Chilindo|Terjebak Juga Akhirnya

by - July 24, 2017

Chilindo| Terjebak juga akhirnya...haaa korang ada ke yang sama dengan kak lina..tengah syok pulak layan chlindo ni...best pulak la layan chilindo.com ni..barang2 nya boleh tahan murah kalau kita pandai bid tau...banyaak gile barang yang yang kak lina  suka..tapi bukan senang la nak dapaatkan harga yang kita nak.

Kalau boleh kak lina nak harga yang bawah Rm 10 lah..xde lah rugi sangat kalau barang sampai tak berkualiti atau rosak.ini adalah percubaan kak lina yang pertama tau...jadi memang tak berani nak beli banyak2..orang kata cuba 2 je dulu..hihi....

Ok lah barang dari dari chilindo ni...kak lina berhabis dalam 30 lebih termasuk caj penghantaran..kalaau nak terus sampaai depan pintu hanya tambah RM 4 sahaja..so jumlahnya adalah RM 12...sebab tu kita kena beli banyak2 sebaab berbaloi dengan kos penghantaran nya.


Chilindo|Terjebak Juga Akhirnya


ok tak barang2 yang kak lina beli ni???haha bolehla kan....jam tu RM10 tapi berfungsi dengan baik..cantik juga tau, not bad lahh..


Di sini kak lina share kan sikit info untuk yang ingin mencuba chilindo ni...mesti korang terpengaruh punya la...haha oklah selamat membida....



SEDIKIT INFO & PERKONGSIAN(dari group chilindo)
1) KALAU BARANG SMPAI TAPI ROSAK
Sekiranya barang yang anda terima mengalamisebarang kerosakan, dalam tempoh 14 hari penerimaan barang tersebut, anda boleh mengembalikannya kepada kami.
Kami akan menggantikannya dengan yang baru.
Sila kemukakan butiran pesanan anda ke Facebook messenger Chilindo.
Butiran yang perlu anda kemukakan adalah seperti;
1)Kotak penghantaran beserta label
2)Nama barang yang rosak/tidak lengkap
3)Bukti gambar barang yang rosak/tidak lengkap beserta huraian ringkas mengenai isu barang tersebut.
Kami memohon maaf untuk sebarang kesulitan.
2) KALAU BARANG SMPAI X CUKUP
Kami memohon maaf diatas kesilapan yang telah dilakukan. Sila pm kepada kami maklumat berikut :
-Nombor invois
-Nama barang yang tiada
-Bukti gambar (label pada kotak penghantaran & semua item di dalam kotak penghantaran)
3) CARA BUAT BAYARAN
Kami mempunyai beberapa cara pembayaran:
1. Kredit / Kad Debit
Bayaran boleh dibuat melalui Chilindo.com apabila daftar keluar.
2. ATM / Pemindahan Online / CDM- OCBC MALAYSIA SDN BHD CHILINDO ACC NUM: 7011502476
Mesin Deposit Tunai, memerlukan anda untuk bank jumlah ke akaun anda dan kemudian memindahkan melalui Online Banking / Pindahan kepada OCBC MALAYSIA SDN BHD CHILINDO ACC NUM: 7011502476
Sila berikan Lampiran / Tangkapan skrin butiran pembayaran anda untuk mendapatkan penjelasan lanjut.
3. COD (Sila Membayar Pada Waktu Menerima Bungkusan)
Setelah membuat pembayaran, sila kemukakan bukti pembayaran kepada kami melalui email ataupun Facebook messenger Chilindo.
4) GABUNG INVOICE
It is possible to merge invoice. However you need to choose online transfer/atm first provide us the invoice numbers that you want to merge then we will change it to cod.
Please take note that if you choose cash on delivery we unable to make any changes.

You May Also Like

12 comments

  1. Hahaha lea pun terjebak jugakkk ohhh!! Tapi x buat byrn lagik.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. Nak kena jebakkan diri juga ni..

    ReplyDelete
  3. tengah berusaha tak terjebak ni..hehehe

    ReplyDelete
  4. wahhh ramai juga yang dh terjebak rupanya. ana nak usher lah chilindo ni nanti. hehe

    ReplyDelete
  5. Mama pun sebenarnya geram tgk chilindo ni murah2 sgt brg2nya

    ReplyDelete
  6. alaaaaa kalau jebakkan diri confirm habis wang nieyh hahahaha

    ReplyDelete
  7. hahhaa...mohon jangan terjebak..kalau dakk susaaaahhhh nak stop..

    ReplyDelete
  8. selalu nampak iklan kat Fb, ingatkan tipu2 je. haha

    ReplyDelete
  9. belum terjebak lagi. hahahha. one day nanti terjebak jua. kahkah

    ReplyDelete
  10. waahhh..seronok shopim...
    Salam kenal...terima kasih sudi singgah blog Shalimar..:D

    ReplyDelete
  11. Wahh.. ramai betul yg dah terjebak ngan chillindo ni ye..

    ReplyDelete



Popular Posts