Jatuh Cinta Dengan Dunia Bloggers

Image result for blogger


gambar dari google

Related image


Assalamualaikum...

Kak Lina nak cerita sikit la pasal asal usul kak lina terjebak dalam dunia blog ni,Sebenarnya kak lina dah lama tau dengan blog ni dalam 2009 gitulah...masa tu kak lina berniaga online atas nama SAYANGKUCOLLECTION alhamdulilah masa tu memang mendapat sambutan la,kak lina jual baju baby,kebetulan kak lina pun baru dapat baby so pantang tengok baju yang cantik..sambil membeli kak lina pun menjual sekali...tapi beli kat anak sendiri lagi banyak la...banyak la cabaran dan dugaan.

sepanjang berniaga online ni..kena tipu pun selalu jugakla.
Masih ingat lagi betapa susahnya nak melakukan barang jualan kita,yelah dengan anak kecik kak lina pernah jual seluar baby kat warta,bukan jual kat kedai tau...ala yg macam salesgirl tu...sape2 yang lalu tula kak lina suruh beli...masa tu kak lina dengan adik kak lina yang berniaga IRISMYRA dengan bawak anak kecik lagi...sedihnya bila ingat cerita lama.malu jangan cakap lah.yela nak cari duit lebih kan...mana cukup nak harap online je.
Tapi tak lama kak lina online bisness ni sebab kekangan masa,anak semakin besar dan nakal..haha..tah macam mana kak lina boleh delete akaun tu...sayang betul lah,padahal dah ramai pengikut dalam tu.

Peristiwa sadis paling teruk sekali bila kak lina dapat tapak berniaga anjuran taman berdekatan rumah kak lina ni...dah setting baik-baik semua baju dah susun,masa tu kak lina dapat panggilan dari suami kak lina suruh datang hospital segera sebab anak kak lina yang sulung tengah kritikal..Dr nak masukkan ICU sebab kat tempat hospital anak kak lina tu tak lengkap.yaallah dengan air mata berjurai kak lina terus berdesup ke hospital sampai kak lina terlupa adik kak lina sorang2 kat tapak tu,,kak lina langsung xdpt berfikir dengan waras masa tu,pasrah jelah.sampai hospital DR sahkan anak kak lina demam denggi berdarah tahap 3...aduiiii rasa gelap sangat dunia masa tu...tapi alhamdulilah semuanya dah berakhir dengan berita baik..allah masih sayangkan kak lina dengan ujian berat ini...masih mampu lagi menghadapi dugaan ini...

Kalau bukan rezeki kita,dah setting baik punya pun kita tak dapat kan...adik kak lina pun susun balik baju masuk dalam kotak...dia pun tak boleh dah nak tunggu kat situ lama-lama...aduhh..sedihnya bila ingat peristiwa tu...alhamdulilh dah bujang dah sekarang budak tu haha..masa kena darjah 2 sekarang dah 16 tahun.

Ingat lagi pada bulan puasa kak lina berniaga nasi ambang pulak...tepi jalan je kedainya,teringat sampai sekarang kisah tu...haha..tak pernah berniaga makanan tapi berani ambil risiko...hahaha..percaya tak kak lina langsung tak de pengalaman masak-masak ni.Nasi Ambang Johor nama diberi...ujian lagi bila tak berapa laku..kak lina sekali lagi bergabung dengan adik kak lina IRISMYRA...masih ingat lagi,bila ada customer datang nak beli kak lina rasa malu sangat sampai merah padam muka ni...last2 adik kak lina yang layan customer hihi...entahla..masih budak lagi kot masa tu...malunya kalau ingat2 peristiwa tu.

Rindu pulak bila kenang zaman susah-susah dulu...dalam susah ada seronok dan kemanisannya yang tersendiri.sekarang pun tak delah senang pun..cukuplah makan pakai kami anak beranak ni...nak kata lebih tu belum lagi lah sekarang ni...banyak kena tahan nafsu dari membeli benda yang kita suka.kena dulukan anak-anak dulu  kan.

23april 2017 kak lina mula aktif balik..aktif balik sebab adik kak lina dapat banyak job...so kak lina pun nak jugak cari duit tepi.....ni pun acc lama yang dulu-dulu,ala kira macam diary lah..malas nak buka yang baru...tu yang nama pelik je haha..ok la tu,nanti ada rezeki ingat nak tukar domain lah.mula jatuh cinta balik dalam dunia blog ni sebab kak lina boleh share perasaan kita dalam ni kan..kawan-kawan pun ramai sudi baca luahan hati kak lina ni..yang best giveaway banyak..kalau nasib baik dapat review produk kan...dapatlah sikit-sikit wat duit jajan ..tu yang semangat tu..nanti ada rezeki lebih kak lina buat give away eh...hahaha

wah2 dah panjang lebar kak lina cerita ni...nanti kak lina cerita bahagian yang lain eh...hidup kak lina ni banyak onak dan duri tau..ikuti sambungan nya nanti.ni last entri hari ni sebab kak lina nak balik kampung di kota tinggi.
tunggu esok eh....bye korang

MENULIS DARI HATI
-KAK LINA-

7 comments:

  1. fuhhh lawanya blog kak lina... pink2 gtu.. jeles unni tau.. Unni singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi unniiii.....thanks singgah sini hihi

      Delete
  2. bestnya berblog kan kak lina

    ReplyDelete
  3. sya dulu buat blog sbab ikut kawan..tpi sekarang dorang dah tak main blog lgi dh...huhu..

    ReplyDelete
  4. Selamat blk kg dan selamat menyambut ramadhan al mubarak.

    ReplyDelete
  5. aduiii siistaa nsk gelak ade sedih pun hadooo... touching laaa huhuu

    ReplyDelete
  6. Uyul firstime datang sini. Hehehe. Live blog akak kat blog Uyul.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.