Kasut Longgar?Ini Penyelesaiannya.. - Lin Liena Story

Sunday, 21 January 2018

Kasut Longgar?Ini Penyelesaiannya..

Pernah tak korang beli kasut pastu terlonggar...haha selalu terjadi bila kita beli online lah kan...padahal itulah saiz yang selalu kita beli kan...

Sedih kan bila kasut yang kita beli tu tak boleh pakai...korang jangan panik tau...jangan jual dulu...hihi setiap masalah pasti ada penyelesaiannya...

Haritu kak lin beli kasut kat lazada...saiz 37...ye itu lah saiz yang selalu kak lin beli bila beli kasut,ini adalah kali pertama beli kasut online...sebelum ni takut nak beli online sebab takut tak muat...tahlah tetiba terbeli online...pasrah jelah menunggu kasut tu sampai.

Bila sampai alahhh...longgar pulakkk....i is sedihhh...dia punya longgar adalah dalam 1 inci gitu...bila pakai terkeluar2 kakinya...hahha tak selesa langsung.


Kasut Longgar?ini penyelesaiannya..
Heel Liners

Kebetulah g watson ternampak benda alah ni...wah teruja terus...mahal juga eh heel liners ni...rasanya bendaa ni untuk elk dari kaki melecet kot...kira dua dalam 1 lah kegunaan heel liner ni kan..harganya dalam RM11.50 ada sepasang dalam tu.

Kasut Longgar?ini penyelesaiannya..
material leather...memang selesa

Belakang tu ada stiker tau..korang kopek lah dulu...sebelum tampal pastikan korang tampal ditempat yang betul eh...gam dia agak kuat juga..pastu materia dia lembut sangat memang seesa untuk yang pakai kasut tumit tinggi.

Kasut Longgar?ini penyelesaiannya..
Tampal dikedua belah kasut

Macam plaster je kan...hihi pastu kan kalau masih tak muat korang tampal je lagi satu layer...kira kena beli 2 paket lah...kasut kak lin pasang satu pastu rasa masih longgar agi...bila pasang 2 baru lah betul2 selesa....kaki makin kecik pulak rasanya hehe..


Kasut Longgar?ini penyelesaiannya..
Taraaa...dah boleh pakai dengan selesaa

Yeay.....dah selesai masalah kak lin...dah rasa lega sebab tak rasa membazir bila kasut tak muat...korang yang ada masalah macam kak lin ni jangan sedih2 okk...g je watson cari kat bahagian yang jual cream2 kaki tu....ok korang....byeee.....


4 comments:

  1. Selamat ada heel liner ye lina. Kalau tak kena pakai stoking tebal pula. Hehe

    ReplyDelete
  2. Lebih baik longgar dari ketat Kan. Kalau longgar boleh aje beli liner tu

    ReplyDelete
  3. Kinah memang ada niat nak beli kasut secara online tapi takut jadi macam ni. Dah tahu caranya tapi tetap ada takut. Takut terbeli ketat hihi

    ReplyDelete
  4. Sy tak pernah beli kasut online sbb takut saiz tak muat, hahaha. Nanti boleh guna cara ni jelah..

    ReplyDelete