Resepi Oden Viral

Resepi Oden Viral |  Hai korang...Dah buat ke resepi Oden yang senang sangat ni? haha kak lin salah sorang yang dah cuba resepi oden viral ni,pantang je dengan nama viral kan,semua nak tengok dan buat..bukan apa,kalau korang yang dah selalu makan Oden kat Family Mart tu korang taulah sedap dia macam mana..uii...lagi lah makan panas-panas memang yummy sangat hehe..


Rasanya takdelah sama sangat,tapi memang dah mirip-mirip dah,tak boleh lah nak cakap rasa dia sama 100%,nanti kena marah pulak kalau korang cuba tapi rasa dia tak sama kan..



Tapi still sedap dan kena dengan selera,yang penting korang kena pandai bermain dengan rasa,jangan main tarah jer letak semua tu..kalau suka masam lebihkan lah tomyam tu,tapi kak lin tak berapa suka masam,so...kak lin letak hanya satu paket tomyam..


Resepi Oden Viral

Tak kesah lah jenama apa yang korang nak pakai..

Resepi Oden Viral

Beli je kat tesco atau giant segala jenis ball yang korang suka..nak letak cendawan ke apa ikut suka korang lah..

Resepi Oden Viral
Sedap tau,masam2 pedas rasa dia...rugi kalau tak cuba

P/s: Pada siapa yang cipta resepi ni terima kasih sangat,pandai korang cipta resepi kan..hehe


Resepi Oden Viral
==============


  • Satu Paket Asam Pedas(kak lin guna pek besar)
  • Satu Paket Pes Tomyam(pek kecil)
  • Air 3 cawan (letak sikit2 takut cair kalau terlebih air)
  • Rebus Semuanya hingga mendidih baru masukkan segala fishball tu..
  • Setelah mendidih bolehlah tutup api dan Sedia dimakan


Previous Post
Next Post

About Author

Hi..Saya Lin Liena owner kepada blog ini...Terima kasih kerana sudi singgah blog saya..Sila tingalkan komen dan pandangan anda disini...Jika ingin menghubungi saya sila email ke linliena30@gmail.com

5 comments:

  1. Alaaaa..terus rasa nak makan....ish..kenapa la tgok time ni...

    ReplyDelete
  2. Wah senang je rupanya. Xyah g family mart dah lepas ni.

    ReplyDelete
  3. aritu mama pergi family mart punyalah panjang beratir nk beli oden ni.. bau nye pun dah sedap

    ReplyDelete