Lin Liena Story

Sunday, 15 December 2019

Safi Youth Radiance Untuk Kulit Awet Muda,Anjal Dan Cerah Bersinar

December 15, 2019 2
Safi Youth Radiance Untuk Kulit Awet Muda,Anjal Dan Cerah Bersinar
Safi Youth Radiance Untuk Kulit Awet Muda,Anjal Dan Cerah Bersinar| Hai korang,tengah cari produk terbaru safi ke???hehe..selalunya mesti korang akan google dulu sebelum membeli sesuatu produk kan..macam tu la sis kat sini,mesti nak tengok testimoni dan feedback sebelum mencuba produk terbaru.

Kebetulan haritu pergi watsons sis ternampak produk terbaru safi iaitu Safi YOUTH RADIANCE wahhh...packagingnya je dah menawan hati sis..merah-merah delima uolsss hahaha...Menariknya produk ini mengandungi  Saffron, Nano Gold, Beetox dan Lipo Vit-C sudah tentunya sangat sesuai untuk kulit lebih nampak muda dan cerah berseri.


Safi Youth Radiance Untuk Kulit Awet Muda,Anjal Dan Cerah Bersinar
Sis tertarik nak cuba Safi Youth Radiance ni sebab kandungan nya dari ekstrak herba mewah,contohnya saffron yang sangat bagus untuk kulit,Saffron juga boleh mencerahkan,melembutkan kulit,hilangkan kesan jerawat dan jeragat.

SAFI ini diuji secara dermatologi, BEBAS MINYAK MINERAL, BEBAS ALKOHOL, BEBAS PARABEN, TIDAK DIUJI KEATAS HAIWAN. Ia juga adalah hasil komitmen berterusan di dalam penyelidikan dan pembangunan produk penjagaaan kulit muka oleh SAFI RESEARCH INSTITUTE, makmal produk penjagaan kulit Halal terbesar di dunia, yang beroperasi di Malaysia.
Safi Youth Radiance Untuk Kulit Awet Muda,Anjal Dan Cerah Bersinar

Safi Youth Radiance ini sesuai diambil seawal 30 an,ada 2 produk yang korang kena cuba 

1--SAFI YOUTH RADIANCE ANTI-AGING & WHITENING ESSENCE dengan Beetox Technology, Saffron Gold & Lipo Vit-C - RM55.90 ( 100 ML)


Safi Youth Radiance Untuk Kulit Awet Muda,Anjal Dan Cerah Bersinar
Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essence dengan nano Gold 24k diperhebat dengan manfaat nutrisi mewah ekstrak saffron,Beetox dan Lipo Vit-C.Formulasi berasaskan air SAFI YOUTH RADIANCE ANTI -AGING AND WHITENING ESSENCE diperhebat dengan Asid hialuronik yang mengunci lembapan dengan lebih mendalam .Oleh yang demikian ia mampu mempertingkatkan kadar kandungan air dalam kulit sekaligus mengembalikan keanjalan kulit muka anda.
Produk 2 dalam 1 ini memberikan penghidratan segera,menghaluskan pori serta membantu untuk menyerap manfaat produk yang seterusnya dengan lebih baik.
Diperkaya dengan teknologi saffron gold,SAFI YOUTH RADIANCE ANTI-AGING & WHITENING ESSENCE membantu mencegah masalah penuaan luaran dari dalam lapisan kulit,membaiki struktur kulit dengan mencerahkan kulit sekaligus melambatkan proses penuaan.

Safi Youth Radiance Untuk Kulit Awet Muda,Anjal Dan Cerah Bersinar
Ia mengandungi kombinasi nutrisi ramuan mewah kecantikan kulit seperti:
Ekstrak Saffron:Memperbaiki dan mencerahkan kulit wajah
Lipo Vit C:Melawan radikal bebas dan kerosakan kulit dari pendedahan UV dan pencemaran
Hialuronik Asid:Menghidrat dan mengunci kelembapan kulit sehingga 24 jam.

**produk ini diuji secara dermatologi

Cara Penggunaan:
  • Tuangkan dengan kadar yang mencukupi ke telapak tangan
  • Sapu dan ratakan produk diwajah anda
  • Urut lembut dengan hujung jari secara bulatan sehingga meresap sempurna
  • Untuk hasil optimum,gunakan produk bersama SAFI YOUTH RADIANCE SERUM INFUSED MOISTURISER



2. SAFI YOUTH RADIANCE SERUM INFUSED MOISTURISER dengan Beetox Technology, Saffron Gold & Lipo Vit-C - RM55.90 (40 g )

Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser dengan Nano gold 24K & Saffron diperhebat dengan manfaat nutrisi ekstrak saffron,Beetox dan lipo vit -c.Dirumuskan untuk menjadi ringan,tidak melekit dan tidak berminyak untuk penyerapan cepat kedalam kulit.

Serum menyerap lebih mendalam untuk merawat dan melembabkan kulit anda dalam satu aplikasi.Gel krim bertukar menjadi butiran serum kristal saat diaplikasi memberikan anda kulit lembut,licin dan lembab.

Ia mengandungi kombinasi nutrisi ramuan mewah kecantikan kulit seperti:
Ekstrak Saffron:Mengurangkan kedutan pada wajah dan epidermis kulit wajah
Lipo Vit-C:Melawan radikal bebas dan kerosakan kulit dari pendedahan UV dan pencemaran
Vit-B3:Memperbaiki tona kulit yang tidak sekata mengurangkan garisan halus dan kulit kusam 

**produk ini diuji secara dermatologi
Safi Youth Radiance Untuk Kulit Awet Muda,Anjal Dan Cerah Bersinar

SAFI YOUTH RADIANCE SERUM INFUSED MOISTURISER telah terbukti:
*67% peningkatan kadar keanjalan kulit yang lebih baik
*75% peningkatan kadar pencerahan kulit
*Berdasarkan ujian teknikal,dengan penggunaan rangkaian SAFI YOUTH RADIANCE secara berterusan 

Safi Youth Radiance Untuk Kulit Awet Muda,Anjal Dan Cerah Bersinar
 Cara Penggunaan:

  • Sapukan produk diwajah dan leher
  • Urut lembut dengan cara bulatan sehingga bertukar menjadi titisan air
  • Teruskan mengurut dengan lembut sehingga meresap sempurna
  • Untuk kesan optimum,gunakan produk ini bersama SAFI YOUTH RADIANCE ANTI-AGING & WHITENING ESSENCE

Safi Youth Radiance Untuk Kulit Awet Muda,Anjal Dan Cerah Bersinar

Testimoni Sendiri:
Sis memang peminat setia produk safi,memang semua produk safi sesuai dengan kulit sis,lagipun produk safi sudah terbukti Halal dan keberkesanannya,paling best ianya mudah didapati,semua pasaraya dan farmasi tentu ada menjualnya
Bagi yang sedang mencari produk Anti - Aging,sis sangat rekomen kat uolss,sis dah beli dan cuba selama 2 minggu...memang terbaiklah uolss...kulit lembab 24 jam,selesai dah masalah kulit sis yang kering.produk ni tak melekit dan rengsa,malah teksturnya sangat ringan dan mudah meresap dalam kulit.Baunya yang harum lagilah menjadikan sis selesa dan yakin dengan produk terbaru safi ni.

Boleh cari produk safi youth radiance ini di:
WATSON
GUARDIAN
AEON WELLNESS
Di seluruh negara.
Untuk maklumat lanjut boleh layari www.safi.com

Wednesday, 27 November 2019

Pynocare Dari Biolife Membantu Menyelesaikan Masalah Pigmentasi Kulit

November 27, 2019 2
Pynocare Dari Biolife Membantu Menyelesaikan Masalah Pigmentasi Kulit
Pynocare Dari Biolife Membantu Menyelesaikan Masalah Pigmentasi Kulit|Assalamualaikum uolss,Harini sis nak cerita sikit tentang pigmentasi kulit,Semakin meningkat umur kita tentu ada je masalah kulit yang mengganggu,Almaklumlah seharian terdedah dengan cuaca yang tidak menentu sekarang ni kan..Macam sis sendiri kan tak terkecuali ada masalah kulit,contoh yang paling ketara adalah warna kulit tidak sekata,bintik hitam dan pigmentasi.

Risaunya hati tidak kepalang wehh...setakat sapu2 kat luaran tu tak banyak membantu lah..sis mulalah buat kajian nak cari produk yang sesuai dengan kulit sis yang dah mula kusam ni..biasalah dah namanya perempuan kan...hehe..pantang je kulit ada jerawat,bintik hitam mula lah tak senang duduk..

Satu hari tu,ada ternampak lah kat facebook, Kawan ada share produk pynocare dari biolife,eh eh..macam menarik dan sis tertarik nak cuba..kulit dia nampak berseri lahhh...

Sis apalagi,teruslah usha2 produk ni kat facebook...wah,dah ramai rupanya yang mencuba produk ni dan kesannya amat positif dengan kulit diaorang..dengan pantas sis terus order online..hehe..ok sis kongsi dengan korang kelebihan makan supplement pynocare ni..


Antara yang menarik adalah
- Pynocare esen untuk tona kulit sekata  -

Pynocare merupakan kombinasi ramuan tumbuhan semulajadi, yang boleh melindungi kulit daripada penuaan pra-matang, tona kulit yang tidak sekata.

Esen untuk Tona Kulit yang Sekata Bagaikan Kristal :

☑️ Meningkatkan bio-availibility untuk penyerapan yang lebih baik.
☑️ Pynocare pertahankan kulit wajah dari radikal bebas kerana ianya kaya dengan antioksidan untuk menghapuskan radikal bebas dan mengatasi tona kulit yang tidak sekata pada akarnya.
☑️ Pynocare juga sebagai pelindung UV yang meningkatkan pertahanan terhadap kerosakan kulit yang disebabkan oleh
cahaya UV.

Manfaat Pynocare:
* Ekstrak Kayu Manis Perancis
* Vitamin C
* Ekstrak D.Salina
* Vitamin E

Sis dah beli pynocare ni,senang didapati di lazada,caring dan watsons..Nanti sis akan update lagi dengan korang selepas habis sebotol makan...sis akan share gambar sebelum dan selepas makan pynocare dari Biolife ni.So korang kena selalu singgah blog sis kalau nak tau kesan dia.

Sehari hanya makan 2 kali jer,harga pulak memang mampu milik.



Pynocare boleh didapati :
➡️Lazada: http://Biolife.2.vu/Lazada-Pynocare
➡️CARiNG: http://Biolife.2.vu/CARiNG-Pynocare
➡️Watsons: http://Biolife.2.vu/Watsons-Pynocare

Tuesday, 24 September 2019

5 benda yang mak wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil

September 24, 2019 10
5 benda yang mak wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil
*5 benda yang mak wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil?*

Travel bersama keluarga ini bukan perkara yang mudah, terutama kepada mereka yang mempunyai anak kecil berumur setahun kebawah ni. Percutian bersama anak yang masih kecil mesti dilakukan dengan teliti supaya semua orang yang berada dalam perjalanan itu berasa gembira dan enjoy. Ibu bapa pun tak la berasa stress sepanjang percutian.

Okay, Sis nak share 5 benda yang mak-mak wajib bawa ketika travel bersama baby atau anak kecil supaya mak yang handle anak tak panik dan stress.


1) ALAT HIBURAN, TOYS ATAU EDUCATION TOY MUDAH TRAVEL.
- Ketika sediakan barang perjalanan, jangan lupa mak bekalkan satu atau dua toys untuk anak bermain ketika flight atau sepanjang travel. Untuk membantu mak supaya anak tenang dan tenteram sepanjang percutian, mak boleh bekalkan gadget  seperti Ebookku Islamic, Buku Islamic Berbunyi dan Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop. Gadget seperti ini akan membuatkan anak leka explore sesuatu yang baru beserta berilmu dan menghiburkan.

Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop ini juga dapat membantu menenangkan anak dengan fungsi white noise untuk baby bawah usia sebulan, lullaby (lagu dodoian anak) ketika letih ingin tidur serta terdapat fungsi butang alunan bunyi pantai yang mendamaikan. Bukan itu sahaja, terdapat butang surah-surah terpilih buat peneman anak ketika travel. Jika anak peminat tegar kartun Omar Hana, ibu bapa harus dapatkan Islamic Audio Device ini dari Mama Zie Kerlazz Shop kerana ada beberapa lagu hits dari kartun Omar Hana untuk hiburkan hati anak sepanjang perjalanan ibu bapa bercuti.

FB/IG: Mamazie Kerlazz
https://www.facebook.com/mamaziekerlazz/
Contact: 018-3962999
Location: https://maps.app.goo.gl/uT7E1qTNj5eCb9Qa6


2) MAKANAN BAYI KHAS UNTUK TACKLE PICKY EATERS KETIKA TRAVEL.

Ha..baby bila lapar atau tak makan on time kadang boleh menyebabkan diorang ni restless time travel atau holiday.

Tapi kadang-kadang nak travel dengan anak cereewet makan ni bukannya senang. Habis semua makanan diorang memilih dan reject untuk makan. Sampai stress kepala kita fikir nak bagi anak kita makan apa kan?

So sis nak suggest mommy yang ada anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun untuk try travel dengan Baby Sadoo.

Baby Sadoo ni merupakan makanan baby yang khas untuk tackle selera anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun tanpa tambahan garam, gula & pengawet tau.

Baby Sadoo ni dibuat khas oleh bekas jururawat berdaftar yang pernah bekerja hampir 7 tahun bersama Sime Darby Medical Center.
Apa yang sis suka dengan Baby Sadoo ni sebab dia lengkap nutrisi, dalam 1 botol tu dah siap dah carbohydrate, protein dia, fiber dia, callorie dia.
So waktu travel senang, mak-mak macam sis ni tinggal panaskan je Baby Sadoo ni tak sampai 1 minit dah boleh terus suap anak makan kat mana-mana je termasuklah bila diorang lapar dalam kereta, flight, train, atau time tengah janjalan menikmati pemandangan percutian pun boleh.

Bagi sis Baby Sadoo ni best sebab menu dia menarik dan sedap-sedap dari bahan semulajadi dan senang tak payah nak tambah apa-apa dah dan tak payah nak pening fikir nak masak apa untuk anak cerewet makan ni time travel.

Bagi sis sangat praktikal untuk mak-mak yang nak travel dengan anak cerewet makan untuk bawak Baby Sadoo yang food on the go ni.

Botol dia ni pun selamat untuk nak panaskan terus dalam microwave atau water heater. Botol pun jenis botol kaca yang berkualiti. Tak delah sis nak risau tindak balas kimia dari botol ni pindah ke makanan baby atau apa time panaskan. Yang penting baby suka sangat makan dan sekali makan kadang-kadang tak cukup sebotol 😂

Senang travel dengan Baby Sadoo ni. Panaskan, terus suap je makanan sihat, berkhasiat, sedap dan lengkap nutrisi untuk baby cerewet makan kita. Tak payah nak tambah apa-apa dah dalam Baby Sadoo yang 'Complete Meal' ni. Senang sangat.
Haa. kalau mommy nak tahu Baby Sadoo ni jugak merupakan antara Makanan Bayi No. 1 di Malaysia yang khas untuk tackle selera anak cerewet makan tau dan terbukti mempunyai hampai lebih 3000 testimoni dari ibu-ibu yang mempunyai masalah anak cerewet makan, bantu ibu bekerjaya yang tak sempat sediakan makanan bayi sihat dan berkhasiat untuk anak-anak dirumah atau bekalan ke rumah pengasuh dan bantu memudahkan mommy yang nak travel bersama anak picky eaters ni.
Sis dan ramai mommy kat Malaysia pilih untuk travel dengan Baby Sadoo yang convenient for travelling ni. Recommended sangat. Sebab senang, Panaskan je sebotol Baby Sadoo, tak payah nak tambah apa-apa dah, boleh terus suap baby makan makanan bayi yang 'complete meal' .

Kalau mommy nak dapatkan Baby Sadoo atau berminat untuk apply for agent reseller boleh Follow 👇

FB / IG: Baby Sadoo HQ
https://www.facebook.com/babysadoobabyfood/
https://www.instagram.com/babysadoohq
Contact: wasap.my/60196649388/babysadoobabyfoodsblogger
Location: https://maps.app.goo.gl/JDftjtTaECCiyJ4RA


3) IZLIYAH KITCHEN BABY FOOD
Sekiranya bayi mommy sudah boleh makan, jangan dilupa bawa bekalan makanan instant yang sihat buat mereka. Instant di sini bermaksud mudah disediakan tetapi sihat kerana tidak mengandungi bahan terlarang yang belum mampu ditapis oleh usus bayi anda.

- Izliyah Kitchen menyediakan makanan bayi yang mudah disediakan ketika travel. Pastinya memudahkan kerja mak-mak tatkala travel tidak perlu membawa periuk nasi dan segala bahan mentah untuk dimasak atau perlu prepare awal2 dari rumah sebelum mula travel.

Produk izliyah telah diiktiraf dengan sijil HALAL dari JAKIM. Produk ni juga tidak sama sekali mengandungi bahan pengawet dan gula sintetik.

Terdapat beberapa jenis makanan bayi di Izliyah Kitchen iaitu:

Bubur (ada bubur kasar dan bubur halus)

Biskut (ada pelbagai perisa seperti kurma,kismis dan pisang)

Serbuk perasa (ada serbuk ayam, serbuk bilis, serbuk sayuran dan serbuk buahan)

Ke semua di atas adalah mesra travel kerana amat mudah untuk disediakan. Konsep kami, menyediakan bubur segera dengan hanya bancuh air panas tetapi sihat dan bebas bahan pengawet.

FB/IG:
https://www.facebook.com/izliyahkitchnowner/
Contact: 017-772 3571


4) PENEYELAMAT ANAK DARI BATUK & SELESEMA
Kasihan bila tengok anak kecil tercungap-cungap susah nak nafas, sebab hidung tersumbat atau berkahak teruk. Tak lalu makan dan muka pucat bila jadi macam ni. Malah, jika tak dirawat, ia boleh mengancam nyawa!
So sis nak ingatkan mak-mak untuk always standby benda wajib ni ketika travel dengan anak kecil.

Ramai juga yang tanya. Ada ke sapuan bayi yang boleh bantu rawat masalah ni secara semulajadi? Jawapan nya ADA! Gunakan jer sapuan bayi Mamz. Paling penting Mamz ni ada pengesahan Kementerian Kesihatan Malaysia. Dibuat dari bahan semulajadi Habbatus Sauda. Memang elok untuk bayi.

Mamz Spray merupakan penawar bagi masalah utama bayi seperti masalah berkahak, masalah selsema dan masalah batuk. Sesuai digunakan oleh bayi seawal dalam pantang sehingga berusia 6 tahun.
Mamz Spray juga sangat sesuai digunakan sebagai sapuan harian bayi walaupun telah sihat bagi menggantikan minyak telon. Sapukan selepas mandi agar antibody bayi semakin kuat dan sapukan sebelum tidur agar bayi tidur lebih lena.

Kalau ibu-ibu nak tau lebih lanjut mengenai Mamz ni boleh je terus ke
www.mamz.com.my
atau boleh juga lihat kt https://www.facebook.com.my/MamzOfficialHQ .
Testimoni yang dah guna Mamz ni pun da beribu dah.
kalau nak baca testimoni tu klik jer link wasap bawah ni.
FB/IG:
https://www.facebook.com/MamzOfficialHQ
Contact: 019-6449092
www.wasap.my/60196449092
Website: www.mamz.com.my


5) SNACKS & BISKUT SIHAT UNTUK ANAK KECIL

Rush Baby Food menjadi pilihan utama ibu-ibu yang mengutamakan #BMF dan yang terbaik untuk bayi mereka tetapi cepat mudah dan pantas.

Bubur bayi segera keluaran Rush Baby Food dalam bentuk flakes beras semakin mendapat permintaan tinggi kerana ianya yang hanya perlu dibancuh dengan air panas sahaja, bila-bila masa sahaja boleh disediakan sama ada di dalam kereta, train, flight, tepi pantai dan sebagainya. Rasanya yang sedap dan harum seakan ibu baru lepas memasak diatas dapur membuatkan bubur bayi Rush Baby berbeza dari yang lain. Terdapat dua pilihan iaitu beras putih dan beras perang. Bancuh flakes sahaja pun dah licin bayi makan apatah lagi jika di tambah dengan Serbuk Buah Mango, Serbuk Ayam atau Serbuk Purple Sweet Potato yang juga dikeluarkan oleh Rush Baby Food. Tabur-tabur je dah siap, tak perlu masak pun. Senang kan?
Bukan sahaja bubur, malah Rush Baby juga ada menyediakan Biskut bayi dengan nama Bone Broth Cookies. Mula diperkenalkan pada November 2017, ianya terus menjadi bualan mulut ibu-ibu yang lebih prefer Homemade Babyfood. Apa yang istimewanya tentang biskut bayi ini, salah satu kandungan di dalamnya ialah Chicken Bone Broth.

Banyak khasiat dan manfaat yang boleh didapati daripada Chicken Bone Broth dan ternyata ianya sangat bagus untuk perkembangan bayi seperti yang dinyatakan oleh Dr Suriyakhatun merupakan Doktor Perubatan Homeopathy. Kelebihan lain yang ada pada biskut bayi ini ialah tidak terlalu gebu dan tidak mudah hancur. Seawal 7 bulan bayi dah boleh mencuba Bone Broth Cookies ini walaupun belum ada gigi. Terdapat 3 pilihan rasa iaitu kurma yang menjadi best seller, kemudian apricot raisin dan yang terakhir adalah avocado cheese.
Ketiga-tiga biskut bayi ini diadun menggunakan bahan yang berkualiti seperti unbleach flour, anchor unsalted butter, puree buah sebenar, tepung jagung dan juga Chicken Bone Broth.

Yang baru merancang percutian atau yang tengah bercuti, boleh je dapatkan Makanan bayi keluaran Rush Baby Food ini daripada agen-agen berdekatan anda atau dari butik-butik baby terpilih seperti Tateh, One Baby World, Yons dan banyak lagi. Boleh juga layari terus Facebok dan Instagram Rush Baby Food HQ untuk dapatkan info lebih lanjut.

FB/IG: https://www.facebook.com/RushBabyFoodHQ/
https://instagram.com/rush_baby_food_hq
Contact: 0199559334