Lin Liena Story

Friday, 18 January 2019

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

January 18, 2019 20
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Assalamualaikum,
Hai hai hai,berjumpa lagi kita hari ni,hehe....kalau korang selalu singgah blog kak lin korang mesti tahu kan kak lin suka kongsi dengan korang produk yang kak lin cuba dan beli.Kadang-kadang ada yang sesuai,dan ada juga yang tak serasi..

Kak lin suka berkongsi pengalaman dengan korang,so..macam biasa kak lin nak review produk yang kak lin beli minggu lepas iaitu BRASSICA PEELING GEL dari DR.GLAMOGENIC.



Sebelum kak lin membebel apa kata kita berkenalan dengan DR.GLAMOGENIC

  • Dr.Glamogenic,Perawatan kulit buatan AUSTRALIA yang dicipta oleh panel doktor dengan pengalaman lebih 30 tahun di sektor perawatan kulit dan kecantikan.
  • Walaupun ianya diformulasi dari Australia,tetapi secara umum ianya sesuai dengan kulit asia kerana ianya diperbuat dari bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan mesra dengan persekitaran dan kulit kita.
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC
Brassica Peeling Gel
Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Cara guna dan isi kandungan

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Muka happy tak sabar nak cuba hehe..

Review Brassica Peeling Gel Dari DR.GLAMOGENIC

Nampak kan kesan selepas tu...glowing terus uolssss


Testimoni Diri Sendiri:

-Sebelum guna korang boleh nampak kat gambar tu muka kak lin kusam sangat,ala tak berseri langsung...sedihnya..memang dah lama tak buat peeling...kulit mati tu kena buang dan jerawat halus-halus kat dahi.

-Sebelum guna Brassica Peeling gel ni,kak lin bersihkan dulu muka,sapukan keseluruh muka kecuali mata,bibir.

-Gosok seluruh muka dengan perlahan,dan bilas dengan air suam,boleh gunakan 2-3 kali seminggu bergantung kepada keadaan kulit uolss.

-Haaaa...lepas je cuci muka kak lin rasa kulit lembut dan lembab,ehh..ringan rasa muka aku ni,yelah setiap hari makeup mesti kekotoran tertinggal dalam kulit,tu yang kulit mudah jerawat dan kusam,lesu tidak bermaya.Nampak kan muka kak lin dah bersinar tu hahaha...best giler peeling ni. 

Sejujurnya  kak lin dah terjatuh cinta dengan Brassica Peeling Gel Dr.Glamogenic ni..betul-betul berkesan dan serasi dengan kulit kak lin..lepas ni nak cuba produk Dr.Glamogenic yang lain pulak..tak rugi uols belii...

Oh ye,untuk pengetahuan korang kak lin beli peeling gel ni pada harga RM 128.80,serious cakap sangat-sangat berbaloi..jangan berkira untuk kelihatan cantik ye...

No photo description available.

Ada 8 product Dr.Glamogenic(6 untuk muka,2 untuk badan)

Face care:

1)Hyaluronic Booster Serum
  • Melembab dan memperbaiki kulit yang letih dan sensitive.
2)Antioxidant Vitamin C + Serum
  • Mengandungi antioxidant vitamin c dan serum,dapat         mencerahkan kulit kusam.
3)Perfection Whitening Spot Serum
  • Merawat bintik hitam,Noda wajah dan lingkaran hitam bawah mata.
4)Brassica Peeling Gel
  • Gel peeling yang ringan dan lembab dengan extract brokoli yang kaya dengan vitamin,mineral alam semulajadi.
5)Dynamic Brightening Mask
  • Masker pemutih yang berkrim dan bernutrisi
6)Vitalize Soothing Mask 
  • Masker yang menyihatkan dan menyejukkan kulit,mengandungi extract lidah buaya.

Body Care:

7)Enliven Brightening cream
  • Krim pekat untuk memutihkan bahagian ketiak,siku dan lutut.
8)Youth Restoring Modelling Shaping Cream
  • Menegangkan kulit dan menjadikan selulit lebih halus
**Kak lin memilih untuk mencuba produk Dr.Glamogenic kerana ianya dari bahan-bahan semulajadi,selamat dan berkesan.

Kalau uolss berminat nak beli produk-produk Dr.Glamogenic ni bolehlah tengok link kat bawah ni..


Order online from official dealers:

Visit authorised dealer at:
Glamogenic Kiosk (Vintage Collection International Sdn.Bhd)
(same level as Village Grocer,opposite Tealive)
PC-001,Ground Floor,
Sunway Giza Mall,PJ.
Business Hours:10am-10pm
Customer service line:012-6916128

**20 pengunjung bertuah akan menerima promosi istimewa dan hadiah

Contact the main distributor:
Qurlivka Southeast Asia(Malaysia) Sdn Bhd
Level 16,The Pavilion Tower,
Jalan raja Chulan,
52200 Kuala Lumpur.
Contact:+603-61519198

website

www.glamogecic.com




Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

January 18, 2019 11
Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan
Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan|  Daun Pandan adalah sejenis tumbuhan berwarna hijau dan mempunyai aroma yang wangi,Selain itu daun pandan juga banyak kelebihan dan manfaat.

Tapi kan kat bandar ni susah sangat nak dapatkan daun pandan ni,kalau ada pun dah tak segar dan kuning-kuning,tapi terpaksalah beli jugak sebab nak guna dalam masakan dan minuman.

Rasa lain tau bila guna daun pandan,wangi satu rumah,selera terus bila bau aroma daun pandan ni..lagi satu,kak lin suka campur daun pandan dalam air teh o...fuhhh....memang bercawan-cawan la minum sebab wangi dan sedap.


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Berita gembira untuk kak lin dan uolss bila kak lin diperkenalkan dengan Natural Pandan Leaf Extract Concentrate dari Bio Nutricia Extract.Sangat-sangat membantu dan memudahkan kerja-kerja memasak...hoyehhhhh...happy tak terkata lah uolss.



Mudah sebab tak perlu nak buang masa dengan kerja-kerja remeh yang memakan masa sedangkan korang boleh menjimatkan  masa,kak lin sejenis tak suka duduk dapur lama-lama,kalau boleh semuanya nak pantas dan cepat siap..bayangkan korang kena potong-potong daun pandan,lepas tu nak kena blender,pastu nak kena tapisss...eh banyak nya masa nak buat semua tu kan.So sila beli cepat-cepat Pandan Leaf Extract.

Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Resepi Kuih Buah Melaka

4 sudu besar tepung pulut 

1 sudu besar tepung beras
1/2 penutup natural pandan leaf extract
Gula melaka - potong kecil 
1/2 biji kelapa muda parut - ambil bahagian putih sahaja

Sedikit garam - untuk gaul dengan kelapa parut

Sedikit air kapur 


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Suka warna dia sebab natural(hanya 1/2 penutup sahaja)

Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan

Masukkan satu penutup pandan leaf extract didalam air rebusan
(satu rumah bau wangi hehe)


Natural Pandan Leaf Extract Pengganti Kepada Daun Pandan
Kelebihan Natural Pandan Leaf  Extract
=============================

  • Rasa Asli,Warna & Phyonutrient(Chlorophy11,Flavonoid,Total Phenolic(GAE),Triterpene,Sponin,Asid Amino).
  • Sihat,Mudah dan Konsisten pada pemprosesan makanan.
  • Bahan Semulajadi
  • Tinggi Antioksidan.
  • Pemulihan Tenaga.
  • Melindungi dan melegakan suhu badan
  • Ekstrak daun tulen,konsentrasi&asli pandan no 1 malaysia(Boleh didapati serbuk & cecair)
Image may contain: food


Berminat?Sila layari link yang disediakan dibawah ini






Thursday, 17 January 2019

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

January 17, 2019 2
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

Assalamualaikum,

Hai korang hari ni kak lin nak share satu produk best dari korea,Korang pun tahu kan,banyak sangat produk korea yang kak lin dah share sebelum ini,Alhamdulilah semuanya serasi dengan kulit kak lin.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK ni memang best giler uolsss,produk ini dicipta oleh Klinik Dermatologi Korea.Produk profesional ini memang dibuat untuk kegunaan dirumah.Produk ini khusus untuk menganjalkan kulit,mengurangkan kedutan dan muka juga lebih shape dan tegang.


ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

Harga RM199
-Sekarang di watsons hanya Rm169.15-



Semakin berusia seseorang itu,kulit akan mula mengendur,tidak shape dan hilang keanjalan,aduhaiii sedihlah kalau jadi gitu kan,jadi sebelum kulit korang mengendur silalah cuba produk yang best ini,kak lin dah cuba dan sangat-sangat puas hati,nanti baca testimoni kak lin kat bawah ni ye..

Muka tak shape...hah inilah masalah kak lin,dengan double chin lagi,melebar jelah kat bawah tu,hilang dah bentuk v shape tu...huwaaa..sedih la wehhhh..mujurlah kak lin jumpa produk ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK.

4 KEBAIKAN MENGGUNAKAN KRIM INI:
  • Kulit jadi padat
  • Memperbaiki Kulit Yang kendur
  • Menegangkan Kulit
  • Anti-Penuaan


ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

-Ingrediant-
Water, Butylene Glycol, Squalene, Alcohol Denat., Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Hydrogenated Poly (C6-14 Olefin), Chondrus Crispus Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Niacinamide, PEG-40 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Argania Spinosa Kernel (Argan) Extract, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Prunella Vulgaris Flower/Leaf/Stem Extract, Tagetes Erecta (Marigold Flower) Flower Extract, Dioscorea Japonica (Yam) Root Extract, Morus Alba (White Mulberry) Root Extract, Salvia Officinalis (Sage) Extract, Pentylene Glycol, Synthetic Beeswax, Cyclohexasiloxane, PEG-100 Stearate Polyacrylate-13 Polyisobutene, Palmitic Acid, Caprylyl Glycol, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Adenosine, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Sodium Deoxycholate, Myristic Acid, Arachidic Acid, Lauric Acid, 1,2-Hexanediol, Sorbitan Laurate, Oleic Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxyethylcellulose, Acetyl Dipeptide-1, Cetyl Ester Alcohol, Carbomer, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit


 PENGALAMAN SENDIRI SETELAH 2 MINGGU MENGGUNAKAN:

  • Kulit Lebih Cerah
  • Kedutan Semakin Berkurangan
  • Kulit Anjal Dan Lembut
  • Awet Muda(hehe)
  • Muka Dah Ada Shape(tak delah melebar sangat hehe)

Tekstur:---Selembut sutera uolss...selesanya... bila pakai,tak melekit langsung,Paling best cepat meresap dalam kulit dan sangat-sangat ringan...

Cara Guna:------Boleh dipakai selepas uolss menggunakan pelembab atau serum,Ambil sedikit krim dan buat urutan bentuk V di dagu keatas,urut perlahan-lahan.Kemudian tepuk-tepuk perlahan sehingga meresap ke dalam kulit.

**Guna setiap hari sebelum tidur

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK |Menegangkan Dan Mencerahkan Kulit

Berminat??Dapatkan di Watson


atau disini