Review Filem Tombiruo

Review Filem Tombiruo | Wow tak sangka cerita ni memang best,saja je nak layan anak yang asyik mengajak tengok Tombiruo...pada mulanya kak lina ni nak tengok pun sebab abam zul je...ntah ler...akhir2 ni minat sangat dengan dia...mungkin sebab hensem dan watak2 yang dibawakan semua kena dengan dia...ermm,memang rezeki ko lah kan zul...ramai betul peminat...yelah anak kak lina yang 8 tahun ni pun minat giler dengan kesadoan mu....haha....

Bila mula jer cerita ni...hati dah tertarik...subhanallah...cantik sungguh pemandangan dalam cerita ni,sungai yang jernih,gunung kinabalu yang cantik...bila lah nak sampai sana....nak rasa sendiri keindahan kota kinabalu sabah itu.

Semua detik mencemaskan,memang tak pandang kiri kanan dah,mata hanya tertumpu pada skrin,tidak mahu melepaskan setiap scene aksi yang mantap dan mendebarkan..sewaktu ejim mahu lahir ke dunia,dia hendak dibunuh oleh ayahnya sendiri,mujurlah bidan yang menyambut kelahiran ejim menyelamatkan nya walaupun bidan itu sendiri hampir terbunuh.

Bidan itu menghanyutkan ejim ke sungai yang deras dan ejim telah diselamatkan oleh akar-akar kayu didalam hutan.dan faizal husin yang menjumpai ejim.manakala ejim pula dilahirkan tanpa wajah ...tak puas nya melihat watak faizal husin...walaupun hanya sekejap,ianya meninggalkan kesan yang mendalam di hati...sedih.....

Kehadiran Wan Suraya aka Nabila Huda,adalah penyeri dalam filem ni,tak pernah mengecewakan penonton...nabila berjaya membawa wataknya dengan baik...i love u nabila,hihi.....Farid Kamil pula mantap juga dengan aksi beliau...walaupun dulu pernah bergandingan dengan zul dalam Jay Revolusi,tapi kali ni aksi mereka semakin mantap dan padat.

Banyak lagi aksi- aksi dalam cerita ni..dan korang kena tau apakah hubungan ejim dengan farid kamil..kena tengok sendiri okey....

Korang pergilah tengok bawak anak2...diaorang confirm mesti suka punya....suka tengok rumah ejim atas pokok tu...cantik tau pemandangan atas tu...walaupun pelakon lain berlakon sekejap saja...tapi mereka semua memang terbaik...Dato M Nasir,Datin Marlia Musa,Dynas Mokhtar dan ramai lagi....

Tahniah pada team Tombiruo,walaupun  belum pernah baca novel Tombiruo karya Ramlee Awang Murshid ni,terasa seperti berada di alam novel dan ianya betul2 terjadi di alam dunia...harap2 ada lagi filem2 seperti ini...

Kak lina bagi 4 bintang sebab tak nampak muka zul.....hehehhe,kalau nampak full star lah kak lina bagi,ok lah korang setakat ni dulu pandangan kak lina...ini pandangan peribadi ye...jangan marah kalau ada yang tak suka ye....peace no war

Review Filem Tombiruo
Review Filem Tombiruo

9 comments:

  1. Teringin nak gi tengok!!! 不不不

    ReplyDelete
  2. Jelesnya lina dh tgk. Buku fav ana tombirou ni tau.

    ReplyDelete
  3. Dah tgok juga..novel dah baca tp dah lupa cerita d novel..apapun terbaik la filem ni kan

    ReplyDelete
  4. Dah tgok juga..novel dah baca tp dah lupa cerita d novel..apapun terbaik la filem ni kan

    ReplyDelete
  5. Mmg best ye ramai cakap beat. Mama ingat nakng tengok harini tapi ayah syafi xnak pula

    ReplyDelete
  6. haaa nak tgk sangat cerita ni. #afbmy

    ReplyDelete
  7. mmg best citer ni. sampai tak rasa 2jam duration dia huhu

    ReplyDelete
  8. Salam singgah. Anda dijemput join GA saya! :)

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    ReplyDelete
  9. Sha dah tengok.. View dia memang cantik betul.. Terutama sekali kat sungai..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.