Lin Liena Story

Thursday, 23 May 2019

Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket

May 23, 2019 12
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Assalamualaikum....Hari ni,Sis nak cerita tentang membeli keperluan barang dapur,semua orang tentu mencari tempat yang jimat dan segar kan,Bagi sis,yang paling utama adalah kesegaran,bila segar,tentu masakan kita menjadi lebih sedap,bila ikan atau ayam dah tak segar,buat penat je masak...tentu-tentu rasanya dah lain dan baunya kurang menyenangkan.

Disini sis nak korang cubalah berbelanja di Pasaraya Segifresh,Sis pergi di cawangan Balakong..sebenarnya ini adalah kali pertama sis datang sini dengan family,selalunya lalu jelah,haha..tapi haritu tengok kawan-kawan ada share,Segifresh murah dan segar,yeke????.....biar betul diaorang ni...ramai pulak yang cakap macam tu..katanya banyak promosi,setiap hari ada promosi yang berlainan...Ehhh..tak boleh jadi ni,so sis ajak suami sis shoping kat sini...hah jom baca review sis mengenai Pasaraya Segifresh ni..

Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Awal pagi dah terpacak depan segifresh,bukan apa..takut orang ramai susah pulak nak memilih..sis ni cerewet sikit,semuanya nak pilih satu-satu hehe..ok jomlah kita masuk dalam..
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Sis terus ke bahagian basah dulu,nak cari ikan,ayam,udang dan sebagainya.Biasanya sis akan beli barang keperluan untuk seminggu terus,senang kan nak masak semua barang dah tersedia ada..ikan macam-macam ada lah kat sini...ikan yang jarang tengok pun  ada tau,jangan risau pekerja disini baik-baik semuanya,walaupun ikan kecik diaorang akan tetap siangkan..wah...senang kerja sis tau.. 

Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Udang ni memang berbaloi beli uolsss,sedap giler masak sambal...balik tu sis terus sambalkan udang ni,yaampun...manis udang tu masih terasa,Udang ni saiz XL...hah memang puas la makan..terbaik laa..sis bagi 5 bintang.
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Kupang ni sis habiskan semua,hahaha...payah tau nak cari kupang,selalunya tak de pun kat kedai lain,tapi segifresh semua ada...semua tu dalam RM 8 jer...murah sangat,sedap wehh,sis masak kupang goreng sos tiram...fuhhh...manis kupang tu buat sis menambah 3 pinggan...huhu..
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Daging pun banyak pilihan..semua bahagian dan jenis daging ada,kalau tak tau tanya jer kat pekerja kat situ
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Ikan-ikan banyak sangat pilihan,yang kecik ada,yang besar pun ada..nak yang mana???ikut ajelah selera korang.
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket

Bahagian sayur paling best,bagai nak giler sebab terlalu murah...sesuai untuk peniaga-peniaga diluar sana,korang tak kan dapat harga ni kat tempat lain..bayangkan,serai yang gemuk dan segar hanya RM 1 korang kena pegilah dan tengok sendiri,sayur bayam 0.30 sen dan kangkung hanya 0.25 sen seikat.Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Geramnyer tengok cili ni,haishhhh..sedap wat sambal belacan ni..sis main cekut jer...haha...simpan wat stok banyak-banyak kat rumah.
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket

Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Sape je yang tak rambang mata tengok kesegaran sayur dan buah-buahan kat sini,tengok gambar je korang dah rasa wow kan...serious sis rasa macam nak pitam sebab kalau boleh semuanya nak angkut bawak balik....hahha...giler ko siss
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket

Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
 Tengoklah buah-buahan ni,memang terbaik dan manis -manis belaka...korang jangan ambik sikit tau..nanti menyesal..jangan cakap sis tak bagitau yerr....
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Buah-buahan memang recommended sangat sebab semuanya masih elok dan segar,sis beli buah lai,jambu oren dan banyak lagi...manis-manis weh ...jambu tu kan sedapnyer lahai..nyesal ambik 3 jer...rangup dan manis isi dia...berebut-rebut makan.
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
 Dah siap berbelanja,penuh troli tu hanya RM 160 sahaja,bestlah shoping kat sini,nanti nak recommended dekat kawan-kawan dan semua lah.Barang kering dia pun terlalu banyak pilihan,sis suka sangat kopi premix jenama segifresh tu,sedap dan tak manis,murah pulak tu..memang berbaloi lah belanja kat sini.
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
 Kalau korang tengok gambar kat atas tu,jenama trader choice,segifresh dan sedaap adalah pilihan ramai pelanggan tau..sis pun tak terkecuali ambil juga,kopi premix,malt coklat,sardin,laici dan macam-macam lagi..laici tu isinya besar dan putih...memang terbaikkk...sardin pulak sis belum try lagi..santan tu nak try la petang nanti.
Segifresh Tempat Shoping Barang Dapur Yang Mementingkan Kesegaran Dan Jimat Poket
Patah pinggang nak cuci semua ni,dah siap cuci sis akan masukkan dalam tupperware dan bekukan dalam peti ais..nak masak tinggal ambil jer..penat sekali jerlah..lepas tu dah mudah dan cepat..seronok sebenarnya bila barang keperluan memasak sentiasa penuh...perasaan tu indah dan bahagia sangat..korang faham tak perasaan tu....rasanya kita semua sama je kan.

Oklah setakat ini dahululu coretan sis,dibawah ini sis sertakan laman sosial Pasaraya Segifresh,banyak maklumat tentang harga dan promosi disitu...Byeeeeeee......

Laman web : http://segifresh.com/

Monday, 13 May 2019

A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea

May 13, 2019 22
 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea
A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea| Hai guys,ada berita baik untuk pencinta produk althea,hehe....hint dia comey sangat macam nak makan jer...
Serious cakap lah,produk terbaru althea memang comey sebab anak sis hampir nak makan puff yang macam meringue tu..warnanya tu mungkin menarik hati anak-anak haha...

Bila sampai je kotak pink ni dari korea hati berbunga-bunga,macam dapat hadiah dari kekasih pulak...haha ..pape je sis ni kan..


Korang tengoklah tu..punyalah comey,sampai tak sanggup bukak nak guna...haishhh..tapi kena try jugak sebab nak tengok best ke idokkk ..ok jom sis review semua barang terbaru koleksi A'Bloom Althea.


 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea

Althea A'Bloom

A'bloom products :x1 A'bloom BHA Blackhead Blaster
x1 A'bloom Giant Meringue Puff
x3 A'bloom Baby Meringue Puffs
x1 A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet
x1 A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet
x1 A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet
x1 A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet

 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea

A'Bloom Giant Puff ni sangat best digunakan,hanya sekali dap, foundation dah meresap dalam kulit,ehh..mudahlah makeup lepas ni,tak makan masa yang lama,sis paling suka kesan selepas dap dap tu,nampak sekata dan tidak bercapuk.Sis recommended korang basahkan span dengan air,kesan glowing terus hehe..nak pakai kering gitu je pun boleh,takde masalah,Makeup jadi lebih mudah dan cepat....harga sangat berpatutan..Hanya Rm 8 (klik link kat bawah ni jika ingin membeli)

GIANT MERINGUE PUFF(1P)
RM 8

 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea
Baby meringue Puff pula sangat mudah untuk digunakan di kawasan-kawasan yang sukar seperti bawah mata,tepi hidung,menjadikan sapuan lebih kemas dan sempurna,boleh digunakan basah atau kering.(klik link dibawah jika ingin membeli)

RM 11.00 
 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea
Bha Blackhead Blaster ni besttt giler,Buang bintik hitam tanpa sakit..memang sis recommended uols beli satu wat simpan dalam beg,saiznya sangat sesuai untuk diletakkan dalam handbag,yelah..bila2 korang free gosok jer blackhead blaster ni,terus hidung korang jadi licin...iyee...betul ni,sila cuba sendiri jika tak percaya,sis dah beli lagi satu nak wat stok...Bau dia pun ok sedap jer hidung ni bau..hehe...kandungan nya natural bha(white willow bark extract 5000ppm)klik link dibawah jika ingin membeli.

RM 16

 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea
Selamat tinggal bintik hitam.....antara kandungan blackhead blaster ini ialah white willow a.k.a natural bha,ianya sangat semulajadi..Charcoal pula membantu membersihkan minyak dan kotoran di muka kita,Aprikot seed pula berfungsi sebagai scrub yang akan menyental muka korang,dan Tea tree oil menjadikan kulit korang tenang dan menyingkirkan bintik hitam dan putih,so..tunggu apa lagi,belilah sekarang ok.

 A'Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea
Wuhuuuu..ini paling best sebab sis memang suka pakai mask hehe...kira macam Me Time lahhh...
Ada 4 variasi semuanya,ianya berasaskan buah-buahan,dan sangat berjuisi..jangan termakan sudahhh...

1.A'BLOOM Moisturising Watermelon Mask Sheet(DRYNESS HYDRATION)
-Mengandungi Extract Watermelon dan Lavendar,
-Sesuai untuk menyuburkan dan melembabkan kulit yang berpanjangan
-Sesuai untuk kulit kombinasi
RM 2 (1 Sheet)
RM 15 (10 Sheet)

2.A'BLOOM Brightening Lemon Lime Mask Sheet(BRIGHTENING SKIN EVEN TONE)
-Mencerahkan kulit yang kusam.
-Kandungan vitamin c boleh mencerahkan bintik hitam 
-Teh hijau mampu menenangkan kulit 
-Mengandungi Extract lemon dan Extract Daun Camellia Sinensis
-Sesuai untuk kulit kombinasi
RM 2(1 Sheet)
RM 15 (10 Sheet)

3.A'BLOOM Nourishing Avocado Mask sheet(ANTI-AGING WRINKLES)
-Kaya dengan antioksidant untuk menyubur dan melindungi kulit kita dari persekitaran yang bahaya,
-Mengurangkan garisan halus
-Kandungan Extract Avocado dan hibiscus untuk kulit yang lembut dan berseri.
-Sesuai untuk kulit kering
RM 2(1 Sheet)
RM 15(10 Sheet)

4.A'BLOOM Anti Blemish Peach Mask Sheet(ANTI-BLEMISH REDNESS)
-Anti radang memulihkan dan melegakan kulit yang sensitif
-Mengandungi peach extract dan tea tree untuk mengawal minyak,mengimbangi lembapan dan membersihkan kulit.
-Sesuai untuk kulit berminyak.
RM 2(1 Sheet)
RM 15 (10 Sheet)

TESTIMONI DIRI SENDIRI
-Sangat berpuas hati dengan semua koleksi A'bloom,jatuh cinta setiap kali pakai hehe...bukan nak cakap apa lah,semua produk ALTHEA sangat berkuali dan berkesan,tak pernah sekali pun produk althea mengecewakan,pasti  akan repeat bukan sekali,tapi berkali-kali.
-Mask tu sangat-sangat best,lepas pakai tu kulit memang toink-toink..memang anjal habis,dan lembab sepanjang hari.tolonglah beli guys..sangat baik untuk menenangkan kulit setelah seharian kulit terdedah dengan udara kotor.
-Bha blackhead tu memang memudahkan untuk membuang blachead dan whitehead,tak sakit tau..tonyoh2 pastu urut2 secara membulat,terus licin lepas korang cuci muka.
-Meringue Puff tu sangat memudahkan untuk korang makeup,senang blend dan tidak bercapuk..best sangat....jatuh cinta 3000 kali heheheh....kesan glowing serta merta tau..
Hahhh....dah baca kan...tunggu apa lagi guysss,sila terjah laman web ALTHEA sekarang....dapatkan sekarang juga..

Friday, 10 May 2019

Richworks Mahu Bantu 10,000 Orang Untuk Ubah Hidup Sempena Merdeka 2019

May 10, 2019 5
Richworks Mahu Bantu 10,000 Orang Untuk Ubah Hidup Sempena Merdeka 2019
Richworks Mahu Bantu 10,000 Orang Untuk Ubah Hidup Sempena Merdeka 2019|  
Assalamualaikum dan selamat pagi uols,semoga kita sentiasa bersemangat dalam mengharungi liku-liku kehidupan ini,jika difikir semua orang ada masalah yang sering membelenggu diri kita kan..kadang2 masalah yang sama sering berulang,pastinya masalah kewangan lah yang selalu terjadi dalam hidup kita,hampir putus asa memikirkannya.

Nak berubah bukan senang,kita perlukan orang yang pakar dalam hal ini,jadi Richworks ingin membantu kita yang ingin berubah dalam hidup sempena merdeka 2019 ini.

Richworks Mahu Bantu 10,000 Orang Untuk Ubah Hidup Sempena Merdeka 2019

Richworks International Sdn Bhd dengan sukacitanya telah melancarkan program baru NAK UBAH HIDUP 2019 – KUASAI POTENSI DIRI, KEWANGAN DAN BISNES secara Live Event pada 30 Ogos hingga 1 September 2019 di Setia City Convention Center (SCCC). Setelah 11 tahun ditubuhkan, lebih 700,000 peserta telah hadir ke program yang dianjurkan oleh RichWorks. 
Ramai antara mereka yang hadir, telah berjaya merubah diri mereka dari hidup biasa-biasa menjadi luar biasa dengan berniaga. Apa yang lebih menarik, ramai dari mereka asalnya hadir dengan keadaan kusut, penuh bermasalah, dengan tekanan kewangan dan beban hutang keliling pinggang.

Selain dari itu, ramai yang berniaga tanpa ilmu perniagaan yang betul menyebabkan bisnes mereka susah nak berkembang. Malahan mereka terpaksa berhadapan dengan cabaran untuk membuat jualan bulanan yang tinggi dan konsisten. Dan ini juga mempengaruhi tahap kewangan dan pendapatan mereka sehingga menyebabkan ramai antara mereka terpaksa menanggung beban hutang bisnes yang mempengaruhi keadaan hidup mereka.


Tapi, setelah menghadiri beberapa program RichWorks, ramai yang mula menikmati hidup yang lebih baik dengan kebanyakannya muncul sebagai usahawan berjaya di dalam pelbagai bidang kerana mereka berjaya mengambil tindakan merubah hidup mereka untuk keluar dari kepompong bebanan masalah dan tekanan kewangan.
Sehingga hari ini, Dr Azizan Osman sebagai Master Coach RichWorks telah berjaya melahirkan ramai usahawan jutawan dan banyak menyumbang kepada perkembangan dan kemajuan bidang keusahawanan di negara ini, antaranya kemajuan anak-anak bangsa dengan rekod peningkatan pencapaian usahawan melalui program bisnes dan pemasaran hanya dalam tempoh seawal 3 bulan hingga 18 bulan.

Richworks Mahu Bantu 10,000 Orang Untuk Ubah Hidup Sempena Merdeka 2019

Bergelar jutawan seawal usia 32 tahun melalui syarikat yang diasaskannya pada 2008, Azizan menerusi Richworks International Sdn Bhd, kini merupakan peneraju seminar latihan dan pencetus pembangunan keusahawanan dan pemasaran.
RichWorks melihat program ini sebagai peluang kami untuk membantu lebih ramai orang dengan berkongsi ilmu bagaimana mereka boleh Ubah Hidup dengan menguasai potensi diri, kewangan dan bisnes.
Kami yakin, Program Nak Ubah Hidup yang kami sasarkan pada bulan Ogos ini sempena Merdeka 2019 akan dihadiri oleh lebih 10,000 peserta selari dengan misi kami untuk melahirkan lebih ramai bakal usahawan. Program ini akan menjadi pencetus titik perubahan dalam kehidupan mereka apabila mereka sedar dan tahu bagaimana program ini boleh bantu ubah hidup mereka dari Zero ke Jutawan hanya dengan berniaga. 
“Ramai di luar sana merasai bahang daripada tekanan ekonomi dan saya melihat ia semakin mencabar terutama buat mereka yang berpendapatan tetap, rendah atau sederhana dan golongan yang tidak bekerja, ditambah dengan kesan peningkatan harga barang dan kesan daripada kenaikan kos barangan dari luar negara disebabkan nilai tukaran ringgit yang lemah buat masa ini.” 


zizan berkata, beliau sebagai individu mungkin tidak mampu mengubah ekonomi dunia tetapi melalui platform program ini yang merupakan inisiatifnya dipercayai dapat membantu lebih ramai orang, terutamanya Melayu untuk memperkasakan diri dan bangsa dengan ilmu dan formula untuk melonjakkan keupayaan diri.
“Mungkin tidak semua akan menghargai perkongsian ilmu bernilai ini tetapi mudah-mudahan ia dapat membantu mereka yang komited dan perlukan bimbingan daripada ilmu dan pengalaman saya selama ini untuk membina kehidupan dan tahap kewangan yang luar biasa, InsyaAllah.”



Selain dari itu, jika sebelum ini Richworks adalah sinonim dengan Program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK) yang telah berakhir pada bulan November 2018, kami yakin isi kandungan Program Nak Ubah Hidup ini akan 10 kali lebih berimpak dari Program IMKK kerana program baru ini dapat membuka peluang kepada lebih ramai rakyat Malaysia untuk memahami potensi sebenar diri mereka melalui ilmu serta pengalaman dan kesilapan saya untuk mereka mengubah dan memperbaiki diri, hidup dan tahap kewangan mereka menjadi luar biasa.” kata Azizan lagi.

Jom la korang ajak kawan ramai-ramai sertai program nak ubah hidup ni,Kita ubah hidup kita menjadi lebih baik dari yang dulu..kalau tak ubah sekarang bila lagi.Pendaftaran dah dibuka sekarang tau..cepat daftar dan klik link dibawah.


Layari: www.nakubahhidup.com untuk info lanjut

Hotline: 1-300-88-2424

Untuk maklumat lanjut, layari: Richworks International Sdn Bhd


Twitter:  Azizan Official

YouTube: Azizan Osman

LinkedIn:  Azizan Osman Official

Email: inquiries@richworks.com.my