Best Tak Guna Air Fryer?

Best Tak Guna Air Fryer?  Sebenarnya dah lama tau kak lin teringin nak beli Air Fryer ni...banyak google tentang best ke guna AirFryer ni?? rasanya dah bertahun jugak lah mencari info..bila tengok harga jenama yang terkenal tu telan air liur lah jugak haha...mahai bebenooo....so pendamkan lah dulu hasrat tu..
Tapi makin lama,makin membuak bila membaca review kawan-kawan yang mengatakan tak rugi beli Airfryer ni...malah kita bertambah sihat setelah mengurangkan minyak dalam menu seharian kita..ermmm...nampaknya nekad jugak lah beli.
Macam biasa kak lin kan peminat shoping online LAZADA....haha....memang kat sini jelah kalau nak shoping...dah rasa selesa shoping kat sini...suami kak lin pun malas nak layan dah bini dia yang suka shoping online ni hihi....tetiba je kan ada gadget baru sampai kat rumah....pastu dia tanya lah....eh apa ni?????haha kak lin senyum kambing jelah...kak lin cakap...ini orang pompuan punya gadget supaya rajin duk dapur...hahaha...baik punya alasan kan....


Kak lin tunggu 12.12 nak beli Air Fryer ni...masa 11.11 tu kak lin beli Pressure Cooker...banyak dapat diskaun tau...yang AF ni kak lin tengok harga dia 199...pastu turun jadi 169 masa 12.12 wah bagus ni..pastu guna voucher kat lazada tu...tolak dalam 25.00 ringgit gitulah...maka harga nya hanya tinggal 143.65 sahaja...sangat berbaloi uolssss...

Besoknya barang sampai dengan sihat dan sempurna haha...tak tunggu apa dah...terus cuci2 sikit terus lah goreng naget dan fries.....hasilnya memang best tau....garing tanpa minyak...minyak dari kentang tu akan keluar dengan sendiri..


Kentang tu cantik kan....keemasan gitu warna dia...

Berger ni pun terbaik hasil dia...tak keras langsung...malah daging dia lembut didalam


sosej masak cantik...kopok lekor pun masak elok dan garing


Yang ni ayam goreng...yang bertulang tu memang sedap tapi bahagian isi agak kering sedikit.


yang ni telur dadar...180 dalam 10 minit...gebu sangat..puas hati..kalau pakai acuan nonstik lagi cantik hasilnya...

sosej tu patutnya kena kelar2 sikit badan dia...haha...terpecah perut dia sebab kembung sangat..
kopok lekor pun sedap...yang penting rasa tak berubah..

nanti kak lin akan share lagi yang best2 dengan korang...nak try panggang ayam dan goreng ikan pulak..mana lah tau minyak tetiba habis...korang tak lah panik kan sebab ada Air Fryer yang akan menyelamatkan korang hihi...

Harap entry ni dapat membantu kalau2 ada yang nak info tentang AirFryer ni..bye korang...

9 comments:

  1. Wah menarik ni lina. Ana tgk pun jadi teruja sama. Nak minta kat en abg juga lah. Haha

    ReplyDelete
  2. Wah sangat best nya guna air fryer ni sebab masakan pun healthy kan

    ReplyDelete
  3. Mama beli juga tapi masa 11.11 aritu. Mmg bestkan. Sihat makanan yg guna air fryer

    ReplyDelete
  4. Bestnyaa ada air fryer ni.. makanan tak berminyak..

    ReplyDelete
  5. Yt pun dok merenung je air fryer kt online ni.. hahahahaha..
    Tak berkesampaian lagi nak membeli..

    ReplyDelete
  6. Wahh bestnya boleh buat macam macam. Keropok lekor pon boleh. Senanglaa.

    Fatin follow sini, salam kenal dari https://fatinshahrizam.blogspot.my/

    ReplyDelete
  7. Jenama apa ni kak... Adududu... Ni termasuk wishlist juga ni.. Sblm tu nak beli pressure cooker dulu.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenama russell taylors....beli masa 12.12 banyak dapat less

      Delete
  8. mmg senang guna air fryer....pernh goreng nugget,burger,fries,ayam

    ReplyDelete

Powered by Blogger.