TROPIKA Face Cleansing Oil | Pencuci 3 Dalam 1


TROPIKA Face Cleansing Oil |  Kak lina nak share tentang pencuci muka lah dengan uolss...korang pakai pencuci apa ye??haha jangan tak cuci muka sudah lah ye...muka ni sebenarnya banyak tau kekotoran yang melekat,kalau tak cuci bersih kulit memang tak sihat dan akan bermasalah nanti,itu yang menyebabkan kulit kusam dan senang dijangkiti jerawat jika tak dibersihkan dengan betul...

Bertambah masalah jika korang jenis yang bermake up tebal-tebal tu,ingat senang ke nak cuci...memanglah ada make up remover...tapi tu semua makan masa kan...lagi lah jenis yang pemalas macam kak lina ni,balik kadang dah malam kan...nak cepat2 je cuci muka dan mandi...hah ini penyelesaian kepada masalah kita....taraaa....memperkenalkan  TROPIKA Face Cleansing Oil.


TROPIKA Face Cleansing Oil mempunyai formula semula jadi, yang terdiri daripada minyak kelapa dara yang berkualiti tinggi. Ia adalah pilihan pembersihan yang sangat baik untuk semua jenis kulit, mencuci minyak sebum yang berlebihan tanpa mengeringkan kulit. Pembersih dirumuskan menggunakan VCO, Licorice Root Extract dan Vitamin E yang mencipta fungsi 3-dalam-1; Menanggalkan make up, membersihkan dan melembapkan kulit untuk kulit yang segar dan segar. Kombinasi yang unik dengan ekstrak likuoris membantu mengurangkan garis dan bintik halus, dan memperbaiki nada kulit. Formula khas ini selamat digunakan pada kulit sensitif juga.


Kenapa 3 dalam 1 ?

  • Menanggalkan Make up
  • Membersih Kulit Muka
  • Melembabkan Wajah



TROPIKA Face Cleansing Oil|  Pencuci 3 Dalam 1
TROPIKA Face Cleansing Oil|  Pencuci 3 Dalam 1
 

Pertama kali menggunakan tropika face cleansing ni dah rasa lain...eh berbeza sangat dengan pencuci yang biasa kak lina guna dulu...Dulu kalau cuci muka mesti tak bersih bahagian maskara dan eyeliner...masih ada sisa2 gincu juga walaupun dah 2 kali cuci muka...Sekarang...sekali cuci je dah bersih semua kesan make up...wah makin senang lah kerja kak lina kan...tak payah dah guna makeup remover..malah selepas mencuci lembab je kulit muka kita.jomlah cuba uolss....sama2 kita mendapat manfaat dan kebaikkan pencuci berasaskan minyak kelapa dara ni...dan paling penting xde bahan terlarang..sesuai diguna untuk semua jenis kulit..Gunakan tanpa was-was..

Cara Guna:

Membersihkan dan menyuburkan kulit anda dengan 3 langkah mudah:
  1. Sapukan pada kulit kering. Urut dalam edaran.
  2. Tambah sedikit air untuk menghasilkan emulsi susu dan teruskan urut.
  3. Bilas dengan teliti dengan air.

**Gunakan Dua kali sehari atau setiap kali mahu menanggalkan make up anda.


Siapa Yang Sesuai Menggunakan??
  • * Sesiapa yang memakai make up atau tidak memakai make up.
  • * Sesiapa yang mengambil berat tentang kulit mereka.
  • * Sesiapa yang memilih produk semulajadi untuk kulit mereka.
  • * Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.
Cruelty FREE, Paraben FREE and Fragrance FREE.

So korang yang ingin mencuba produk awesome ni silakan menjengah ke laman sosial mereka...harga pulak jangan risau ye...berpatutan sangat,hanya RM 69.90 sahaja..


TROPIKA Face Cleansing Oil|  Pencuci 3 Dalam 1
TROPIKA Face Cleansing Oil|  Pencuci 3 Dalam 1


Virgin Coconut Oil (VCO) - A great natural moisturizer. Contains lauric acid which is popular with its antimicrobial and disinfectant properties, helping to keep pores clean and prevent blemishes. 
Vitamin E - Conditions the skin, great for diminishing fine
lines, wrinkles, and spots.
Licorice Root Extract - Contains glabridin which helps to diminish the appearance of dark under eye circles, discoloration and age spots. Traditionally used for skin brightening. 
Oilve Oil Esters - An additional cleansing agent which is safe to be used around the eyes. It offers anti-inflammatory properties and help to curbing the excessive production of oils. 

25 comments:

  1. Bestnya produk ni. Chemical free lagi tu. Makin cun lah lina lepas ni :)

    ReplyDelete
  2. menarik produk ni...nk kena cari nanti

    ReplyDelete
  3. senang aje cara pakainya.. mesti best kan sebab ada coconut oil

    ReplyDelete
  4. wah bestnya ada vco dalam tu.. tapi harga dia berapa ya?

    ReplyDelete
  5. Wah macam best jer! Teringin nak try jgk tapi kan satu botol ini harga dia berapa?

    ReplyDelete
  6. nampak best produk ni. nak cuba jugalah

    ReplyDelete
  7. Yes produk baru boleh tak orang laki gunakan produk ni...

    ReplyDelete
  8. menarik...product berasaskan vco memang bagus...dah ada di pasaran ke?

    ReplyDelete
  9. bestkan produk ni? memudahkan lagi haha rasa bersih je muka kalau guna oil cleansing ni

    ReplyDelete
  10. A good product to wash my face. Will get 1 to try it out.

    ReplyDelete
  11. Lebih mudah tanpa perlu pakai make up remover. Jimat masa nak bersihkan make-up!

    ReplyDelete
  12. Menarik sebab skalo dengan make up remover. Macam best jer tgk ramai jugak kawan mula guna cleanser dari oil base.

    ReplyDelete
  13. wow...Tropika dah ada produk baru..tq sis share info

    ReplyDelete
  14. Whoa pencuci muka yang ada minyak kelapa dara... Siap 3 in 1.. makin kreatif la produk skincare sekarang ni.

    ReplyDelete
  15. macam menarik je??
    nisa pulak memang kerap pakai mekap. masa nak bersihkan muka memang kena betul2..

    ReplyDelete
  16. Produk tropika ni senang & terbaik semuanya 3in1. Tak payah fikir nak beli mcm2 produk.

    ReplyDelete
  17. Iday suka kalau cleanser yang boleh remove make up sekali. bau dia okay tak? hehe

    ReplyDelete
  18. Akk suka semua produk tropika..sb bebas chemical n basic ingredients dr vco ;)

    ReplyDelete
  19. singgah sini,, n follow .. patutlah ada minyak kelapa dara... berbaloilah dengan harganya :)

    ReplyDelete
  20. Ada jugak produk tropika untuk orang dewasa yerp. Selalu jumpa untuk baby jer ☺☺

    ReplyDelete
  21. Tropika pon dah keluarkan produk untuk orang dewasa yer. Yang saya pernah pakai tropika untuk bayi. Tapi memang best produk tropika nih.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.