Makanan Kegemaran Anak-Anak

Setiap anak mesti ada citarasa masing-masing kan.kalau g kedai tu kak lin(sekarang tukar nama la eh...macam boring jer nama kak lina tu...hehe) tengok asyik order benda yang sama...tak tau lah nape...sama lah cam kak lin ni,asyik order teh ais ngan mee goreng jer...kalau tak minum teh ais jadi ketagih gituuuu...mesti dah kena mandrem dengan mamak ni....haha...


Makanan Kegemaran Anak-Anak
Nasi Komok

Ni makanan kegemaran anak sulung kak lin,dia memang selera tau orangnya...kalau makan tu mesti nak desert dan makanan nya berat-berat....lagi lah kalau nenek dia masak...memang menambah jelah kerjanya haha..Nasi komok tu sedap juga...daging kambing dia memang terbaik...

Makanan Kegemaran Anak-Anak
Pulut Mangga

Yummy.....sape je tak suka pulut mangga ni kan...memang berebut lah kami anak beranak makan...manis nya mangga ituuuu...harganya 7.00 sahaja...okey kan sebab mangga dia besar2...puas hati makan.

Makanan Kegemaran Anak-Anak
Yee Mee Sizzling

Ahaaaaa....yee mee sizzling ni favourite anak bungsu kak lin...dia sorang makan boleh habis tau....memang tak cukup kalau makan berdua...anak bungsu kak lin umurnya 3 tahun...alhamdulilah tak memilih makanan...semua dia bedal...satu je yang dia tak suka...Telur...

Makanan Kegemaran Anak-Anak
Chiken Chop

Anak nombor 2 selera western pulak.....kalau bawak g makan luar memang ni jelah yang dia order...dia tak berapa pemakan orangnya...suka makan yang ringan2 camni...tapi kalau balik sekolah memang makan 2 pinggan....tapi sejak dah lepas sunat haritu nampak selera dia dah semakin bertambah...mungkin duduk rumah je kot..tu yang lapar je hihi....

Kak lin pulak tak delah memilih makanan sangat..apa yang ada tu makan jelah,janji perut kenyang,tapi tulah tak tau camne nak lupakan teh ais tu hahaha.....oklah uols,lapar la pulak tengok menu2 kat atas tu...kena masuk dapur ni selongkar peti ais nak masak apa yang adaaa....hihi

4 comments:

  1. samalah dengan sha, sebelum klar nak makan itu ini, bila sampai kedai order benda sama je haha

    ReplyDelete
  2. anak2 Ain pun macam tu. Kalau gi kedai tanya na makan apa, semua jawab nak spageti carbonara je.

    ReplyDelete
  3. Semua lauk Tu mmg best2 lah. Sizzling Yee new pun antara favourite Syafi juga Selain lauk western

    ReplyDelete
  4. nasi komok tu pun dah rasa cukup sedap dah

    ReplyDelete

Powered by Blogger.