2019 - Lin Liena Story

Wednesday, 13 March 2019

Safi Expert Solution Mengurangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu

March 13, 2019 3
Safi Expert Solution Mengurangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu

Safi Expert Solution Mengurangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu|  Berita baik untuk uolss yang mempunyai masalah bintik hitam,bila usia dah meningkat macam-macam masalah lah timbul kat wajah kita ni kan,al-maklumlah cuaca pun tak menentu sekarang ni,jadi sedikit sebanyak memang akan mengganggu kulit kita.

Mujurlah safi dah bertindak cepat,hehe...safi memang memahami perasaan kita bila dengan pantas mengeluarkan produk terbaik iaitu mengurangkan pigmentasi pada kulit wajah..bila sebut pigmentasi ni korang tau ke apa itu pigmentasi?

Pigmentasi:
Pigmentasi adalah perubahan warna kulit,,bintik hitam,jerawat,jeragat dan parut..

Penyebab Pigmentasi:

Masalah pigmentasi bukan hanya disebabkan pengeluaran melanin semata-mata . Ia biasanya didorong oleh banyak pekara lain . Antara penyebab luaran yang menyebabkan perubahan kulit ini adalah dedahan melampau cahaya matahari , penggunaan bahan kimia pada kosmetik dan juga kekurangan nutrisi yang di perlukan oleh tubuh .

Safi Expert Solution Mengurangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu

Safi Expert solution Mengurangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu

Safi bakal melancarkan produk terbaru nya...dan kak lin bertuah kerana menjadi orang terawal untuk mencuba safi expert solution ini..kulit kak lin memang ada masalah pigmentasi seperti parut jerawat,bintik hitam dan warna kulit tidak sekata..selain itu kulit juga mudah kering.kak lin memang tak teragak untuk mencuba produk safi kerana kak lin memang pengguna setia safi sejak remaja lagi..memang dah sebati dengan jiwa.


Safi Expert Solution Mengurangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu

Safi Expert Solution
INTENSIVE AMPOULES 
ANTI HYPER PIGMENTATION
(NO MINERAL OIL,NO ALCOHOL,NO SILICON,NO PARABEN,NO ANIMAL TESTING)


Safi Expert Solution Mengurangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu

Cara Guna:

Step 1
-Renewal Hydra Complex-
Titiskan sedikit ditapak tangan menggunakan dropper yang disediakan,sapu rata seluruh wajah dan urut perlahan sehingga Renewal Hydra Complex meresap dalam kulit.

Safi Expert Solution Mengurangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu


Step 2
-Supreme Anti-Spots Complex-
Titiskan sedikit Supreme Anti-Spots Complex di tapak tangan,sapu rata dan urut dengan cara menaik.

SAFI EXPERT SOLUTION Intensive Ampoules  adalah rawatan 1 bulan dan disyorkan untuk diulang lagi untuk membantu merawat mencegah bintik hitam.

BIO SKIN MOISTURISER | ANTI PHOTO AGEING LINES

Safi Expert Solution Mengurangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu

Memang best giler  Bio Skin Moisturiser ni,kak lin dah 2 minggu guna,setiap kali sebelum keluar rumah mesti sapu dulu..baru lah konfident nak keluar rumah kerana bio skin moisturiser ini mampu menapis lebih dari 90% sinaran mentari,ianya juga free radicals & pollutants.

Safi Expert Solution Mengurangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu

Teksturnya lembut bak sutera,cepat meresap kedalam kulit dan tidak berminyak,baunya yang wangi mampu menenangkan hati sipemakai hihi..paling best ia mampu mengurangkan garis penuaan,kulit kering dan tona tidak sekata..jadikan rutin ye sebelum keluar rumah.



Safi Expert Solution Mengurangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu

ABOUT LIQUID CRYSTAL TECHNOLOGY:

-Pelembab kulit bio yang diresapi dengan teknologi kristal cair untuk meningkatkan penetrasi amino peptida dalam memberikan hidrasi yang intens, memperkuat penghalang kulit & mengurangi kehilangan air transepiderml untuk kulit yang sehat & bercahaya.
**Ianya tidak berminyak dan ia diformulasikan dengan Amino peptides untuk meningkatkan keanjalan kulit dan menghaluskan kedutan

Cara Guna:
-Sapukan keseluruh muka dan leher,urut perlahan secara membulat dan tunggu sehingga krim meresap kedalam kulit.

Kalau uolss berminat bolehlah dapatkan dimana-mana watsons dan pasaraya..juga boleh layari laman sosial safi.

Thursday, 14 February 2019

Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi

February 14, 2019 20
Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi
MASA MANDI LEBIH MENYERONOKKAN DENGAN CARRIE JUNIOR BUBBLY BAR
-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi

Anak-anak kak lin memang suka mandi tau,sehari tu 3-4 kali mandi,adoii memang pening lah kak lin ni,dilarang pun tak guna sebab dah memang macam tu hari-hari,lagi-lagi sekarang ni musim panas kan..maknya pun sama 3 kali sehari mandi sebab tak tahan panas.

Bertambah seronok budak-budak ni bila Carrie Junior ada keluarkan sabun baru...eh memang lah seronok lah kami semua haha..

Image may contain: text and food










Masa mandi adalah lebih daripada sekadar rutin; ia adalah masa yang tepat dan berharga untuk mengeratkan hubungan. Ia merupakan rutian harian yang boleh memberi manfaat kepada kanak-kanak melalui belaian kasih sayang yang lebih dari ibu bapa dan penjaga. Mandi dapat membantu si manja untuk berehat dan setiap sentuhan fizikal memberikan mereka keyakinan terhadap kasih sayang dari ibu bapa.

CARRIE JUNIOR- sebuah jenama yang dipercayai dalam kelengkapan mandian kanak-kanak memperkenalkan keseronokan masa mandi dengan CARRIE JUNIOR Bubbly Bar. Produk CARRIE JUNIOR Bubbly Bar baharu ini memberikan sebuah pengalaman baru yang lebih menyeronokkan di dalam bilik mandi. Sabun buku mandian baharu dengan hiasan imej 3D CARRIE yang timbul dipermukaan sabun hadir dalam 3 warna terang dan menarik iaitu merah jambu, hijau dan biru sesuai dengan setiap variannya.

Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi

CARRIE JUNIOR BUBBLY BAR

CARRIE JUNIOR Bubbly Bar ini merupakan sabun Gliserin, menjadikannya lebih lembut pada kulit daripada kebanyakan sabun. Gliserin berasal dari minyak tumbuhan semulajadi menjadikan sabun ini mempunyai bacaan pH lebih rendah berbanding sabun lain. Ia membersihkan sambil memberikan lapisan perlindungan kelembapan, agar kulit kekal lembap. Gliserin yang terkandung di dalam CARRIE JUNIOR Bubbly Bath juga bertindak sebagai humektan, memberikan kelembapan pada kulit agar terhidrasi sepanjang masa. Humektan tidak menjadikan kulit berminyak sebaliknya menjadikan kulit lebih lembut. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar diuji secara dermatologi, sesuai untuk semua jenis kulit, sangat lembut dan tidak mengasari permukaan kulit; apabila digunakan bersama air, ia mempunyai kesan yang menenangkan dan juga melembutkan kulit

Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi

Pastikan kulit anak anda sentiasa terhidrasi, ia dapat melembapkan kulit sehingga beberapa jam selepas mandi. Pengunaan CARRIE JUNIOR Bubbly Bar yang berterusan menjadikan kulit lembut dan gebu. Menyental dengan sabun ketika mandi juga merupakan terapi yang dapat melegakan tubuh badan.

CARRIE JUNIOR Bubbly Bar hadir dalam 3 aroma buah-buahan paling menarik dan laris daripada rangkaian mandian CARRIE iaitu Groovy GrapeberryCheeky Cherry dan Double Milk menjadikan kulit sentiasa segar dan bersih. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar dirumus khas dengan kandungan istimewa Carrie Junior, Fruito-E yang merupakan gabungan semulajadi ekstrak buah-buahan. Fruito-E diperkaya dengan vitamin dan nutrient untuk membantu menyuburkan dan melembapkan kulit.

Kini kanak-kanak boleh menikmati lebih keseronokan di dalam bilik mandi kerana CARRIE JUNIOR Bubbly Bar turut hadir dengan mainan rahsia di dalam setiap kotak. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar boleh didapati di kedai runcit utama, pasar raya, pasar besar di seluruh negara; sabun buku seberat 100gm ini berharga RM4.00 (Semenanjung Malaysia) dan RM4.20 (di Sabah Sarawak) setiap satu.


Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi
CARRIE JUNIOR Bubbly Bar - Groovy GrapeberryCheeky Cherry dan Double Milk 
Ada mainan tau dalam ni..Surpriseeee
Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi
Carrie Junior Bubbly Bar-Membersih Sambil Melembabkan Kulit Secara Semulajadi


Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup

February 14, 2019 2
Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup
Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan AltheaMakeup|  Hello guysss,Semoga ceria-ceria semuanya,dah lama tak update blog,al-maklumlah dah bercuti panjang haritu,semua kerja pending..haha,malasnya nak mulakan balik kerja-kerja yaang tertangguh..harini bangun je tidur terus menghadap blog,mood kena cari balik hehe..

Memandangkan hari ni mood sis baik,jomlah kita cerita yang best2..makeup lah yang menjadi pilihan,tak tahu kenapa kalau mood baik kak lin mesti nak cantik-cantik dan semestinya nak makeup2 hehe...berita baik untuk korang,Althea dah keluarkan produk makeup terbaru tau...yaallah serious teruja ,cantik giler uolsss...kak lin dah cuba dan ternyata memang berbaloi untuk dibeli...

  Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup


Taraaaa...inilah rangkaian produk terbaru althea uolssss...cantik dan menawan kan..kak lin terangkan satu-satu kat bawah ni ye..kak lin memang recommended lah pada uolss...sila beli dengan cepat sebab takut sold out hehe...kalau beli sekarang uols guna code Valentine11 ada 11% diskaun.


Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup



EYE PALETTE SUNRISE&MOONRISE BCL X A
RM 140
Early bird special for BCL's special fans only: Get 30% OFF + FREE SHIPPING, use code: BCL30. Limited quantity available.
Pembayang mata yang pertama dari Althea,Sunrise&Moonrise dihasilkan dari kerjasama Bunga Cinta Lestari,8 warna ini sesuai untuk siang dan malam,menjadikan hari anda indah dan ceria.warnanya yang cantik dan sangat senang diblender,Shimmer,Matte,dan glitters...semua ada dalam satu palette.

Beli-----SINI
Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup
FLAWLESS CREAMY CONCEALER
RM 15.00
Mata panda,bintik hitam dan cela?jangan risau uolss..tutup je dengan creamy concealer ni..Formula ini dibuat dengan Aquaxyl untuk melembabkan dan memperbaiki keseluruhan kulit .teksturnya sangat lembut dan tidak melekit.Paling best tahan lama.
 4 shades to choose from - #01 Vanilla (Pink beige #21), #02 Ginger (Warm ivory #21), #03 Honey (Warm peach #23-#25), #04 Mocha (Deeper yellow #30) 

Beli---SINI

Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup
WATERCOLOT CREAM TINT
RM 20.00

Best tau cream tint ni,lembab dan bibir rasa berjuice haha..jangan jilat bibir anda..warna sangat cantik,watercolor cream tint ini ada fungi melembab untuk mengelakkan bibir mengelupas,ada 4 warna berbeza.
**Isi kandungan
Squalene-Meningkatkan kelembutan bibir
hyaluronic asid-Mengekalkan kelembapan kulit

Beli----SINI


Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup
SPOTLIGHT EYE GLITTER
RM 24.00

Nak mata berkilau gunalah spotlight eye glitter ni,nampak glamour uolsss,boleh dicampur dengan eyeshadow..serlahkan kreativiti anda..ianya cepat kering...ada dua warna boleh dipilih,gold light dan pink light.

Beli----SINI
Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup
SKIN RELIEF SPOT FILM GEL
RM19.00

Pastikan kulit bersih sebelum menggunakannya,hanya sapukan nipis pada kawasan yang ada jerawat,biarkan kering sepenuhnya sebelum memakai makeup.Ianya mengandungi minyak pokok teh untuk merawat jerawat dengan cepat dan berkesan,Sementara campuran centella dan daun pinus mengekstrak kemerahan,merawat jerawat.Selamat tinggal jerawat.
**Isi Kandungan
Tea Tree Oil-Mempunyi sifat antibakteria untuk merawat bintik-bintik jerawat.
Centella Asiatica Extract-Melegakan kemerahan dan melegakan kulit.
Pine leaf Extract dan-Kaya dengan antioksidan untuk memperbaiki melegakan kerengsaan.

Beli----- SINI

Dibawah ini ada tutorial simple dan cepat menggunakan Althea makeup.


Makeup Simple Dan Cepat Menggunakan Althea Makeup





Monday, 28 January 2019

Susu SUFFY bGenius Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat

January 28, 2019 24
Susu SUFFY bGenius Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat
Susu SUFFY bGenius Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat.

Assalamualaikum.....

Hai uolsss...pernah dengar tak susu SUFFY?kalau tak pernah meh sis nak cerita sikit tentang susu SUFFY ni..

Suffy Diary Group Sdn Bhd merupakan :

- Sebuah syarikat pengeluar produk tenusu jenama ‘’ SUFFYY’’ yang berpusat di Ipoh Perak.
-Suffy mempunyai pengalaman lebih dari 6 Tahun didalam memasarkan produk berasaskan susu ke seluruh Malaysia termasuk  sabah dan sarawak.
-Suffy mempunyai pelbagai produk Susu diantara susu berasakan susu lembu dan susu kambing.

-Suffy telah melaksanakan kaedah pemasaran semasa melalui medium seperti  facebook , instagram dan website  bagi menarik minat mereka untuk  berurusan dengan pihak suffy.

Susu SUFFY bGENIUS Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat

Susu SUFFY bGenius menyokong tumbesaran si manja anda . Dengan Formula B3, dirumus dengan DHA (15mg/100g), Vitamin, Mineral serta tambahan Prebiotik – FOS & Manna dapat membantu Si Manja anda untuk kekal sihat, bijak dan kuat.


Susu SUFFY bGENIUS Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat

Fungsi B3 Formula

BRILLIANT

Suffy B Genius mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama di dalam otak. Ia Berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak.
BALANCE
Suffy B Genius membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan oleh Si Manja. Nutrisi yang seimbang membantu Si Manja untuk membesar dengan lebih baik.
BOOST
Suffy B Genius dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman Si Manja.
Susu SUFFY bGENIUS Pilihan Ibu Untuk Si Manja Agar Bijak Dan Sihat


Sebagai ibu,kak lin percaya kita hanya mahukan yang terbaik untuk anak-anak...macam kak lin sendiri sebelum membeli susu kak lin akan mencari info dan membaca maklumat tentang sesuatu produk dan khasiat produk tersebut.
Paling utama sekali kak lin suka meminta  sample susu dahulu,yelah bukan semua susu sesuai dengan anak kita kan..Bila susu tidak sesuai kesian lah anak kita yang kena hadap,contoh susu tidak sesuai adalah :
-Ruam,Tidak selesa perut,Cirit-Birit dan sebagainya.
Sebagai seorang ibu kak lin nak sampaikan berita baik untuk ibu-ibu diluar sana,Susu SUFFY bGenius telah hadir dengan keluaran terbaru dalam packaging 500mg.
Berita baik lagi!!!!!
  • korang boleh tebus 3 shachet SUFFY bGenius dengan harga RM6.00
  • Jadi 50 yang terawal untuk mendapatkan code promo dan dapat set percubaan SUFFY bGenius.(SUFFYSBG)
  • Tarikh penebusan bermula 24/1/19 sehingga 15/2/19
Kelebihan membeli set percubaan suffy vs free trial pack

  • Terima 3 sachet untuk 3 kali pengambilan
  • Dapat produk segera dalam tempoh 24 jam
  • Pegawai khidmat pelanggan akan menghubungi pelanggan dan memberi panduan serta khidmat nasihat pengambilan susu suffy bGenius.
Mengapa 1 set percubaan menerima 3 sachet
  • Untuk rasa,kesan kepada tubuh badan dan penghadaman.
Kebaikkan produk suffy bGenius
  • B3 formula=Brilliant,Balance dan Boost
  • Tambahan khasiat sebenar dari buah kurma dan madu


Set Percubaan Susu Suffy bGenius Kini Boleh Didapati Di Shopee

Ok guys...kak lin kongsi dengan korang cara-cara nak dapatkan sample susu SUFFY bGenius


  • Layari laman web-http://www.suffy.com.my/samplesususuffy
  • Pilih Senarai set percubaan dan isi maklumat peribadi.
  • Baca segala butiran yang tertera di (terms n condition)dan klik submit.
  • Klik pada gambar set percubaan yang anda inginkan.
  • Log masuk  pada laman web shopee dan bagi mereka yang tidak daftar sebagai ahli perlu daftar terlebih dahulu.
  • Klik pada beli sekarang dan pilih kuantiti yang anda  inginkan.
  • Klik pada suffymalaysia dan trial pack suffy bGenius dan klik pada semak keluar.
  • Tambah baucar dengan mengunakan CODE SUFFYSBG
  • Pastikan anda tekan pada baucar diskaun  suffy malaysia official store dan klik pada ok untuk pengesahan. 
  • Penghantaran akan dilakukan  dalam Masa 3 hari waktu berkerja. 
Update 2/2/2019

Ingat tak haritu kak lin ada share cara nak tebus sample susu suffy di shopee??Taraaa..sehari je dah sampai uolsss..
.
.
Anak kak lin suka giler susu ni..sedap katanya,kak lin try la minum sikit..eh eh yela memang sedap..patutlah selang sejam mintak susu...
.
.
Dah habis dah sample 3 sachet tu dalam satu hari je sebab berebut dengan abangnya..alahai..kak lin terus order yang 500gram punya.
.
.
Suffy bGenius dengan B3 Formula,gabungan DHA,FOS dan 19 Vitamin dan Mineral akan membantu Si Manja untuk membesar dengan lebih sihat dan lebih aktif.

Suffy Malaysia
#pilihanibuohsem
#suffymalaysia
#susubuatsimanja
#linlienareview
#lifestyleblogger
#linlienadotcom

SUFFY DAIRY GROUP SDN BHD (1189232-X)
Pejabat Urusan :


No. 29, Laluan Meru Perdana 11,


Taman Meru Perdana 2, 31200 Chemor, Perak,Malaysia


T : 05-525 2992


E : admin@suffy.com.my



Friday, 18 January 2019

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

January 18, 2019 23
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Assalamualaikum,
Hai hai hai,berjumpa lagi kita hari ni,hehe....kalau korang selalu singgah blog kak lin korang mesti tahu kan kak lin suka kongsi dengan korang produk yang kak lin cuba dan beli.Kadang-kadang ada yang sesuai,dan ada juga yang tak serasi..

Kak lin suka berkongsi pengalaman dengan korang,so..macam biasa kak lin nak review produk yang kak lin beli minggu lepas iaitu BRASSICA PEELING GEL dari DR.GLAMOGENIC.



Sebelum kak lin membebel apa kata kita berkenalan dengan DR.GLAMOGENIC

  • Dr.Glamogenic,Perawatan kulit buatan AUSTRALIA yang dicipta oleh panel doktor dengan pengalaman lebih 30 tahun di sektor perawatan kulit dan kecantikan.
  • Walaupun ianya diformulasi dari Australia,tetapi secara umum ianya sesuai dengan kulit asia kerana ianya diperbuat dari bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan mesra dengan persekitaran dan kulit kita.
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC
Brassica Peeling Gel
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Cara guna dan isi kandungan

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Muka happy tak sabar nak cuba hehe..

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Nampak kan kesan selepas tu...glowing terus uolssss


Testimoni Diri Sendiri:

-Sebelum guna korang boleh nampak kat gambar tu muka kak lin kusam sangat,ala tak berseri langsung...sedihnya..memang dah lama tak buat peeling...kulit mati tu kena buang dan jerawat halus-halus kat dahi.

-Sebelum guna Brassica Peeling gel ni,kak lin bersihkan dulu muka,sapukan keseluruh muka kecuali mata,bibir.

-Gosok seluruh muka dengan perlahan,dan bilas dengan air suam,boleh gunakan 2-3 kali seminggu bergantung kepada keadaan kulit uolss.

-Haaaa...lepas je cuci muka kak lin rasa kulit lembut dan lembab,ehh..ringan rasa muka aku ni,yelah setiap hari makeup mesti kekotoran tertinggal dalam kulit,tu yang kulit mudah jerawat dan kusam,lesu tidak bermaya.Nampak kan muka kak lin dah bersinar tu hahaha...best giler peeling ni. 

Sejujurnya  kak lin dah terjatuh cinta dengan Brassica Peeling Gel Dr.Glamogenic ni..betul-betul berkesan dan serasi dengan kulit kak lin..lepas ni nak cuba produk Dr.Glamogenic yang lain pulak..tak rugi uols belii...

Oh ye,untuk pengetahuan korang kak lin beli peeling gel ni pada harga RM 128.80,serious cakap sangat-sangat berbaloi..jangan berkira untuk kelihatan cantik ye...

No photo description available.

Ada 8 product Dr.Glamogenic(6 untuk muka,2 untuk badan)

Face care:

1)Hyaluronic Booster Serum
  • Melembab dan memperbaiki kulit yang letih dan sensitive.
2)Antioxidant Vitamin C + Serum
  • Mengandungi antioxidant vitamin c dan serum,dapat         mencerahkan kulit kusam.
3)Perfection Whitening Spot Serum
  • Merawat bintik hitam,Noda wajah dan lingkaran hitam bawah mata.
4)Brassica Peeling Gel
  • Gel peeling yang ringan dan lembab dengan extract brokoli yang kaya dengan vitamin,mineral alam semulajadi.
5)Dynamic Brightening Mask
  • Masker pemutih yang berkrim dan bernutrisi
6)Vitalize Soothing Mask 
  • Masker yang menyihatkan dan menyejukkan kulit,mengandungi extract lidah buaya.

Body Care:

7)Enliven Brightening cream
  • Krim pekat untuk memutihkan bahagian ketiak,siku dan lutut.
8)Youth Restoring Modelling Shaping Cream
  • Menegangkan kulit dan menjadikan selulit lebih halus
**Kak lin memilih untuk mencuba produk Dr.Glamogenic kerana ianya dari bahan-bahan semulajadi,selamat dan berkesan.

Kalau uolss berminat nak beli produk-produk Dr.Glamogenic ni bolehlah tengok link kat bawah ni..


Order online from official dealers:

Visit authorised dealer at:
Glamogenic Kiosk (Vintage Collection International Sdn.Bhd)
(same level as Village Grocer,opposite Tealive)
PC-001,Ground Floor,
Sunway Giza Mall,PJ.
Business Hours:10am-10pm
Customer service line:012-6916128

**20 pengunjung bertuah akan menerima promosi istimewa dan hadiah

Contact the main distributor:
Qurlivka Southeast Asia(Malaysia) Sdn Bhd
Level 16,The Pavilion Tower,
Jalan raja Chulan,
52200 Kuala Lumpur.
Contact:+603-61519198

website

www.glamogecic.com




Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

January 18, 2019 19
Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan
Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan|  Daun Pandan adalah sejenis tumbuhan berwarna hijau dan mempunyai aroma yang wangi,Selain itu daun pandan juga banyak kelebihan dan manfaat.

Tapi kan kat bandar ni susah sangat nak dapatkan daun pandan ni,kalau ada pun dah tak segar dan kuning-kuning,tapi terpaksalah beli jugak sebab nak guna dalam masakan dan minuman.

Rasa lain tau bila guna daun pandan,wangi satu rumah,selera terus bila bau aroma daun pandan ni..lagi satu,kak lin suka campur daun pandan dalam air teh o...fuhhh....memang bercawan-cawan la minum sebab wangi dan sedap.


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Berita gembira untuk kak lin dan uolss bila kak lin diperkenalkan dengan Natural Pandan Leaf Extract Concentrate dari Bio Nutricia Extract.Sangat-sangat membantu dan memudahkan kerja-kerja memasak...hoyehhhhh...happy tak terkata lah uolss.



Mudah sebab tak perlu nak buang masa dengan kerja-kerja remeh yang memakan masa sedangkan korang boleh menjimatkan  masa,kak lin sejenis tak suka duduk dapur lama-lama,kalau boleh semuanya nak pantas dan cepat siap..bayangkan korang kena potong-potong daun pandan,lepas tu nak kena blender,pastu nak kena tapisss...eh banyak nya masa nak buat semua tu kan.So sila beli cepat-cepat Pandan Leaf Extract.

Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Resepi Kuih Buah Melaka

4 sudu besar tepung pulut 

1 sudu besar tepung beras
1/2 penutup natural pandan leaf extract
Gula melaka - potong kecil 
1/2 biji kelapa muda parut - ambil bahagian putih sahaja

Sedikit garam - untuk gaul dengan kelapa parut

Sedikit air kapur 


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Suka warna dia sebab natural(hanya 1/2 penutup sahaja)

Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Masukkan satu penutup pandan leaf extract didalam air rebusan
(satu rumah bau wangi hehe)


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan
Kelebihan Natural Pandan Leaf  Extract
=============================

  • Rasa Asli,Warna & Phyonutrient(Chlorophy11,Flavonoid,Total Phenolic(GAE),Triterpene,Sponin,Asid Amino).
  • Sihat,Mudah dan Konsisten pada pemprosesan makanan.
  • Bahan Semulajadi
  • Tinggi Antioksidan.
  • Pemulihan Tenaga.
  • Melindungi dan melegakan suhu badan
  • Ekstrak daun tulen,konsentrasi&asli pandan no 1 malaysia(Boleh didapati serbuk & cecair)
Image may contain: food


Berminat?Sila layari link yang disediakan dibawah ini






Thursday, 17 January 2019

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

January 17, 2019 2
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

Assalamualaikum,

Hai korang hari ni kak lin nak share satu produk best dari korea,Korang pun tahu kan,banyak sangat produk korea yang kak lin dah share sebelum ini,Alhamdulilah semuanya serasi dengan kulit kak lin.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK ni memang best giler uolsss,produk ini dicipta oleh Klinik Dermatologi Korea.Produk profesional ini memang dibuat untuk kegunaan dirumah.Produk ini khusus untuk menganjalkan kulit,mengurangkan kedutan dan muka juga lebih shape dan tegang.


ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

Harga RM199
-Sekarang di watsons hanya Rm169.15-



Semakin berusia seseorang itu,kulit akan mula mengendur,tidak shape dan hilang keanjalan,aduhaiii sedihlah kalau jadi gitu kan,jadi sebelum kulit korang mengendur silalah cuba produk yang best ini,kak lin dah cuba dan sangat-sangat puas hati,nanti baca testimoni kak lin kat bawah ni ye..

Muka tak shape...hah inilah masalah kak lin,dengan double chin lagi,melebar jelah kat bawah tu,hilang dah bentuk v shape tu...huwaaa..sedih la wehhhh..mujurlah kak lin jumpa produk ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK.

4 KEBAIKAN MENGGUNAKAN KRIM INI:
  • Kulit jadi padat
  • Memperbaiki Kulit Yang kendur
  • Menegangkan Kulit
  • Anti-Penuaan


ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

-Ingrediant-
Water, Butylene Glycol, Squalene, Alcohol Denat., Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Hydrogenated Poly (C6-14 Olefin), Chondrus Crispus Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Niacinamide, PEG-40 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Argania Spinosa Kernel (Argan) Extract, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Prunella Vulgaris Flower/Leaf/Stem Extract, Tagetes Erecta (Marigold Flower) Flower Extract, Dioscorea Japonica (Yam) Root Extract, Morus Alba (White Mulberry) Root Extract, Salvia Officinalis (Sage) Extract, Pentylene Glycol, Synthetic Beeswax, Cyclohexasiloxane, PEG-100 Stearate Polyacrylate-13 Polyisobutene, Palmitic Acid, Caprylyl Glycol, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Adenosine, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Sodium Deoxycholate, Myristic Acid, Arachidic Acid, Lauric Acid, 1,2-Hexanediol, Sorbitan Laurate, Oleic Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxyethylcellulose, Acetyl Dipeptide-1, Cetyl Ester Alcohol, Carbomer, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit


 PENGALAMAN SENDIRI SETELAH 2 MINGGU MENGGUNAKAN:

  • Kulit Lebih Cerah
  • Kedutan Semakin Berkurangan
  • Kulit Anjal Dan Lembut
  • Awet Muda(hehe)
  • Muka Dah Ada Shape(tak delah melebar sangat hehe)

Tekstur:---Selembut sutera uolss...selesanya... bila pakai,tak melekit langsung,Paling best cepat meresap dalam kulit dan sangat-sangat ringan...

Cara Guna:------Boleh dipakai selepas uolss menggunakan pelembab atau serum,Ambil sedikit krim dan buat urutan bentuk V di dagu keatas,urut perlahan-lahan.Kemudian tepuk-tepuk perlahan sehingga meresap ke dalam kulit.

**Guna setiap hari sebelum tidur

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

Berminat??Dapatkan di Watson


atau disini