Kurus Tanpa Rasa Terseksa Dengan Kitsui Bellos Fiber

Kurus Tanpa Terseksa Dengan Kitsui  Bellos Fiber|  Hari ahad yang lepas kak lin ke watson dan luangkan masa hampir sejam dalam tu,tak taulah kenapa kalau dah masuk memang tak boleh nak move on...ada je yang menarik hati nak membeli di watson tu...biasanya kak lin akan tengok-tengok produk kecantikan dan macam-macam lagi lah..banyak giler lah pilihan yang best-best sampai rambang mata dibuatnya..

Kurus Tanpa Rasa Terseksa Dengan Kitsui  Bellos Fiber



Tengah jalan-jalan tu mata terpandang di satu sudut yang semuanya produk KITSUI...wah teruja sekejap sebab kak lin banyak dengar feedback dari kawan-kawan yang menggunakan produk KITSUI dan semuanya berkesan..sebut sahaja masalah korang,semuanya ada..nak yang putihkan kulit ada,masalah jerawat pun ada..masalah dalaman wanita pun ada tau.

Kak lin tertarik nak cuba Bellos Fiber sebab badan dah rasa berat dan mengah...paling tak best bahagian pinggang tu dah ketat...susah nak kancing seluar uolssss...huwaaa...tu yang kak lin terus beli Bellos Fiber dan Royal Lpo.(Nanti kak lin update sini bila dah review Royal Lpo)

Kurus Tanpa Rasa Terseksa Dengan Kitsui  Bellos Fiber

Malamnya kak lin terus cuba Belloss Fiber ni,tak sabar sangat nak tau hasilnya..tapi pastikan korang minum air banyak ye..ianya untuk melancarkan segala proses pelawasan..lepas 8 jam minum...haa ..ambek ko terasa nak membuang sangat hehehe...paling best semua benda terkeluar,tak de sikit2 keluarnya,memang clear habislah,lagi satu perut tak rasa memulas-mulas... leganya rasa bila usus dah bersih ....rasa ringan sangat perutnya,serta merta terus kempis perut kak lin ni.



Kurus Tanpa Rasa Terseksa Dengan Kitsui  Bellos Fiber

KELEBIHAN BELLOSS FIBER

  • menghindarkan penyerapan lemak berlebihan dan karbohidrat
  • mencuci toxin dan sisa buangan dan lemak yang tidak diingini dari badan
  • seimbangkan fungsi badan dan untuk sistem imuniti yang lebih kuat
  • sebagai pengganti kepada buahan dan sayurann yang kaya dengan mineral dan nutrien


Cara minum:
  • Campurkan 1 paket kedalam 150ml air suam, kacau sehingga larut dan minum serta merta. Minum air secukupnya untuk kesan yang terbaik. 

Dos yang dicadangkan:

  • Untuk Detox dan kesihatan badan:
  • 1 paket sekali setiap 2 hari selepas makan

Untuk turunkan berat badan dan sembelit:
  • 1 paket sekali setiap hari sebelum makan


Sedap ke Belloss Fiber??

  • Ramai yang bertanya sedap ke tidak,biasanya produk detox ni agak payah nak minum sebab rasanya yang tak sedap tu...JANGAN RISAUUUU.... Kitsui Belloss Fiber  memang sedap dan boleh diminum begitu saja...kak lin boleh minum tanpa rasa risau sebab ianya rasa buah-buahan dan sayur-sayuran...bau pun tak meloyakan..cubalah beli baru uolss tau kehebatan Belloss Fiber ni.


Kurus Tanpa Rasa Terseksa Dengan Kitsui  Bellos Fiber

Semua produk KITSUI mudah didapati di Watson,Guardian dan sekarang ni Lazada dan shopee pun ada tau..semuanya hanya dihujung jari.Harga pulak memang mampu milik hanya RM 30.++ untuk satu produk...memang berbaloi sangat-sangat.

TESTIMONI DARI PENGGUNA KITSUI BELLOSS FIBER

Kurus Tanpa Rasa Terseksa Dengan Kitsui  Bellos Fiber

Kurus Tanpa Rasa Terseksa Dengan Kitsui  Bellos Fiber

Untuk maklumat lanjut korang boleh tengok kat sini:


Facebook page: Kitsui My
Instagram: kitsuimalaysia


Induction Cooker Kena Ada Satu Di Setiap Rumah

Induction Cooker Kena Ada Satu Di Setiap Rumah|  Sebelum kak lin bercerita dengan lebih panjang lagi kak lin nak nasihatkan korang agar tidak terpengaruh dengan godaan kak lin ni...hehe...korang baca sambil tutup mata eh...haha...mengarut je kak lin ni kan..

Kenapa setiap rumah perlu ada induction cooker ni??

Pada pendapat kak lin lah kan...pentingnya ada satu induction cooker ini adalah kerana



  • Kalau tetiba gas korang habis takdelah korang panik,lagi-lagi time tu korang tengah nak cepat..kalau nak call orang gas pun bukan segera dia boleh datang kan..
  • Dapurnya ringan...boleh sesuka hati nak alih2 kat mana pun..biasalah sindrom mak2 suka alih sana sini.
  • Pemanasan sekata..kalau on kipas pun api tak padam...xdelah peluh berjurai time memasak tu..
  • Ada timer,senang nak tinggal menyapu ke mandi ke apa ke kan...
  •  Paling best bontot kuali korang tak hitam haha..


Induction Cooker Kena Ada Satu Di Setiap Rumah

 Inilah rupa induction cooker tu...cantik dan bergaya moden kan...sesuai sangat lah untuk kita sebab kita orang perempuan ni suka benda yang cantik2 kan..semangat lah sikit nak duduk dapur masak-masak.

Induction Cooker Kena Ada Satu Di Setiap Rumah

Ada timer,senang nak tetapkan masa,hanya tekan ON dan tekan je apa yang korang perlukan..ada button Fry untuk menggoreng,Warm untuk panaskan lauk dan Hot Pot yang macam ala2 sizzling tu..
pastu kan tempat pemegang kuali tu tak panas pun kalau kita pegang..rasa suam2 je gitu..tapi kak lin tetap guna kain jugak...haha kes takut teruk...padahal tak de apa pun.



Induction Cooker Kena Ada Satu Di Setiap Rumah

Kak lin test goreng nasi..letak je minyak tak berapa saat je dah panas...yeay...cepat masaknya dan kadar pemanasan sekata..boleh ejas suhu ikut suka hati kita..tekan je button - dan + tu...
kak lin suka panaskan lauk dan merebus atau mengukuss...cepat dan jimat masa tau..jangan risau tentang kenaikkan bil elektrik korang sebab kak lin dah kaji dan ianya biasa2 ajer...kalau naik pun sikit aje sis..tak yah risau sangat ok..

Induction Cooker Kena Ada Satu Di Setiap Rumah
Kuali Mr Diy

Kata orang dapur induction ni tak boleh guna sembarangan dan cookware nya harga mahal-mahal..eh xdelah sis...jangan risau jugak sebab kak lin dah jumpa penyelesaian korang...korang pegi MR DIY dan cari kuali kat atas ni...tak mahal pun dalam RM 51.80 je harga dia...pulak tu kuali ni memang best lah...memang great performance lah...malah...ini adalah antara kuali kesayangan kak lin...tak yahlah nak beli yang beratus-ratus harganya...sedangkan yang ni pun dah terbaik...cuma kena jaga baik-baik lah ye..jangan semua benda yang tajam korang guna kat kuali ni...kuali mahal pun rosak kalau korang guna ganas.


Induction Cooker Kena Ada Satu Di Setiap Rumah

Hah..tengok tu tak hitam pun bontot kuali kak lin hehe..korang cari yang bawahnya gini untuk induction cooker...kalau kuali biasa tu memang dia tak detect lah..
Harga induction cooker tu dalam RM 200 jugalah...tengok jenama juga...dan biasanya dapat freegift periuk..korang boleh cari yang murah...banyak sangat pilihan kat shopee dan lazada..

5 Foods That Are Killing You Slowly

5 Foods That Are Killing You Slowly
Did you know that there are foods you are eating every day that are killing you slowly? Most of us have a number of these foods on our menu, but if you combine all of these, you’ll get a deadly combo and you need to start making changes to your diet. So analyze what you eat and start making the right choices today. Here’s the list of 20 foods that are killing you slowly. Try to avoid or limit the intake of these foods as much as you can.
Some of these foods lead to high blood pressure, high cholesterol, heart disease, diabetes, Alzheimer’s, and even cancer. Not to forget obesity and all the anxiety and depression that can come with it.
1.Canned Tomato Sause
5 Foods That Are Killing You Slowly
canned tomato sauce is a killer in disguise. It’s a hidden source of sugar and it would never even cross your mind that it could lead to increased risk of obesity, diabetes, heart disease, and even tooth decay. To avoid these issues, use fresh tomatoes to make the sauce yourself, or switch to pureed tomatoes without the extra sugar or salt and add your own spices. Or at least go for brands with less sugar and sodium.
2.Soda
5 Foods That Are Killing You Slowly

carbonated drinks or sodas are one of your worst enemies. They can mess up everything, from your skin, blood sugar levels, to your hormones and mood. Forget the marketing and the labels that say it’s good for you or it contains nutrients or vitamins. All it has is a bunch of sugar, food dyes and preservatives. And sugar-free versions are no better as they’re packed with harmful artificial sweeteners. Buy a blender or a juice maker and make your own juice, please. And if you miss the bubbles, you can always add your homemade fruit juice to some sparkly water, and voila!

3.Sugar

5 Foods That Are Killing You Slowly

If you have a sweet tooth, there are much healthier ways to satisfy your cravings. Sugar is highly addictive, and other than spiking your glucose levels and creating fat, it can lead to heart disease. Avoid sugar as much as you can to decrease the risk of diabetes, cancer, obesity, heart disease, and much more. Enjoy a bowl of fruit or add honey to your recipes instead of sugar.

4.Vegetable Oil

5 Foods That Are Killing You Slowly

Vegetable oil is a part of our cuisine and we don’t even think twice about it. But some of these oils are GMO and we have no idea yet what long-term effects these products can have. Furthermore, vegetable oils contain dangerous trans-fats that can trigger cardiovascular disease, obesity, cancer, and Alzheimer’s disease. Check the label and if the oil is refined, steer clear of it as it contains free radicals that can help cancer growth, speed up aging, and cause all kinds of trouble. Opt for healthy alternatives such as olive oil, coconut oil, or avocado oil.

5.Margarain

5 Foods That Are Killing You Slowly

Again, marketing is to blame for the BIG misconceptions about margarine. It’s not healthy, people! It’s one of the unhealthiest foods in your diet. So cut it out! Margarine is like a very lousy version of butter that’s made with hydrogenated vegetable oils and it’s more unnatural than you think. It’s pure chemistry. So what’s so bad about it? It’s the trans fats that can damage your heart, blood vessels, and mess up your cholesterol levels.  Switch to butter for a healthier alternative. Other healthy alternatives are olive oil and avocado oil that you can spread on your bread. Just please avoid margarine!

Credit to Healthy And Pretty

Hanya Perlu Wefie Dan Anda Berpeluang Menang 10k Dari Jus Hidayah Gold Oleh Seraimas Herbs

Hanya Perlu Wefie Dan Anda Berpeluang Menang 10k Dari Jus Hidayah Gold Oleh Seraimas Herbs|  Hai korang apa khabar agaknya lepas raya ni?mesti masing-masing belum habis lagi mood raya kan...seronoknya musim perayaan ni kan,ramai kawan-kawan yang buat rumah terbuka dan dikesempatan ini dapatlah kita mengeratkan silaturrahim sesama kita...almaklumlah sebelum ini masing-masing sibuk dengan kerja kan.

Memandangkan masing-masing tengah happy dan semangat raya masih ada kak lin nak gandakan lagi kegembiraan korang dengan satu peraduan yang best dan hadiahnya sangat berbaloi dan wajib korang join...kenapa wajib???sebab syarat-syarat nya  senang sangat...hanya perlu Wefie je uolsss...kak lin pasti dalam phone korang mesti banyak gambar-gambar wefie kan...apa kata korang sertai peraduan mudah dari Seraimas Herbs ini sekarang.

Hanya Perlu Wefie Dan Anda Berpeluang Menang 10k Dari Jus Hidayah Gold Oleh Seraimas Herbs


Sebelum kak lin nak bercerita lebih lanjut jom kita kenali dengan lebih mendalam tentang SERAIMAS HERBS

Pengarah urusan syarikat dan pengasas Seraimas Herbs ni adalah Datin Hajjah Sunita Bibi Ali Akbar.Syarikat ini mengeluarkan produk makanan tambahan untuk tujuan kesihatan dan produk kecantikan.Beliau mengeluarkan produk pelbagai rangkaian yang bermutu tinggi.

Syarikat ini telah diperbadankan di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 pada tarikh 22 Julai 2005. Dengan kejayaan cemerlang yang telah diperolehi sepanjang penglibatan syarikat dalam bidang ini, maka Serai Mas kini beroperasi sepenuhnya di Labis, Johor.

Produk kesihatan dan kecantikan berasaskan herba dan bahan semulajadi ini bermula dengan produk Losyen Terapi Anggun dan Dara Mas Cucian Wanita, Serai Mas Herb dan juga produk kulit Astanita Collagen Skinz dan C’Bidadari Juice Khas untuk kaum wanita yang mementingkan kecantikan luaran dan dalaman. Ia mula berkembang dan semakin unggul ke hadapan apabila memperkenalkan produk lain seperti Jus Hidayah, Kismis Hidayah, Raudah Energy Drinks, Rest Slimm Mango Drink dan Bengkung Puteri Mas yang menjadi pilihan ibu selepas bersalin.

Hanya Perlu Wefie Dan Anda Berpeluang Menang 10k Dari Jus Hidayah Gold Oleh Seraimas Herbs


Peraduan Wefie Raya SERAIMAS HERBS

Seraimas akan mengadakan Peraduan Wefie Raya bermula 17/5/2018 sehingga 1/7/2018ini. Penyertaan hanya boleh dihantar bermula 17/5/2018. Penyertaan terakhir akan diterima sehingga pada jam 10 malam 1/7/2018.
Kepada pelangan tetap Jus Hidayah Gold ini adalah peluang terbaik anda untuk sertai peraduan ini.
Kepada anda yang belum mencuba dapatkan Jus Hidayah Gold di:-
Hadiah bernilai RM 10,000.00 bakal dimenangi dan anda berpeluang untuk beramah mesra di rumah terbuka Hari Raya bersama Imam Muda Asyraf dan keluarga Seraimas bersama pasangan di (maklumat mengenai lokasi, masa dan tarikh akan diberitahu kemudian)
Anda boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang dikehendaki dengan syarat setiap penyertaan mesti mempunyai gambar kotak produk Jus Hidayah Gold sebagai bukti pembelian.
Pemenang dalam peraduan ini akan dipilih berdasarkan gaya yang paling kreatif. Pemilihan pemenang dibuat oleh pihak juri yang dilantik.
Pemenang akan diumumkan pada 1/7/2018 melalui Facebook Seraimas HQ.
Tarikh Tutup Penyertaan: 1/7/2018 jam 10 malam
Hanya Perlu Wefie Dan Anda Berpeluang Menang 10k Dari Jus Hidayah Gold Oleh Seraimas Herbs


Imam Muda Ashraf Duta Seraimas 

Imam Muda Asyraf dipilih sebagai Imam Muda Asyraf juga turut dijadikan duta produk kesihatan yang terkenal dengan tagline ‘Lebih Kuat, Lebih Cergas, Lebih Beramal’ iaitu Jus Hidayah Gold keluaran Seraimas.
Umum mengetahui Imam Muda Asyraf merupakan juara musim pertama program pencarian imam dalam kalangan generasi muda. Program Imam Muda yang disiarkan secara langsung menerusi saluran televisyen berbayar Astro Oasis membuatkan pemilik nama Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan dikenali ramai.
Imam Muda Asyraf juga meneruskan diri dakwah beliau menerusi program bual bicara iaitu Hidayah Talk yang membincangkan pelbagai isu melalui laman Facebook pengeluar jus ini iaitu Seraimas HQ. Program bual bicara yang berlangsung tiga kali dalam sebulan ini mengupas topik-topik semasa tentang kekeluargaan dan pentingnya kesihatan.
Hanya Perlu Wefie Dan Anda Berpeluang Menang 10k Dari Jus Hidayah Gold Oleh Seraimas Herbs

CARA PENYERTAAN

  • Beli Jus Hidayah Gold
  • Peserta perlu bergambar beramai-ramai (“wefie”) bersertakan Jus Hidayah Gold sebagai bukti
  • Muat turun aplikasi QR reader di App Store atau Play Store dan scan QR code yang tertera di kotak Jus Hidayah Gold
  • Isi butiran lanjut dan masukkan “original code”. Ikut langkah seperti yang tertera di laman sesawang www.seraimas.my
  • Masukan slogan "Saya sertai peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold kerana........." Ayat tidak boleh melebihi 50 patah perkataan.
  • Muat naik gambar wefie raya anda di platform yang disediakan. Dengan memuatnaik gambar di platform ini anda telah mengakui bahawa:
    • Gambar adalah milik anda
    • Tiada sebarang pelanggaran hak cipta atau seumpamanya
    • Anda bertanggungjawab sepenuhnya terhadap gambar dan maklumat yang dimuatnaik
    • Membenarkan pihak penganjur menggunakan atau menyiarkan gambar anda di sebarang media bagi tujuan pengiklanan dan promosi produk Seraimas.
  • Untuk anda berpeluang memenangi hadiah, penyertaan anda mestilah diterima pada hari akhir tempoh peraduan. Semua penyertaan yang diterima di luar tempoh peraduan tidak akan dilayan.
  • Dengan menyertai peraduan ini, anda adalah dengan ini dianggap telah menerima dan bersetuju dengan terma dan syarat Peraduan #WefieRayaJusHidayahGold. Sila klik link ini

HADIAH

Seramai 5 orang pemenang akan dipilih. Berikut adalah hadiah-hadiah yang bakal dimenangi.
Tempat Pertama:
Gold Bar (20g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas
Tempat Ke-2:
Gold Bar (10g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas
Tempat Ke-3 sehingga ke 5:
1 dinar emas + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas

Pertanyaan boleh hubungi talian: +6012 7848364
Website: www.seraimas.my
Facebook: Seraimas HQ
Instagram: @seraimashq
Youtube: Seraimas Herbs



A Women Scorned Drama Telenovela TV3

A Women Scorned Drama Telenovela TV3  |  Bermula 5 jun drama telenovela ini akan bersiaran di TV3 setiap isnin-khamis pukul 3.00 petang, nampak macam menarik cerita ni...jom kita tengok sinopsis cerita ini.


Image result for drama a women scorned tv3


JUDUL : A WOMAN SCORNED (Ika-6 na Utos)
EPISOD : 383 Episod
PENGARAH : Laurice Guillen
PARA PELAKON : Sunshine Dizon (Emma), Gabby Conceprion (Rome), Ryza Cenon (Georgia), Mike Tan (Angelo), Rich Asuncion (Flora), Daria Ramirez (Lourdes), Carmen Soriano (Margarita), Mel Martinez (Zeny), Marco Alcaraz (Capten Chandler), Arianne Bautista (Anselma)

Sinopsis Drama:

Perkhawinan rome dan emma banyak dugaan pada mulanya kerana ibu rome tidak menyukai emma,bermacam perkara jahat dilakukan pada emma sehingga emma hampir keguguran.

Setelah emma melahirkan anak,dia terlalu sibuk dengan urusan rumahtangga sehingga mengabaikan dirinya,sehingga rome selalu cemburu apabila melihat isteri rakan-rakan nya yang cantik dan selalu menemani rakan2 nya apabila ada party.


Satu hari rome terjumpa kawan lama emma yang sangat cantik,georgia...mereka selalu berjumpa dan akhirnya mereka ada hubungan sulit.apabila emma menghidu hubungan mereka rome telah mengambil keputusan untuk meninggalkan emma dan mengambil anak mereka dan berhijrah ke luar negara.

Setelah bertahun mereka kembali dan emma pula telah sembuh dari sakit dan telah berjaya dalam perniagaannya...paling mengejutkan emma telah berubah menjadi seorang wanita yang sangat jelita.Rome ingin kembali kepada emma semula.



Apakah rancangan jahat yang georgia akan lakukan kepada emma?adakah emma akan kembali kepada keluarganya?sama-sama kita saksikan kesudahan telenovela A Women scorned ini

Kuih Kerbau Guling Sedap Ke Tidak?


Kuih Kerbau Guling Sedap Ke Tidak?  Nampaknya tahun ini nama kuih kerbau guling menduduki carta teratas di mana-mana bazar ramadhan kan...dari awal ramadhan sampailah ke hari ini kuih Kerbau Guling adalah antara kuih yang orang cari-cari setiap kali ke bazar ramadhan.

Benda viral ni memang susah sikit nak dapat kan...kak lin salah seorang yang teringin nak dapatkan kuih ini,selau tertanya-tanya apa rasa agaknya kuih kerbau guling ni...sedap sangat ke sampai masing-masing sanggup beratur panjang.

Kenapa nama dia kerbau guling? katanya kuih ini berasal dari kelantan,cara masak pula diatas kuali dan dikacau hingga likat,akhirnya diguling atas kelapa...mungkin warna kuih yang agak gelap tu yg dipanggil kerbau...hahha macam2 lah korang letak nama kuih kan..

Kuih ini unik kerana penggunaan bahannya yang menggunakan cara pembakaran tempurung kelapa,secara mata kasar nampak macam kuih kasui...tapi tidak sama tau...rupa je sama..rasa pun jauh beza..

Kuih Kerbau Guling Sedap Ke Tidak?

Pada pandangan kak lin setelah makan kuih Kerbau Guling,Hmmm...ini tekak kak lin tau...memang tak sama dengan tekak uolsss,so.. pada peminat kuih kerbau guling ni jangan kecam kak lin pulak ye..rasa dia agak payau dan rasa pahit-pahit sikit...tekstur kuih agak lembik...memang tak boleh lah nak teruskan makan kuih ni...tak taulah ye nape rasa dia gitu...ke orang yang buat ni tak pandai buat?tapi yang jual ni memang kedai kelantan tau...apa pendapat korang tentang kuih kerbau guling ni??sama ke pendapat dengan kak lin atau sedap??

Bolehcompare.Com Memudahkan Kita Untuk Membuat Perbandingan

Bolehcompare.Com Memudahkan Kita Untuk Membuat Perbandingan|  Apa itu Bolehcompare.com?Rasanya ramai lagi yang belum tau kan...so...tanpa membuang masa kak lin nak terangkan serba sikit apa yang best tentang Bolehcompare.com ni..

Yang pasti Bolehcompare ini sangat membantu jika kita ingin membuat perbandingan,al-maklumlah agak susah sebenarnya hendak membuat keputusan dan kak lin tahu betapa susah nya jika kita terpaksa membuat pilihan...sudah pasti banyak benda yang kita kena cari dan kaji kan.

Kadang-kadang kita terpaksa membuat pilihan tanpa berfikir panjang..Hmmmm sudahnya kita menyesal bila pilihan kita tu tidak menepati segala kriteria yang kita mahukan.makanya itulah fungsi sebenar Bolehcompare.com ni,ianya membantu kita membuat pilihan dan perbandingan.



Bolehcompare.Com Memudahkan Kita Untuk Membuat Perbandingan

Pengenalan Bolehcompare.Com

- Bolehcompare.Com ini berkolaborasi dengan MDEC melalui E-reseki untuk kita semua menjana pendapatan lebih. Melalui BolehCompare.Com pengguna boleh membuat perbandingan antara talian telekomunikasi mudah-alih dan juga talian tetap untuk membandingkan harga, kelebihan dan kekurangan produk yang ditawarkan.

Kalau dulu kak lin selalu buang masa kat pc sekurang-kurangnya 3-4 jam untuk membuat perbandingan..alhamdulilah dikala zaman berubah wujudnya Bolehcompare.com yang serba serbi memudahkan kita...haishhh happy sangat sebab dah tak perlu buang masa dengan mencari info..korang hanya perlu ke laman web Bolehcompare.Com dan boleh search di dalam kotak yang telah disediakan...bukan boleh bantu korang malah kita boleh buat duit uolsss...so korang kena baca sampai habis tau.






Dengan BolehCompare.Com kita boleh membandingkan Semua Tawaran terkini daripada pelbagai produk. 

Kami membantu anda untuk membuat pilihan yang bermaklumat dalam 3 langkah mudah. 


  1. Pilih produk pilihan
  2. Buat perbandingan dan pilih yang terbaik
  3. Hanya isi borang mudah dan anda akan di bantu



Bolehcompare.Com Memudahkan Kita Untuk Membuat Perbandingan

Antara produk yang boleh di bandingkan adalah:

  • Broadband
  • Telco
  • Bank
  • Mobile phone dan aksesori
  • Insurans


Dan yang paling menggembirakan,kita boleh buat duit dengan hanya 3 langkah mudah..dengan mendaftar sebagai affiliate korang dah boleh dapat sign up bonus sebanyak RM 100 tapi korang kena cukupkan RM 200 kalau nak redeem...mudah je uolsss hanya share link sign up korang dan orang akan klik link Bolehcompare.com dan menggunakan servis tersebut korang dah boleh dapat komisyen...senang kan tak yah guna modal tu,hanya perlu kerajinan sahaja..


CARA BUAT DUIT DENGAN BOLEHCOMPARE AFFILIATES

  1. Buka website Bolehcompare.Com
  2. Login ke akaun affiliate Bolehcompare.com
  3. Pilih promote now dan pilih produk yang kita nak share
  4. Klik promote now dah pilih laman sosial yang kita ada
  5. Bila ada yang berminat mereka akan klik "im interested sign me up"
  6. Isi borang yang disediakan
  7. Semak status permohonan mereka di lead status dan lihat proses
  8. Cek status di sales dan konisyen yang anda dapat
  9. Done....mudah dan senang kan...jadi tak de alasan kita nak kata susah ataupun sebaliknya..usaha itu tangga kejayaan.







Ok korang sila klik disini ye untuk daftar Bolehcompare.Com  affliate 

Resepi Ayam Gulai Siam

Resepi Ayam Gulai Siam|  Assalamualaikum semua,semenjak awal puasa hari tu jarang sangat update blog,mana tah idea semua pegi...mungkin dah balik kampung nak sambut raya kot..haha awalnyer la kan..

Tahun ni pecah rekod tau sebab kak lin belum ke bazar ramadhan lagi..setiap hari kak lin mesti memasak walaupun simple-simple...sampai tahap dah tak tau nak masak apa.

Resepi Ayam Gulai Siam...

korang pernah try tak resepi ni?kalau belum cubalah ye sebab sedap sangat...kak lin pertama kali masak ayam gulai ni...resepi ni tak guna rempah pun...senang sangat...lagipun dapatlah kita rasa masakan yang berbeza pulak kan...ni tak,balik-balik menu yang sama je..jomlah tengok resepi di setiap gambar.

Resepi Ayam Gulai Siam

Bawang besar 3 biji**
Bawang putih 3 ulas**
Halia 1 inci**
Kunyit 2 inci**
Lengkuas 1 inci**
Serai(diketuk)
Daun limau purut
Santan
kerisik
Cili Boh

Resepi Ayam Gulai Siam

Kisar semua bahan bertanda **

Resepi Ayam Gulai Siam

Ayam dicuci bersih dan toskan

Resepi Ayam Gulai Siam

Masukkan serai dan Tumiskan bahan blender,masukkan cili boh dalam 2 sudu besar,tumis sampai garing dan naik bau.

Resepi Ayam Gulai Siam

Ok,dah garing masukkan ayam dan kacau rata biar rempah meresap dalam ayam


Masukkan air dan tunggu mendidih,kemudian bolehlah masukkan daun limau purut dan kerisik

Resepi Ayam Gulai Siam

 Biar kuah mendidih sehingga ayam masak elok...jangan lupa perasakan dengan gula dan garam,oh ye,kalau nak lagi kaw sila titik kan beberapa biji cili padi...fuhh sedapnyer....selamat menjamu selera uolsss....