Tips untuk ruang tamu sempit 2017

Tips untuk ruang tamu sempit

Salam marhaban ya ramadhan,alhamdulilah dah minggu kedua kita berpuasa,terasa pantas masa berlalu,bagaimana dengan persiapan hari raya uols semua,mesti dah settle kan..kak lina biasa-biasa aje,tak nak membazir sangat,nanti lepas raya termenung panjang pulak haha...

ok hari ni kak lina nak share tips untuk ruang tamu sempit,yelah rumah sekarang ni kecik2 je kan pastu pulak harga melambung,sebenarnya kalau kita pandai susun atur dan kreatif hasilnya pasti menarik..tapi biasanya ibu2 dan isteri2 ni sangat kreatif kann...betul tak??

macam kak lina sendiri memang suka tukar2 perabut rumah,kadang kedepan kadang kebelakang haha kadang2 jadi tunggang terbalik pulak uolssss hihi,

Biasanya kak lina akan kemas rumah sendiri dahulu sebelum balik kampung,ala yang basic je seperti tukar langsir,tukar susun atur perabut,mop lantai dan kemas  halaman rumah.jom tengok tips dibawah agar ruang tamu kita nampak selesa dan kemas.



ruang tamu
Gambar dari google

Gunakan Perabot Seperlunya

Jangan terlalu banyak perabut dirumah kita,seeloknya kita memilih perabut yang sederhana dan minimalis,jangan semakkan ruang tamu kita dengan banyak benda.

Aksesoris

Interior ruang tamu kecil juga dapat dipercantik dengan menggunakan aksesoris. Namun jangan berlebihan,cukup sekadar lampu hiasan dan frame lukisan.

Warna

Memiliki ruang tamu kemac mewajibkan Anda untuk berusaha menciptakan kesan luas di dalam interior ruang tamu sempit di rumah Anda. Pilihlah warna yang lembut atau terang untuk menciptakan efek visual yang lebih luas di dalam ruang tamu Anda. Warna terang tidak harus selalu menggunakan warna putih. Anda dapat menggunakan warna kuning, hijau terang, cream, atau warna lainnya. Pastikan kombinasi  warna yang digunakan untuk ruang tamu tidak terlalu banyak sehingga tidak terkesan ramai.
LAZADA
Sepena raya ni kak lina nak tukar sofa baru lah...hari tu ada tengok kat lazada,memandangkan lazada ada kempen 'Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale'  harga pun mampu milik,cantik tak uolsss
LAZADA
Jom tengok kat SINI
Dan memandangkan vacuum kak lina rosak,kak lina nak beli vaccum baru untuk memudahkan kak lina kemas rumah sempena musim perayaan nanti.
LAZADA
jom tengok kat SINI
So,korang tunggu apa lagi jom kita serbu LAZADA agar rumah kita cantik berseri di hari raya nantiii...jumpa lagi uolsss,byeee..




5 comments:

  1. Tips menarik.. ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  2. Menarik tips ni kak Lina, boleh apply nanti.

    Apapun, all the best contest, semoga dapat duit raya dari Lazada, haha.

    ReplyDelete
  3. thanks for such an informative write up

    ReplyDelete
  4. nice tio la....just right for me.....

    ReplyDelete

Powered by Blogger.