Jom buat scrub bibir sendiri


Jom buat scrub bibir sendiri   |Assalamualaikum..lama nya tak update entry..entahla tetiba tak de idea nak tulis apa...hihi mungkin dah mula malas sebab cuti raya aritu lama sangat..hari ni gagahkan diri cari idea nak buat entry terbaru.Korang pernah buat tak scrub bibir...jangan ingat badan je eh nak kena scrub...bibir pun nak jugak cantik dan gebu tau..
Scrub ni senang je buatnya..malah bahan2 pun memang dah ada kat rumah..tak besar pun modalnya..ok jom la tengok cara- cara nak buat scrub bibir ni.





Jom buat scrub bibir sendiri
Jom buat scrub bibir sendiri




Image result for bibir
Jom buat scrub bibir sendiri
gambar google


Cara buat scrub bibir

Beras 2 sudu diblender kering
Madu 2 sudu 

Campurkan madu dan beras tadi..kemudian bolehla digosok2 dibibir kita berulang kali..gosok la sampai kita puas hati.
kemudian bolehla dicuci dengan air suam.

*buat hari2 pun xpe uols...

kelebihan kalau kita rajin scrub bibir.... nanti bibir kita akan kemerah-merahan bak delima merekah gitu..yelah hari2 kita pakai lipstik kan..banyak sisa-sisa lipstik yang masih tinggal kat bibir kita..tak caya tengokla bibir uols..mesti ada sisa lipstik kan...hihi..jomla uols buat sekarang...senang je kan cara2 nya.

12 comments:

  1. memang penting buat scrub bibir ni.. baru lah bibir cantik merah semulajadi.. :)

    ...

    ReplyDelete
  2. Senang sgt cara dia lina. Boleh try nanti. :)

    ReplyDelete
  3. kalau beras tu tumbuk guna lesung batu boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je aisya....jgn lps tumbuk cili dahla...nnt pijor bibir hihi

      Delete
  4. Senang her caranya ye. Boleh Cuba ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye mama....nnt kalau ada balance simpan dalam peti ais tau..

      Delete
  5. Xnak la buat... nnt ramai tergoda dengan bibir Bro...

    ReplyDelete
  6. Alamak bro..susah jgk kan kalau org tergoda...hahaha...๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

    ReplyDelete
  7. elsa tak pernah buat scrub bibir. ini kalau sapu dekat bibir mesti geli geleman hakhak

    ReplyDelete
  8. take a note madu & beras .bahan yang simple .

    ReplyDelete

Powered by Blogger.