Resepi Ayam Korea Viral

Resepi Ayam Korea Viral |  Korang dah makan ke ayam korea yang tengah viral sekarang ni?Sedap kan uolss...sekali makan jadi ketagih pulak...mula-mula kak lin tak berapa suka ayam ni sedap pedas lepastu ada rasa masam-masam sikit..tapi anak kak lin ni suka sangat.. nak beli selalu agak terasa juga mahal dia tu.

So kak lin cari resepi di google dan kak lin ejas ikut tekak kak lin sendiri...hmmm...hasilnya memang meletop...sampaikan setiap minggu kak lin kena buat Ayam Korea Viral ni...buat sendiri memang puas sangat makan...tak sempat sejuk dah habis dalam sekelip mata...sape lambat tak dapatlah makan hehe..


Resepi Ayam Korea Viral
Resepi Ayam Korea Viral

Resepi Ayam Korea Viral
Kepak Ayam @Peha Ayam

Resepi Ayam Korea Viral
Ayam diperap dengan tepung goreng Seriaji semalaman
(Kak lin perap 2-3 jam je sebab tak sabar nak makan)



Resepi Ayam Korea Viral
Inilah rupa tepung tu.kalau nak guna tepung Bestari pun boleh

Resepi Ayam Korea Viral
Bahan Sos
Sos Tiram 2 Sudu Besar
Madu 2 Sudu Besar
Sos Cili 2 Sudu Besar
Sos Plum 2 Sudu Besar(Tapi Kak lin tak letak sebab tak suka masam)

Resepi Ayam Korea Viral
Cili Merah 3 @ 4 Biji(ikut tahap kepedasan uols)
Bawang Putih 3 Ulas

Resepi Ayam Korea Viral
Ok ayam yang telah diperap tu kita golekkan dalam tepung Seriaji dan goreng hingga garing

Resepi Ayam Korea Viral
Tumbuk Cili  Padi dan Bawang Putih sampai lumat kemudian campurkan bahan sos tadi dan kacau2 sampai sebati,Masa ni kita boleh rasa untuk mendapatkan rasa yang kita sukai..kalau suka masam tambahlah sos lagi..kalau suka manis sila tambah madu lagi..

Resepi Ayam Korea Viral
Pastu letak minyak dalam 2 sudu besar dan tumiskan bahan sos tadi..api jangan kuat tau,takut sos cepat hangus...kacau cepat2 sampai semua ayam kena sos...Siap Ayam Korea kita...terus je makan ermmm...nanti rasalah kerangupan ayam tersebut hehe...Selamat Mencuba....






Previous Post
Next Post

About Author

Hi..Saya Lin Liena owner kepada blog ini...Terima kasih kerana sudi singgah blog saya..Sila tingalkan komen dan pandangan anda disini...Jika ingin menghubungi saya sila email ke linliena30@gmail.com

18 comments:

  1. Senang je nak buatnyaaa....nanti SA nak cuba buat la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye SA...senang sangat..sedap plk tu

      Delete
  2. senang rupanya nak buat. mak pernah buat versi pakai cili boh. tapi tak oomph la rasanya. mak nak try resepi ni pulak la macam tu

    ReplyDelete
  3. ala xde lesung batu plk hahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lesung batu xde...sila guna lesung pipit hehe

      Delete
  4. Mudah jerkk.. nak cuba nnti.. nmpk sgt³ menyelerakan..

    ReplyDelete
  5. ohmai..nampak sedap dan senang je resipi ni :)

    ReplyDelete
  6. bolehlah try ni, nampak sedap lahai dah la tengah lapar ni hehe

    ReplyDelete
  7. Bulan puasa kalau tengok ni mau telan air liur banyak kali. Senang je resepi dia lina. Nak try lah nanti.

    ReplyDelete
  8. terbaek.. nampak sedap..


    jemput join segmen ejulz :)
    http://ejulz.blogspot.my/2018/04/segmen-aminkan-doa-sahabat.html

    ReplyDelete
  9. Ya Allah, mencecesss liur tengok entry ni. Thank you share resepi kak. Mohon screenshot simpan, tapi nak cuba taktaulah bila, hahaha.

    ReplyDelete
  10. boleh try ni bookmark resepi ni

    ReplyDelete
  11. Bookmark resepi ni dulu. nanti nak cuba buat lah. Nampak tempting sangat ayam Korea tau <3

    ReplyDelete
  12. Bolehlah cuba nanti....kat rumah pun ramai penggemar ayam.

    ReplyDelete