Thalia Mermaid Charming Series Koleksi Terbaru SOFEAROSE

 Thalia Mermaid Charming Series Koleksi Terbaru SOFEAROSE |  Assalamualaikum korang,Cantik tak tudung yang kak lin pakai ni?,haha mestilah cantik kan....seriously kak lin jatuh cinta dengan koleksi terbaru SOFEAROSE ni..Bukan saja cantik yang penting kualiti kain adalah terbaik.

Ianya juga dikenali sebagai kain bernafas,maksudnya kain tidak panas dan ianya tidak akan membenarkan kita berpeluh...wow...kalau fabrik lain yang biasa tu kita cepat berpeluh kan..al maklumlah cuaca panas sekarang ni.Tapi tidak dengan tudung berkuali tinggi ini SOFEAROSE Thalia Mermaid kerana ianya dihasilkan dari fabrik premium breeziest.


 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE

Kak lin memilih Thalia Mermaid Charming ini kerana coraknya yang unik seolah-olah anda seorang mermaid haha...boleh gitu??rasa seperti disatu alam yang tenang dan damai.Walaupun kita terdedah dengan cuaca panas sepanjang hari kita tidak akan berpeluh malah rasa selesa dan segar sepanjang hari.



Sebenarnya ada kisah disebalik Design Thalia Mermaid Charming ni,
– Populasi penyu semakin menurun dan ini menunjukkan bahawa kepupusan penyu bukan perkara mustahil.  Bagi meningkatkan kesedaran dalam ancaman yang dihadapi penyu, SofeaRose telah berkerjasama dengan SEATRU (Unit Penyelidikan Penyu Universiti Malaysia Terengganu) dalam kempen memulih dan memelihara penyu. SEATRU bermula pada tahun 1984 apabila penyelidikan Penyu Belimbing di Rantau Abang dimulakan. “Jika kami tidak melakukan sesuatu untuk memelihara penyu, pada masa hadapan kita hanya dapat melihat penyu hanya di muzium-muzium.Secara purata, hanya 1 dari 5000 anak penyu akan hidup sehingga ke peringkat dewasa kerana ancaman dari pencemaran laut, pemburu penyu, haiwan pemangsa, dan lain-lain. Memasuki tahun keempat di dalam industry, SofeaRose mengambil inisiatif dengan menghasilkan koleksi pakaian bertemakan Puteri Duyung (Mermaid) bagi mengumpul dana program ‘SEATRU – Adopt a Turtle’. Dengan mengambil penyu sebagai anak angkat, wang akan digunakan untuk prosess pemuliharaan penyu seperti memantau pergerakan penyu, melindungi habitat, membeli peralatan veterinary dan banyak lagi.

Bagi membela nasib alam semulajadi, SofeaRose akan menyumbangkan sebahagian jualan dari koleksi Mermaid kepada program ‘SEATRU – Adopt a Turtle’ bagi menyokong pemuliharaan penyu. Semua wanita di dunia ini tahu, Puteri Duyung merupakan seorang wanita yang sangat cantik dengan perwatakan lemah-lembut, penyayang dan periang. Ini membuatkan ramai wanita mengkagumi dan mengimpikan untuk menjadi seperti Puteri Duyung. Tidak terkecuali wanita-wanita di SofeaRose, mereka telah berusaha menghasilkan koleksi tudung serta pakaian Ready To Wear (RTW) dan juga koleksi Raya tahun 2018 yang diinspirasikan oleh kecantikan Mermaid!

Salah satu dari tudung adalah Diona, diperbuat daripada Satin Matte berteknologi tinggi. Tudung bercetak ini boleh didapati dari RM79 dan dilengkapi dengan charm dan kotak yang dibuat khas bagi koleksi ini. Mencuba sesuatu yang luarbiasa, SofeaRose  merakamkan video seorang Puteri Duyung memakai tudung Diona berenang di dalam air:  https://www.youtube.com/watch?v=543SV9nKLIk.

Selain koleksi tudung, SofeaRose juga mengeluarkan koleksi Ready To Wear (RTW) dan 13 Baju Raya Mermaid. Antaranya Baju Mini Kurung, Baju Kurung Moden, Jubah, Baju Kurung Kedah dan beberapa lagi. Koleksi Mermaid SofeaRose ini boleh berharga dari RM59 hingga RM419 dan sebahagian dari duit anda akan digunakan untuk tujuan pemuliharaan penyu.

Jom kawan-kawan kita support SOFEAROSE dan setiap pembelian anda sebahagiannya akan disalurkan untuk pemuliharaan penyu.


 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE

 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE

 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE

 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE

 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE

 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE


Dapatkan Koleksi SOFEAROSE disini..

SofeaRose
Wisma Qzara,
Jalan Nelayan 19/B,

Seksyen 19, Shah Alam,
40300, Selangor.




Previous Post
Next Post

About Author

Hi..Saya Lin Liena owner kepada blog ini...Terima kasih kerana sudi singgah blog saya..Sila tingalkan komen dan pandangan anda disini...Jika ingin menghubungi saya sila email ke linliena30@gmail.com

13 comments:

  1. Cantik. Warna dia very da mermaid :)
    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.my/2018/04/menang-ga-lea-azleeya-review-jali-ohsem.html

    ReplyDelete
  2. Cantik-cantik tudung dia lina. Warna tudung semua soft. Harga pun not bad juga.

    ReplyDelete
  3. Cantik design dia..warna pastel mmg menarik..lembut je kan...harga pun berpatutan

    ReplyDelete
  4. Cantiknya yang mermaid tu. nampak macam senang bentuk kat bahagian muka so ok la. Tu paling penting. Hahahha. Harga setanding kualiti rasanya tu, or much cheaper.

    ReplyDelete
  5. cantiklah.. dekat je kedai sofearose ni dgn mama

    ReplyDelete
  6. Cantiknya design tudung-tudung dia, color pun lembut dan corak menarik

    ReplyDelete
  7. Wow koleksi raya ni sesuai untuk kita hadiahkan pada ibu dan adik tercinta. Cantik lah lembut jer kain dan warna ni...

    ReplyDelete
  8. Sukanya dengan semua wArna tudung tu. Lembut je. Kainnya pun senang nak bentuk... Macam kena beli je ni hehe

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  9. wah nama dia, mermaid kau. rasa pakai boleh masuk dalam air macam mermaid..hehhhee..macam model tu..cantik corak tudung dia..macam elok je terletak dekat muka ha

    ReplyDelete
  10. Beautiful tudung design and colour and for a good cause too. Hope more people will support it.

    ReplyDelete
  11. this is so beautiful and hope more and more people would support this for good caused. can buy it for friends as gift too right...

    ReplyDelete
  12. hmm cantik2 jugak design dia..boleh dijadikan pilihan nanti

    ReplyDelete
  13. Siqah suka Thalia Mermaid!! Nak beli satu tapi tak tahu nak pilih yang mana. Semua cantik! <3

    ReplyDelete