April 2018 - Lin Liena Story

Monday, 30 April 2018

Juara Mentor Otai Membawa Pulang RM100,000

April 30, 2018 4
Juara Mentor Otai Membawa Pulang RM100,000
Juara Mentor Otai Membawa Pulang RM100,000 |  Tahniah diucapkan kepada Elvira proteje kepada Misha Omar kerana berjaya membawa pulang RM 100,000 dan sebuah trofi..Elvira memang layak bergelar juara kerana persembahan beliau yang mantap dan berjaya memukau penonton.

Elvira bersaing dengan 3 lagi proteje lain iaitu

Azee proteje kepada Zarul Hussin (Naib juara membawa pulang RM 50,000 dan trofi)

Alina proteje kepada Siti Sarah(Tempat ketiga membawa pulang RM 20,000 dan trofi)

AJ proteje kepada Tam Spider(Tempat keempat membawa pulang RM5,000 dan trofi)



Pemarkahan pada peringkat akhir ditentukan menerusi 50 peratus juri profesional, 20 peratus juri awam, manakala undian peminat menerusi laman sesawang mewakili 30 peratus.
Terdahulu, protege Zarul, Lokman terhenti langkah pada persaingan separuh akhir, Ahad lalu.
Konsert final itu turut diserikan dengan persembahan kugiran Masdo dan juga Saleem.
Mentor Otai yang dihoskan oleh Elly Mazlein dan Haziq Hot FM ini menampilkan komposer terkenal, Edry Abdul Halim dan penyanyi serta pelakon, Mark Adam selaku juri tetap.
Juara Mentor Otai Membawa Pulang RM100,000
Juara Mentor Otai Membawa Pulang RM100,000

Apapun semua persembahan peserta memang hebat cuma elvira lebih menonjol dengan vokalnya yang unik dan berjaya memukau semua penonton dan juri.Tahniah Elvira...

Thursday, 26 April 2018

Sista Stardust Berries Rose Menyerlahkan Kecantikan Setiap Wanita

April 26, 2018 4
Sista Stardust Berries Rose Menyerlahkan Kecantikan Setiap Wanita
Sista Stardust Berries Rose Menyerlahkan Kecantikan Setiap Wanita |  Hai korang hari ni kan kak lin nak share dengan korang satu produk yang best dan terbukti berkesan pada diri kak lin sendiri..maka dengan itu kak lin nak kongsikan lah dengan semua wanita diluar sana mengenai Produk SISTA STARDUST BERRIES ROSE..

Sebenarnya kan..sebelum ni kulit kak lin teruk sangat....memang ketara kulit kering dan tidak bermaya...paling merisaukan warna kulit tidak sekata...dahi warna lain,pipi warna lain...setiap kali tengok cermin rasa nak menangis tau.

Ingatkan normal lah bila umur dah nak masuk 40 an kulit jadi gitu...tapi sebenarnya tidak sama sekali kerana ada kawan kak lin umur dalam 45 gitu tapi kulit dia cerah dan lembab...jeles tau...terus je kak lin mesej dia tanya apa rahsia kulit dia cerah berseri..



Alhamdulilah setelah diperkenalkan dengan Sista Berries Rose ni semua masalah kak lin dapat diselesaikan...tu baru 2 minggu...kalau kita konsisten ..masyaallah mungkin tak yah pakai make up dah bila keluar.

Inipun kak lin asyik tengok cermin je..suka usap2 pipi dengan muka sebab rasa lembut jer...halus pulak tu...hehe...alhamdulilah...Terima Kasih Sista Sardust Berries Rose.


Apa itu SISTA STARDUST BERRIES ROSE?

Berries Rose adalah makanan tambahan yang berasaskan daripada campuran bahan botani semulajadi untuk kesihatan dan kecantikan. Mengandungi ramuan istimewa iaitu Ekstrak Kelopak Rose (Japan Whitening) yang merupakan ramuan berpaten No.3818483 yang mana mampu merawat masalah kulit seperti pigmentasi, Jeragat atau Bintik hitam dan pelbagai lagi.


PENGALAMAN SETELAH 2 MINGGU CONSUME BERRIES ROSE.

-Sebelum-
  •  Kulit kak lin kering,Lepas makeup nampak mengelupas.
  • Warna kulit tidak sekata.
  • Ada jerawat kecil disekitar dagu dan dahi.
  • Jeragat mula kelihatan di sekitar pipi.
  • Blackhead dan Whitehead.
  • Liang pori kasar.


-Selepas-
  • Kulit mulai lembab dan cerah.Nampak lebih berseri.
  • Warna kulit dah sekata..bila makeup tak nampak bercapuk.
  • Jerawat dah kecut..jerawat pasir dah hilang...yeayyy
  • Jeragat semakin pudar.
  • Blackhead dan Whitehead berkurangan.
  • Liang pori dah mengecil dan kulit lebih halus.
  • Penglihatan bertambah baik.
***SESUAI UNTUK YANG ADA ALAHAN MAKANAN LAUT.




9 KEBAIKAN BERRIES ROSE
  • Mencerahkan dan memutihkan kulit seluruh badan
  • Menghalang pembentukan black head dan white head
  • Membantu mngurangkan masalah jerawat dan jeragat
  • Mengatasi masalah kulit berminyak
  • Mengatasi masalah liang pori terbuka
  • Menjadikan kulit lebih lembab
  • Membaiki tona kulit tidak sekata
  • Sesuai untuk masalah kulit sensitif
  • Menyihatkan penglihatan mata

Sista Stardust Berries Rose Menyerlahkan Kecantikan Setiap Wanita


Harga Rm 150 untuk 60 hari


Cara Pengambilan

Campur 1 paket (10 grams) ke dalam 150ml air suam, kacau sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan. Minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk kesan yang terbaik.
Pemakanan Yang Dicadangkan: 1 paket sehari, sebelum tidur.

Perhatian: Jika anda hamil, menyusu atau sedang mengambil ubat, sila rujuk kepada doktor atau penasihat perubatan sebelum mengambil sebarang makanan tambahan.

Berminat??

Sila Hubungi Nombor Di Bawah

www.sistastardust.com
03 8964 5759 / 011 1611 0369
sista88stardust@gmail.com
No.8, Jalan Balakong Jaya 6,
Taman Perindustrian Balakong Jaya,
43300 Balakong Jaya, Selangor



Wednesday, 25 April 2018

Thalia Mermaid Charming Series Koleksi Terbaru SOFEAROSE

April 25, 2018 13
 Thalia Mermaid Charming Series Koleksi Terbaru SOFEAROSE
 Thalia Mermaid Charming Series Koleksi Terbaru SOFEAROSE |  Assalamualaikum korang,Cantik tak tudung yang kak lin pakai ni?,haha mestilah cantik kan....seriously kak lin jatuh cinta dengan koleksi terbaru SOFEAROSE ni..Bukan saja cantik yang penting kualiti kain adalah terbaik.

Ianya juga dikenali sebagai kain bernafas,maksudnya kain tidak panas dan ianya tidak akan membenarkan kita berpeluh...wow...kalau fabrik lain yang biasa tu kita cepat berpeluh kan..al maklumlah cuaca panas sekarang ni.Tapi tidak dengan tudung berkuali tinggi ini SOFEAROSE Thalia Mermaid kerana ianya dihasilkan dari fabrik premium breeziest.


 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE

Kak lin memilih Thalia Mermaid Charming ini kerana coraknya yang unik seolah-olah anda seorang mermaid haha...boleh gitu??rasa seperti disatu alam yang tenang dan damai.Walaupun kita terdedah dengan cuaca panas sepanjang hari kita tidak akan berpeluh malah rasa selesa dan segar sepanjang hari.



Sebenarnya ada kisah disebalik Design Thalia Mermaid Charming ni,
– Populasi penyu semakin menurun dan ini menunjukkan bahawa kepupusan penyu bukan perkara mustahil.  Bagi meningkatkan kesedaran dalam ancaman yang dihadapi penyu, SofeaRose telah berkerjasama dengan SEATRU (Unit Penyelidikan Penyu Universiti Malaysia Terengganu) dalam kempen memulih dan memelihara penyu. SEATRU bermula pada tahun 1984 apabila penyelidikan Penyu Belimbing di Rantau Abang dimulakan. “Jika kami tidak melakukan sesuatu untuk memelihara penyu, pada masa hadapan kita hanya dapat melihat penyu hanya di muzium-muzium.Secara purata, hanya 1 dari 5000 anak penyu akan hidup sehingga ke peringkat dewasa kerana ancaman dari pencemaran laut, pemburu penyu, haiwan pemangsa, dan lain-lain. Memasuki tahun keempat di dalam industry, SofeaRose mengambil inisiatif dengan menghasilkan koleksi pakaian bertemakan Puteri Duyung (Mermaid) bagi mengumpul dana program ‘SEATRU – Adopt a Turtle’. Dengan mengambil penyu sebagai anak angkat, wang akan digunakan untuk prosess pemuliharaan penyu seperti memantau pergerakan penyu, melindungi habitat, membeli peralatan veterinary dan banyak lagi.

Bagi membela nasib alam semulajadi, SofeaRose akan menyumbangkan sebahagian jualan dari koleksi Mermaid kepada program ‘SEATRU – Adopt a Turtle’ bagi menyokong pemuliharaan penyu. Semua wanita di dunia ini tahu, Puteri Duyung merupakan seorang wanita yang sangat cantik dengan perwatakan lemah-lembut, penyayang dan periang. Ini membuatkan ramai wanita mengkagumi dan mengimpikan untuk menjadi seperti Puteri Duyung. Tidak terkecuali wanita-wanita di SofeaRose, mereka telah berusaha menghasilkan koleksi tudung serta pakaian Ready To Wear (RTW) dan juga koleksi Raya tahun 2018 yang diinspirasikan oleh kecantikan Mermaid!

Salah satu dari tudung adalah Diona, diperbuat daripada Satin Matte berteknologi tinggi. Tudung bercetak ini boleh didapati dari RM79 dan dilengkapi dengan charm dan kotak yang dibuat khas bagi koleksi ini. Mencuba sesuatu yang luarbiasa, SofeaRose  merakamkan video seorang Puteri Duyung memakai tudung Diona berenang di dalam air:  https://www.youtube.com/watch?v=543SV9nKLIk.

Selain koleksi tudung, SofeaRose juga mengeluarkan koleksi Ready To Wear (RTW) dan 13 Baju Raya Mermaid. Antaranya Baju Mini Kurung, Baju Kurung Moden, Jubah, Baju Kurung Kedah dan beberapa lagi. Koleksi Mermaid SofeaRose ini boleh berharga dari RM59 hingga RM419 dan sebahagian dari duit anda akan digunakan untuk tujuan pemuliharaan penyu.

Jom kawan-kawan kita support SOFEAROSE dan setiap pembelian anda sebahagiannya akan disalurkan untuk pemuliharaan penyu.


 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE

 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE

 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE

 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE

 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE

 Thalia Mermaid Charming Koleksi Terbaru SOFEAROSE


Dapatkan Koleksi SOFEAROSE disini..

SofeaRose
Wisma Qzara,
Jalan Nelayan 19/B,

Seksyen 19, Shah Alam,
40300, Selangor.




Tuesday, 24 April 2018

“Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa”

April 24, 2018 11
 โ€œLetter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqaโ€
 “Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa”
JOM KORANG JOIN GIVEAWAY SIQAHIQA...HADIAH BEST GILERRR..(KLIK SINI)

Syarat Penyertaan Giveaway: 


1. Follow Blog Siqahiqa (follower gadget ada di page footer)
2. Follow Facebook page BLOG SIQAHIQA
3. Follow Instagram @haqisfila dan @siqahiqa_
4. Copy banner dan buat satu entri bertajuk “Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa(please backlink). 
5. Publish entri anda dan tinggalkan link pada ruangan komen di sini. 

Monday, 23 April 2018

Resepi Ayam Korea Viral

April 23, 2018 18
Resepi Ayam Korea Viral
Resepi Ayam Korea Viral |  Korang dah makan ke ayam korea yang tengah viral sekarang ni?Sedap kan uolss...sekali makan jadi ketagih pulak...mula-mula kak lin tak berapa suka ayam ni sedap pedas lepastu ada rasa masam-masam sikit..tapi anak kak lin ni suka sangat.. nak beli selalu agak terasa juga mahal dia tu.

So kak lin cari resepi di google dan kak lin ejas ikut tekak kak lin sendiri...hmmm...hasilnya memang meletop...sampaikan setiap minggu kak lin kena buat Ayam Korea Viral ni...buat sendiri memang puas sangat makan...tak sempat sejuk dah habis dalam sekelip mata...sape lambat tak dapatlah makan hehe..


Resepi Ayam Korea Viral
Resepi Ayam Korea Viral

Resepi Ayam Korea Viral
Kepak Ayam @Peha Ayam

Resepi Ayam Korea Viral
Ayam diperap dengan tepung goreng Seriaji semalaman
(Kak lin perap 2-3 jam je sebab tak sabar nak makan)



Resepi Ayam Korea Viral
Inilah rupa tepung tu.kalau nak guna tepung Bestari pun boleh

Resepi Ayam Korea Viral
Bahan Sos
Sos Tiram 2 Sudu Besar
Madu 2 Sudu Besar
Sos Cili 2 Sudu Besar
Sos Plum 2 Sudu Besar(Tapi Kak lin tak letak sebab tak suka masam)

Resepi Ayam Korea Viral
Cili Merah 3 @ 4 Biji(ikut tahap kepedasan uols)
Bawang Putih 3 Ulas

Resepi Ayam Korea Viral
Ok ayam yang telah diperap tu kita golekkan dalam tepung Seriaji dan goreng hingga garing

Resepi Ayam Korea Viral
Tumbuk Cili  Padi dan Bawang Putih sampai lumat kemudian campurkan bahan sos tadi dan kacau2 sampai sebati,Masa ni kita boleh rasa untuk mendapatkan rasa yang kita sukai..kalau suka masam tambahlah sos lagi..kalau suka manis sila tambah madu lagi..

Resepi Ayam Korea Viral
Pastu letak minyak dalam 2 sudu besar dan tumiskan bahan sos tadi..api jangan kuat tau,takut sos cepat hangus...kacau cepat2 sampai semua ayam kena sos...Siap Ayam Korea kita...terus je makan ermmm...nanti rasalah kerangupan ayam tersebut hehe...Selamat Mencuba....






"Segmen Bloglist Blog #CeritaMak"

April 23, 2018 4
 "Segmen Bloglist Blog #CeritaMak"

KLIK BANNER UNTUK JOIN

JOM UOLS JOIN BLOGLIST MAK NI RAMAI2
  1. Like Blog #CeritaMak di Facebook dan Instagram @ceritamak.
  2. Buat 1 entri yang bertajuk "Segmen Bloglist Blog #CeritaMak" dan letakkan banner di atas berserta backlink ke entri ini (dan letak blog Mak dalam bloglist anda juga)
  3. Jangan lupa letak URL penyertaan anda di ruang komen.
Tempoh terima link penyertaan sehingga 30 April 2018, 8 malam. SEMUA blog peserta akan dimasukkan ke Bloglist Mei blog #CeritaMak selama sebulan bermula 1 Mei 2018. Till then, Salam ;)

Saturday, 21 April 2018

LC Nasi Kandar Di Bandar Baru Bangi

April 21, 2018 1
LC Nasi Kandar Di Bandar Baru Bangi
LC Nasi Kandar Di Bandar Baru Bangi |  Berita baik untuk orang bangi yang suka makan nasi kandar...Line Clear nasi kandar dah melebarkan sayap ke Bangi pula...LC Nasi Kandar ni baru je dibuka pada 20.4.2018 di sek 9 bersebelahan dengan Evo mall...senang citer dekat2 dengan Muaz Textile tu..

LC Nasi Kandar Di Bandar Baru Bangi

Tapi kena beratur panjang lah ye...yelah keai baru bukak kan..semua taknak melepaskan peluang merasai keenakkan Nasi Kandarnya..tak dapat nak memilih lama-lama sebab ramai yang tuggu turn nak pilih lauk..nnt lambat2 orang belakang marah pulak kan...insyaallah next time nak pergi lagi.

LC Nasi Kandar Di Bandar Baru Bangi

Harga agak berpatutan,pembayaran menggunakan sistem kad..Tengok2 jgak tadi Kari Kepala Ikan...hehe next time lah ye kita cuba..

LC Nasi Kandar Di Bandar Baru Bangi


Ayam goreng tu memang sedap tau..uols kena cuba...crispy2 gitu...nanti kita try menu lain pulak...tapi menu tak banyak sangat sebab orang ramai,pastu nak pilih lauk susah sikit sebab susunan nya agak tinggi..yang membeli ni plk rendah aje...jadinya terjongket2 nak memilih menu..hehe..

LC Nasi Kandar Di Bandar Baru Bangi

Pada kak lin harga berpatutan lah...sekarang ni mana ada yang murah kan...semuanya mahal2 belaka...sesekali boleh lah makan sedap2...selalu-selalu nanti kempis la dompet uolss..haha oklah sampai sini dulu ye...

Wednesday, 11 April 2018

Aktif Dan Riang Dengan Carrie Junior Funtime Wipes

April 11, 2018 9
Aktif Dan Riang Dengan Carrie Junior Funtime Wipes
Aktif Dan Riang Dengan Carrie Junior Funtime Wipes |  Aktif dan riang ni sinonim dengan kanak-kanak lah kan...yelah,pada tahap umur begini tak de apa yang mereka fikirkan...hanya tahu main dan berseronok sepanjang hari.

Aktif dan riang sememangnya bagus untuk pembesaran kanak-kanak...kadang-kadang kita ibu bapa marah pulak bila anak terlebih aktif..ibu ni sebolehnya tak nak anak mereka kotor dan comot...tapi sekarang dah tak de semua masalah kotor dan comot tu...kerana Carrie Juniour terlalu mementingkan kegembiraan kanak-kanak...maka keluarlah satu produk baru mereka iaitu CARRIE JUNIOR FUNTIME WIPES.


Aktif Dan Riang Dengan Carrie Junior Funtime Wipes

Tisu basah ni memang wajib ada dalam beg dan dalam kereta kak lin,anak kak lin ni suka makan aiskrim dan coklat...haishh...memang stresss sangat kalau tak de tisu basah ni...yelah kalau guna tisu kering tu tak hilang lekitnya...malah terlekat2 pulak kat mulut dia...alahai...dengan tangan2 kita sekali melekit kan..

Sebab tu wajib ada stok dalam kereta tisu basah CARRIE JUNIOR ni...sekali lap je dah bersih...malah ada bau-bau yang wangi lagi...seronoknya...ada 2 wangian tau...satu CHEEKY CHERRY dan lagi satu SMOOTIE BERRIES.


Aktif Dan Riang Dengan Carrie Junior Funtime Wipes

Saiznya yang kecil memudah kan kita untuk membawanya bersama kemana saja..satu pek kecil ada 30 keping..dan yang paling best Carrie Junior Funtimes Wipes ini  Hypoallerrgenic, Tiada Alkohol, Tiada Paraben, Tiada Formaldehyde dan PAPB & MIT Free
Aktif Dan Riang Dengan Carrie Junior Funtime Wipes

Hadir dalam dua variasi buah-buahan yang menarik iaitu Cheeky Cherry dan Smoothie Berries, Carrie Junior Funtime Wipes dirumus khas dengan Fruito-E, gabungan ekstrak buah-buahan semulajadi yang kaya dengan vitamin dan nutrien membantu menyuburkan dan melembapkan kulit. Carrie Junior Funtime Wipes ini bebas alcohol, bebas paraben, bebas formaldehida dan hipoallergenik. Telah diuji secara dermatologi dan disahkan halal; produk ini turut mengandungi kelembapan yang tinggi. Ia juga sangat lembut pada kulit bayi yang halus dan sensitif. Carrie Junior Funtime Wipes merupakan penyelesaian terbaik untuk kanak-kanak yang sentiasa keluar, mengembara, dan juga untuk kegunaan sebelum dan selepas makan. Yang paling penting, ia memberikan anda rasa selesa dengan aroma buah yang manis tanpa rasa melekit pada kulit.

Kedua-dua variasi Carrie Junior Funtime Wipes boleh didapati dalam pek mudah bawa dan digunakan yang mengandungi 30 helai dan dijual pada harga RM7.30 (Semenanjung) / RM7.70 (Sabah & Sarawak) atau pek keluarga yang mengandungi 80 helaian dan dijual pada harga RM9.00 (Semenanjung) / RM9.50 (Sabah & Sarawak).
Untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut, boleh layari :-


Website


Facebook Page :

Monday, 9 April 2018

Resepi Bihun Sup Yang Senang Dan Mudah

April 09, 2018 12
Resepi Bihun Sup Yang Senang Dan Mudah
Resepi Bihun Sup Yang Senang Dan Mudah | Hari ni teringin pulak nak makan Bihun Sup..kebetulan banyak kaki ayam dan lebihan ayam dalam esbok tu...maka terus je ke dapur godek2 apa yang ada...kalau barang cukup on jelah...kalau tak cukup mesti alasan baik punya keluar kan...haha...kalau tak cukup bahan automatik malas nak masak..

Tapi Resepi ni tak banyak bahan pun...kebanyakkan nya memang dah ada...so kita masak jelah..janji cepat siap dan boleh dimakan dengan segera hihi...ini kes perut dah lapar...so kena gagahkan diri menyibukkan diri di dapur.

Resepi Bihun Sup Yang Senang Dan Mudah...korang follow jelah resepi kat setiap gambar ni ye...

Resepi Bihun Sup Yang Senang Dan Mudah

Bawang besar 1 biji
Bawang merah 3 ulas
Halia 2 inci (Blender Halus)


Yang ni bahan hiris (Untuk Tumis)
4 sekawan
Bawang besar 1 biji
Serai 1 (tu je yg tinggal)
Bawang putih 2 ulas



Resepi Bihun Sup Yang Senang Dan Mudah

Ni bawang yang dah blender tadi...Sup bunjut jangan lupa eh

Resepi Bihun Sup Yang Senang Dan Mudah

Tumis bahan hiris tadi sampai naik bau

Resepi Bihun Sup Yang Senang Dan Mudah

Dah garing masukkan pula bahan blender tadi...tunggu hingga pecah minyak

Resepi Bihun Sup Yang Senang Dan Mudah

Dah pecah minyak masukkan Rempah Sup satu paket kecil..kacau dengan cepat sebab takut rempah hangus...masukkan air mengikut berapa banyak kuah yang kita nak...kak lin letak banyak sebab memang nak guna banyak lah kuah sup ni...lagipun yang nak makan ramai hihi

Resepi Bihun Sup Yang Senang Dan Mudah


 Tunggu kuah mendidih masukkan ayam...jangan lupa sup bunjut...masa ni masukkan sekali garam dan serbuk perasa..guna garam kasar sedap.




Resepi Bihun Sup Yang Senang Dan Mudah

Masukkan Daun sup dan bawang goreng

Resepi Bihun Sup Yang Senang Dan Mudah

Taraaa....kejap je dah siap kan...hiasan tu kan...letak lah taugeh,daun sup,bawang goreng dan apa sahaja yang korang suka...

*kalau ada isi ayam dalam sup tu korang keluarkan pastu gaul garam kunyit gorengkan kejap...pastu siat2 kan lah..

*Bergedil 
tu senang je...Rebus kentang hingga empuk pastu lenyek bersama daun sup,bawang goreng,gula dan garam sikit..bekukan sekejap dalam freezer pastu celup dgn telor and goreng..

***Sambal Kicap
Wajib ada ok....haha...kalau tak xde umppp.....blender cili,bawang putih seulas,gula 2 sudu besar campur bawang goreng sikit(resepi rahsia)
pastu tuang dalam mangkuk perah limau sikitt...fuhh terangkat uolsss...