalam tempoh 24 jam
  • Pegawai khidmat pelanggan akan menghubungi pelanggan dan memberi panduan serta khidmat nasihat pengambilan susu suffy bGenius.
Mengapa 1 set percubaan menerima 3 sachet
  • Untuk rasa,kesan kepada tubuh badan dan penghadaman.
Kebaikkan produk suffy bGenius
  • B3 formula=Brilliant,Balance dan Boost
  • Tambahan khasiat sebenar dari buah kurma dan madu


Set Percubaan Susu Suffy bGenius Kini Boleh Didapati Di Shopee

Ok guys...kak lin kongsi dengan korang cara-cara nak dapatkan sample susu SUFFY bGenius


  • Layari laman web-http://www.suffy.com.my/samplesususuffy
  • Pilih Senarai set percubaan dan isi maklumat peribadi.
  • Baca segala butiran yang tertera di (terms n condition)dan klik submit.
  • Klik pada gambar set percubaan yang anda inginkan.
  • Log masuk  pada laman web shopee dan bagi mereka yang tidak daftar sebagai ahli perlu daftar terlebih dahulu.
  • Klik pada beli sekarang dan pilih kuantiti yang anda  inginkan.
  • Klik pada suffymalaysia dan trial pack suffy bGenius dan klik pada semak keluar.
  • Tambah baucar dengan mengunakan CODE SUFFYSBG
  • Pastikan anda tekan pada baucar diskaun  suffy malaysia official store dan klik pada ok untuk pengesahan. 
  • Penghantaran akan dilakukan  dalam Masa 3 hari waktu berkerja. 
Update 2/2/2019

Ingat tak haritu kak lin ada share cara nak tebus sample susu suffy di shopee??Taraaa..sehari je dah sampai uolsss..
.
.
Anak kak lin suka giler susu ni..sedap katanya,kak lin try la minum sikit..eh eh yela memang sedap..patutlah selang sejam mintak susu...
.
.
Dah habis dah sample 3 sachet tu dalam satu hari je sebab berebut dengan abangnya..alahai..kak lin terus order yang 500gram punya.
.
.
Suffy bGenius dengan B3 Formula,gabungan DHA,FOS dan 19 Vitamin dan Mineral akan membantu Si Manja untuk membesar dengan lebih sihat dan lebih aktif.

Suffy Malaysia
#pilihanibuohsem
#suffymalaysia
#susubuatsimanja
#linlienareview
#lifestyleblogger
#linlienadotcom

SUFFY DAIRY GROUP SDN BHD (1189232-X)
Pejabat Urusan :


No. 29, Laluan Meru Perdana 11,


Taman Meru Perdana 2, 31200 Chemor, Perak,Malaysia


T : 05-525 2992


E : admin@suffy.com.my



Friday, 18 January 2019

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

January 18, 2019 23
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Assalamualaikum,
Hai hai hai,berjumpa lagi kita hari ni,hehe....kalau korang selalu singgah blog kak lin korang mesti tahu kan kak lin suka kongsi dengan korang produk yang kak lin cuba dan beli.Kadang-kadang ada yang sesuai,dan ada juga yang tak serasi..

Kak lin suka berkongsi pengalaman dengan korang,so..macam biasa kak lin nak review produk yang kak lin beli minggu lepas iaitu BRASSICA PEELING GEL dari DR.GLAMOGENIC.



Sebelum kak lin membebel apa kata kita berkenalan dengan DR.GLAMOGENIC

  • Dr.Glamogenic,Perawatan kulit buatan AUSTRALIA yang dicipta oleh panel doktor dengan pengalaman lebih 30 tahun di sektor perawatan kulit dan kecantikan.
  • Walaupun ianya diformulasi dari Australia,tetapi secara umum ianya sesuai dengan kulit asia kerana ianya diperbuat dari bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan mesra dengan persekitaran dan kulit kita.
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC
Brassica Peeling Gel
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Cara guna dan isi kandungan

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Muka happy tak sabar nak cuba hehe..

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Nampak kan kesan selepas tu...glowing terus uolssss


Testimoni Diri Sendiri:

-Sebelum guna korang boleh nampak kat gambar tu muka kak lin kusam sangat,ala tak berseri langsung...sedihnya..memang dah lama tak buat peeling...kulit mati tu kena buang dan jerawat halus-halus kat dahi.

-Sebelum guna Brassica Peeling gel ni,kak lin bersihkan dulu muka,sapukan keseluruh muka kecuali mata,bibir.

-Gosok seluruh muka dengan perlahan,dan bilas dengan air suam,boleh gunakan 2-3 kali seminggu bergantung kepada keadaan kulit uolss.

-Haaaa...lepas je cuci muka kak lin rasa kulit lembut dan lembab,ehh..ringan rasa muka aku ni,yelah setiap hari makeup mesti kekotoran tertinggal dalam kulit,tu yang kulit mudah jerawat dan kusam,lesu tidak bermaya.Nampak kan muka kak lin dah bersinar tu hahaha...best giler peeling ni. 

Sejujurnya  kak lin dah terjatuh cinta dengan Brassica Peeling Gel Dr.Glamogenic ni..betul-betul berkesan dan serasi dengan kulit kak lin..lepas ni nak cuba produk Dr.Glamogenic yang lain pulak..tak rugi uols belii...

Oh ye,untuk pengetahuan korang kak lin beli peeling gel ni pada harga RM 128.80,serious cakap sangat-sangat berbaloi..jangan berkira untuk kelihatan cantik ye...

No photo description available.

Ada 8 product Dr.Glamogenic(6 untuk muka,2 untuk badan)

Face care:

1)Hyaluronic Booster Serum
  • Melembab dan memperbaiki kulit yang letih dan sensitive.
2)Antioxidant Vitamin C + Serum
  • Mengandungi antioxidant vitamin c dan serum,dapat         mencerahkan kulit kusam.
3)Perfection Whitening Spot Serum
  • Merawat bintik hitam,Noda wajah dan lingkaran hitam bawah mata.
4)Brassica Peeling Gel
  • Gel peeling yang ringan dan lembab dengan extract brokoli yang kaya dengan vitamin,mineral alam semulajadi.
5)Dynamic Brightening Mask
  • Masker pemutih yang berkrim dan bernutrisi
6)Vitalize Soothing Mask 
  • Masker yang menyihatkan dan menyejukkan kulit,mengandungi extract lidah buaya.

Body Care:

7)Enliven Brightening cream
  • Krim pekat untuk memutihkan bahagian ketiak,siku dan lutut.
8)Youth Restoring Modelling Shaping Cream
  • Menegangkan kulit dan menjadikan selulit lebih halus
**Kak lin memilih untuk mencuba produk Dr.Glamogenic kerana ianya dari bahan-bahan semulajadi,selamat dan berkesan.

Kalau uolss berminat nak beli produk-produk Dr.Glamogenic ni bolehlah tengok link kat bawah ni..


Order online from official dealers:

Visit authorised dealer at:
Glamogenic Kiosk (Vintage Collection International Sdn.Bhd)
(same level as Village Grocer,opposite Tealive)
PC-001,Ground Floor,
Sunway Giza Mall,PJ.
Business Hours:10am-10pm
Customer service line:012-6916128

**20 pengunjung bertuah akan menerima promosi istimewa dan hadiah

Contact the main distributor:
Qurlivka Southeast Asia(Malaysia) Sdn Bhd
Level 16,The Pavilion Tower,
Jalan raja Chulan,
52200 Kuala Lumpur.
Contact:+603-61519198

website

www.glamogecic.com




Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

January 18, 2019 19
Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan
Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan|  Daun Pandan adalah sejenis tumbuhan berwarna hijau dan mempunyai aroma yang wangi,Selain itu daun pandan juga banyak kelebihan dan manfaat.

Tapi kan kat bandar ni susah sangat nak dapatkan daun pandan ni,kalau ada pun dah tak segar dan kuning-kuning,tapi terpaksalah beli jugak sebab nak guna dalam masakan dan minuman.

Rasa lain tau bila guna daun pandan,wangi satu rumah,selera terus bila bau aroma daun pandan ni..lagi satu,kak lin suka campur daun pandan dalam air teh o...fuhhh....memang bercawan-cawan la minum sebab wangi dan sedap.


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Berita gembira untuk kak lin dan uolss bila kak lin diperkenalkan dengan Natural Pandan Leaf Extract Concentrate dari Bio Nutricia Extract.Sangat-sangat membantu dan memudahkan kerja-kerja memasak...hoyehhhhh...happy tak terkata lah uolss.



Mudah sebab tak perlu nak buang masa dengan kerja-kerja remeh yang memakan masa sedangkan korang boleh menjimatkan  masa,kak lin sejenis tak suka duduk dapur lama-lama,kalau boleh semuanya nak pantas dan cepat siap..bayangkan korang kena potong-potong daun pandan,lepas tu nak kena blender,pastu nak kena tapisss...eh banyak nya masa nak buat semua tu kan.So sila beli cepat-cepat Pandan Leaf Extract.

Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Resepi Kuih Buah Melaka

4 sudu besar tepung pulut 

1 sudu besar tepung beras
1/2 penutup natural pandan leaf extract
Gula melaka - potong kecil 
1/2 biji kelapa muda parut - ambil bahagian putih sahaja

Sedikit garam - untuk gaul dengan kelapa parut

Sedikit air kapur 


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Suka warna dia sebab natural(hanya 1/2 penutup sahaja)

Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Masukkan satu penutup pandan leaf extract didalam air rebusan
(satu rumah bau wangi hehe)


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan
Kelebihan Natural Pandan Leaf  Extract
=============================

  • Rasa Asli,Warna & Phyonutrient(Chlorophy11,Flavonoid,Total Phenolic(GAE),Triterpene,Sponin,Asid Amino).
  • Sihat,Mudah dan Konsisten pada pemprosesan makanan.
  • Bahan Semulajadi
  • Tinggi Antioksidan.
  • Pemulihan Tenaga.
  • Melindungi dan melegakan suhu badan
  • Ekstrak daun tulen,konsentrasi&asli pandan no 1 malaysia(Boleh didapati serbuk & cecair)
Image may contain: food


Berminat?Sila layari link yang disediakan dibawah ini






Thursday, 17 January 2019

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

January 17, 2019 2
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

Assalamualaikum,

Hai korang hari ni kak lin nak share satu produk best dari korea,Korang pun tahu kan,banyak sangat produk korea yang kak lin dah share sebelum ini,Alhamdulilah semuanya serasi dengan kulit kak lin.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK ni memang best giler uolsss,produk ini dicipta oleh Klinik Dermatologi Korea.Produk profesional ini memang dibuat untuk kegunaan dirumah.Produk ini khusus untuk menganjalkan kulit,mengurangkan kedutan dan muka juga lebih shape dan tegang.


ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

Harga RM199
-Sekarang di watsons hanya Rm169.15-



Semakin berusia seseorang itu,kulit akan mula mengendur,tidak shape dan hilang keanjalan,aduhaiii sedihlah kalau jadi gitu kan,jadi sebelum kulit korang mengendur silalah cuba produk yang best ini,kak lin dah cuba dan sangat-sangat puas hati,nanti baca testimoni kak lin kat bawah ni ye..

Muka tak shape...hah inilah masalah kak lin,dengan double chin lagi,melebar jelah kat bawah tu,hilang dah bentuk v shape tu...huwaaa..sedih la wehhhh..mujurlah kak lin jumpa produk ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK.

4 KEBAIKAN MENGGUNAKAN KRIM INI:
  • Kulit jadi padat
  • Memperbaiki Kulit Yang kendur
  • Menegangkan Kulit
  • Anti-Penuaan


ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

-Ingrediant-
Water, Butylene Glycol, Squalene, Alcohol Denat., Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Hydrogenated Poly (C6-14 Olefin), Chondrus Crispus Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Niacinamide, PEG-40 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Argania Spinosa Kernel (Argan) Extract, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Prunella Vulgaris Flower/Leaf/Stem Extract, Tagetes Erecta (Marigold Flower) Flower Extract, Dioscorea Japonica (Yam) Root Extract, Morus Alba (White Mulberry) Root Extract, Salvia Officinalis (Sage) Extract, Pentylene Glycol, Synthetic Beeswax, Cyclohexasiloxane, PEG-100 Stearate Polyacrylate-13 Polyisobutene, Palmitic Acid, Caprylyl Glycol, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Adenosine, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Sodium Deoxycholate, Myristic Acid, Arachidic Acid, Lauric Acid, 1,2-Hexanediol, Sorbitan Laurate, Oleic Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxyethylcellulose, Acetyl Dipeptide-1, Cetyl Ester Alcohol, Carbomer, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit


 PENGALAMAN SENDIRI SETELAH 2 MINGGU MENGGUNAKAN:

  • Kulit Lebih Cerah
  • Kedutan Semakin Berkurangan
  • Kulit Anjal Dan Lembut
  • Awet Muda(hehe)
  • Muka Dah Ada Shape(tak delah melebar sangat hehe)

Tekstur:---Selembut sutera uolss...selesanya... bila pakai,tak melekit langsung,Paling best cepat meresap dalam kulit dan sangat-sangat ringan...

Cara Guna:------Boleh dipakai selepas uolss menggunakan pelembab atau serum,Ambil sedikit krim dan buat urutan bentuk V di dagu keatas,urut perlahan-lahan.Kemudian tepuk-tepuk perlahan sehingga meresap ke dalam kulit.

**Guna setiap hari sebelum tidur

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

Berminat??Dapatkan di Watson


atau disini



Monday, 14 January 2019

Produk CHOMEL Menjadi Pilihan Untuk Si Manja

January 14, 2019 1
Produk CHOMEL Menjadi Pilihan Untuk Si Manja
Produk CHOMEL Menjadi Pilihan Untuk Si Manja|  Kenapa produk CHOMEL menjadi pilihan kak lin dan ibu-ibu diluar sana?Tentunya kerana ianya sangat sesuai dengan kulit bayi yang senipis kulit bawang,Tidak semua produk sesuai dengan kulit simanja anda,malah langsung tidak sesuai menggunakan produk orang dewasa..

Produk CHOMEL ini terhasil dari kebimbangan seorang ibu yang risaukan tentang kulit anaknya yang terlalu sensitive dan akan merasa sakit setiap kali mandi.beliau mula mengkaji dan mencari produk asas bebas kimia untuk bayi.

Tak lain tak bukan beliau adalah founder produk CHOMEL yang bernama June Yap,produk ini Buatan Malaysia,Semulajadi dan Mesra Alam.





Kak lin memang recommended sangat uolss beli produk-produk CHOMEL,kak lin dah cuba 3 yang mana semuanya sangat sesuai degan kulit anak-anak kak lin,setiap kali nak mandi mesti diaorang memilih produk CHOMEL,ehhh...pandai korang memilih eh haha..Jom tengok apa yang kak lin beli..

Kedua-duanya happy dapat Sabun,Lotion dan Wet Tissue dari CHOMEL


Suka pakai baby head to toe wash ni...bau natural dan organic,lembut sangat bau dia..jangan tak tau,kak lin pun guna jugekkk hahaha..

Chomel Baby Head to Toe Wash 500ML

RM34.90
  • Our pH balanced & Soap Free Head to Toe Wash helps cleanse without over drying.
  • No synthetic, only Natural Flaxseed, Rosehip, Coconut & Monoi Tiare oils are used to help moisturize.
  • Infused with Vitamin C & E to help strenghten the skin barrier making it healthy and soft. 
  • Readily Biodegradable and non-toxic for your family.

Lotion baby yang paling best,suka tekstur dia yang lembut,bau baby uolsss...selepas mandi sapu di seluruh badan,memang lembab tau kulit anak2..lagi satu ianya tak melekit..terbaikk

Chomel Baby Daily Lotion 500ML

RM34.90
  • Our gentle, versatile lotion helps soothe, moisturize and support the skin's natural moisture balance.
  • No synthetic, only Natural Flaxseed, Rosehip, Coconut & Monoi Tiare oils are used. Never Greasy!
  • Infused with Vitamin C & E to help strengthen the skin barrier making it healthy and soft. 
  • Readily Biodegradable and non-toxic for your family.

Baby wipes ni memang wajib letak dalam handbag,almaklumlah anak2 ni suka makan aiskrim dan coklat,memang tak ragu-ragu lah nak guna sebab ianya halal dan tiada bahan kimia bahaya.

Chomel Baby Wipes 30 Sheets

RM6.90
  • Our wipes are ultra thick and durable.
  • No synthetic, only Natural Flaxseed, Rosehip, Coconut & Monoi Tiare oils are used to help moisturize skin.
  • Infused with Vitamin C & E to help strengthen the skin barrier making it healthy and soft.
Kalau korang berminat bolehlah dapatkan produk-produk chomel disini..

WEBSITE

FACEBOOK

PHONE
+60122651878


Wednesday, 9 January 2019

LIRIK LAGU TEMBERANG-AYDA JEBAT

January 09, 2019 2
LIRIK LAGU TEMBERANG-AYDA JEBAT
LIRIK LAGU TEMBERANG-AYDA JEBAT 

Trending wehh lagu ni,setiap hari mesti dengar hehe...music dia kena sangat dengan jiwa i..sejujurnya suara ayda jebat not bad tau...lain dari yang lain,sekarang ni kak lin minat dengan ayda jebat ...berlakon boleh menyanyi pun sedap...semoga ayda terus maju jaya.

Image result for ayda jebat temberang


Music Video Temberang Director : Ayda Jebat, Brian Fang & Aaron Lee Production : Lensworks Production Producer : XENO Music Lirik CHORUS Duh’ aduh aduh aduh aduh abang Aduh aduh aduh aduh jangan Aduh aduh engkau temberang Duh’ aduh aduh aduh aduh sayang Aduh aduh silap besar abang Aduh aduh kalau kau temberang VERSE Bilang pada ku, Apa kau mahu, Mahu diriku, Dekat dekat tapi engkau malu Katakan saja, Ku yang kau punya Janji bahagia, Jangan biar tunggu lama-lama PRE C/O Kerna ku mahu kau selamanya untukku Katakan engkau mahu VERSE 2 Hadir dirimu dalam hidupku Biar selalu malam - malam ku impikan kamu Repeat PRE C/O Repeat CHORUS Solo CHORUS Duh’ aduh aduh aduh aduh abang Aduh aduh aduh aduh jangan Aduh aduh engkau temberang BRIDGE Aku tahu kau suka kerna aku juga sama (Jangan kau temberang) Aku tahu kau suka kerna aku juga sama (Jangan kau temberang) Jangan kau temberang Jangan kau temberang Lagu Temberang Komposer : Hael Husaini & Ezra Kong Lirik : Ayda Jebat, Hael Husaini & Ezra Kong





Monday, 7 January 2019

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM

January 07, 2019 1
Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM
Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM|  Hi uolss,teruja tak baca tajuk tu?...iyer...boleh reka sendiri hadiah untuk yang tersayang,best giler kan sebab kita boleh reka sendiri hadiah mengikut citarasa kita sendiri,Dalam hidup ni kita kenalah sentiasa menghargai orang-orang yang terdekat dengan kita,contohnya..Ibu,Ayah,Abang,Adik,Kakak dan Teman baik.

Kalau korang nak tahu website Printious.com ada menyediakan segala keperluan itu,Pertama kali masuk laman web printious.com teruja lain macam,rasa wowwww....eh tak sabarnya nak buat design hadiah...macam-macam idea keluar dah ni...ok jom kita mulakan langkah pertama jika korang pun nak cipta memori indah bersama yang tersayang..

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM
1.Daftar Akaun
  • Korang pergi ke laman web PRINTIOUS.COM dan daftar,jangan risau sebab percuma sahaja,tak susah pun uolss sebab boleh log in guna facebook aja..ikut je arahan seterusnya...ok senang kan..nanti korang isi lah details macam biasa,contohnya macam alamat penghantaran,no telephone dan sebagainya.

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM

2.Pilih Product
  • Masa ni agak rambang mata,itu nak ini nak..biasalah orang perempuan kan...kak lin sendiri menghabiskan 5-6 jam untuk memilih product kat printious.com ni...hehe..tapi kak lin ingat nak buat MUG lah,iyelah nak bagi yang tersayang selalu ingat kita bila dia minum..suami kak lin kerap minum kopi,so..dia akan selalu nampak gambar kami bila minum kopi...hah...bagus kan gitu.

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM
3.Muat Naik Gambar
  • Boleh muat naik gambar atau design yang korang nak,masa ni boleh la tunjuk tahap kreativiti uolss..nak senget ke tegak ke dan boleh juga tambah ayat-ayat cinta hehe..
Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM

Boleh tambah ayat tau..

Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM

4.Check Out
  • Boleh lah check out jika uols dah puas hati dengan hasil kerja korang,masa nak bayar tu pulak ada pulak promo code...hmmm..berbunga lagi hati sis,berbaloi sangat membeli di Printious.com lepas ni nak buat tshirt untuk anak-anak...yeayyy...
Reka Sendiri Hadiah Hanya Di PRINTCIOUS.COM
Ada promo code YEAR2019

Tak susah kan..hanya 4 langkah je korang boleh reka sendiri hadiah ,Sebenarnya kan kalau kak lin sendiri lebih suka hadiah yang sebegini,nampak sangat orang menghargai kita..yelah ada gamba kita sendiri di mug,baju,bantal dan sebagainya...tentu korang pun paham perasaan yang sebegitu kan..

Oklah uols...sila lah menjamu mata di PRINTIOUS.COM



Sila Layari Laman Web Dan Socmed




***PRINTCIOUS.COM also available in Australia,Singapore & New Zealand

Sunday, 6 January 2019

Kaison Malaysia Tempat Paling Best Nak Shoping Barang Rumah

January 06, 2019 3
Kaison Malaysia Tempat Paling Best Nak Shoping Barang Rumah
Kaison Malaysia Tempat Paling Best Nak Shoping Barang Rumah|  Selalu korang shoping barang rumah kat mana? Kak lin memang shoping kat Kaison Malaysia je,masyaallah kalau ke kaison rasa tak nak balik tau...eiii..nak bawak balik semuanya...huwaa...korang macam kak lin jugak ke??

Kalau tak beli rasa menyesal je bila balik...bukan apa,barangan Kaison Malaysia ni memang up to date dan cantik uolss...susah nak buat pilihan.Boleh dikatakan pusat sehenti untuk perhiasan rumah.



Image result for kaison malaysia



Kalau korang nak tahu Kaison Malaysia ada banyak cawangan,Yang terbaru akan dibuka di Aeon Seri Manjung Perak...wah sukalah orang perak,oh ye harap pihak Kaison Malaysia dapat buka satu cawangan di bangi,senang sikit nak pergi sebab dekat.

Dibawah ini ada senarai Kaison Malaysia yang terbaru..bolehlah tengok tempat korang ada ke tak..
No photo description available.
Antara yang kak lin suka di Kaison Malaysia ni tentulah Bunga,Wallpaper,Langsir,Bedsheet ehhh...semualah kalau nak disenaraikan hehe..kualiti sangat terbaik dan patern nya yang lain dari yang lain.

Inilah tempat yang boleh buat kak lin tersenyum,kalau merajuk ke apa ke bawak je ke sini,pastinya tersenyum lebar...haiii...indahnya la kan..i love Kaison Malaysia.

Ok..jom kak lin lanje gambar yang cantik-cantik untuk tatapan uolss...



No photo description available.

Image may contain: indoor

Image may contain: plant