Percutian Menjadi Lebih Jimat Dengan Traveloka

Assalamualaikum...
Selamat petang uolsss...hari ni kak lina nak kongsi pengalaman kak lina dengan TRAVELOKA.mesti pernah dengar kan...best tau berurusan dengan traveloka ni...selain mudah yang penting sekali ialah jimat..zaman sekarang ni kita tak boleh membazir..tapi dengan traveloka kita dapat berjimat dan berjalan....hoyeahhhhh mana nak dapat uolsss..jom kita santai-santai baca entry kak lina ni...
Percutian Menjadi Lebih Jimat Dengan Traveloka.
setelah penat bekerja seharian dan bertungkus lumus demi mencari sesuap nasi merupakan lumrah yang perlu kita hadapi pada masa kini. Lebih-lebih lagi pada zaman ekonomi kini yang kian mencabar. Oleh kerana itu, ramai sangat dalam kalangan kita yang stress sampai tak de masa nak beri peluang pada diri sendiri untuk berehat dan bercuti, kerana apa? Kerana risau kalau kita pergi bercuti nanti nak kena keluarkan banyak duit lah, takut terlebih belanja lah, bajet lari lah. Sekarang ni korang tak perlu khuwatir (pergh! lama dah tak guna perkataan ni..), semua kerisauan korang boleh lah diletakkan ke tepi, kerana sekarang ni ada aplikasi yang bernama Traveloka tau. Traveloka? Apa plak bendanya tu? Ok, let’s check it out guys!
Apa itu Traveloka?
Begini ceritanya, Traveloka merupakan sebuah website yang akan membantu korang untuk membuat tempahan hotel dan tiket penerbangan. Ianya akan memaparkan pelbagai jenis hotel dengan berbagai harga yang boleh korang pilih mengikut bajet korang. Selain itu, ia juga menyediakan perkhidmatan untuk membooking tiket flight. Jadi, korang tak perlu lah bersusah payah nak membuat tempahan secara berasingan, tempah sahaja hotel dan tiket penerbangan di sini sekali harung, kan lebih mudah.
Membuat Tempahan Hotel dengan Traveloka
Jika korang membuat tempahan hotel melalui Traveloka, korang mesti akan tersenyum sampai ke telinga punye, Trust me! Sebabnya dalam banyak-banyak website, Traveloka menawarkan harga yang paling rendah buat penggunanya. Bukan itu jep tau, kalau korang ada account dalam wesite/apps ni, iaitu korang jadi member lagi banyak diskaun yang korang akan dapat. Dah lah harga yang ditawarkan tu murah, dapat pulak diskaun, siapa yang tak bahagia weyh! Korang just perlu type jep kemana destinasi percutian korang, lepas tu tekan butang ‘search’. Nanti bersepah lah keluar semua list-list hotel yang available kat tempat korang nak pergi tu, dari semurah-murah harga, sehingga lah ke setinggi-tinggi harga, so korang perlu pilih jep mengikut bajet korang.
Membuat Tempahan Tiket Penerbangan Dengan Traveloka
Seperti yang telah dinyatakan tadi, ia juga ada menyediakan perkhidmatan membooking ticket flight untuk penggunanya, dengan menawarkan pelbagai jenis penerbangan pada hari yang sama dengan harga yang sangat murah berbanding dengan kita membeli direct tiket through airlines tu sendiri. Apa yang korang perlu lakukan ialah, just login korang punya account di Traveloka dan terus nyatakan brapa orang yang akan turut serta, dan juga date yang korang dah plan. Lepas tu korang just pilih jep penerbangan mana yang sesuai dengan bajet serta airline mana yang korang nak. Sebabnya, bila korang da klik di butang ‘search flight’ ianya akan 
memaparkan pelbagai jenis airlines pada hari yang sama untuk memudahkan korang membuat perbandingan harga tiket penerbangan yang korang inginkan.
Diskaun dan Harga yang Murah
Ia sentiasa menawarkan harga yang paling murah buat para penggunanya. Dari harga tiket penerbangan sehingga lah ke tempahan hotel memang akan ada potongan harga dan juga harga yang rendah yang ditawarkan setiap hari. Bukan itu aje tau, ianya tidak mengenakan caj yang tersembunyi. Traveloka berpegang teguh dengan ‘apa yang korang lihat, itu lah yang akan korang bayar’ jadi, korang tak perlu risau agak-agak bajet lari ke, or terlebih belanja kerana semuanya dijamin transparent dan telus.
Sebenarnya percutian merupakan salah satu terapi diri yang serba sedikit pasti ianya dapat memberi ketenangan kepada diri kita. Jadi, tidak ada salahnya kalau korang ketepikan sedikit duit untuk mereward diri sendiri kan? Lagi-lagi dengan adanya Traveloka ni, pasti impian korang untuk bercuti tanpa perlu mengeluarkan wang yang banyak dapat direalisaikan. Pssst… korang jangan tak tahu pulak tau, sekarang ni ia dah ada apps di telefon pintar, tak kisah lah android mahupun IOS app, yang penting sekarang ni bila dah ada apps dihujung jari nih, korang boleh la buat tempahan pada bila-bila masa dan dimana jua. Jadi, korang tunggu apa lagi? Jom lah buat tempahan hotel dan tiket penerbangan dengan Traveloka untuk menikmati penjimatan tahap maksimum!
Korang download dulu eh application Traveloka ni...App Store ada...Google play pun ada 


Percutian Menjadi Lebih Jimat Dengan Traveloka


Jom korang booking sekarang..nanti raya tinggal jalan jer....tak payah risau pape dah...serahkan je pada traveloka untuk menyelesaikan masalah korang.


Percutian Menjadi Lebih Jimat Dengan Traveloka



Semuanya telah dipermudahkan,hanya type your destination dan bila tarikh yang korang nak pergi..nanti semua ada details kat dalam tu...senang kan..Selamat bercuti uolsss...nanti update ok tempat percutian menarik korang bersama traveloka...see u next entry.....

ok jom kita tengok-tengok laman web traveloka untuk keterangan lanjut:

3 comments:

  1. nak travel? traveloka lah dulu. baru berbaloi nk travel kan lina. :)

    ReplyDelete
  2. Ye betul tu ana....traveloka super duper jimat

    ReplyDelete
  3. I have check out their website, gonna book my next trip from traveloka

    ReplyDelete

Powered by Blogger.