2019 - Lin Liena Story

Tuesday, 24 September 2019

5 benda yang mak wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil

September 24, 2019 8
5 benda yang mak wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil
*5 benda yang mak wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil?*

Travel bersama keluarga ini bukan perkara yang mudah, terutama kepada mereka yang mempunyai anak kecil berumur setahun kebawah ni. Percutian bersama anak yang masih kecil mesti dilakukan dengan teliti supaya semua orang yang berada dalam perjalanan itu berasa gembira dan enjoy. Ibu bapa pun tak la berasa stress sepanjang percutian.

Okay, Sis nak share 5 benda yang mak-mak wajib bawa ketika travel bersama baby atau anak kecil supaya mak yang handle anak tak panik dan stress.


1) ALAT HIBURAN, TOYS ATAU EDUCATION TOY MUDAH TRAVEL.
- Ketika sediakan barang perjalanan, jangan lupa mak bekalkan satu atau dua toys untuk anak bermain ketika flight atau sepanjang travel. Untuk membantu mak supaya anak tenang dan tenteram sepanjang percutian, mak boleh bekalkan gadget  seperti Ebookku Islamic, Buku Islamic Berbunyi dan Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop. Gadget seperti ini akan membuatkan anak leka explore sesuatu yang baru beserta berilmu dan menghiburkan.

Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop ini juga dapat membantu menenangkan anak dengan fungsi white noise untuk baby bawah usia sebulan, lullaby (lagu dodoian anak) ketika letih ingin tidur serta terdapat fungsi butang alunan bunyi pantai yang mendamaikan. Bukan itu sahaja, terdapat butang surah-surah terpilih buat peneman anak ketika travel. Jika anak peminat tegar kartun Omar Hana, ibu bapa harus dapatkan Islamic Audio Device ini dari Mama Zie Kerlazz Shop kerana ada beberapa lagu hits dari kartun Omar Hana untuk hiburkan hati anak sepanjang perjalanan ibu bapa bercuti.

FB/IG: Mamazie Kerlazz
https://www.facebook.com/mamaziekerlazz/
Contact: 018-3962999
Location: https://maps.app.goo.gl/uT7E1qTNj5eCb9Qa6


2) MAKANAN BAYI KHAS UNTUK TACKLE PICKY EATERS KETIKA TRAVEL.

Ha..baby bila lapar atau tak makan on time kadang boleh menyebabkan diorang ni restless time travel atau holiday.

Tapi kadang-kadang nak travel dengan anak cereewet makan ni bukannya senang. Habis semua makanan diorang memilih dan reject untuk makan. Sampai stress kepala kita fikir nak bagi anak kita makan apa kan?

So sis nak suggest mommy yang ada anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun untuk try travel dengan Baby Sadoo.

Baby Sadoo ni merupakan makanan baby yang khas untuk tackle selera anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun tanpa tambahan garam, gula & pengawet tau.

Baby Sadoo ni dibuat khas oleh bekas jururawat berdaftar yang pernah bekerja hampir 7 tahun bersama Sime Darby Medical Center.
Apa yang sis suka dengan Baby Sadoo ni sebab dia lengkap nutrisi, dalam 1 botol tu dah siap dah carbohydrate, protein dia, fiber dia, callorie dia.
So waktu travel senang, mak-mak macam sis ni tinggal panaskan je Baby Sadoo ni tak sampai 1 minit dah boleh terus suap anak makan kat mana-mana je termasuklah bila diorang lapar dalam kereta, flight, train, atau time tengah janjalan menikmati pemandangan percutian pun boleh.

Bagi sis Baby Sadoo ni best sebab menu dia menarik dan sedap-sedap dari bahan semulajadi dan senang tak payah nak tambah apa-apa dah dan tak payah nak pening fikir nak masak apa untuk anak cerewet makan ni time travel.

Bagi sis sangat praktikal untuk mak-mak yang nak travel dengan anak cerewet makan untuk bawak Baby Sadoo yang food on the go ni.

Botol dia ni pun selamat untuk nak panaskan terus dalam microwave atau water heater. Botol pun jenis botol kaca yang berkualiti. Tak delah sis nak risau tindak balas kimia dari botol ni pindah ke makanan baby atau apa time panaskan. Yang penting baby suka sangat makan dan sekali makan kadang-kadang tak cukup sebotol 😂

Senang travel dengan Baby Sadoo ni. Panaskan, terus suap je makanan sihat, berkhasiat, sedap dan lengkap nutrisi untuk baby cerewet makan kita. Tak payah nak tambah apa-apa dah dalam Baby Sadoo yang 'Complete Meal' ni. Senang sangat.
Haa. kalau mommy nak tahu Baby Sadoo ni jugak merupakan antara Makanan Bayi No. 1 di Malaysia yang khas untuk tackle selera anak cerewet makan tau dan terbukti mempunyai hampai lebih 3000 testimoni dari ibu-ibu yang mempunyai masalah anak cerewet makan, bantu ibu bekerjaya yang tak sempat sediakan makanan bayi sihat dan berkhasiat untuk anak-anak dirumah atau bekalan ke rumah pengasuh dan bantu memudahkan mommy yang nak travel bersama anak picky eaters ni.
Sis dan ramai mommy kat Malaysia pilih untuk travel dengan Baby Sadoo yang convenient for travelling ni. Recommended sangat. Sebab senang, Panaskan je sebotol Baby Sadoo, tak payah nak tambah apa-apa dah, boleh terus suap baby makan makanan bayi yang 'complete meal' .

Kalau mommy nak dapatkan Baby Sadoo atau berminat untuk apply for agent reseller boleh Follow 👇

FB / IG: Baby Sadoo HQ
https://www.facebook.com/babysadoobabyfood/
https://www.instagram.com/babysadoohq
Contact: wasap.my/60196649388/babysadoobabyfoodsblogger
Location: https://maps.app.goo.gl/JDftjtTaECCiyJ4RA


3) IZLIYAH KITCHEN BABY FOOD
Sekiranya bayi mommy sudah boleh makan, jangan dilupa bawa bekalan makanan instant yang sihat buat mereka. Instant di sini bermaksud mudah disediakan tetapi sihat kerana tidak mengandungi bahan terlarang yang belum mampu ditapis oleh usus bayi anda.

- Izliyah Kitchen menyediakan makanan bayi yang mudah disediakan ketika travel. Pastinya memudahkan kerja mak-mak tatkala travel tidak perlu membawa periuk nasi dan segala bahan mentah untuk dimasak atau perlu prepare awal2 dari rumah sebelum mula travel.

Produk izliyah telah diiktiraf dengan sijil HALAL dari JAKIM. Produk ni juga tidak sama sekali mengandungi bahan pengawet dan gula sintetik.

Terdapat beberapa jenis makanan bayi di Izliyah Kitchen iaitu:

Bubur (ada bubur kasar dan bubur halus)

Biskut (ada pelbagai perisa seperti kurma,kismis dan pisang)

Serbuk perasa (ada serbuk ayam, serbuk bilis, serbuk sayuran dan serbuk buahan)

Ke semua di atas adalah mesra travel kerana amat mudah untuk disediakan. Konsep kami, menyediakan bubur segera dengan hanya bancuh air panas tetapi sihat dan bebas bahan pengawet.

FB/IG:
https://www.facebook.com/izliyahkitchnowner/
Contact: 017-772 3571


4) PENEYELAMAT ANAK DARI BATUK & SELESEMA
Kasihan bila tengok anak kecil tercungap-cungap susah nak nafas, sebab hidung tersumbat atau berkahak teruk. Tak lalu makan dan muka pucat bila jadi macam ni. Malah, jika tak dirawat, ia boleh mengancam nyawa!
So sis nak ingatkan mak-mak untuk always standby benda wajib ni ketika travel dengan anak kecil.

Ramai juga yang tanya. Ada ke sapuan bayi yang boleh bantu rawat masalah ni secara semulajadi? Jawapan nya ADA! Gunakan jer sapuan bayi Mamz. Paling penting Mamz ni ada pengesahan Kementerian Kesihatan Malaysia. Dibuat dari bahan semulajadi Habbatus Sauda. Memang elok untuk bayi.

Mamz Spray merupakan penawar bagi masalah utama bayi seperti masalah berkahak, masalah selsema dan masalah batuk. Sesuai digunakan oleh bayi seawal dalam pantang sehingga berusia 6 tahun.
Mamz Spray juga sangat sesuai digunakan sebagai sapuan harian bayi walaupun telah sihat bagi menggantikan minyak telon. Sapukan selepas mandi agar antibody bayi semakin kuat dan sapukan sebelum tidur agar bayi tidur lebih lena.

Kalau ibu-ibu nak tau lebih lanjut mengenai Mamz ni boleh je terus ke
www.mamz.com.my
atau boleh juga lihat kt https://www.facebook.com.my/MamzOfficialHQ .
Testimoni yang dah guna Mamz ni pun da beribu dah.
kalau nak baca testimoni tu klik jer link wasap bawah ni.
FB/IG:
https://www.facebook.com/MamzOfficialHQ
Contact: 019-6449092
www.wasap.my/60196449092
Website: www.mamz.com.my


5) SNACKS & BISKUT SIHAT UNTUK ANAK KECIL

Rush Baby Food menjadi pilihan utama ibu-ibu yang mengutamakan #BMF dan yang terbaik untuk bayi mereka tetapi cepat mudah dan pantas.

Bubur bayi segera keluaran Rush Baby Food dalam bentuk flakes beras semakin mendapat permintaan tinggi kerana ianya yang hanya perlu dibancuh dengan air panas sahaja, bila-bila masa sahaja boleh disediakan sama ada di dalam kereta, train, flight, tepi pantai dan sebagainya. Rasanya yang sedap dan harum seakan ibu baru lepas memasak diatas dapur membuatkan bubur bayi Rush Baby berbeza dari yang lain. Terdapat dua pilihan iaitu beras putih dan beras perang. Bancuh flakes sahaja pun dah licin bayi makan apatah lagi jika di tambah dengan Serbuk Buah Mango, Serbuk Ayam atau Serbuk Purple Sweet Potato yang juga dikeluarkan oleh Rush Baby Food. Tabur-tabur je dah siap, tak perlu masak pun. Senang kan?
Bukan sahaja bubur, malah Rush Baby juga ada menyediakan Biskut bayi dengan nama Bone Broth Cookies. Mula diperkenalkan pada November 2017, ianya terus menjadi bualan mulut ibu-ibu yang lebih prefer Homemade Babyfood. Apa yang istimewanya tentang biskut bayi ini, salah satu kandungan di dalamnya ialah Chicken Bone Broth.

Banyak khasiat dan manfaat yang boleh didapati daripada Chicken Bone Broth dan ternyata ianya sangat bagus untuk perkembangan bayi seperti yang dinyatakan oleh Dr Suriyakhatun merupakan Doktor Perubatan Homeopathy. Kelebihan lain yang ada pada biskut bayi ini ialah tidak terlalu gebu dan tidak mudah hancur. Seawal 7 bulan bayi dah boleh mencuba Bone Broth Cookies ini walaupun belum ada gigi. Terdapat 3 pilihan rasa iaitu kurma yang menjadi best seller, kemudian apricot raisin dan yang terakhir adalah avocado cheese.
Ketiga-tiga biskut bayi ini diadun menggunakan bahan yang berkualiti seperti unbleach flour, anchor unsalted butter, puree buah sebenar, tepung jagung dan juga Chicken Bone Broth.

Yang baru merancang percutian atau yang tengah bercuti, boleh je dapatkan Makanan bayi keluaran Rush Baby Food ini daripada agen-agen berdekatan anda atau dari butik-butik baby terpilih seperti Tateh, One Baby World, Yons dan banyak lagi. Boleh juga layari terus Facebok dan Instagram Rush Baby Food HQ untuk dapatkan info lebih lanjut.

FB/IG: https://www.facebook.com/RushBabyFoodHQ/
https://instagram.com/rush_baby_food_hq
Contact: 0199559334

Reka Design Anda Sendiri Di Custom.My

September 24, 2019 1
Reka Design Anda Sendiri Di Custom.My
Reka Design Anda Sendiri Di Custom.My|  Sekarang ni sis tengok dah macam jadi trend kan semua nak design produk sendiri,Al-maklumlah macam-macam aplikasi digital dah ada sekarang.Semuanya hanya dihujung jari,Klik sana klik sini dah siap design yang kita nak.

Seronok pulak bila tengok  ada family atau sesuatu majlis mereka pakai baju sedondon...senang nak kenal tuan rumah yang mana satu.Kalau dulu kita kena cari kedai dan kena survey kedai mana yang tawarkan harga terbaik..agak makan masa juga kan.sekarang ni tak payah berpanas dan bersesak lagi dah...duduk kat rumah je dah boleh settle masalah korang,buat jelah design yang korang nak tu di Custom.My

Di Custom.My ni macam-macam design ada tau,kiranya semua yang kita nak ada..lebih 200 jenis produk yang ditawarkan di custom.my,Paling best ada kids and baby aksesori..boleh wat hadiah untuk kawan2 dan anak sendiri jugak...halahh..tak sabarnya nak buat design untuk baby nanti.

Reka Design Anda Sendiri Di Custom.My
Reka Design Anda Sendiri Di Custom.My
Korang jangan pulak ingat kena order banyak-banyak kat sini..sehelai pun bolehhhh tau..haaa..itu lah yang istimewa kat sini,No Minimum Orderr...

Oh ye..service kat custom.my juga sangat pantas dan cepat,Hasilnya juga sangat berkualiti,Ramai customer yang berpuas hati dan tentunya repeat order buat kali kedua.

Reka Design Anda Sendiri Di Custom.My
Reka Design Anda Sendiri Di Custom.My
tote bag

print fabric
Reka Design Anda Sendiri Di Custom.My
Cepatlah korang usha laman web custome.my ni,Sis dah nak pitam sebab tak tahu nak buat yang mana dulu..korang klik je kat bahagian kategori tu...hah ambik koo...macam-macam keluar,Stiker,Print Barung Bantal,Single Bed Cover,Storage Bin,Table Runner,Table Cloth dan macam-macam lagilah...haha..pegi lah tengok sendiri eh..

kids & baby

hat
Reka Design Anda Sendiri Di Custom.My
Beroperasi pada setiap hari Isnin sehingga Jumaat, 9 pagi hingga 6 petang. Sebarang pertanyaan atau info lanjut korang boleh berhubung terus melalui WhatsApp 013-484 5800 ataupun emailkan kepada mailto:info@custom.my. Nak lagi mudah korang boleh terus ke alamat yang tertera ini untuk melihat sendiri hasilnya..
Custom My Printing Sdn Bhd (1210459P)
 No 46A, Hala Taman Meru II
  Meru 2B 30020 Ipoh,  Perak
 Lat Long : 4.661083, 101.067278

SINOPSIS CHANDRA NANDINI TV3

September 24, 2019 0
SINOPSIS CHANDRA NANDINI TV3
SINOPSIS CHANDRA NANDINI TV3

Drama terbaru di TV3 menggantikan Destiny Ties,Bermula 17 september 2019 Setiap hari isnin-khamis pukul 4.00 petang.

Berkisar tentang kehidupan seorang pemuda yang bernama Chandragupta iaitu pengasas empayar Maurya. Drama ini mengisahkan kisah cintanya dengan seorang puteri bernama Nandini, anak kepada musuh yang paling dia benci.

Diterbitkan oleh Ekta Kapoor di bawah syarikatnya Balaji Telefilms dan diarahkan oleh Ranjan Kumar Singh.

Dibintangi oleh Rajat Tokas sebagai Chandragupta Maurya dan Shweta Basu Prasad sebagai Nandini, alur ceritanya berdasarkan pada kehidupan Chandragupta Maurya.


Image result for chandra nandini

Rancang percutian Anda Sekeluarga Dengan Arba Travel

September 24, 2019 0
Rancang percutian Anda Sekeluarga Dengan Arba Travel
Rancang percutian Anda Sekeluarga Dengan Arba Travel| Hai korang,Cuti sekolah akan tiba tak lama lagi kan...agak-agak kemana percutian korang kali ini ye?Tak kesahlah korang nak bercuti di dalam atau luar negara,janji korang dah plan betul-betul..

Kalau bercuti sis suka ramai-ramai,memang akan plan dengan family awal-awal sebab senang nak kira budget..dan paling penting sis akan cari Travel Agency yang dipercayai.


Sis memilih ARBA TRAVEL.COM sebab kawan-kawan yang recommended,Sis terus ke laman web Arba Travel..wow teruja giler sebab memang banyak kelebihan dan keistimewaan jika kita memilih Arba Travel.

Sis tertarik nak bercuti ke Sabah,Ada 2 pilihan pakej mengikut budget kita,PAKEJ BUDGET dan PAKEJ PERMIUM,Bagusnya kita booking 2 bulan awal sebab lagi banyak dapat diskaun..Sis nak pilih Pakej Premium harga All Inn termasuk Flight,Hotel dan Makanan..senang kan,malas nak fikir-fikir lagi sebab kat sana sis hanya nak jalan dan tenagkan fikiran jer..tak naklah serabut sebab nak cari tempat yang murah tapi stress sebab akhirnya kena tipu dan sebagainya..

So....sis dah pilih tarikh dan booking Pakej Percutian ke Sabah pada cuti sekolah bulan 12 nanti...yeayy..tak sabarnya nak bercuti bersama family,Korang pun bolehlah usha2 kat Arba Travel tau sebab banyak lagi pakej dan tempat yang menarik didalam dan luar negara..pilih ajelah mana yang korang nak pergi..yang penting sediakan duit ye...haha..harap artikel ini dapat membantu uolss yang tengah mencari Travel Agensi yang dipercayai dan berbaloi-baloi jimatnya...

Rancang percutian Anda Sekeluarga Denga Arba Travel

Mengapa Memilih Arba Travel?
ARBA Travel  satu-satunya ‘Travel Agency’ Malaysia yang pernah memenangi anugerah berprestij tersebut.
Secara purata, SME di Malaysia mengambil masa 15 tahun untuk tersenarai dalam Top 50. ARBA Travel adalah syarikat bumiputera terpantas memperoleh anugerah tersebut iaitu hanya selepas 3 tahun penubuhan. 
ARBA Travel Berita Harian


TEAM ARBA TRAVEL

Ditubuhkan pada tahun 2014 oleh graduan luar negara, ARBA Travel kini menjadi antara syarikat pelancongan yang berkembang secara pantas di Malaysia. 
Bermula dengan 3 orang, kini ARBA Travel berkembang kepada lebih 50 orang pekerja sepenuh masa.
ARBA Travel Di Berita Harian

Kami sama sekali tidak berpuas hati dengan kejayaan yang telah dicapai. Sebaliknya, setiap hari kami sentiasa cuba menambahbaik kualiti perkhidmatan sedia ada.

Kepuasan pelanggan adalah keutamaan nombor satu kami di ARBA Travel.
Rancang percutian Anda Sekeluarga Denga Arba Travel




Tuesday, 27 August 2019

Catch Cristiano Ronaldo on Shopee Live Cristiano Ronaldo to join exclusive Shopee Live stream on 28 August

August 27, 2019 0
Catch Cristiano Ronaldo on Shopee Live  Cristiano Ronaldo to join exclusive Shopee Live stream on 28 August
Catch Cristiano Ronaldo on Shopee Live
Cristiano Ronaldo to join exclusive Shopee Live stream on 28 August



KUALA LUMPUR, 27 AUG 2019 – The unveiling of Shopee’s latest brand ambassador, Cristiano Ronaldo, has created headlines across the globe. His dance moves in Shopee’s latest TVC are also trending online all over the region and the world.

Keeping up the excitement, users in all markets can tune in to Shopee Live on 28 August at 9.30pm (+8 GMT) for an exclusive live stream with Cristiano Ronaldo. Direct from Italy, the stream will include a special interview with Cristiano Ronaldo, who will show off his skills and tackle questions from fans across the region. In addition, users can win signed merchandise by Cristiano Ronaldo during the stream. Stay tuned to Shopee’s app and social media platforms for the latest updates.

Shopee Live is the latest addition to Shopee’s range of popular in-app features. Launched this year to bring users closer to their favourite brands and sellers, the feature has been a huge success so far. Brands and sellers have recorded strong results on Shopee Live through a wide variety of content to engage users throughout the shopping journey, such as product guides, reviews, and demonstrations hosted by popular local influencers. To illustrate, influencer Tyra Kamaruzzaman launched her brand Beautyra’s latest lipstick on Shopee Live to huge success, with the product selling out in minutes and recording over 2,000 orders.

Shopee Live’s success further reaffirms Shopee’s market leadership in delivering the best shopping experience for the region. According to the latest report by App Annie , Shopee is the number one shopping app in Southeast Asia and Taiwan by average monthly active users (MAU) in the second quarter of 2019. Shopee is also the most downloaded shopping app in the region during this time. This demonstrates Shopee’s consistent success in engaging its users, who regularly tune in to the platform to enjoy the best deals and a wide variety of features.

Ian Ho, Regional Managing Director, Shopee said, “Online shoppers now demand more interaction and entertainment. Shopee Live is the latest addition to our collection of popular in-app features designed to meet this need. It has been very well-received, recording over 200 million views in the region since its launch. We are excited to bring users closer to Cristiano Ronaldo on 28 August as we continue to enhance the Shopee Live experience for everyone.”

The exclusive Shopee Live stream with Cristiano Ronaldo is in line with Shopee’s signature 9.9 Super Shopping Day, which will run till its grand finale on 9 September. Every day up till 9 September, users can look forward to the biggest collection of unbeatable promotions including free shipping with a minimum spend of RM9, up to 90% off the hottest products, and non-stop entertainment on Shopee Live. Some key highlights for Shopee Live are:

Countdown to 9 September with Shopee: Starting from 10pm on 8 September, tune in to Shopee Live for a countdown to 9 September featuring back-to-back live game shows. Users stand to win attractive prizes such as Samsung phones including the brand new Samsung Galaxy Note 10 during the stream.
Non-stop live shopping on 9 September: On 9 September, users can enjoy a full day of unbeatable deals on Shopee Live. There will be dedicated streams every 3 hours catered to popular product categories including Fashion, Health & Beauty, and Electronics.

Watch Cristiano Ronaldo on Shopee Live at https://shopee.com.my/m/CR7-ShopeeLive.

Find out more about Shopee 9.9 Super Shopping Day at https://shopee.com.my/99

Download the Shopee app for free via the App Store or Google Play.


Wednesday, 21 August 2019

Belajar Berenang Cepat Pandai Dan Lebih Privasi Di Swimrush Academy

August 21, 2019 3
Belajar Berenang Cepat Pandai Dan Lebih Privasi Di Swimrush Academy
Belajar Berenang Cepat Pandai Dan Lebih Privasi Di Swimrush Academy| Hai korang,Sis nak  tanya ni...ada ke yang tengah mencari kelas renang?

Ok sis nak recommended korang Swimrush Academy sebab banyak kelebihan yang ada kat sini,paling penting cepat pandai dan lebih privacy.

Image may contain: 5 people, people smiling, text
Sebenarnya kan ramai yang malu nak belajar sebab terlalu zero hehe..eh takpe dari zero sampai hero korang akan diajar,segala teknik dan skill akan diajar.

Oh ye,korang boleh belajar bersama anak tau,seawal umur 5 tahun dah boleh belajar.Kalau uols malu sebab takut coach lelaki yang mengajar pun jangan risau sebab hanya coach ladies yang akan mengajar korang..hah..dah xde alasan lagi kan..jomlah uolss belajar kat sini,memang seronok tau.

Antaranya:
  •  Seawal umur 5 tahun dah boleh daftar untuk belajar.
  • Terdapat jurulatih wanita untuk wanita.
  • Akan diajar teknik basic berenangwater confident program dan water survival skills.
  • Swimrush dapat membantu anda untuk menjadi perenang yang lebih baik.
  • Sukatan pelajaran memberi tumpuan kepada keyakinan air dan teknik berenang asas yang akan dapat anda berenang di sepanjang jarak 50meters.
  • Akan diajar bagaimana untuk lebih berkeyakinan dan selamat ketika berada dlm air, mengelakkan daripada tenggelam dan apa yang harus anda lakukan jika anda berada dalam keadaan panik.
Image may contain: 1 person, standing, sky and outdoor
Antara kelebihan di Swimrush Academy


  • Coach yang berpengalaman lebih daripada 10 tahun
  • Coach yang mempunyai background lifeguard
  • Mengajar teknik berenang dengan cara yang mudah
  • Menyediakan kelas ganti
  • Menyediakan water safety course
Image may contain: 1 person, sitting, pool and outdoor
Jika rumah korang ada swimming pool, woohooo lagi best sebab coach boleh datang kerumah uols tau...lebih privasi gitu..takyah keluar rumah lah..cuma tunggu coach datang,memang terbaiklah swimrush Academy ni...boleh klik maklumat dibawah jika ingin tahu lebih lanjut dan details.
Image may contain: 2 people, people smiling, swimming and text

No photo description available.

  • Batu Caves : Kompleks Renang Seri Siantan ( Available Kids, Ladies & Men Swimming Class.
  • Bangsar : Jalan Turi Bukit Bandaraya ( Private Pool for Kids Swimming Class ).
  • Cheras : Kompleks Sukan Desa Tasik ( Available for Ladies & Kids Swimming Class ).
  • Shah Alam Seksyen 14 ( Private Pool for Ladies Swimming Class only )
Info lanjut boleh layari :

Friday, 16 August 2019

SHOPEE SAHUT SERUAN UNTUK KURANGKAN KOS SARA HIDUP DENGAN 9.9 SUPER SHOPPING DAY

August 16, 2019 3
SHOPEE SAHUT SERUAN UNTUK KURANGKAN KOS SARA HIDUP DENGAN   9.9 SUPER SHOPPING DAY

SHOPEE SAHUT SERUAN UNTUK KURANGKAN KOS SARA HIDUP DENGAN
9.9 SUPER SHOPPING DAY
Kempen membeli-belah tahunan utama Shopee tawarkan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM9; umumkan Cristiano Ronaldo sebagai duta jenama terbaru

KUALA LUMPUR, 14 Ogos 2019 – Dalam tempoh setahun lepas, pihak kerajaan telah melancarkan beberapa inisiatif untuk mengurangkan kos sara hidup di Malaysia. Satu inisiatif yang dilaksanakan baru-baru ini ialah penubuhan Jawatankuasa Tindakan Kebangsaan E-dagang oleh Majlis Tindakan Kos Sara Hidup Negara. Matlamatnya adalah untuk menggalakkan dan mengukuhkan penggunaan e-dagang lantas mengenepikan peranan orang tengah dalam usaha mengurangkan kos barangan pengguna.
Photo 1:  Zed Li (left), Head of Business of Shopee Malaysia with Song Hock Koon (right), Director of E-Commerce MDEC at the Shopee 9.9 Super Shopping Day Launch


Untuk mencapai matlamat ini, pihak kerajaan telah bekerjasama rapat dengan Shopee, platform e-dagang yang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, dalam usaha mencari cara untuk mengurangkan kos sara hidup bagi rakyat Malaysia. Salah satu daripada usaha Shopee untuk berganding bahu dengan para peniaga runcit Malaysia adalah mengurangkan sekatan terhadap penglibatan umum dalam ekonomi digital. Tambahan lagi, kos mengendalikan perniagaan di dalam talian jauh lebih rendah. Dengan ini, Shopee menggalakkan para peniaga runcit untuk berkongsi penjimatan kos dengan pembeli, lantas menjadikan beli-belah dalam talian lebih termampu bagi pengguna. Hasilnya, pengguna dapat melihat purata penjimatan sebanyak 20% untuk barangan keperluan harian apabila mereka membeli-belah di Shopee pada hari biasa, dengan potensi penjimatan sehingga 90% semasa kempen membeli-belah utama seperti 9.9 Super Shopping Day.

Akan berlangsung dari 19 Ogos hingga 9 September 2019, kempen ini membawakan tawaran dan diskaun hebat meliputi pelbagai kategori daripada jenama seperti Nutox, HP, L'Oréal, Vinda, Photobook Malaysia, Enfagrow, Universal Traveller, realme, Mr DIY dan Nestle. Untuk terus mendorong penggunaan e-dagang dan menggalakkan rakyat Malaysia memanfaatkan penjimatan ini, Shopee akan menurunkan perbelanjaan minimum untuk penghantaran percuma kepada RM9.

Mengalu-alukan inisiatif itu, Song Hock Koon, Pengarah E-Dagang, Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia, berkata, "Salah satu objektif MDEC adalah untuk menggalakkan penglibtatan rakyat Malaysia dalam ekosistem digital kerana inisiatif sedemikian akan membantu mempercepatkan penggunaan e-dagang dalam keadaan yang mampan dan kos efektif. Kami sentiasa berbesar hati untuk bekerjasama dan menyokong pergerakan industri dan mempercayai bahawa inisiatif terbaru ini akan memberi inspirasi kepada usaha keusahawanan digital."


Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau, Shopee berkata, “Misi Shopee sememangnya untuk membawa kesan positif kepada masyarakat tempatan dengan cara yang bermakna dan mampan menerusi inisiatif seperti kempen jualan kami yang akan membolehkan rakyat Malaysia terus membeli-belah dan mendapatkan barangan keperluan tanpa perlu mengeringkan kocek. Pada masa yang sama, saya sukacita untuk mengumumkan kerjasama Shopee dengan duta jenama terbaru kami, Cristiano Ronaldo. Penyertaan beliau dalam Shopee menandakan mercu jaya penting bagi kami. Ini menjadikan kami lebih daripada sekadar sebuah platform membeli-belah kerana kami terus memberi inspirasi kepada pengguna dan mendekatkan mereka dengan bintang-bintang dan selebriti yang terbesar di dunia.”

Pada hari pelancaran 9.9 Super Shopping Day di Grand Hyatt Kuala Lumpur, Shopee mengumumkan duta terbarunya, Cristiano Ronaldo. Sebagai salah seorang atlet yang paling hebat, beliau adalah inspirasi kepada ramai dan dedikasinya untuk bola sepak bergema dengan komitmen Shopee terhadap penggunanya. Beliau akan bekerjasama dengan Shopee di tujuh pasarannya dalam pelbagai aktiviti untuk melibatkan diri dan memberi inspirasi kepada orang ramai di rantau ini.

Kempen 9.9 Super Shopping Day menjanjikan promosi hebat dan hiburan menarik selama tiga minggu dan juga keistimewaan eksklusif yang dibawakan oleh para pemain industri terkemuka:
Jualan Kilat Shocking Sale - 9 kali sehari, nikmati tawaran serendah RM1.
Pek Baucar Hebat RM9.90 – Bayar RM9.90 untuk menikmati baucar daripada Shopee, Agoda, dahmakan, Dal.komm Coffee, ZEN Rooms, Grab, BBQ Chicken, Victoria Station, Kkday, Recommend.my, Muslim Pro, MBO, Dunkin Donuts serta Teppanyaki dan dapatkan penjimatan sehingga 17x jumlah wang anda dibelanjakan.
“One or Not” - 21 motosikal Yamaha, 1 Honda City dan banyak lagi hanya untuk RM1. Jika pelanggan tersebut bukan pembeli terpilih, Shopee menjamin bayaran balik penuh.
Pemegang kad Standard Chartered Mastercard – Potongan RM15 dengan perbelanjaan minimum RM120. Sah dari 19 Ogos hingga 9 September.
Shihlin Taiwan – Beli 1 dapat 1 paket percuma Crispy Chicken Cracklings (Ayam Goreng Rangup)
Wonda Coffee – Rangkaian produk baru eksklusif terlebih dahulu di Shopee, dengan harga pengenalan promosi untuk 300 pelanggan pertama.
Dunkin Donuts – 2,000 pelanggan pertama dapat menikmati promosi RM0.99 untuk 1 Donut bernilai RM3.50 hanya pada 9 September.
Burger King - Dapatkan set Whopper Jr & Cheeseburger, minuman dan kentang goreng hanya untuk RM9.90.
The Alley – Nikmati teh susu boba eksklusif dari RM9.
Häagen-Dazs – Nikmati secedok aiskrim pada harga RM9.90 dan dua cedok pada RM19.
Wakil Penjual Sah Hong Leong Yamaha – Nikmati diskaun eksklusif sehingga 30% bagi pembelian motosikal Yamaha termasuk Yamaha NVX, Y15zr dan LC135 pada 9 September.
BH Petrol dan Mydin akan memberikan 100 tiket bernilai RM35,000 untu saksikan Dato' Sri Siti Nurhaliza secara langsung di Konsert Mini SimplySiti X Shope.

Ketahui lebih lanjut mengenai duta jenama terbaru Shopee di:
https://shopee.com.my/shopeexronaldo

Dapatkan maklumat lanjut tentang 9.9 Super Shopping Day di https://shopee.com.my/m/99



Thursday, 15 August 2019

Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit

August 15, 2019 1
Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit
Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit|
Hai korang,Sis nak tanya ni,korang dah dapatkan ke belum pencuci terbaru dari Safi ni?..Beautea by Safi ni buah tangan terbaru dari safi untuk pengguna setia safi.

Bila dapat tau sis terus je dapatkan kat pasaraya,wah harga pun berpatutan sangat,paling syok mudah didapati dimana-mana dan boleh digunakan tanpa was-was.

Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit

Beautea By Safi ni mempunyai 4 variasi iaitu Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose, Apricot Tea Revitalising Face Scrub, Green Tea & Neem Anti Acne Gel Clenser dan Black Tea & Black Orchid Detox Cream Cleanser.


Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit
Sis memilih Black tea & Black orchid dan Green Tea& Neem untuk dicuba kerana muka sis tengah breakout sekarang ni,boleh pulak jerawat kecik-kecik tu tumbuh kat sekitar dagu..walaupun kecil,tapi sakitnya tuhan yang tahu...haha...tangan gatal jer nak picit hihi..


Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit


"Beau.tea oleh Safi berasal dari pemilihan ekstrak teh premium yang menyegarkan dan gabungan bahan-bahan semulajadi yang terbaik yang dibentuk untuk memerangi kesan negatif dari pencemaran, tekanan dan kosmetik dengan manfaat Anti PM 2.5 untuk kulit yang sihat.


Pembersih krim Amino Acid yang lembut, wangian ini sangat membersihkan dan mengeluarkan kekotoran. Diformulakan dengan campuran teh Black Tea & Black Orchid yang ekstrak membantu detox kulit, sambil mengekalkan kulit yang sihat dan dilindungi dari penuaan.

* Dermatologi diuji
* Bebas alkohol
* SLS / SLES Percuma
* Paraben Percuma * Silicone Free
Sesuai untuk kulit sensitif "
* Fragrance Percuma


Beautea By Safi Hadir Dengan 4 Variasi Mengikut Kesesuaian Kulit

"Beau.tea oleh Safi berasal dari pemilihan ekstrak teh premium yang menyegarkan dan gabungan bahan-bahan semulajadi yang terbaik yang dibentuk untuk memerangi kesan negatif dari pencemaran, tekanan dan kosmetik dengan manfaat Anti PM 2.5 untuk kulit yang sihat Pembersih gel yang lembut dan sabun ini menghilangkan kekotoran dan minyak yang berlebihan. Dirumus dengan gabungan berharga teh Green Tea & Neem ekstrak melegakan dan pelindung kulit terhadap penceroboh luaran dan jerawat jerawat, sambil mengawal sebum untuk membantu mengurangkan parut. * Dermatologi diuji * Bebas alkohol * Paraben Percuma * SLS / SLES Percuma * Silicone Free Sesuai untuk kulit normal berminyak "
Kalau korang berminat bolehlah dapatkan disemua pasaraya..harga pun mampu milik dalam RM 23.90 alhamdulilah sis serasi dengan beautea by safi ni dan nak cuba variasi yang lain pulak..bye korang...

Thursday, 1 August 2019

A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut

August 01, 2019 3
A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut
A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut
Many people love to express their concern for someone who is sick or who underwent a surgery. If you are one of them, sending Flower Delivery can be your thoughtful gesture. Whether someone is suffering from mild to serious health condition, sending get well soon flowers Singapore is a simple way of showing your concern and thoughtfulness. The Florist has the widest selections of flowers to choose from whether you are sending your thoughts or making someone feel better. Here are some of the things that you can do for a special person in your life recovering from sickness or injury:

Get Well Soon Hampers
A hamper delivery of flowers and gifts is one thoughtful way to let them know that you are thinking of them. It will be nice if you will choose hampers to send as gifts. It may contain sets of herbal essences and energy boosting tonic drinks or some fresh fruits and healthy snacks. The online florist can help you customize one for the person.



A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut


Get Well Soon Fruit Basket
A fruit basket is a perfect gift and you can send it to a sick person whether he or she is in the hospital or at home. Some hospitals may restrict accepting or allowing fresh fruits in some areas, especially in rooms where cancer patients are resting. If you are sending a basket of fruits as your get-well soon gift, it is best to ask your florist for the best way.

Get Well Soon Plants
Cheer up someone who is sick by sending get well soon plants. There are plants like Juniper Bonsai, Lush Tropical Peace Lily, Money Tree, Succulent Gardens, and many garden dishes. We have a huge selection of plants that you can give or send as get well gifts to express your wishes and prayers of speedy recovery.
A Thoughtful Gesture to Send Get Well Soon Flowers Singapore | Little Flower Hut

Get Well Soon Flowers
Flowers are available in different varieties. You can choose the most appropriate flowers and let your family, friends, or loved ones know that you wish them to get better soon. From Roses to Lilies to Gerbera Daisies to Hydrangeas, there are many colorful and meaningful flowers to choose for your gift of get-well-soon flowers.
Let the florist help you with your Flower Delivery no matter what type of gifts you want to send. The most important thing is that you showed your thoughtfulness and your sincere concern.

Monday, 22 July 2019

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi

July 22, 2019 22
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi| Assalamualaikum,Hai korang bertemu lagi kita dalam topik kecantikan,kalau uols dah lama follow sis mesti tau kan sis suka review produk kecantikan..macam dah sebati dalam diri nak share tentang kecantikan dengan korang semua.

Hari ni topik serum menjadi pilihan kerana sis sangat mementingkan pemakaian serum setiap hari,kira macam wajib lah..dan sis tertarik dengan serum DR.BEAU sebab ianya berbentuk soft gel..sangat-sangat comel dan lebih safety la..maksudnya kebersihan lebih terjamin kerana setiap soft gel memang mencukupi untuk seluruh muka, leher,tangan dan dan jika ada masalah kulit kering dibahagian tubuh anda seperti siku dan lutut.

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Kenapa sis memilih serum DR.BEAU?
  • Packaging je dah menambat hati,comey.. berbentuk soft gel. Biasalah sis memang suka benda-benda comey ni.
  • Diformulasi dengan enam minyak semulajadi iaitu Rosehip, Argan, Almond, Apricot Kernel, Wheatgerm dan juga Evening Primrose. 
  • Sangat cepat meresap dalam kulit
  • Mampu merawat masalah kulit seperti jerawat,jeragat,kulit kusam dan kulit kering
  • Bukan muka sahaja,malah mana-mana bahagian badan yang mempunyai masalah kulit kering boleh sapu.Contohnya rambut,siku,lutut
  • Tiada merkuri dan tidak mengelupas
  • Mempunyai kelulusan KKM -NOT180104230K

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Cara Penggunaan:
Tips 1
  • Pakai lawan arah bulu roma
  • Dari bawah pipi hingga ketepi dahi
  • Dari bawah hidung sampai ketengah dahi
Tips 2
  • Selepas cuci muka tunggu 10-15 minit sebelum meneruskan sapuan serum
Tips 3
  • Jangan mengaplikasikan serum dengan bantuan alat lain seperti kapas.
  • Penggunaan jari tangan membuatkan serum menyerap dengan lebih baik.

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Testimoni Diri Sendiri
-Pertama kali pakai sangat eksaited sebab ianya berbentuk soft gel,Bila sapu je serum DR.BEAU ke seluruh wajah rasa teruja bertambah kerana ianya berbau wangiii...ermmmm..terpejam mata sambil menikmati bauan itu...tangan sis mengurut lembut keseluruh wajah..wahh..lembut sungguh teksturnya.Masyaallah cepat sungguh meresap kedalam kulit.Lebihan serum boleh disapu ke leher,tangan dan tempat-tempat badan yang ada masalah...pastu kannnn...rambut pun boleh sapu tau..makna kata memang sangat berbaloi jika korang membeli..satu badan boleh guna wehh..
Sis nak topap lagi nanti sebab sis dah jatuh cinta dengan kebaikkan dari DR.BEAU serum.
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Akhir kata dari sis,Tolonglah pakai serum DR.BEAU ni dari sekarang sebab dengan pemakaian serum yang konsisten korang akan nampak awet muda,kedut-kedut payah nak ada sebab ia anti-aging pastu kan kalau korang pakai sebelum makeup muka korang akan glowing dan floless...cuba tengok gambar sis kat atas tuuu...Glowing kannn.....haha..sila pakai serum DR.BEAU sekarang jugak.
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
KEBAIKKAN DR.BEAU
Vitamin E :
untuk merawat kulit wajah. Memberi vitamin untuk terus menjadi sihat seperti kulit wajah sebenar.

Rosehip Oil 
untuk melembutkan kulit wajah, melembabkan kulit untuk kulit wajah tidak menjadi kusam.

Argan Oil :
Membantu dalam mengawal pengeluaran minyak pada kulit wajah. Sesuai juga untuk jenis kulit wajah yang kering.

Almond Oil : 
untuk elak kedutan di kulit wajah serta berupaya untuk buang sel-sel kulit wajah yang mati.

Apricot Kernel Oil : 
bertindak sebagai pelembab kulit wajah. Kaya dengan vitamin A C dan E yang mana melindungi kulit wajah daripada penuaan dan juga sinaran UV

Wheat Germ Oil 
kaya dengan vitamin A E dan D. Bertindak sebagai vitamin, protien dan mineral semulajadi kepada kulit wajah.


Evening Primrose Oil :
kaya dengan omega 3 yang mana berupaya untuk melindungi kulit sensitif supaya berada dalam keadaan sihat dan segar.

Antara Testimoni DR.BEAU
DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi

DR.BEAU Serum Yang Menjaga Dan Merawat Kulit Secara Semulajadi
Untuk Maklumat Lanjut
Maklumat Syarikat
Teja Herbs (002215435 -D)
No. 16-1 Jalan Equine 10C, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Website: www.drbeau.com.my 
Facebook Page: drbeau malaysia
Instagram: drbeau_official
Whatsapp: 0169633443

Friday, 19 July 2019

Fast & Furious: Next-day Delivery for Electronics Purchases on Shopee

July 19, 2019 2
Fast & Furious: Next-day Delivery for Electronics Purchases on Shopee

KUALA LUMPUR, 19 JULY 2019 – Shopee Mart which comes with a next-day delivery guarantee via its Shopee24 Express Delivery service, not only features groceries, health and beauty products, but also irresistible electronics deals that you will not want to miss! Popular models of mobile phones, accessories, computer peripherals, home appliances such as the Xiaomi Mi 9 SE, Morgan Rice Cooker and more are available at attractive prices and all with a 100% authenticity guarantee.

Enjoy additional perks such as a 15-day hassle free return policy, free shipping, 0% Shopee installment plan and also earn Shopee Coins (a Shopee currency) along the way. With Shopee Guarantee, shoppers can have peace of mind when shopping on the platform as Shopee holds the money from all purchases in escrow and only releases the payment to sellers after buyers have confirmed receipt of product. Should the user feel that there are any problems or dissatisfaction with regards to their products, they can request for a refund from our friendly customer service crew.

 Fast & Furious: Next-day Delivery for Electronics Purchases on Shopee

Put in your order by 2pm (excluding Sunday and public holidays) to ensure that you receive your products the next day or your next shipment will be on Shopee. Presently available for users within Klang Valley, Shopee24 serves to answer the call of consumers for speedy fulfillment when shopping online.

For further savings from now till 21 July 2019, apply the code SMLEMA5 to receive a RM5 rebate with a minimum spend of RM100.

Don’t miss out on the limited-time only special electronics deals available on Shopee Mart:


Products
Discounted Price (RM)
Retail Price (RM)
202.60
350.00
82.10
111.00

56.70
99.00
68.50
135.00
138
399
285
319
629
849
739
999
480
499
1249
1299