January 2018 - Lin Liena Story

Wednesday, 31 January 2018

Hormon Tidak Stabil?Femingra Boleh Membantu

January 31, 2018 8
Hormon Tidak Stabil?Femingra Boleh Membantu
Femingra Membantu Masalah Dalaman Wanita|  Assalamualaikum korang,apa khabar?harap semua sihat dan ceria selalu.hari ni kan jom kita kongsi-kongsi cerita tentang masalah kewanitaan...kalau dah namanya wanita tentu banyak yang perlu di ambil kira..luar dan dalam kena sentiasa di jaga kan..

Kalau korang ada masalah hormon tak stabil,period tak datang,tidak semangat, tidak bermaya,selalu stress ataupun dah lama khawin tapi belum dikurniakan cahaya mata jom kita baca info penting kat bawah ni..jangan risau kerana setiap sakit ada ubatnya..sebab tu kita kena cari info dan berusaha mengatasi masalah tersebut bukan nya hanya berserah pada takdir.

Hormon Tidak Stabil?Femingra Boleh Membantu
Hormon Tidak Stabil?Femingra Boleh Membantu

Memperkenalkan FEMINGRA produk dari Max Well Health Sdn Bhd membantu meningkatkan peratusan kehamilan dengan pantas dan berkesan.Ada 3 manfaat utama didalam Femingra yang membantu kesuburan,keseimbangan hormon dan mengerat hubungan suami isteri.

Hormon Tidak Stabil?Femingra Boleh Membantu
Hormon Tidak Stabil?Femingra Boleh Membantu

Kak lin bersyukur tau dapat mencuba produk ni,paling best seawal seminggu dah rasa perubahan,antaranya adalah kak lin tak rasa letih pada waktu pagi dan malam,biasalah suri rumah kan...anak pulak kecik-kecik lagi..memang mencabar lah rutin harian tu..Tidur pun lebih lena,selalu susah nak lelap mata..dan lagi satu alhamdulilah hubungan suami isteri pun menjadi lebih intim dan tak merungut badan penat atau tiada mood untuk bersama hihi....malu nak cerita tapi benda baik apa salahnya kita kongsi kan...
Hormon Tidak Stabil?Femingra Boleh Membantu
Hormon Tidak Stabil?Femingra Boleh Membantu

 Antara Soalan Yang Selalu Ditanya

1.Apakah kesan utama hasil mengamalkan Femingra ini?

  • Tahap kesuburan anda semakin meningkat dan peluang anda untuk hamil semakin tinggi, hormon tubuh badan anda juga kembali stabil dan libido anda semakin meningkat.
2.Bilakah kesan dapat dirasai?

  • Anda akan mula melihat kesannya seawal satu minggu setelah mengamalkannya secara konsisten.
3.Adakah produk femingra ini benar-benar selamat dan tiada kesan sampingan?
  • Produk Femingra ini dihasilkan 100% daripada bahan organik bermutu tinggi tanpa sebarang bahan kimia. Jadi ianya sangat selamat untuk digunakan dan tiada sebarang kesan sampingan.


4.Cara minum FEMINGRA
  • Bancuh sepeket Femingra dengan 120ml air suam atau sejuk.
  • Minum sekali sehari pada waktu pagi atau tengahari.
  • Tidak digalakkan mengambil Femingra pada waktu malam.
  • Sangat disyorkan supaya mengambil Femingra pada waktu pagi semasa perut kosong. Ini mempercepatkan proses penyerapan Femingra ke dalam tubuh.
  • Femingra sangat membantu wanita yang mempunyai masalah cyst dan fibroid.


Hormon Tidak Stabil?Femingra Boleh Membantu
Hormon Tidak Stabil?Femingra Boleh Membantu

 Ini kandungan  dan kelebihannya 8 bahan organik yang terkandung di dalam sekotak Femingra untuk memelihara kesihatan wanita atau memulihkan masalah wanita jika ada. Alhamdulillah setakat ini, kesan selepas seminggu dapat dirasai.

1. Pine Pollen 
+ Mengandungi 8 jenis asid amino penting
+ Trend terkini dalam Superfood
+ Agen anti penuaan
+ Pemulihan keinginan seksual
+ Menyeimbangkan hormon
+ Mengembalikan stamina & kecergasan
+ Mencegah penyakit

2. Buah Markisa 
+ Kaya dengan nutrisi, mineral dan vitamin
+ Tinggi kandungan antioksida
+ Membantu meningkatkan peredaran darah
+ Melancarkan pencernaan
+ Merangsang sistem imun tubuh
+ Memperkuatkan tulang

3. Horny Goat Weed (Epimedium) 
+ Merangsang libido & daya seksual wanita
+ Menggalakkan aliran darah
+ Membantu mengimbangi hormon semasa PMS atau menopause
+ Mengandungi icariin yang membantu mengurangkan gejala menopause

4. Akar Maca 
+ Afrodisiak yang hebat
+ Mengimbangi hormon seks
+ Meningkatkan keinginan seksual
+ Melaraskan gejala menopause seperti panas badan, gangguan tidur, berpeluh ketika malam, dan kemurungan
+ Perangsang kesuburan wanita

5. Manjakani 
+ Mengetatkan tisu dalaman wanita
+ Menegangkan kulit
+ Terbaik untuk faraj atau prolaps rahim, gejala pendarahan rahim tidak normal, masalah keputihan dan lendiran tidak normal di dalam faraj
+ Menghapuskan bau di kawasan kemaluan
+ Membantu menegangkan payudara 6. Habbatus Sauda
+ Membantu mengawal pendarahan haid
+ Mengawal intensiti kitaran bulanan
+ Mengurangkan masalah penghadaman
+ Pelembap yang baik untuk kulit & rambut
+ Mempunyai ciri-ciri anti-radang
+ Sangat tinggi antioksidan

7. Tribulus Terrestris 
+ Meningkatkan prestasi seksual dan sensitiviti wanita
+ Mengurangkan gejala menopause seperti panas badan, kemurungan dan ketidakstabilan emosi
+ Mengawal insomnia, tekanan darah tinggi, cepat marah, dan kehilangan minat seksual

8. Pueraria Mirifica 
+ Melegakan gejala menopause
+ Merangsang nafsu seks
+ Meningkatkan kelembapan faraj
+ Meningkatkan saiz payudara
+ Menggalakkan penghasilan kolagen
+ Memberi kesan awet muda

Harga Femingra

Harga untuk satu kotak ialah RM169. Terdapat 15 sachet di dalamnya dan mampu bertahan sehingga 15 hari.Harga sekarang RM150 free poslaju


Harap korang jelas lah ye dengan penerangan kak lin ni...kak lin memang recommended sangat FEMINGRA ni kat korang diluar sana yang mempunyai masalah hormon ni...tak salah mencuba sesuatu yang baik...semoga kita semua dijauhi dari penyakit dan sihat selalu demi keluarga kita yang tersayang.
Dibawah ini ada beberapa testimoni dari pengguna yang berpuas hati dengan FEMINGRA

Image may contain: phone

Image may contain: phone

Image may contain: phone

Jom dapatkan maklumat lebih lanjut di FACEBOOK FEMINGRA

Tuesday, 30 January 2018

Seronoknya Bersukan Ria Dengan Carrie junior

January 30, 2018 2
Seronoknya Bersukan Ria Dengan Carrie junior
Seronoknya uolsss carrie junior ada permainan terbaru lah...bukan anak-anak je yang suka..malah ibu bapa pun teruja tau...yelah tak payah la terjerit-jerit nak suruh diaorang mandi kan...malah satu hari tu 2 3 kali nak mandi je kejenya haha...seronok pulak tengok budak-budak ni...

Kak lin suka wangian Cheeky Cherry ni tau...wangi dan lembut bau dia...rasa macam nak makan je dia punya bau tu...kalau budak-budak ni mandi..satu rumah boleh bau dia punya wangi tu..tapi kak lin kena pantau la budak 2 orang tu mandi...kalau tak....hmmm tak sampai seminggu dah habis la sabun tu.


Diiktiraf Halal, rangkaian Carrie Junior termasuklah Baby Bath, Baby Shampoo, Hair & Body Wash, Baby Powder, Baby Lotion and Baby Oil. Ia juga mempunyai bau buah-buahan yang digemari kanak-kanak. Rangkaian CARRIE JUNIOR memberikan anda pelbagai pilihan wangian buah-buahan bagi memastikan si manja sentiasa berasa segar dan bersih sepanjang hari. Carrie Junior yang bertindak membersih dengan lembut dan efektif ini sangat sesuai untuk kegunaan harian. Rangkaian CARRIE JUNIOR diformulasikan dengan Fruito–E, kombinasi ekstrak buah semulajadi yang diperkaya dengan nutrient dan vitamin bagi membantu menyubur, melembap dan melindungi rambut serta kulit lembut si manja.



Cantik kan warna-warna botol dari carrie junior ni...semuanya warna-warna ceria yang menarik perhatian kanak-kanak...dan paling best ada mainan yang tersembunyi di belakang botol...surprise sangat.....masing-masing tak sabar nak tengok mainan apa yang tersembunyi di belakang tu.


Kali ini Carrie Junior menampilkan permainan sukan..bolehlah bermain selepas mandi kan...bagus lah permainan macam ni..bukan apa ianya boleh mengeratkan hubungan antara satu sama lain...tak delah asyik nak main gadget kan...permainan ini juga boleh meningkatkan pemikiran kreatif dan gaya pemikiran anak2 kita.


Direka untuk mencetuskan keriangan kepada kanak-kanak, CARRIE JUNIOR telah mereka 6 figura mainan comel yang dikenali sebagai ‘Sukan Ria’ bagi membantu perkembangan imaginasi dan minda mereka. Sebanyak 6 figura mainan comel yang terdiri daripada CARRIE JUNIOR- si gajah yang gemar bermain bola sepak, SPEEDY TOMMY- si kura kura yang terpantas di atas trek larian, TUFFY TEDDY- si beruang yang paling kuat, DRIBBLY MINKY- si racoon yang mahir dalam sukan hoki, SMASHY MACKY- si monyet yang tangkas bermain ping pong, dan juga trofi kejohanan sukan yang akan di bungkus setiap satu di dalam setiap produk CARRIE JUNIOR bersaiz 700ml.

Lepas ni nak kumpul lah banyak2 permainan dari carrie junior ni...nak buat koleksi...so pada korang yang belum beli lagi..cepat-cepatlah beli ye...mesti anak-anak korang gembira dan seronok nanti.

Tuesday, 23 January 2018

Kayliz Crunchy,Delicious & Healthy Menceriakan Pagi Anda

January 23, 2018 3
Kayliz Crunchy,Delicious & Healthy Menceriakan Pagi Anda
Hi korang berjumpa lagi kita ye...setelah lama tak membebel kat blog ni...biasalah kita ni kekadang mood tak baik kan haha...ok tak nak moody2 lagi lah...kita positive je setiap hari ..

Kalau korang nak ceria setiap pagi jom lah cuba Kayliz ni...Rangup,Sedap dan Sihat...mana nak dapat kan...3 dalam 1 uolsss....kalau dah rasa sekali confirm setiap pagi korang tak nak dah makan roti canai nasi lemak tu semua haha...selain sedap kayliz ni sangat berkhasiat.


Semua pun tahu kan betapa pentingnya sarapan pagi...diatas kesedaran itulah kak lin memilih kayliz untuk diberikan pada family kak lin agar semuanya kekal cergas dan semangat setiap hari.cuba korang tengok gamba kat atas tu...hmmmm...yummy..
yummy.. tengok pun dah tau sedap..hihi...



Kayliz ni sesuai untuk semua peringkat umur...bagus sangat kalau anak-anak breakfast sebelum pergi sekolah..lagi-lagi kalau kita ni sibuk tak sempat nak sediakan sarapan pagi..tak delah anak kita pergi sekolah dengan perut kosong kan..
Maka...setiap rumah wajib simpan Kayliz ni satu ye..


 Isi Kandungan Kayliz

Oat

  • Bijiran penting yang mengandungi vitamin,minerals,fiber dan antioxcidants.komposisi nutrien oat ini adalah seimbang.
Sweet Potato
  • ubi jalar adalah sumber vitamin A yang sangat baik (dalam bentuk beta-karoten) mereka juga merupakan sumber vitamin C.manganese yang sangat baik, asid pantotenik dan vitamin b6.
Chia Seed

  • benih chia adalah makanan yang terkonsentrasi yang mengandung asid lemak omega-3 yang sihat. protein, serat, antioksidan, dan kalsium. auns (kira-kira 2 sudu) mencatatkan 139 kalori, 4 gram protein, 9 gram lemak, 12 gram karbohidrat dan 11 gram serat, ditambah dengan vitamin dan mineral.
Honey

  • pewarna madu kesihatan yang menggalakkan antioksidan dalam badan. Antioksidan membantu menghalang radikal bebas dalam badan yang menyebabkan penyakit. Ia juga meningkatkan sistem imun. bertindak sebagai pencegahan terhadap sebarang penyakit yang melemahkan.





Pada korang yang tengah diet tu memang sesuai sangat dengan uolss tau..Kandungan Cia seed dalam kayliz ni akan mengenyangkan...atleast tak delah lapar je sepanjang hari..

Dan yang penting kayliz ni

  • Cholesterol Free
  • No Preservative
  • No Artificial Flavour
  • No Added sugar
  • Less Sugar
  • Halal
Pada korang yang berminat jom kita terjah lama sosial nya di bawah ini
www.facebook.com/kaylizHQ/
011-10906902 @ 019-6255010



Sunday, 21 January 2018

Kasut Longgar?Ini Penyelesaiannya..

January 21, 2018 4
Kasut Longgar?Ini Penyelesaiannya..
Pernah tak korang beli kasut pastu terlonggar...haha selalu terjadi bila kita beli online lah kan...padahal itulah saiz yang selalu kita beli kan...

Sedih kan bila kasut yang kita beli tu tak boleh pakai...korang jangan panik tau...jangan jual dulu...hihi setiap masalah pasti ada penyelesaiannya...

Haritu kak lin beli kasut kat lazada...saiz 37...ye itu lah saiz yang selalu kak lin beli bila beli kasut,ini adalah kali pertama beli kasut online...sebelum ni takut nak beli online sebab takut tak muat...tahlah tetiba terbeli online...pasrah jelah menunggu kasut tu sampai.

Bila sampai alahhh...longgar pulakkk....i is sedihhh...dia punya longgar adalah dalam 1 inci gitu...bila pakai terkeluar2 kakinya...hahha tak selesa langsung.


Kasut Longgar?ini penyelesaiannya..
Heel Liners

Kebetulah g watson ternampak benda alah ni...wah teruja terus...mahal juga eh heel liners ni...rasanya bendaa ni untuk elk dari kaki melecet kot...kira dua dalam 1 lah kegunaan heel liner ni kan..harganya dalam RM11.50 ada sepasang dalam tu.

Kasut Longgar?ini penyelesaiannya..
material leather...memang selesa

Belakang tu ada stiker tau..korang kopek lah dulu...sebelum tampal pastikan korang tampal ditempat yang betul eh...gam dia agak kuat juga..pastu materia dia lembut sangat memang seesa untuk yang pakai kasut tumit tinggi.

Kasut Longgar?ini penyelesaiannya..
Tampal dikedua belah kasut

Macam plaster je kan...hihi pastu kan kalau masih tak muat korang tampal je lagi satu layer...kira kena beli 2 paket lah...kasut kak lin pasang satu pastu rasa masih longgar agi...bila pasang 2 baru lah betul2 selesa....kaki makin kecik pulak rasanya hehe..


Kasut Longgar?ini penyelesaiannya..
Taraaa...dah boleh pakai dengan selesaa

Yeay.....dah selesai masalah kak lin...dah rasa lega sebab tak rasa membazir bila kasut tak muat...korang yang ada masalah macam kak lin ni jangan sedih2 okk...g je watson cari kat bahagian yang jual cream2 kaki tu....ok korang....byeee.....


Thursday, 11 January 2018

Resepi Kuey Teow Goreng Kerang

January 11, 2018 6
Resepi Kuey Teow Goreng Kerang
sedapnya petang-petang makan kuey teow  kan..lagilah musim hujan sekarang ni..perut nya asyik meminta-minta aja...kang tak layan berbunyi -bunyi pulak hehehe.

Kalau beli kat luar sikit je kan..pastu kadang2 tak kena selera pernah beli dapat yang terlebih masam..pedas sangat..hah macam-macam lah...so nak dapat yang kena dengan selera sendiri kenalah turun kedapur jugak kan.


Resepi Kuey Teow Goreng Kerang
Resepi Kuey Teow Goreng Kerang

Jom tengok resepi kuey teow goreng versi kak lin..

Bahan Hiris

Bawang Merah 1 biji
bawang Putih 2 biji
Cili Merah 3 biji

Cili Blender 2 Sudu

Bahan Sos

Sos Tiram 2 Sudu Besar
Sos Cili 2 Sudu Besar
Kicap Manis 3 Sudu Besar
(Satukan Dan Kacau hingga sebati)

Satu bungkus kuey Tiaw
Taugeh
Daun Kucai
Kerang
Telor
garam
gula

Cara-Cara:


  1. Tumiskan bawang merah,bawang putih dan cili padi yang telah dihiris
  2. Setelah garing masukkan cili blender tadi
  3. Masukkan sos yang telah disatukan tadi
  4. Masukkan air setengah cawan
  5. Setelah mendidih masukkan kerang @ udang @ seafood
  6. Masukkan telor dan kacau-kacau sedikit
  7. Bila dah mendidih masukkan garam gula
  8. Masukkan kueytiaw kacau sampai rata
  9. Akhir sekali masukkan taugeh dan daun kucai
  10. Done....







Saturday, 6 January 2018

Ashrin Food Pembekal Dan Menghantar Sandwich Di Sekitar Kuala Lumpur

January 06, 2018 2
Ashrin Food Pembekal Dan Menghantar Sandwich Di Sekitar Kuala Lumpur
Ashrin Food Pembekal Dan Menghantar Sandwich Di Sekitar Kuala Lumpur |  Kali ni kak lin nak cerita sikit mengenai perkhidmatan pembekal dan menghantar sandwich..kalau uols nak tahu Ashrin Food  memang tengah meletop sekarang dengan kesedapan dan keenakan sandwich nya.rata-rata customer yang dah beli sandwich dari Ashrin Food sangat berpuas hati dengan kesegaran sandwichnya.paling best ada delivery di sekitar kuala lumpur uolssss....giler tak best..uols call saja dan tunggu depan rumah..tak payah nak berpanas2 diluar rumah...lagi-lagi hari minggu kan...bestnyer duduk rumah saja ada pulak orang tolong hantar makanan kan.


Disini kak lin sertakan details Ashrin Food
  • Penghantaran sandwich ini adalah untuk dimakan di rumah, pejabat, jamuan, potluck, majlis/event dan dimana sahaja!
  • Pembekal sandwich/sandwich supplier di Kuala Lumpur. Terbuka kepada sesiapa yang ingin membeli secara borong sandwich terutama kepada yang mempunyai perniagaan seperti gerai, restoran, kiosk, hospital dan lain-lain.  
  • Mereka juga menyediakan Sandwich Boxes Surprise kepada pelanggan yang ingin membuat surprise kepada kenalan, kekasih, ibubapa dan sesiapa sahaja.

Ada 3 Kategori Pilihan Ashrin Sandwich:
  •       Mini Sandwich
  •      Sandwich Boxes
  •      Single Sandwich 
Ashrin Food Pembekal Dan Menghantar Sandwich Di Sekitar Kuala Lumpur


Wowwww.....uols tengok pun dah tau kan....sedap dan freshh...

Ashrin Food Pembekal Dan Menghantar Sandwich Di Sekitar Kuala Lumpur

10 menu pilihan yang semuanya sedap-sedap belaka

1. Tuna
2. Sardine
3. Ayam
4. Vege
5. Coeslow
6. Fish
7. Crab
8. Prawn
9. Cheese
10. Egg mayo / telur

**Sandwich Fresh, Lazat & Best yang menjanjikan kekenyangan & Kepuasan hati anda. Sandwich KeluaranBumiputera Malaysia. Sandwich Homemade berkonsepkan Delivery rumah ke rumah.  Anda order, Kami hantar.

Ashrin Food Pembekal Dan Menghantar Sandwich Di Sekitar Kuala Lumpur

Kenapa Perlu Pilih Ashrin Sandwich?

*Terdapat 10 Jenis Sandwich Ashrin yang andawajibcuba:
-Tuna -Ayam/Chicken -Sardin -Fish -Crab -Prawn -Egg Mayo/Telur -Vege -Coeslow -Cheese/Keju

*MempunyaiKategori Sandwich yang andabolehpilihiaitu:
-Mini –Sandwich Boxes –Single sandwich –Superbig sandwich

*Boleh pilih/request nak Sayur/TanpaSayu r& Nak Pedas@Normal

*Roti yang sedap dan tebal, tidak keras dan tidak terlalu lembut

*Inti dimasak terlebih dahulu mencapai citarasa anda 

*Inti Tebal dan Sedap sehingga makan berkali-kali

*Kotak Sandwich & Packaging yang berkualiti

*Mempunyai Ketahanan / TarikhLuput. Tidak akan was-was dan ragu-ragu jika jual ditempat anda.

*Free Notes/Wishes jika anda mahu hantar kepada seseorang

*Free Gift |Other Menu| jika pembelian melebihi RM100 ke atas

-menu sampingan: coklat boxes & Coklat jar
--------------------------------------------------------------------------------------
~Sesuai untuk kanak-kanak, dewasa dan warga emas
~Sesuai untuk majlis dan apa-apa jamuan makan (Ashrin Sandwich Boxes)
~Sesuai dijual di pejabat atau di tempat anda sekiranya ingin jual sandwich (Single Sandwich) (Dapatkanhargaborongdari kami)

~Sesua iuntuk menjana pendapatan di tempa tkerja anda atau dimana-mana secara online dan offline (Jomjadi Agent kami) 

~Sesuai untuk tender di hospital, kantin, kilang dan sebagainya.

Penghantaran:
-Delivery ketempatanda
-Self pickup di Danau Kota

Open: Monday-Sunday (Setiap hari)
Waktu: 8AM-9PM

Sekiranyaanda:
@Nakbeli Sandwich Sedapini
@Nakbuat surprise sandwich atau surprise Chocolate Boxes
@Nakjanapendapatanbersama kami
@NakBorong Sandwich
@Nakcari Sandwich Vendor utk letak di tempat anda

Hubungisegera!

No automatic alt text available.

Jom kita berkenalan dengan owner Ashrin Food:

ZushazrinaZulkifli (PuanRin)
UsahawanMuda Malaysia
Ex-banker / BekasPegawai Bank
PesertaAkuip Tv3 (2014)

 SEDIKIT MENGENAI ASHRIN FOOD

-Bermula pada bulan 11 2017
-Homemade sandwich yang bertapak di Danau Kota
-Membekal Sandwich di Hospital sekitar Kuala Lumpur
-Membekal sandwich ke Caltex dan BHP kawasan Ampang, Jalan Kuching dan di beberapa tempat lagi.
-Mood Republik Sandwich supplier Kuala Lumpur 2017
-Projek Sandwich Percuma utk orang awam dan gelandangan 2018 ini
-Supply ke bazaar dan event-event/majlis sekitar Kuala Lumpur
Dan banyak lagi

PENGHANTARAN

-Delivery ke tempat anda 
-Self pickup di Danau Kota

WAKTU OPERASI

Setiap hari ( Isnin hingga Ahad)
Waktu perniagaan : 8 Pagi hingga 9 Malam

Facebook :  https:// facebook.com/PembekalSandwich/
Instagram :  https://www.instagram.com/ashrin_food/
Youtube :  https://www.youtube.com/channel/UCAFl8lY7N80Z5Wr0SFFjTIg/about?view_as=subscriber
Twitter :  https://twitter.com/AshrinSandwich
Email :  ashrinfood@gmail.com

 Ashrin Food Pembekal Dan Menghantar Sandwich Di Sekitar Kuala Lumpur

AGENT DIBUKA:

Berminat nak tambah pendapatan sampingan? Nak jana income? Hari-hari nak duit masuk bank? 
Jom jadi agent Ashrin Food.  Anda takkan rugi, sebab tak perlu simpan apa-apa barang. Tak perlu jual apa-apa. Hanya marketing atau promosi atau dapatkan pelanggan yang berminat nak beli sandwich! Anda pun masyukkk.  Komisen dapat, bonus pun dapat diakhir tahun ! Wow. Bestnya jadi agent!
Agent di kuala lumpur ke? Tak kisah. Kalau anda tinggal di Pahang, penang, sabah dan mana-mana sekali pun tetap boleh jadi agent. Boleh promosi dan jika customer di KL nak order, anda tetap untung!

Boleh hubungi segera untuk Agent.