TIME FIBER HOME BROADBAND LAGI LAJU LAGI MURAH

TIME FIBER HOME BROADBAND LAGI LAJU LAGI MURAH|  Hai korang,Hari ni kak lin nak share berita baik untuk uolss..al-maklumlah kerja kita sebagai blogger memang penting sangat menggunakan internet yang berkelajuan tinggi..setiap hari mesti kita menggunakan khidmat internet kan..tapi kalau internet selalu buat hal,mood nak menulis pun hilang kan...sudahnya semua kerja tertangguh.

TIME FIBER HOME BROADBAND Menawarkan internet kelajuan tinggi dengan harga yang terendah,percaya tak uolss??

Internet TIME Lagi Laju Lagi Murah

Sebelum kak lin bercerita lebih lanjut jom kita berkenalan dengan Time Fibre Home Broadband ni,ianya merupakan sebuah syarikat telekomunikasi yang menyediakan perkhidmatan internet kepada rakyat malaysia.

Pada 7 Oktober 2018 Time Fibre Home Broadband melancarkan internet lagi laju lagi murah uolss...yang bestnyer,hanya RM 99 untuk  100 Mbps... ini yang paling murah berbanding syarikat telco yang lain setelah kak lin buat servey dan kajian hehe..Suka tak uols??yelah selama ni kita bayar dengan harga tinggi tapi tak berbaloi dengan speed yang ditawarkan,jadi kita terpaksa mengeluarkan lebih banyak duit untuk membeli internet.



TIME FIBER HOME BROADBAND LAGI LAJU LAGI MURAH
Jom kita tengok pakej yang ditawarkan..

  • Pakej RM99.00(100mbps)
  • Pakej RM139.00(500mbps)
  • Pakej RM199.00(1Gps)



Kalau kita lihat pakej yang ditawarkan ini sangatlah berbaloi dan mampu milik,tiada masalah dah kalau kita main game online,layari youtube,video call  dan sebagainya..yang pastinya ianya support banyak peranti..sangatlah rugi kalau kita lepaskan peluang terbaik ini.



Dibawah ini adalah perbandingan diantara Time,Unifi dan Maxis.

TIME FIBER HOME BROADBAND LAGI LAJU LAGI MURAH
Cuba lihat carta diatas tu?Jelas kelihatan TIME menawarkan internet lagi laju dan murah,jauh beza kan?sebab tu kak lin nak korang juga bertukar ke TIME.Tawaran ini mungkin terhad kerana harganya sangat murah ,makanya korang kena daftar ONLINE sekarang.

KENAPA DAFTAR ONLINE?

Tawaran ini hanya valid untuk online sahaja,Korang akan dapat RM 100 pada bil pertama..hah  sape nak bagi kan..daftar sekarang disini --http://bit.ly/2QnnDBy


Pilihan Lain Untuk Time Internet
TIME FIBER HOME BROADBAND LAGI LAJU LAGI MURAH

Akhir kata kak lin nak korang fikirkan tanpa ragu-ragu lagi kerana TIME FIBER HOME BROADBAND MEMANG terbaik dan tiada tandingan..Semoga semua mendapat manfaat dari artikel ini..Sekian.


Untuk mendaftar dan maklumat lanjut sila klik link ini------http://bit.ly/2QnnDBy

Loreal Revitalift Pure Centella Micro-Essence Water Menganjalkan Dan Melembabkan Kulit

Loreal Revitalift Pure Centella Micro-Essence Water Menganjalkan Dan Melembabkan Kulit| Holaaaaaa.....harini nak share pasal Loreal revitalift ...Sebenarnya dah lama ada di pasaran kan..selama ni kak lin tengok jer orang guna,banyak giler feedback yang positif setelah menggunakan produk ni. 

Loreal Revitalift Pure Centella Micro-Essence Water Menganjalkan Dan Melembabkan Kulit



Kebetulan kak lin bernasib baik kerana terpilih untuk mencuba produk Loreal Revitalift Pure Centella Micro-Essence Water terima kasih Home Tester Club kerana telah memilih saya hehe...ok jom kita tengok sejauh mana keberkesanan produk ini.

Hari Pertama:
Wow...tak sabar sangat,dapat jer terus try sapu kat muka(cuci muka dulu hehe)
Eh,tak melekit lah...terus je meresap kat kulit,kak lin hanya tepuk-tepuk manja je...

Hari ketujuh:
Kulit semakin anjal dan lembab..memang boleh rasa sangat perbezaan tu..

Hari ke empat belas:
Memang terbaik sangat produk Loreal Revitalift Pure Centella Micro-Essence Water ni,walaupun botol nya kecil,tapi jimat sangat...boleh tahan lama ni uolsss...

Pandangan Peribadi:
Puas hati sangat-sangat dengan perubahan kulit,kalau dulu kan kulit kak lin selalu kering kat bahagian hidung,pipi dan dahi..macam mengelupas gitu...sekarang dah tak de dah yang kering-kering tu,yang tinggal hanyalah kulit yang anjal dan lembab..memang recommended lah...cubalah uolsss...tak rugi pun uolss cuba...nak cantik tak??? haha..

Bintang: 
9/10





Loreal Revitalift Pure Centella Micro-Essence Water Menganjalkan Dan Melembabkan Kulit
Kulit Jadi Sihat,Anjal Dan Lembab



BGRC dan McDonald's Telah Bersatu Untuk Riangkan Hati Adik-adik KAFA Di Kuantan

Pada 07 November 2018 bersamaan dengan hari Rabu telah berlangsung satu aktiviti amal yang telah dianjurkan oleh 2 (dua) buah pihak yang sememangnya telah dikenali di Malaysia. 2 pihak ini tidak lain dan tidak bukan adalah Bukit Gambang Resort City dan juga McDonald's.


Aktiviti amal ini dilangsungkan demi untuk meraikan anak-anak tahfiz seramai 74 orang anak-anak tahfiz termasuk guru dari Sekolah Agama Rakyat KAFA Al-Hidayah Ad-Diniah Perkampungan (F) Bukit Goh, Kuantan, Pahang sebagai tanda sokongan untuk adik-adik ini terus berusaha di dalam pelajaran masing-masing meskipun kebanyakan daripada mereka datang dari keluarga yang kurang berkemampuan.
Sekolah Agama Rakyat KAFA Al-Hidayah Ad-Diniah Perkampungan (F) Bukit Goh, Kuantan, Pahang
Keperihatinan pihak Bukit Gambang Resort City ( BGRC ) dan McDonald's yang telah sudi meraikan adik-adik ini pada hari tersebut telah merakamkan sebuah lagi sejarah kerana secara tidak langsung ia adalah merupakan kerjasama rasmi pertama di antara BGRC dan juga McDonald's Jalan Gambang yang selama ini hanyalah terletak lebih kurang setengah jam saja perjalanan di antara keduanya. Ini patut dibanggakan oleh warga Kuantan itu sendiri kerana di tempat mereka masih ada pihak-pihak yang sudi menyumbang semula kepada pihak masyarakat setempat.

Sedikit info ringkas mengenai majlis riadah setengah hari antara Sekolah Agama Rakyat KAFA Al-Hidayah Ad-Diniah , Bukit Gambang Resort City dan McDonald's Malaysia.

Kehadiran adik-adik comel di BGRC

Kehadiran adik-adik ini di nanti oleh wakil BGRC yang bertugas sejak daripada jam 9pagi lagi dan turut sama ada ketika itu adalah wakil daripada pihak bloggers dari Pantai Timur yang telah siap sedia dari awal pagi lagi untuk meraikan kedatangan adik-adik ini di pintu utama bahagian Waterpark. Setelah tiba, perkara pertama yang diambil kira adalah soal tiket masuk dan syukur alhamdulillah pihak BGRC sudi menaja tiket masuk untuk semua dengan murah hati. Terima kasih banyak pihak BGRC!


Senyuman yang terukir di wajah adik-adik ini sangat-sangat bernilai untuk semua yang terlibat dan makin bermakna apabila pihak BGRC sudi juga membantu adik-adik ini dengan wakil crew mereka di sepanjang aktiviti riadah ini berlangsung dari awal hingga akhir.


Adik-adik ini bebas bermain di mana-mana bahagian yang mereka inginkan dengan di kawal tahap keselamatan oleh pihak BGRC yang berwajib. Jika anda ke Kuantan, silalah singgah ke BGRC ini kerana di sana ada pelbagai aktiviti bermain air yang sangat best! Ada ombak buatan, ada slide dan bermacam jenis lagi sesuai dengan mengikut usia dari kanak-kanak hingga dewasa.




Apabila di tanya , masing-masing sangat berpuashati dan gembira dengan layanan yang diberikan oleh pihak BGRC ketika berada di sana. Wajah penuh senyuman dengan suara layanan yang ramah daripada pihak BGRC melalui staff staff yang bertugas juga amat terbaik sekali. Tiada apa yang kurang malah terlebih pula rasanya.


Kedatangan Happy Meal McDonalds Meriahkan Suasana

Ketika pihak Bukit Gambang Resort City (BGRC) sedang bertungkuslumus meraikan adik-adik ini di kawasan waterpark, pihak Mc'Donalds pula dari sedang beruasaha untuk menyiapkan makanan tengahari untuk diedarkan di pintu keluar setelah selesai aktiviti bermain air itu nanti sebagai kejutan istimewa untuk menggembirakan lagi hati adik-adik yang seramai 60 orang ini.


Penyiapan makanan tengahari dalam bentuk Happy Meal sengaja di pilih sesuai dengan usia adik-adik itu sendiri dan persiapan ini dilakukan secara terus melalui McDonald's cawangan Jalan Gambang dengan di pantau oleh pihak manager yang bertugas sepenuhnya. Meskipun jumlah yang perlu disiapkan agak banyak namun staff yang bertugas tetap tampak relaks, cekap dan tersusun dalam melalukan kerja mereka dari awal hingga akhir.


Semangat berpasukan sebegini sememangnya sudah lama dipraktikan di kalangan semua staff McDonald's kerana sebelum dibenarkan bertugas melayan para pelanggan mereka sebenarnya telahpun di latih dengan asas yang cukup. Walaupun sibuk perlu melayani pelanggan secara terus namun staff yang bertugas tetap terus mempercepatkan tugas mereka menyediakan segalanya sambil sesekali membalas senyuman untuk pelanggan lain yang ada di premis.



Kenangan Terindah Yang Tak Mungkin Akan Dilupakan

Meskipun majlis ini tampak biasa namun sebenarnya ia amat bermakna dan sangat luarbiasa untuk adik-adik ini. Kehadiran maskot daripada Bukit Gambang Resort City telah menambahkan lagi keceriaan di wajah adik-adik ini. Masing-masing terus tersenyum lebar meskipun hakikatnya telah penat bermain dengan sepuas hati tadi.


Setiap pertemuan ada perpisahan dan ketika salaman terakhir di beri, pihak BGRC dan McDonald's tukarkan saat sedih berpisah ini dengan Happy Meal untuk terus mengukir senyuman di wajah mereka sehingga ke akhirnya. Semoga ingatan setengah hari bersama BGRC dan McDonald's ini akan terus tersemat di ingatan dan moga-moga dapatlah hendaknya kembali ke sini lagi di lain kali bersama keluarga masing-masing.



Senyuman manis di wajah semua adik-adik comel ini teramat mahal untuk dinilaikan dengan wang ringgit.



Wakil Blogger Turut Hadir Dengan Di Layan Bagaikan Keluarga

Menyentuh isu tentang blogger, suka untuk diceritakan serba ringkas mengenai blogger ini kerana hakikatnya masih ramai lagi yang belum mengenali apakah tugas blogger itu sebenarnya. Untuk pengetahuan anda, blogger ini ada komunitinya yang tersendiri dan tidak semua blogger itu hanya tahu untuk menulis berita panas , viral dan hot tanpa tahu asal usul demi untuk meraih perhatian pembaca. Bak kata pepatah, janganlah kerana nila setitik rosak susu sebelanga.



Hakikat sebenarnya, di kalangan blogger ( penulis blog )  ini masih ramai yang aktif membuat amal dengan berada bersama masyarakat untuk memberi bakti sedaya yang termampu dalam bentuk penulisan bagi merapatkan ukhwah antara mana-mana syarikat dengan masyarakat dalam bentuk menjayakan aktiviti amal, menghebohkan berita-berita baik yang patut diketahui umum dan sebagainya.


Kerana itu tidak mustahillah mengapa pihak BGRC dan McDonald's sendiri dengan penuh rasa gembira, sangat suka untuk menerima kehadiran para penulis blog ini untuk pelbagai acara dari dulu hingga kini demi untuk memberikan lebih banyak info yang sepatutnya kepada masyarakat di seluruh Malaysia. Bagi pihak blogger pula, kesudian pihak-pihak ini menerima kewujudan kami sejak dulu hingga kini dengan ikatan bagaikan sebuah keluarga amatlah dihargai dengan penuh rasa terima kasih dari hati.


Keprihatian BGRC dan McDonald's Memang Patut Dipuji

Harapan di masa akan datang semoga akan ada lebih banyak pihak yang akan mengikut jejak langkah BGRC dan McDonald's ini. Siapa sangka meskipun ke dua-duanya ada nama yang agak besar di Malaysia namun masih sudi untuk terlibat dengan projek amal sebegini. Bagi yang masih tercari-cari destinasi untuk bercuti, singgahlah ke Bukit Gambang Resort City kerana segala-galanya ada di sana dan pada yang sedang tercari-cari menu yang sedap untuk dinikmati, jejakkan kaki ke McDonald's di mana-mana cawangan yang berhampiran dengan anda. Sambil itu jangan lupa juga untuk menderma melalui tabung yang disediakan supaya dapat turut sama berbakti untuk pembinaan Rumah Ronald McDonald di HUSM yang sedang berlangsung sekarang ini.




Terima Kasih BGRC , Terima Kasih McDonald's Malaysia !!

Bukit Gambang Resort City

McDonald's Malaysia

Janna Nick Duta Terbaru NH Colla-Plus 3

Janna Nick Duta Terbaru NH Colla-Plus 3|  Pada 3 November 2018 merupakan hari yang bermakna kerana dapat berjumpa dengan janna Nick,Teruja sangat nak tengok sendiri kecantikan Janna Nick didepan mata.

Penantian berakhir bila akhirnya Janna Nick muncul setelah penuh sabar menanti,hehe..walaupun sebelum ini Janna Nick banyak kontroversi tapi itu tidak merubah sedikit pun rasa minat dan kagum dengan janna nick...Masyaallah speechless la masa tu,Janna memang cantik uolss...kulitnya putih mulus..senyuman pula tidak pernah lekang dibibirnya.


Janna Nick Duta Terbaru NH Colla-Plus 3

Watsons telah mengadakan progam meet and greet bersama janna nick untuk meraikan para pemenang,pemegang kad watson dan memberitahu kebaikkan NH Colla-Plus 3.

NH Colla-Plus adalah minuman collagen untuk memperbaiki kulit dari dalaman,minuman ini diperkaya dengan Yeast Ceramida dan Olive Extract,inilah ramuan yang terpenting dalam menghasiklan kulit yang berseri dan sihat jika diminum berterusan.

Janna Nick Duta Terbaru NH Colla-Plus 3

Masa selfie dengan janna kak lin rasa dah tak reti senyum dah..punyalah menggigil sampai gambar pun tah pape je ambik..ini jelah yang elok sikit haha..

Kebaikan Yeast Ceramida
  • Membantu mengganti semula seramida kulit yang hilang akibat faktor persekitaran yang tidak sihat dan penuaan.
  • Meningkatkan penghasilan kolagen dalam kulit.
  • Membaik pulih dan mengekalkan kelembapan kulit
  • Menyokong stuktur kulit
**Apa itu seramida kulit
-Seramida merupakan molekul lipid yang terdapat pada lapisan kulit paling luar.Molekul lipid ini menyokong struktur kulit dengan memegang ikatan sel kulit bersama. ia juga mengekalkan kelembapan kulit dan bertindak sebagai halangan terhadap bakteria dan pencemaran alam sekitar.

Olive Extracts
  • Mengandungi hydroxytol
  • Mengandungi antioxidant yang kuat
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Memudarkan parut
  • Mengaktifkan gluthation antioxidant untuk menyokong pencerahan kulit.


Janna Nick Duta Terbaru NH Colla-Plus 3

Cara Minum NH Colla-Plus 3 : Hari pertama hingga ke 6-Minum sebotol setiap hari ketika perut kosong pada waktu pagi atau sebelum tidur.
Hari ketujuh hingga seterusnya-Minum sebotol selang sehari.

P/S: Sesuai untuk semua lelaki dan perempuan,18 tahun keatas,untuk semua jenis kulit,samaada bermasalah atau tidak.

Pengalaman sendiri setelah mencuba NH Colla-Plus 3

  • Betullah janna nick cakap,masuk botol ke 3 dah rasa perubahan,mula-mula macam tak percaya tau,maka kak lin terus cuba malam tu,tak sabar nak tengok dan rasa sendiri perubahan tu..
  • Wahhh...serioslah wehhh,rasanya sedap tau,rasa anggur,ada rasa masam manis,ada rasa pahit sedikit..tapi jangan risau sedap je rasa dia..memang boleh minum lah..pastu kan,memang lawas sangat..hehe terus membuang segala najis yang terpendam hihi...pastu kan,kak lin asyik membuang angin jer,malu nya ngan anak-anak..
  • Dari segi kulit pula,dah rasa lembut dan lembab,ishh..tu baru masuk 3 botol tau...kalau kita amalkan setiap hari insyaallah makin banyak kebaikkan yang kita akan rasa.nanti kak lin akan update dari semasa ke semasa ok.

 Image may contain: 12 people, including Yaya Natsumi and Lin Liena, people smiling, people standing and text

Harga pula sangat berpatutan..boleh cari di watsons atau laman web www.nhcollaplus.com

(UPDATE)

10/11/2018 - Dah top up uolss...nak masuk botol ke tujuh ni..yess...kulit semakin lembut dan lembab.**Jangan lupa lepas dah habis botol ke enam..minum selang sehari ye uolss


Janna Nick Duta Terbaru NH Colla-Plus 3



Minum Petang Di Dominos Bersama Yang Tersayang-Its All About You

Minum Petang Di Dominos Bersama Yang Tersayang-Its All About You |  Memang rutin setiap minggu jika masing-masing kelapangan kami akan berkumpul untuk mengeratkan silaturrahim.yelah masing-masing duduk jauh,jadi bila sesekali berjumpa memang kami akan berbincang untuk berjumpa sambil makan-makan.

Kali ini kami memilih lepak di Dominos kerana kebetulan dominos sedang mengadakan kempen Its All About You,haha...macam kena je kan...semuanya tentang awak....ibarat  satu kasih sayang yang perlu kita jaga dan mengharapkan ianya berkekalan hingga ke akhir hayat...hah gitewwww...


Minum Petang Di Dominos Bersama Yang Tersayang-Its All About You

Bercerita tentang dominos ni..rupa-rupanya Domino's sudah bertapak di Malaysia selama 17 tahun bermula tahun 1997 hinggalah sekarang... Domino's di USJ Taipan, Subang Jaya merupakan cawangan pertama mereka pada tahun 1997 dan sehingga kini telah tertubuhnya 223 cawangan kesemuanya malah dijangka akan bertambah sehingga 240 cawangan menjelang akhir tahun ini.

Hebatnya Dominos kan,Sememangnya dominos layak menerima anugerah kerana perkhidmatan nya yang cemerlang selama ini.Alhamdulilah selama bertahun kak lin menjadi pelanggan setia dominos belum pernah lagi mendapat layanan buruk...semuanya tip-top..tapi pernah sekali penghantar pizza terlewat menghantar pizza ke rumah kak lin,tapiiiii.....kak lin suka juga sampai lewat sebab dapat kupon pizza free...hah sape nak bagi kannn...haha...kelakar juga bila ingat-ingat.


Minum Petang Di Dominos Bersama Yang Tersayang-Its All About You



Selalunyanya kak lin order online,memang cepatlah sampai,memang panas-panas ok pizza tu sampai kat tangan..memang cepat dan pantas la...puas hati sangat-sangat.Dari segi rasa memang takde komen lah...semua jenis pizza i sukaa...malah terasa-rasa keenakan pizza tu ketika kak lin menaip entry ni...ala sedapnya pizza dominos,memang tak boleh move on lah..

Minum Petang Di Dominos Bersama Yang Tersayang-Its All About You

Tengoklah pizza kat atas tu...sedap weh makan panas-panas,berebut-rebut kami makan sampai terlepas beberapa gambar haha...kalau asyik ambil gambar hmm....melepaslah korang nak makan pizza sebab budak-budak ni dah tak boleh sabar dah nak makan...adoii..panas-panas pun makan jugak sampai melecur la mulut...haha..

Minum Petang Di Dominos Bersama Yang Tersayang-Its All About You

Ok lah setakat ini dulu lah ye...kalau korang kecur tengok pizza kat atas ni jangan lah tunggu lagi..cepatlah order pizza kesukaan korang tu..mesti satu family suka bila uolss surprise kan pizza pada diaorang sesuai la kempen dominos -Its All About You..Love you Dominos
#itsallaboutyou#dominosmy

Minum Petang Di Dominos Bersama Yang Tersayang-Its All About You





11.11 Festival Membeli Belah-Diskaun Sehingga 90% Realisasikan Impian Anda Di Lazada

11.11 Festival Membeli Belah-Diskaun Sehingga 90% Realisasikan Impian Anda Di Lazada| Seronoknya uols festival 11.11 di Lazada ni,sebenarnya setiap tahun kak lin memang tertunggu-tunggu lazada buat sale besar-besaran,hehe...memang harga turun habis lah,memang murah giler-giler tau..makanya bila tiba 11.11 kak lin memang dah stanby awal-awal..

Kenapa 11.11?
Tertanya juga dalam hati kenapa 11.11 menjadi tarikh keramat festival membeli belah terbesar di lazada,Mungkin kerana tarikhnya yang cantik tu kan,atau itu angka bertuah?tapi semua orang pun suka tarikh yang cantik kan...kalau ada apa-apa majlis keramaian pun memang semua akan cari tarikh yang cantik..begitu juga lazada,memilih tarikh yang akan mudah ingat sampai bila-bila..kenangan indah la tu kannn...

Wishlist Kak Lin Sempena 11.11.



Sebenarnya ada banyak wishlist dalam kepala kak lin ni,tapi kak lin nak beli 3 yang kak lin senaraikan ni,hah apa tu ? Jom kita tengok hehe...



(1)Laptop-Laptop kak lin memang dah kena mintak  tukar tau,umurnya dah hampir 11 tahun...dah mula buat hal sikit-sikit,susah juga nak buat kerja bila laptop tak nak bagi kerjasama,semua kerja jadi lambat dan banyak yang tertangguh,makanya inilah yang perlu didahulukan.




(2) Handphone Vivo-Biasalah manusia,mana pernah puas dengan satu,haha...budak-budak kat rumah ni dah pandai memilih handphone,setakat handphone yang biasa-biasa tu mana maunya dia main,sudahnya hanphone mak nya juga dia buat main..sakit hati juga sebab susah kita nak guna kan...hmm...kalau ada rezeki nak juga beli satu lagi handphone...hehe..



(3) Handbag Carlo Rino- Jangan marah ye adik kakak semua,kak lin memang minat giler kumpul handbag,tapi sekarang dah kurangkan sangat membeli handbag atas faktor perlu berjimat cermat,tapi uolsss....memandangkan harga akan berubah pada 11.11 nanti apa salahnya kita rewardkan diri sendiri dengan apa yang kita inginkan tu..alahai...memanjang aje nak reward diri sendiri...cakap jelah... arghhh...tak kira aku nak jugak beg ni...huhu.....itulah nafsu perempuan,mana tahan tengok barang yang cantik-cantik ni..

Apa kata korang senaraikan juga wishlist korang pada 11.11 ni...

11.11 Festival Membeli Belah - JUALAN SEHARI TERBESAR kini bermula!
Harga serendah RM1, diskaun hingga 90%. Baucar tunai berjumlah RM11,000,000 dan SLASH IT and SHAKE IT...

Maklumat lanjut boleh tengok kat sini....https://www.lazada.com.my/11-11/?hybrid=1


OPEN SHELVING: WHY YOU SHOULD TRY IT IN YOUR KITCHEN

OPEN SHELVING: WHY YOU SHOULD TRY IT IN YOUR KITCHEN

Let’s set up the scenario. You might have just found the perfect wangsa maju house for sale, but the only downside is the tired and aged kitchen cabinetry. You’re probably on a tight budget, as down-payments and legal fees have left a deep mark in your pockets. So, you might be looking for an affordable yet stylish option to replace those aged relics. 

Here comes the answer to all your problems: open shelving.
Although the philosophy minimalism usually advocates for keeping things behind closed doors (or in this case, closed cabinet shelving), there’s something about the look of open shelving that beckons and entices all of us. While it may seem like a potential cluttered nightmare, there’s just something attractive about the thought of open shelving. 

Done right, open shelving can be a timeless way that can both serve to fulfill storage and display roles. However, is it really all that practical?
Read on for some reasons on why you should try out a cabinet-free look for your kitchen space.


OPEN SHELVING: WHY YOU SHOULD TRY IT IN YOUR KITCHEN

It increases your storage options
Built-in cabinets, due to their size and measurements, often do not hold all the things we need them to hold. Although most people tend to view them as a cornucopia of storage, they can sometimes be quite awkward. For example, high upper cabinets might be harder to reach, and in some spots, the cabinets might even be fake (for example above the stove or under the sink). Then there’s also the problem of corner cabinets being too narrow to be useful. 


Open shelving helps increase your storage capabilities, while also creating a more modern and relaxed space.
It is warm and welcoming
Open shelving gives off the vibe of openness. As everything is in plain sight, this basically tells your guests to feel at home and to help themselves to whatever they need. They won’t have to ask where things are, or go rummaging through your cabinets looking, because everything is in plain view.

It makes your space look brighter and more open

Sometimes, cabinets can just end up making your kitchen space look smaller and more enclosed, especially if they take up a lot of space width- and depth-wise. Perhaps you should consider taking out the cabinets, as open shelving allow you to see through to the walls, which helps make your kitchen space look more open. You can even color the shelves the same color as your walls to make them blend in even better to allow for a seamless and airy look that is sure to help make your space feel so much bigger.

Dust and grime are normal
Dust appears anywhere, regardless of whether your cabinets are covered or exposed. While your open shelves might gather dust, you can easily just wipe it off once a month or so. You can also do this while your dishes are being cleaned. Just run a duster around your shelves every now and then. 

Don’t be afraid of your dishes becoming a catchall for dust and grime, as in practice no dish would sit on your shelf long enough to accumulate dust. You’ll be using all of your plates, bowls and glasses on your shelves so regularly that they won’t even have the time to get dusty! And if they do, it’s a sign that you’re not truly using what you have.

They are easier to organize
With a closed cabinet, often you might find that there will be a lot of wasted space in terms of what you can store. In other words, you will be constrained in what you can store by the size and shape of our cabinets. With open shelving, you will have much more room to play around with in terms of organization.

They are inexpensive
Cabinets are by no means cheap, especially if they’re made to measure. If you’re craving a whole new look for your kitchen, chances are cabinets can sometimes be cost-prohibitive. Shelves offer a better and much more economical solution. They’re easy to install and the project can be done in a day. If you’re have a way with tools, you can even make it a DIY project. So, if you have a tight budget in mind, open shelving with the perfect accents can easily transform your space into a bright and airy space that makes a big impact in terms of openness.

It can be spots for display
If you have a beautiful collection of china and dishware, why not display them proudly? Your dishes don’t only have to come out during meals and gatherings! If you’ve been keeping them behind closed cupboard doors for all this time, perhaps its time to reconsider your storage system. Open shelves can be just the perfect medium to truly give your collection their moment in the sun.


You can try it out before taking the leap
Open shelving may not be for everyone. If you’re not sure if you are ready to make such a big commitment, you can do a test run easily with just a bit of tweaking to your current kitchen set-up. You can easily remove all your cabinet doors and leave them bare to get a rough idea of what open shelving will look and feel like in your space. Test it out for a few weeks and see how you like it. You can easily put them back if you find that open shelving is just not for you.

Review Krim CC Safi Balqis Oxy White

Review Krim CC Safi Balqis Oxy White

Hai uols,petang-petang ni sajalah takde benda nak buat,tetiba teringat kak lin nak share dengan korang foundation yang kak lin pakai...haha...kak lin pakai brand yang biasa-biasa aje dan pastinya mampu milik.

Sebenarnya kak lin susah nak jumpa foundation yang sesuai,kadang beli mahal tapi tak sesuai dengan warna kulit,kulit jadi gelap,pastu macam bercapuk sangat...alahai...tak selesa sangat.



Haritu masa jenjalan cuci mata kat watson kak lin terpandang lah safi balqis oxywhite,krim cc SPF25PA++. Harga pulak berpatutan sangat,dalam RM18 gitu lah.terus je beli sebab safi memang dah lama berada didalam pasaran,masa sekolah dulu pun memang dah guna produk safi ni..memang guna tanpa was-was orang kata hehe..



Review Krim CC Safi Balqis Oxy White

Setelah berbulan-bulan kak lin guna,eh bestlah krim ni,sesuai sangat dengan kulit kak lin,yang paling best kulit ringan dan masuk dengan warna kulit kak lin,maksudnya tak nampak gelap..wah terbaiklah safi CC krim ni.

Walaupun botolnya kecil,tahan tau.. berbulan juga lah kak lin pakai..setiap hari  kak lin pakai,kak lin guna sikit-sikit je,itu pun dah cukup untuk menutupi cela muka kak lin ni hehe..

Review Krim CC Safi Balqis Oxy White

Sekarang ni kak lin memang guna Krim CC safi Balqis,dah masuk botol kedua dah...apakata korang cuba jugak,lepas ni kak lin nak share produk lain yang kak lin guna...ni review ikhlas tau hehe...

Gambar kat atas tu baru je lepas makeup guna safi Balqis,tkyah sapu tebal2 pun uolss...cantik ke idokkk????hahahha....ok lah uols nanti jumpa kat lain review eh..stay tune guys...