Murtabak Maggi

Selamat petang semua...
memandangkan hujan lagi petang ni anak akak lapar,dia tak nak makan nasi,kebetulan ada maggi dia pun masak la sendiri..walaupun anak bujang,dia tak kekok kat dapur sebab dah biasa tolong mak dia kat dapur...yelah akak ni kan tak de anak pompuan..so yang sulong ni la girl n boy....hihi..ni hasil air tangan dialah...walaupun rupa xde...tapi rasanya boleh tahan....alhamdulilah..
Resepi kat bawah ni ye...


Bahan – Bahan :
  • Maggi KARI 1 bungkus ( ikut la maggi ke, mamee ke, sedap ke.. Janji maggie..
  • Bawang merah 2 Ulas (dicincang)
  • Telur 2 biji
Tambahan :
Nak letak bahan lain seperti ayam, udang, daging, apa apa je boleh.. Tapi lagi sedap kalau original. 



Cara -cara :
1)  Rebus mee maggi. dan tos kan
2) Masukkan ke maggi, bawang, perencah maggie, dan telur kedalam satu mangkuk. Kacau sehingga rata. (jangan tambah garam dah..sebab perencah dia dah masin)
3) Panaskan kuali leper, letak sedikit minyak masak dan kemudian masukkan bahan tadi. Bila kedua dua side dah garing, dah boleh angkat and SIAP!!
murtabak maggi

12 comments:

  1. arghhhh tidak! buat elsa rasa lapar pulak hahaha

    ReplyDelete
  2. bestnyaaaa! tp bila nk try resipi ni hehe

    ReplyDelete
  3. Hihi tggu mood rajin dtg la sis

    ReplyDelete
  4. Ok jugak resepi ni. Mudah dah bahan pun senang je nak cari. Dah memang ada kat dapur kan.

    ReplyDelete
  5. ye betul tu...janji perut kenyang

    ReplyDelete
  6. Haha... presentation is a bit off as you said but I'd take it if my son did this. It's so full of love.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Haha ... although not beautiful .. but I appreciate his efforts

      Delete
  7. Sedapnya. Perut tengah lapar, benda pertama mya cari, makanan. Boleh cuba ni.

    ReplyDelete
  8. Betol tu mya...maggi benda wajib ada kt setiap rumah hihihi

    ReplyDelete
  9. simple. tapi ni la kalau aida buat, menangkap-nangkap anak-anak nak makan tau. best kan. dulu ingat lagi time skola, murtabak maggi ni di buat jadi hadiah :) hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah....tu yang seronok kan kalau anak berebut2 nak makan..hari guru tak lama lagi ni...bolehla buat kan bg cg adiah hihi

      Delete

Powered by Blogger.