Fernleaf Diperbuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand - Lin Liena Story

Wednesday, 10 October 2018

Fernleaf Diperbuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand

Fernleaf Diperbuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand |  Haii korang...Dah minum susu ke belum?Jangan ingat budak-budak je kena minum susu,orang dewasa pun perlu sangat minum susu tau,Al-maklumlah bila umur dah meningkat kita mula lah kekurangan kalsium,sebab tu kita mudah sakit pinggang,lutut dan sebagainya.

Dulu kak lin pun tak suka minum susu,bila minum susu rasa nak muntah,hihi...sape yang macam kak lin angkat tangan...tapi bila dah sakit itu ini kak lin terus mula minum susu,beza tau bila kita minum susu dengan tak minum susu...kurang dah sakit-sakit kaki dan pinggang,sengal-sengal kaki pun dah mula berkurangan.

Fernleaf Diperbuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand

SUSU PILIHAN

Kak lin memilih  Fernleaf kerana ianya 100% susu  dari New Zealand,Mereka mengusahakan ladang secara semulajadi,iaitu memberikan kebebasan kepada lembu-lembu untuk meragut di padang rumput yang subur.

Hasilnya,susu yang dihasilkan mempunyai sumber makanan semulajadi kaya dengan kalsium yang mudah diserap dan digunakan oleh tubuh badan.Ia juga mengandungi banyak nutrien penting lain seperti protein yang berkualiti tinggi,vitamin A dan juga vitamin D.


Fernleaf Diperbuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand



Lembu Tenusu Dan Rumput

Kalau korang nak tahu,Bukan semua lembu tenusu diberi makan rumput..

NewZealand dengan tanahnya yang subur,kadar hujannya yang baik dan cahaya matahari yang banyak menjadikannya salah satu tempat yang terbaik didunia untuk menghasilkan susu.

Ia salah satu negara yang  lembu tenusu dapat meragut rumput secara bebas,tanpa terkurung dalam kandang,yang mana rumputnya adalah rumput yang berkualiti tinggi dan terbaik agar  mereka dapat menghasilkan susu yang berkhasiat dan berkualiti tinggi.

Dengan menghabiskan 90% masa untuk meragut rumput secara bebas pada hari yang cerah,lembu tenusu itu secara tidak langsung mendapat kandungan vitamin D yang sihat.

Oleh itu,lembu tenusu dapat menghasilkan susu dengan tahap vitamin D yang lebih tinggi berbanding lembu tenusu lain.

 Lembu Tenusu Menghasilkan Susu Secara Semulajadi

Dengan rumput yang berkualiti tinggi,iklim yang selesa,udara dan air yang bersih,lembu tenusu nya menghasilkan susu secara semulajadi tanpa memerlukan sebarang bentuk penggalak susu.

Pakar Tenusu

Mempunyai pengalaman lebih 140 tahun dalam perladangan tenusu,peladang berdidikasi dalam kerja mereka,mereka memastikan kelaiti tertinggi pada setiap peringkat pengeluaran susu bermula daripada air yang bersih,rumput yang berkualiti tinggi sehinggalah produk sedia untuk diedarkan kepada pengguna.



Fernleaf Diperbuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand


 Sekarang korang boleh lah buat pilihan yang bijak.kani sekeluarga hanya mahu yang terbaik..harap korang pun dapat memilih yang terbaik untuk family korang...bye...kami nak minum susu fernleaf dulu...Mmmmm....100%mmmmm.

Ada 3 perasa pilihan

  • Full Cream 
  • Low Fat
  • Chocolate
Boleh didapati di semua pasaraya






5 comments:

  1. Sedap kan susu coklat tu. Orang yg x suka susu putih boleh opt susu coklat ni. Khasiat pun sama je.

    ReplyDelete
  2. susu ni bgs utk tulang..bdk2 kalo ada perisa coklat sure akan minum..jrg nk minum yg perisa original yg putih

    ReplyDelete
  3. betul tu liena kena minum susu untuk tulang dan sihat kan.. Ni pun duk minum susu rasa dah berbunyi tulang hahaha

    ReplyDelete