2019 - Lin Liena Story

Tuesday, 27 August 2019

Catch Cristiano Ronaldo on Shopee Live Cristiano Ronaldo to join exclusive Shopee Live stream on 28 August

August 27, 2019 0
Catch Cristiano Ronaldo on Shopee Live  Cristiano Ronaldo to join exclusive Shopee Live stream on 28 August
Catch Cristiano Ronaldo on Shopee Live
Cristiano Ronaldo to join exclusive Shopee Live stream on 28 August



KUALA LUMPUR, 27 AUG 2019 – The unveiling of Shopee’s latest brand ambassador, Cristiano Ronaldo, has created headlines across the globe. His dance moves in Shopee’s latest TVC are also trending online all over the region and the world.

Keeping up the excitement, users in all markets can tune in to Shopee Live on 28 August at 9.30pm (+8 GMT) for an exclusive live stream with Cristiano Ronaldo. Direct from Italy, the stream will include a special interview with Cristiano Ronaldo, who will show off his skills and tackle questions from fans across the region. In addition, users can win signed merchandise by Cristiano Ronaldo during the stream. Stay tuned to Shopee’s app and social media platforms for the latest updates.

Shopee Live is the latest addition to Shopee’s range of popular in-app features. Launched this year to bring users closer to their favourite brands and sellers, the feature has been a huge success so far. Brands and sellers have recorded strong results on Shopee Live through a wide variety of content to engage users throughout the shopping journey, such as product guides, reviews, and demonstrations hosted by popular local influencers. To illustrate, influencer Tyra Kamaruzzaman launched her brand Beautyra’s latest lipstick on Shopee Live to huge success, with the product selling out in minutes and recording over 2,000 orders.

Shopee Live’s success further reaffirms Shopee’s market leadership in delivering the best shopping experience for the region. According to the latest report by App Annie , Shopee is the number one shopping app in Southeast Asia and Taiwan by average monthly active users (MAU) in the second quarter of 2019. Shopee is also the most downloaded shopping app in the region during this time. This demonstrates Shopee’s consistent success in engaging its users, who regularly tune in to the platform to enjoy the best deals and a wide variety of features.

Ian Ho, Regional Managing Director, Shopee said, “Online shoppers now demand more interaction and entertainment. Shopee Live is the latest addition to our collection of popular in-app features designed to meet this need. It has been very well-received, recording over 200 million views in the region since its launch. We are excited to bring users closer to Cristiano Ronaldo on 28 August as we continue to enhance the Shopee Live experience for everyone.”

The exclusive Shopee Live stream with Cristiano Ronaldo is in line with Shopee’s signature 9.9 Super Shopping Day, which will run till its grand finale on 9 September. Every day up till 9 September, users can look forward to the biggest collection of unbeatable promotions including free shipping with a minimum spend of RM9, up to 90% off the hottest products, and non-stop entertainment on Shopee Live. Some key highlights for Shopee Live are:

Countdown to 9 September with Shopee: Starting from 10pm on 8 September, tune in to Shopee Live for a countdown to 9 September featuring back-to-back live game shows. Users stand to win attractive prizes such as Samsung phones including the brand new Samsung Galaxy Note 10 during the stream.
Non-stop live shopping on 9 September: On 9 September, users can enjoy a full day of unbeatable deals on Shopee Live. There will be dedicated streams every 3 hours catered to popular product categories including Fashion, Health & Beauty, and Electronics.

Watch Cristiano Ronaldo on Shopee Live at https://shopee.com.my/m/CR7-ShopeeLive.

Find out more about Shopee 9.9 Super Shopping Day at https://shopee.com.my/99

Download the Shopee app for free via the App Store or Google Play.


Wednesday, 21 August 2019

Belajar Berenang Cepat Pandai Dan Lebih Privasi Di Swimrush Academy

August 21, 2019 3
Belajar Berenang Cepat Pandai Dan Lebih Privasi Di Swimrush Academy
Belajar Berenang Cepat Pandai Dan Lebih Privasi Di Swimrush Academy| Hai korang,Sis nak  tanya ni...ada ke yang tengah mencari kelas renang?

Ok sis nak recommended korang Swimrush Academy sebab banyak kelebihan yang ada kat sini,paling penting cepat pandai dan lebih privacy.

Image may contain: 5 people, people smiling, text
Sebenarnya kan ramai yang malu nak belajar sebab terlalu zero hehe..eh takpe dari zero sampai hero korang akan diajar,segala teknik dan skill akan diajar.

Oh ye,korang boleh belajar bersama anak tau,seawal umur 5 tahun dah boleh belajar.Kalau uols malu sebab takut coach lelaki yang mengajar pun jangan risau sebab hanya coach ladies yang akan mengajar korang..hah..dah xde alasan lagi kan..jomlah uolss belajar kat sini,memang seronok tau.

Antaranya:
  •  Seawal umur 5 tahun dah boleh daftar untuk belajar.
  • Terdapat jurulatih wanita untuk wanita.
  • Akan diajar teknik basic berenangwater confident program dan water survival skills.
  • Swimrush dapat membantu anda untuk menjadi perenang yang lebih baik.
  • Sukatan pelajaran memberi tumpuan kepada keyakinan air dan teknik berenang asas yang akan dapat anda berenang di sepanjang jarak 50meters.
  • Akan diajar bagaimana untuk lebih berkeyakinan dan selamat ketika berada dlm air, mengelakkan daripada tenggelam dan apa yang harus anda lakukan jika anda berada dalam keadaan panik.
Image may contain: 1 person, standing, sky and outdoor
Antara kelebihan di Swimrush Academy


  • Coach yang berpengalaman lebih daripada 10 tahun
  • Coach yang mempunyai background lifeguard
  • Mengajar teknik berenang dengan cara yang mudah
  • Menyediakan kelas ganti
  • Menyediakan water safety course
Image may contain: 1 person, sitting, pool and outdoor
Jika rumah korang ada swimming pool, woohooo lagi best sebab coach boleh datang kerumah uols tau...lebih privasi gitu..takyah keluar rumah lah..cuma tunggu coach datang,memang terbaiklah swimrush Academy ni...boleh klik maklumat dibawah jika ingin tahu lebih lanjut dan details.
Image may contain: 2 people, people smiling, swimming and text

No photo description available.

  • Batu Caves : Kompleks Renang Seri Siantan ( Available Kids, Ladies & Men Swimming Class.
  • Bangsar : Jalan Turi Bukit Bandaraya ( Private Pool for Kids Swimming Class ).
  • Cheras : Kompleks Sukan Desa Tasik ( Available for Ladies & Kids Swimming Class ).
  • Shah Alam Seksyen 14 ( Private Pool for Ladies Swimming Class only )
Info lanjut boleh layari :

Friday, 16 August 2019

SHOPEE SAHUT SERUAN UNTUK KURANGKAN KOS SARA HIDUP DENGAN 9.9 SUPER SHOPPING DAY

August 16, 2019 3
SHOPEE SAHUT SERUAN UNTUK KURANGKAN KOS SARA HIDUP DENGAN   9.9 SUPER SHOPPING DAY

SHOPEE SAHUT SERUAN UNTUK KURANGKAN KOS SARA HIDUP DENGAN
9.9 SUPER SHOPPING DAY
Kempen membeli-belah tahunan utama Shopee tawarkan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM9; umumkan Cristiano Ronaldo sebagai duta jenama terbaru

KUALA LUMPUR, 14 Ogos 2019 – Dalam tempoh setahun lepas, pihak kerajaan telah melancarkan beberapa inisiatif untuk mengurangkan kos sara hidup di Malaysia. Satu inisiatif yang dilaksanakan baru-baru ini ialah penubuhan Jawatankuasa Tindakan Kebangsaan E-dagang oleh Majlis Tindakan Kos Sara Hidup Negara. Matlamatnya adalah untuk menggalakkan dan mengukuhkan penggunaan e-dagang lantas mengenepikan peranan orang tengah dalam usaha mengurangkan kos barangan pengguna.
Photo 1:  Zed Li (left), Head of Business of Shopee Malaysia with Song Hock Koon (right), Director of E-Commerce MDEC at the Shopee 9.9 Super Shopping Day Launch


Untuk mencapai matlamat ini, pihak kerajaan telah bekerjasama rapat dengan Shopee, platform e-dagang yang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, dalam usaha mencari cara untuk mengurangkan kos sara hidup bagi rakyat Malaysia. Salah satu daripada usaha Shopee untuk berganding bahu dengan para peniaga runcit Malaysia adalah mengurangkan sekatan terhadap penglibatan umum dalam ekonomi digital. Tambahan lagi, kos mengendalikan perniagaan di dalam talian jauh lebih rendah. Dengan ini, Shopee menggalakkan para peniaga runcit untuk berkongsi penjimatan kos dengan pembeli, lantas menjadikan beli-belah dalam talian lebih termampu bagi pengguna. Hasilnya, pengguna dapat melihat purata penjimatan sebanyak 20% untuk barangan keperluan harian apabila mereka membeli-belah di Shopee pada hari biasa, dengan potensi penjimatan sehingga 90% semasa kempen membeli-belah utama seperti 9.9 Super Shopping Day.

Akan berlangsung dari 19 Ogos hingga 9 September 2019, kempen ini membawakan tawaran dan diskaun hebat meliputi pelbagai kategori daripada jenama seperti Nutox, HP, L'Oréal, Vinda, Photobook Malaysia, Enfagrow, Universal Traveller, realme, Mr DIY dan Nestle. Untuk terus mendorong penggunaan e-dagang dan menggalakkan rakyat Malaysia memanfaatkan penjimatan ini, Shopee akan menurunkan perbelanjaan minimum untuk penghantaran percuma kepada RM9.

Mengalu-alukan inisiatif itu, Song Hock Koon, Pengarah E-Dagang, Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia, berkata, "Salah satu objektif MDEC adalah untuk menggalakkan penglibtatan rakyat Malaysia dalam ekosistem digital kerana inisiatif sedemikian akan membantu mempercepatkan penggunaan e-dagang dalam keadaan yang mampan dan kos efektif. Kami sentiasa berbesar hati untuk bekerjasama dan menyokong pergerakan industri dan mempercayai bahawa inisiatif terbaru ini akan memberi inspirasi kepada usaha keusahawanan digital."


Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau, Shopee berkata, “Misi Shopee sememangnya untuk membawa kesan positif kepada masyarakat tempatan dengan cara yang bermakna dan mampan menerusi inisiatif seperti kempen jualan kami yang akan membolehkan rakyat Malaysia terus membeli-belah dan mendapatkan barangan keperluan tanpa perlu mengeringkan kocek. Pada masa yang sama, saya sukacita untuk mengumumkan kerjasama Shopee dengan duta jenama terbaru kami, Cristiano Ronaldo. Penyertaan beliau dalam Shopee menandakan mercu jaya penting bagi kami. Ini menjadikan kami lebih daripada sekadar sebuah platform membeli-belah kerana kami terus memberi inspirasi kepada pengguna dan mendekatkan mereka dengan bintang-bintang dan selebriti yang terbesar di dunia.”

Pada hari pelancaran 9.9 Super Shopping Day di Grand Hyatt Kuala Lumpur, Shopee mengumumkan duta terbarunya, Cristiano Ronaldo. Sebagai salah seorang atlet yang paling hebat, beliau adalah inspirasi kepada ramai dan dedikasinya untuk bola sepak bergema dengan komitmen Shopee terhadap penggunanya. Beliau akan bekerjasama dengan Shopee di tujuh pasarannya dalam pelbagai aktiviti untuk melibatkan diri dan memberi inspirasi kepada orang ramai di rantau ini.

Kempen 9.9 Super Shopping Day menjanjikan promosi hebat dan hiburan menarik selama tiga minggu dan juga keistimewaan eksklusif yang dibawakan oleh para pemain industri terkemuka:
Jualan Kilat Shocking Sale - 9 kali sehari, nikmati tawaran serendah RM1.
Pek Baucar Hebat RM9.90 – Bayar RM9.90 untuk menikmati baucar daripada Shopee, Agoda, dahmakan, Dal.komm Coffee, ZEN Rooms, Grab, BBQ Chicken, Victoria Station, Kkday, Recommend.my, Muslim Pro, MBO, Dunkin Donuts serta Teppanyaki dan dapatkan penjimatan sehingga 17x jumlah wang anda dibelanjakan.
“One or Not” - 21 motosikal Yamaha, 1 Honda City dan banyak lagi hanya untuk RM1. Jika pelanggan tersebut bukan pembeli terpilih, Shopee menjamin bayaran balik penuh.
Pemegang kad Standard Chartered Mastercard – Potongan RM15 dengan perbelanjaan minimum RM120. Sah dari 19 Ogos hingga 9 September.
Shihlin Taiwan – Beli 1 dapat 1 paket percuma Crispy Chicken Cracklings (Ayam Goreng Rangup)
Wonda Coffee – Rangkaian produk baru eksklusif terlebih dahulu di Shopee, dengan harga pengenalan promosi untuk 300 pelanggan pertama.
Dunkin Donuts – 2,000 pelanggan pertama dapat menikmati promosi RM0.99 untuk 1 Donut bernilai RM3.50 hanya pada 9 September.
Burger King - Dapatkan set Whopper Jr & Cheeseburger, minuman dan kentang goreng hanya untuk RM9.90.
The Alley – Nikmati teh susu boba eksklusif dari RM9.
Häagen-Dazs – Nikmati secedok aiskrim pada harga RM9.90 dan dua cedok pada RM19.
Wakil Penjual Sah Hong Leong Yamaha – Nikmati diskaun eksklusif sehingga 30% bagi pembelian motosikal Yamaha termasuk Yamaha NVX, Y15zr dan LC135 pada 9 September.
BH Petrol dan Mydin akan memberikan 100 tiket bernilai RM35,000 untu saksikan Dato' Sri Siti Nurhaliza secara langsung di Konsert Mini SimplySiti X Shope.

Ketahui lebih lanjut mengenai duta jenama terbaru Shopee di:
https://shopee.com.my/shopeexronaldo

Dapatkan maklumat lanjut tentang 9.9 Super Shopping Day di https://shopee.com.my/m/99



Thursday, 15 August 2019

Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit

August 15, 2019 1
Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit
Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit|
Hai korang,Sis nak tanya ni,korang dah dapatkan ke belum pencuci terbaru dari Safi ni?..Beautea by Safi ni buah tangan terbaru dari safi untuk pengguna setia safi.

Bila dapat tau sis terus je dapatkan kat pasaraya,wah harga pun berpatutan sangat,paling syok mudah didapati dimana-mana dan boleh digunakan tanpa was-was.

Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit

Beautea By Safi ni mempunyai 4 variasi iaitu Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose, Apricot Tea Revitalising Face Scrub, Green Tea & Neem Anti Acne Gel Clenser dan Black Tea & Black Orchid Detox Cream Cleanser.


Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit
Sis memilih Black tea & Black orchid dan Green Tea& Neem untuk dicuba kerana muka sis tengah breakout sekarang ni,boleh pulak jerawat kecik-kecik tu tumbuh kat sekitar dagu..walaupun kecil,tapi sakitnya tuhan yang tahu...haha...tangan gatal jer nak picit hihi..


Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit


"Beau.tea oleh Safi berasal dari pemilihan ekstrak teh premium yang menyegarkan dan gabungan bahan-bahan semulajadi yang terbaik yang dibentuk untuk memerangi kesan negatif dari pencemaran, tekanan dan kosmetik dengan manfaat Anti PM 2.5 untuk kulit yang sihat.


Pembersih krim Amino Acid yang lembut, wangian ini sangat membersihkan dan mengeluarkan kekotoran. Diformulakan dengan campuran teh Black Tea & Black Orchid yang ekstrak membantu detox kulit, sambil mengekalkan kulit yang sihat dan dilindungi dari penuaan.

* Dermatologi diuji
* Bebas alkohol
* SLS / SLES Percuma
* Paraben Percuma * Silicone Free
Sesuai untuk kulit sensitif "
* Fragrance Percuma


Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit

"Beau.tea oleh Safi berasal dari pemilihan ekstrak teh premium yang menyegarkan dan gabungan bahan-bahan semulajadi yang terbaik yang dibentuk untuk memerangi kesan negatif dari pencemaran, tekanan dan kosmetik dengan manfaat Anti PM 2.5 untuk kulit yang sihat Pembersih gel yang lembut dan sabun ini menghilangkan kekotoran dan minyak yang berlebihan. Dirumus dengan gabungan berharga teh Green Tea & Neem ekstrak melegakan dan pelindung kulit terhadap penceroboh luaran dan jerawat jerawat, sambil mengawal sebum untuk membantu mengurangkan parut. * Dermatologi diuji * Bebas alkohol * Paraben Percuma * SLS / SLES Percuma * Silicone Free Sesuai untuk kulit normal berminyak "
Kalau korang berminat bolehlah dapatkan disemua pasaraya..harga pun mampu milik dalam RM 23.90 alhamdulilah sis serasi dengan beautea by safi ni dan nak cuba variasi yang lain pulak..bye korang...

Thursday, 1 August 2019

A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut

August 01, 2019 3
A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut
A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut
Many people love to express their concern for someone who is sick or who underwent a surgery. If you are one of them, sending Flower Delivery can be your thoughtful gesture. Whether someone is suffering from mild to serious health condition, sending get well soon flowers Singapore is a simple way of showing your concern and thoughtfulness. The Florist has the widest selections of flowers to choose from whether you are sending your thoughts or making someone feel better. Here are some of the things that you can do for a special person in your life recovering from sickness or injury:

Get Well Soon Hampers
A hamper delivery of flowers and gifts is one thoughtful way to let them know that you are thinking of them. It will be nice if you will choose hampers to send as gifts. It may contain sets of herbal essences and energy boosting tonic drinks or some fresh fruits and healthy snacks. The online florist can help you customize one for the person.



A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut


Get Well Soon Fruit Basket
A fruit basket is a perfect gift and you can send it to a sick person whether he or she is in the hospital or at home. Some hospitals may restrict accepting or allowing fresh fruits in some areas, especially in rooms where cancer patients are resting. If you are sending a basket of fruits as your get-well soon gift, it is best to ask your florist for the best way.

Get Well Soon Plants
Cheer up someone who is sick by sending get well soon plants. There are plants like Juniper Bonsai, Lush Tropical Peace Lily, Money Tree, Succulent Gardens, and many garden dishes. We have a huge selection of plants that you can give or send as get well gifts to express your wishes and prayers of speedy recovery.
A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut

Get Well Soon Flowers
Flowers are available in different varieties. You can choose the most appropriate flowers and let your family, friends, or loved ones know that you wish them to get better soon. From Roses to Lilies to Gerbera Daisies to Hydrangeas, there are many colorful and meaningful flowers to choose for your gift of get-well-soon flowers.
Let the florist help you with your Flower Delivery no matter what type of gifts you want to send. The most important thing is that you showed your thoughtfulness and your sincere concern.

Monday, 22 July 2019

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi

July 22, 2019 22
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi| Assalamualaikum,Hai korang bertemu lagi kita dalam topik kecantikan,kalau uols dah lama follow sis mesti tau kan sis suka review produk kecantikan..macam dah sebati dalam diri nak share tentang kecantikan dengan korang semua.

Hari ni topik serum menjadi pilihan kerana sis sangat mementingkan pemakaian serum setiap hari,kira macam wajib lah..dan sis tertarik dengan serum DR.BEAU sebab ianya berbentuk soft gel..sangat-sangat comel dan lebih safety la..maksudnya kebersihan lebih terjamin kerana setiap soft gel memang mencukupi untuk seluruh muka, leher,tangan dan dan jika ada masalah kulit kering dibahagian tubuh anda seperti siku dan lutut.

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Kenapa sis memilih serum DR.BEAU?
  • Packaging je dah menambat hati,comey.. berbentuk soft gel. Biasalah sis memang suka benda-benda comey ni.
  • Diformulasi dengan enam minyak semulajadi iaitu Rosehip, Argan, Almond, Apricot Kernel, Wheatgerm dan juga Evening Primrose. 
  • Sangat cepat meresap dalam kulit
  • Mampu merawat masalah kulit seperti jerawat,jeragat,kulit kusam dan kulit kering
  • Bukan muka sahaja,malah mana-mana bahagian badan yang mempunyai masalah kulit kering boleh sapu.Contohnya rambut,siku,lutut
  • Tiada merkuri dan tidak mengelupas
  • Mempunyai kelulusan KKM -NOT180104230K

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Cara Penggunaan:
Tips 1
  • Pakai lawan arah bulu roma
  • Dari bawah pipi hingga ketepi dahi
  • Dari bawah hidung sampai ketengah dahi
Tips 2
  • Selepas cuci muka tunggu 10-15 minit sebelum meneruskan sapuan serum
Tips 3
  • Jangan mengaplikasikan serum dengan bantuan alat lain seperti kapas.
  • Penggunaan jari tangan membuatkan serum menyerap dengan lebih baik.

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Testimoni Diri Sendiri
-Pertama kali pakai sangat eksaited sebab ianya berbentuk soft gel,Bila sapu je serum DR.BEAU ke seluruh wajah rasa teruja bertambah kerana ianya berbau wangiii...ermmmm..terpejam mata sambil menikmati bauan itu...tangan sis mengurut lembut keseluruh wajah..wahh..lembut sungguh teksturnya.Masyaallah cepat sungguh meresap kedalam kulit.Lebihan serum boleh disapu ke leher,tangan dan tempat-tempat badan yang ada masalah...pastu kannnn...rambut pun boleh sapu tau..makna kata memang sangat berbaloi jika korang membeli..satu badan boleh guna wehh..
Sis nak topap lagi nanti sebab sis dah jatuh cinta dengan kebaikkan dari DR.BEAU serum.
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Akhir kata dari sis,Tolonglah pakai serum DR.BEAU ni dari sekarang sebab dengan pemakaian serum yang konsisten korang akan nampak awet muda,kedut-kedut payah nak ada sebab ia anti-aging pastu kan kalau korang pakai sebelum makeup muka korang akan glowing dan floless...cuba tengok gambar sis kat atas tuuu...Glowing kannn.....haha..sila pakai serum DR.BEAU sekarang jugak.
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
KEBAIKKAN DR.BEAU
Vitamin E :
untuk merawat kulit wajah. Memberi vitamin untuk terus menjadi sihat seperti kulit wajah sebenar.

Rosehip Oil 
untuk melembutkan kulit wajah, melembabkan kulit untuk kulit wajah tidak menjadi kusam.

Argan Oil :
Membantu dalam mengawal pengeluaran minyak pada kulit wajah. Sesuai juga untuk jenis kulit wajah yang kering.

Almond Oil : 
untuk elak kedutan di kulit wajah serta berupaya untuk buang sel-sel kulit wajah yang mati.

Apricot Kernel Oil : 
bertindak sebagai pelembab kulit wajah. Kaya dengan vitamin A C dan E yang mana melindungi kulit wajah daripada penuaan dan juga sinaran UV

Wheat Germ Oil 
kaya dengan vitamin A E dan D. Bertindak sebagai vitamin, protien dan mineral semulajadi kepada kulit wajah.


Evening Primrose Oil :
kaya dengan omega 3 yang mana berupaya untuk melindungi kulit sensitif supaya berada dalam keadaan sihat dan segar.

Antara Testimoni DR.BEAU
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Untuk Maklumat Lanjut
Maklumat Syarikat
Teja Herbs (002215435 -D)
No. 16-1 Jalan Equine 10C, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Website: www.drbeau.com.my 
Facebook Page: drbeau malaysia
Instagram: drbeau_official
Whatsapp: 0169633443

Friday, 19 July 2019

Fast & Furious: Next-day Delivery for Electronics Purchases on Shopee

July 19, 2019 2
Fast & Furious: Next-day Delivery for Electronics Purchases on Shopee

KUALA LUMPUR, 19 JULY 2019 – Shopee Mart which comes with a next-day delivery guarantee via its Shopee24 Express Delivery service, not only features groceries, health and beauty products, but also irresistible electronics deals that you will not want to miss! Popular models of mobile phones, accessories, computer peripherals, home appliances such as the Xiaomi Mi 9 SE, Morgan Rice Cooker and more are available at attractive prices and all with a 100% authenticity guarantee.

Enjoy additional perks such as a 15-day hassle free return policy, free shipping, 0% Shopee installment plan and also earn Shopee Coins (a Shopee currency) along the way. With Shopee Guarantee, shoppers can have peace of mind when shopping on the platform as Shopee holds the money from all purchases in escrow and only releases the payment to sellers after buyers have confirmed receipt of product. Should the user feel that there are any problems or dissatisfaction with regards to their products, they can request for a refund from our friendly customer service crew.

 Fast & Furious: Next-day Delivery for Electronics Purchases on Shopee

Put in your order by 2pm (excluding Sunday and public holidays) to ensure that you receive your products the next day or your next shipment will be on Shopee. Presently available for users within Klang Valley, Shopee24 serves to answer the call of consumers for speedy fulfillment when shopping online.

For further savings from now till 21 July 2019, apply the code SMLEMA5 to receive a RM5 rebate with a minimum spend of RM100.

Don’t miss out on the limited-time only special electronics deals available on Shopee Mart:


Products
Discounted Price (RM)
Retail Price (RM)
202.60
350.00
82.10
111.00

56.70
99.00
68.50
135.00
138
399
285
319
629
849
739
999
480
499
1249
1299

Tuesday, 16 July 2019

ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit

July 16, 2019 4
ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit
ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit| Assalamualaikum uolss,Terima kasih selalu singgah blog sis,Rasa terharu tau bila uols selalu tanya2 dan bagi pendapat setiap kali sis up entry terbaru.Teruskan tau singgah sini sebab banyak benda best dan menarik sis nak kongsi dengan uols.

Kali ini sis nak cerita tentang pencuci muka,ianya merupakan rutin wajib setiap pagi selepas bangun tidur,ada ke orang tak cuci muka?haha...jangan lah jadi pemalas dan pengotor sangat ok.benda senang pun susah ke nak buat?Cuci muka tu penting sebab ianya membersihkan wajah dari kotoran yang terkumpul sepanjang hari.

ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit

Tapi....bukan senang nak cari pencuci muka yang sesuai dengan kulit kita,kalau salah pilih kulit akanmenjadi rengsa dan ruam.Malah kulit boleh menjadi kering dan naik jerawat.So...sis nak recommended korang pencuci yang best dan sesuai dengan semua kulit,tak kiralah kulit kering,kulit berminyak atau kulit sensitive.Taraaa.....ini lah dia pencuci yang sis dah guna dan sangat sesuai dengan kulit sis.
ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Sis teruja nak cuba pencuci ni sebab kandungan nya terdiri dari bahan semulajadi iaitu  ALOE BARBADENSIS LEAF& TEA TREE LEAF OIL dan sebab paling utama sekali adalah produk ini 100% dari korea..hehe..kulit sis memang dah serasi sangat dengan produk dari korea,sebab tu tak ragu-ragu nak guna produk dari Hansaegee Nature ni.


ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit
Pertama kali mencuba sis terkejut jugak sebab teksturnya berbentuk buih-buih halus,wow...macam nak mandi buih je...haha...halusnya buih-buih ni,sangat selesa bila diletakkan dimuka.Bila diurut ke seluruh muka,terasa lembab dan baunya yang organic sangat menenangkan.



Wehh...serious ni,recommended sangat  ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni...sangat-sangat berkesan pada kulit sis yang kering,Sebelum ni kulit sis terlalu kering,bila guna pencuci biasa tu aduhaii...kulit rasa tegang dan perit..memang tak selesa.Malah kulit semakin kering sehingga menggelupas.

Review Selepas Seminggu Menggunakan

ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit
Setelah seminggu menggunakan pencuci ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni banyak sangat perubahan yang sis dapat rasa.
  • Kulit semakin lembut dan lembab
  • Jerawat mengecut
  • Membersihkan wajah secara mendalam(memang fresh gila lps cuci muka)
  • Tidak mengeringkan kulit selepas mencuci
ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit

ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit
Cara Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
  • Basahkan tapak tangan dan muka dengan air.
  • Tekan 1 atau 2 pam Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ditapak tangan,Urut dengan perlahan. 
  • Cuci muka dengan air bersih.Taraaaaa...dah boleh rasa muka uolss bersih dan lembab.

ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit
Kalau uols nak tahu,Aloe Vera memang sangat terkenal dalam rawatan kulit,sangat berkesan untuk kulit yang sensitive,jerawat,bintik hitam  dan sunburn.Manakala Tea Tree Leaf Oil  pula berfungsi untuk melembabkan kulit yang kering,awet muda,menghilangkan kesan radang dan anti jerawat.Cuba uols tengok gambar kat atas tu,nampak cerah dan segar kan?itu betul-betul baru lepas cuci muka tau,tak de guna filter pun...haaaa...memang puas hati sangat dan tentunya sis akan repeat beli selepas ini,Sis ingatkan nak beli produk Hansaegee Nature yang lain pulak.Uolss boleh tengok kat bawah untuk maklumat lanjut

ALOE AC Clean Bubble Cleanser Pencuci Muka Untuk Semua Jenis Kulit




Tuesday, 2 July 2019

Sinopsis Legally Blind TV3

July 02, 2019 5
Sinopsis Legally Blind TV3

Telenovela terkini menggantikan A Woman Scorned bakal ke udara mulai Isnin ini jam 3 petang.

Kisah tragis Grace yang hilang penglihatan dalam sekelip mata gara-gara kerakusan seorang lelaki. Hidupnya berubah serta merta, dari seorang yang ceria, penuh visi dan bercita-cita tinggi kepada seorang yang hilang semangat dan penuh kedukaan. Adakah Grace dapat mengembalikan semangatnya yang hilang. Dapatkah dia menuntut bela diatas apa yang berlaku.

Telenovela 93 episod ini bakal membawa anda ke alam realiti yang sememangnya berlaku dalam kehidupan kita. Episod 1 pun dah berjujuran air mata macam mana nak hadap 93 episode..

Oklah tu 93 episod,cerita sebelum ni hampir 400 episod tau..huhhh....jenuh nak tunggu ending haha...

#legallyblind
http://www.linliena.com/2019/08/beautea-by-safi-hadir-dengan-4-variasi.html

Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit

July 02, 2019 3
Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit
Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit| Hai korang,Hari ni sis nak cerita tentang produk best dari Dr.eslee,dah hampir sebulan sis menggunakan produk Dr.eslee,tu pun guna sikit2 je sebab sayang hehe...kalau nak ikutkan,seminggu je dah habis ni,yelah paket sample je kan.

Sebenarnya kan,Sis lebih suka cuba dahulu sebelum membeli produk apa pun,kebetulan dapat sample Dr.eslee ni,dalam satu paket tu complete la..semua ada dari pencuci,penyegar,pelembab dan banyak lagi.

Pengenalan Jenama Dr.eslee

Jenama Dr.eslee telah ditubuhkan pada tahun 2000 di korea oleh prof Lee,ahli dermatologi yang terkenal dan kini digunakan oleh 98% pusat penjagaan kulit di korea.Terbukti berkesan dan selamat dengan pendaftaran produk dengan Kementerian Kesihatan di Malaysia untuk keselamatan.

Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit

Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit

Kebetulan masa dapat sample Dr.eslee ni kulit sis tengah breakout,Kulit kering teruk sangat,mengelupas sampai boleh dikopek,aduhaiii risau betul hati ni,yelah bila kita makeup pun masih tak boleh tutup mengelupas tu..hampir dua minggu masalah tu berlarutan,macam-macam jugak pakai tapi tak berkesan.

Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit

First time guna Dr.eslee SKIN MOISTURE HYDRATION CARE LINE  ni sis rasa teruja sangat sebab tekstur dia lembut bak sutera,sejuk nya bila apply kat muka,rasa segar dan nyaman,paling best ianya cepat menyerap dan tidak melekit.Malah kulit serta merta rasa anjal dan lembab.

Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit

Sis dah guna semua produk Dr.eslee ni,Alhamdulilah sesuai dengan kulit dan kulit kering dah hilang,yeayyyyy...happy sangat tau,Tq dr.eslee menyelesaikan masalah kulit kering saya.

Kalau korang ada masalah kulit silalah cuba produk dr.eslee ni,sebelum tu korang pergi ke laman web dr.eslee untuk maklumat lanjut.


Rangkaian Produk Dr.eslee Yang Mesra Kulit Dan Berkesan Merawat Masalah Kulit

Cara Guna Sample Dr.eslee

  • Gunakan wash foam 
  • Pembersihan kali kedua menggunakan Enzyme Base
  • Gunakan lotion(Ac Lotion)
  • Sapukan Skin Moisture(Gel air yang diperkaya sebagai pelembab)
  • Gunakan Drynix Lotion untuk mengunci kelembapan 
  • Gunakan UV-protection untuk melindungi pigmentasi dan cela
  • Akhir sekali gunakan sunblok untuk melindungi kulit dari panas matahari.