August 2018 - Lin Liena Story

Friday, 31 August 2018

ORGGA Menawarkan Produk Organic Dan Natural

August 31, 2018 4
ORGGA Menawarkan Produk Organic Dan Natural
ORGGA Menawarkan Produk Organic Dan Natural |  Jika ada yang bertanya pada kak lin,apakah produk yang menjadi pilihan hati?senang sahaja..sudah tentu produk yang berasaskan organic,kerana setiap yang bernama manusia ini mempunyai kulit yang tidak sama..Ada yang kering,berminyak,tona tidak sekata, berjerawat dan sebagainya,Terlalu banyak pilihan diluar sana juga menyukarkan kita untuk membuat pilihan kerana belum tentu ianya bersesuaian dengan kulit muka kita.

Bersyukur tidak terkira kerana baru-baru ini Kak Lin berpeluang berjumpa dengan wanita gigih ini,Puan Zazalina, 34,Beliau mengambil masa yang agak lama untuk menghasilkan produk yang berasaskan Natural dan Organic.

Beliau suka mengkaji sesuatu produk dari dalam dan luar negara untuk menghasilkan yang terbaik dalam produknya,beliau hanya mahu menggunakan produk yang berkualiti tinggi agar ianya bersesuaian dengan semua pengguna.






MINI MAKMAL

Teruja sangat bila Kak Lin berpeluang masuk ke Mini Makmal Puan Zazalina,Wahhhh....wangi dan tenang sangat dalam tu..Korang tengok sendiri gambar diatas,itu adalah diantara bahan-bahan yang digunakan dalam menghasilkan produk ORGGA.

Puan zazalina juga menitik beratkan harga agar ianya mampu dimiliki oleh pengguna diluar sana,Kita pun sedia maklum  produk yang berasakan Organic memang agak tinggi harganya.




ORGGA(NATURAL SKINCARE THAT WORKS)

Alhamdulilah,Produk ini telah pun dapat dihasilkan setelah Puan Zazalina bertungkus lumus selama beberapa tahun..Maka terhasil lah 3 produk iaitu

1.ORGGA CLEANSING POWDER:FRENCH ROSE & BACCA BLISS
2.ORGGA FACE MIST:ROSE OTTO & LE NEROLI
3.ORGGA LUXE BEAUTY OIL:OLIVIA,LIBRA,LINDO




1) ORGGA CLEANSING POWDER: FRENCH ROSE & BACCA BLISS

                KANDUNGAN PRODUK:

·         Cleansing powder - FRENCH ROSE
 untuk kulit normal, combinasi, kering, matang dan pra-matang.

Colloidal oatmeal, Moroccan Rhassoul clay, French Pink clay, Almond flour, Coconut milk, Brown rice flour, Flaxseed meal, Rose flowers, Hibiscus flowers, Lavender flowers, Chamomile flowers, Elderberry, Rosehip, Raspberry, Orange peel, Moringa leaf, Goji berry, Grape seed. Pure essential oils of Rose Geranium, Palmarosa & Frankincense.


·         Cleansing powder - BACCA BLISS
untuk kulit normal, combinasi, berminyak dan berjerawat.


Colloidal oatmeal, French Pink clay, Kaolin clay, Coconut flour, Coconut milk, Flaxseed meal, Brown rice flour, Strawberry, Rose flowers, Calendula flowers, Licorice root, Lavender flowers, Raspberry, Banana, Rosehip, Pearl powder, Goji berry, Grape seed. Pure essential oils of Pink Grapefruit, Sweet Orange & French Lavender.

** Kelebihan 

Kedua dua cleanser mengandungi 4 bahan active semula jadi yang kami panggil “Superstar ingredients” - Rosehip, Grapeseed, Goji Berry dan Raspberry.

       ORGGA Cleansing powder bukan sahaja mencuci muka, tetapi ia juga menanggalkan sel sel kulit mati tanpa mengeringkan kulit , pada masa yang sama, ia juga merawat kulit dengan kandungan bahan bahan semulajadi terpilih seperti tanah liat, bijirin, bunga bungaan dan buah buahan.

ü  Diperbuat daripada bahan asli semula jadi.
ü  Mengandungi vitamins, anti-oksida dan anti-penuaan.
ü  Mencuci, Merawat dan Melembapkan kulit.
ü  Menghilangkan dan mencegah jerawat dan bintik2 hitam.
ü  Merawat kulit muka tidak sekata dan kusam.
ü  Menganjalkan kulit.
ü  Melambatkan kesan kesan penuaan
ü  Menyihatkan dan Melembutkan kulit.
ü  Mencerahkan dan Menaikkan seri wajah secara semula jadi.
ü  Membantu aplikasi makeup nampak natural, sekata dan tidak bercapuk

Cara Guna

Tanggalkan makeup dan basahkan muka,Letakkan lebih kurang satu sudu teh Cleansing Powder di atas tapak tangan, titik kan air sedikit demi sedikit hingga menjadi seperti paste lembut, Massage kulit muka anda dalam gerakan membulat, dan basuh. Untuk kesan maksimum, biar kan paste di muka selama 2-5 minutes Sebelum dibasuh.

        I.            HARGA: RM80 (Normal)
Special Price :Pre order 18 August - 19 September: RM65 (free postage)

               


 2.  ORGGA FACE MIST: ROSE OTTO, LE NEROLI

          KANDUNGAN PRODUK:
·         Nourishing Facial Mist - ROSE OTTO
Rose Bulgarian hydrosol, Aqua, Aloe Vera leaf juice, Cranberry extract, Blueberry extract, Radish Root Ferment Filtrate, Vegetable Glycerin, Pure essential oils of Rose Geranium, Rose Otto & Palmarosa.

·         Hydrating Facial Mist - Le Neroli
Neroli hydrosol, Aqua, Aloe Vera leaf juice, Acai berry extract, Strawberry extract, Radish Root Ferment Filtrate, Vegetable Glycerin. Pure essential oils of Neroli, Bergamot & Ylang Ylang



    SIAPA BOLEH GUNA:
·         Nourishing Facial Mist - ROSE OTTO
Untuk semua jenis kulit
·         Hydrating Facial Mist - Le Neroli
·         Untuk semua jenis kulit

     KEGUNAAN PRODUK: Penyegar.

    KELEBIHAN PRODUK:

ORGGA face mist diperbuat dari bahan bahan asli dan semulajadi yang berkualiti dan terpilih. Kombinasi rose water dan rose oil asli dan juga Aloe Vera, ekstrak cranberry dan blueberry yang bukan sahaja akan menyegar dan melembapkan kulit, tetapi juga merawat kulit muka anda dengan membekalkan nutrisi dan ia juga anti-oksida.

-  Menyegarkan dan melembapkan muka
Menaikkan seri wajah
-  Merawat kulit kering dan kasar
-  Anti-penuaan
 - Melembutkan dan mencerahkan kulit kusam
Mengawal kulit berminyak
-  Membuat makeup tahan lebih lama


    CARA GUNA PRODUK:

Selepas menggunakan ORGGA Cleansing powder, spray kan ke muka dan leher. (Goncang setiap sebelum guna). Tekap kulit muka dengan lembut menggunakan tapak tangan. Sementera kulit muka anda masih lembab, teruskan dengan penggunaan ORGGA Luxe Beauty Oil.

        HARGA: RM70 (Normal),
Pre order 18 August - 19 September: rm55 (free postage)





3. ORGGA LUXE BEAUTY OIL: OLIVA, LIBRA, LINDO

            KANDUNGAN PRODUK:
·         Luxe Beauty Oil - Oliva
Meadowfoam oil, Olive Squalane, Kukuinut oil, Argan oil, Sweet Almond oil, Rosehip oil, Pomegranate seed oil, Raspberry seed oil, Prickly pear oil, Sea Buckthorn oil, Natural Vitamin E, Sunflower oil. Pure essential oils of Neroli, Frankincense, Sweet Orange, Palmarosa, Clary Sage, Carrot seed.

Siapa boleh guna: kulit kering, matang dan pra-matang

·         Luxe Beauty Oil - Libra
Olive Squalane, Argan oil, Watermelon seed oil, Jojoba oil, Maracuja Oil, Pumpkin seed oil, Hazelnut oil, Camellia oil, Prickly pear oil, sea buckthorn oil, Natural Vitamin E, Sunflower oil. Pure essential oils of Rose Geranium, Grapefuit, Rose otto, Cedarwood, Lavender, Carrot seed.

Siapa boleh guna: normal dan kombinasi

·         Luxe Beauty Oil – Lindo
Olive Squalane, Jojoba oil, Kuikuinut oil, Hazelnut oil, Grapeseed oil, Rosehip oil, Marula oil, Pumpkin seed oil, Prickly pear oil, Blackcurrant oil, Natural Vitamin E, Sunflower oil. Pure essential oils of Sweet orange, Bergamot Bergaptene Free, Ylang ylang, Patchouli, Geranium, Cedarwood

Siapa boleh guna: kulit berminyak, kulit berjerawat


            KEGUNAAN PRODUK:

Pelembab dan Perawatan kulit.


    II     KELEBIHAN PRODUK:

ORGGA Luxe Beauty Oil diperbuat 100% Dari bahan aktif asli dan semulajadi. Bahan bahan yang digunakan diimport dari UK, Italy, Morocco, France  dan US bagi memastikan kualiti yang terjamin. Luxe Beauty oil diformulasi menggunakan 10 jenis botanical oils dan 6 Jenis essential oils terpilih dan berkualiti, kaya dengan Essential Fatty Acid (Omega 3,6,7, & 9) Vitamin A, C, D, E & K, Anti oksida dan juga mineral dan nutrisi yang akan:-
-  Menlindungi kulit daripada pencemaran persekitaran
-  Membekal kan nutrisi untuk membantu regenerasi sel kulit
-  Mengurangkan tanda tanda penuaan
-  Memelihara dan melembapkan kulit
-  Merawat kulit secara intensif

ORGGA luxe Beauty oil:-
-  Tidak berminyak dan melekit
-  Boleh digunakan sebagai pelembap
-  Boleh juga dicampurkan dengan krim dan pemlembap anda
100% bahan semulajadi yang berkualiti
-  Boleh dijadikan base makeup


   IV.    CARA GUNA PRODUK:

Titiskan 2-3 titis ke atas dahi dan pipi dan urut secara lembut hingga meresap. Atau, titis kan 2-3 titis oil ke atas tapak tangan, gosok kedua tapak tangan dan tekapkan ke muka dan urut secara lembut hingga meresap.

     V.    HARGA:
RM110 (Normal)

Harga Pre order 18 August - 19 September: RM90 (free postage)


(Puan Zaza menunjukkan demo menghasilkan Orgga Cleansing Powder)


Cantik kan Pengasas produk ORGGA MALAYSIA,Glowing habis muka dia


Yeayyyy....Tak sabar nak tengok hasilnya...Puan Zaza kata insyaallah 2 minggu dah boleh nampak hasil,kulit lebih berseri dan kusam tiada lagi....



Jom tengok YOUTUBE kak lin...ada cara-cara menggunakan produk ORGGA ni..


Pihak ORGGA tengah cari agent dan dropship tau,kalau korang berminat bolehlah kunjungi laman web dibawah.

Untuk Maklumat Lebih Lanjut:

Website:

Facebook:

Instagram:




Saturday, 18 August 2018

Serum Susuk Beradu| Susuk Alaf Baru Diperkaya Dengan Emas 24k

August 18, 2018 2
Serum Susuk Beradu| Susuk Alaf Baru Diperkaya Dengan Emas 24k
Serum Susuk Beradu | Susuk Alaf Baru Diperkaya Dengan Emas 24k
 Dah lama tak dengar perkataan susuk kan...kalau dulu macam takut je dengar nama susuk..almaklumlah susuk tu sinonim dengan perbuatan yang menyalahi agama..malah haram melakukannya.

Sekarang ni zaman serba canggih...Susuk telah diberi nafas baru,tak perlu dah nak cucuk-cucuk jarum kat muka tu..malah hanya sapu-sapu jer dah cantik dan anjal..wow apakah itu?

Sebelum kita pergi lebih jauh apa kata kita berkenalan dengan syarikat yang telah memberi nafas baru kepada susuk ini...ianya dikenali dengan Serum Susuk Beradu ..hah gitu, punyalah best nama dia..hehe..jom kita baca serba sedikit info Syarikat Imaan World ini.

Serum Susuk Beradu| Susuk Alaf Baru Diperkaya Dengan Emas 24k



IMAAN SUCI WORLD (ISW) telah mewujudkan jaringan usahawan dikalangan wanita untuk lebih berdikari dengan menambah pendapatan dan ilmu perniagaan melalui bimbingan latihan berterusan.
Produk ISW yang utama adalah koleksi tisu lembab tanpa alkohol berstatus HALAL yang pertama keluaran Bumiputera di Malaysia untuk kegunaan wanita dan seisi keluarga. Imaan Suci World juga mempunyai jaringan produk lain seperti makanan kesihatan kosmetik dan kecantikan.
Setiap produk ISW tampil eksklusif dan dihasilkan oleh kilang bertaraf GMP dan berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).
ISW adalah hakmilik dan diurus oleh WOW MISSION SDN BHD (1216659-V)
Serum Susuk Beradu| Susuk Alaf Baru Diperkaya Dengan Emas 24k

Testimoni Diri Sendiri

Setelah 2 minggu menggunakan Serum Susuk Beradu ni,kak lin rasa lain lah,memang positif sangat penerimaan kulit wajah ni,terasa tegang dan anjal lah uolss...paling best kan bila korang lepas sapu Serum ni,muka kita terasa keemasan gitu,dihadapan cermin tersenyum riang sebab memang glowing habis...itu adalah kerana Serum Susuk Beradu ini mengandungi Emas 24k..memang penuh la muka korang dengan emas yang merelip-relip tu..memang best lah uolsss...terus bersinar muka kita tau..

Ianya bukan hanya boleh guna waktu malam je,malah ianya boleh dipakai sebagai base make up..korang sapu sedikit sebelum pakai foundation(ataupun campurkan serum dengan foundation)...fuhhh...korang tengok sendiri lah hasilnya...



Kelebihan

  • Menegangkan dan memudakan kulit
  • Melambatkan penipisan kolagen dan meransang kolagen baru
  • Merawat kerosakan akibat sinar matahari
  • Meningkatkan keanjalan kulit
  • Mengurangkan kedutan, Melambatkan penuaan kulit
  • Memudarkan jeragat dan kesan jerawat
Cara Guna

  • Sebagai serum malam dan siang
  • Sebagai makeup based atau primer
  • Campur Bersama foundation , krim pelembap atau sunblock

Cara pakai serum susuk beradu 

Serum Susuk Beradu| Susuk Alaf Baru Diperkaya Dengan Emas 24k

Harga Rm60
10ml

Segala pertanyaan sila layari laman web dibawah

Website

Facebook

Instagram


No. Telefon
019-286 2828

Email
inquiry@imaanworld.com